Lördags shopping!



Hittade tröjanLindex som jag letade efter, känns som att den kommer att bli riktigt snygg till jeans! =) Sen köpte jag en kofta på (tro det eller ej) Rut mfl, den är marinblå med vita kanter och silverknappar. På Apoteket inhandlades Ipren och munvatten. Fick tipset om munvattnet på bilden ovan innehåller extra mycket flour, enligt personalen så var den tills aldeles nyligen receptbelagd. På bokrean köpte jag en deckare av Camilla Läckberg, Olycksfåglar. Camillas böcker rukar alltid vara spännade och känns som ett säkert kort! Sen köpte jag en kokbok "Snabb Sund Mat" som är framtagen i sammarbete med Svenska kocklandslaget, har babblat om den nedan så jag skippat att upprepa det igen =) Sist men inte minst så köpte jag bokstödÅhelns! De ser inte mycket ut för världen, men jag ville ha enklast möjliga!

En perfekt dag!

Bild: Café kringlan

Så där ja, då var man hemma då, sju timmar efter att man lämnade bostaden i förmiddags! Efter städningen imorse så drog jag på mig ytterkläderna och tog en promenad in till stan. Solen värmde min rygg och fåglarna kvittrade så det blev en riktigt skön promenad! Det kändes verkligen som att våren var här! Enligt metrologerna så är det väl inte riktigt så väl, men det struntar jag i, det är känslan som räknas! =) Jag skulle kunna traska runt i timmar när det är så härligt väder som det var idag, jag älskar att vara ute då!

Jag var ju ute efter bokstöd och det var inte det lättaste att hitta! De hade coola på Lagerhaus, men de var lite för klumpiga för ändamålet. Tillslut så hittade jag helt enkla vita på Åhlens. Till lunch blev det sushi på Supersushi. Jag har hört massa bra om det stället, men jag kan inte påstå att jag blev överväldigad. Det va helt ok, men inte mer än så. Än så länge så slår inget Eriksbergs sushi! Jag längtar till sommaren då man kan ta en av båtarna dit, köpa sushi och sätta sig på kajen och spana ut över vattnet!

Efter lunchen så blev ytterligare lite shopping och sen begav jag mig till Haga där jag satte mig på mitt favoritcafé med en kopp chai te och biscotti. Att komma in i Café Konditori Kringlan känns verkligen som att komma hem till någon, det är långt ifrån flashigt, inredningen består av omaka stolar och bord, men det bästa av allt är bakverken som är supergoda och verkligen känns rustika och hembakade! När jag fikade så passade jag på att bläddra igenom kokboken jag köpte, Snabb Sund Mat som är skriven av grabbarna i Svenska kocklandslaget. Jag gillade den skarpt, massa enkla recept som verkade goda, snabblagade och utan en massa knepiga ingredienser.

Föresten.. jag vill tipsa om en jättebra sida där man kan hitta i stort sett alla cafeér i det största städerna i Sverige! Jag har i alla fall inte kommit på något café i Göteborg som inte finns listat på sidan. Klicka här för att ta er dit!

Dagens outfit + lite svammel


Jisses! Tänk att det redan är den siste februari. Helt galet, vart tog månaden vägen egentligen!? Skönt är det i alla fall att våren närmar sig! Idag är det jättefint väder i Göteborg så jag tänkte gå in till stan, i snabb takt så tar det ca 35 minuter till Linnéstaden och en timma om till Nordstan. Nu låter som att jag bor ute i tjottahejti, men så långt är det faktiskt inte, med spårvagn så tar det en kvart att ta sig in till stan. (och till Emily vill jag bara säga: Jag vet att du tycker att det är jääääätte låååångt! Gnällspik! ;-)

Istan så tänkte jag kolla in bokrean lite för att se om jag hittar några bra deckare och kok/bak-böcker. Sen tänkte jag se om jag hittar några snygga bokstöd. Jag tycker det är fint att ha kokböcker i köket så jag tänkte ställa upp ett gäng på byrån: i köket. Måste även spana in den här: tröjan på Lindex, den verkar vara slut i många affärer, men på Lindex uppe på Avenys brukar alltid utbudet alltid vara lite bättre :-)

Magontet är som bortblåst, men istället så har jag fått huvudvärk *haha* Nästan komiskt! MEN, det kan iaf bota lätt med en Ipren så jag klagar inte!

Jag har redan varit jätteduktig idag (klappar mig själv på axeln :-) Jag vaknade av mig själv kvart i nio (minns inte när det hände senast!), sen dammsög jag och våttorkade alla plana ytor.. oki kanske inte alla, men nästan! Va gräsligt dammigt, nästan så att jag skäms lite (men bara nästan). Jag skyller på att renoveringen av köket är boven i dramat och att dammet inte lagt sig förrän nu och att jag därför varit tvungen att vänta med att damma.. *hihi* Nu ska jag sluta svammla, göra mig lite snygg och bege mig in till stan!


Man, ung, snygg och gynekolog! Shit!

Svensk sjukvård är under all kritik!

Missuppfatta mig inte, de som jobbar inom vården gör verkligen ett jättebra jobb och förmodligen så gott det kan, det är resurserna som det är otroligt fel på! Man har fått inpräntat att svensk sjukvård är så bra, men jag tycker att detta är fruktansvärt överdrivet!

Anledningen till att jag inte bloggat på några dagar är att jag fick smärtor i magen. Igår vid lunchtid så åkte jag in till Akuten och var inte därifrån förän vid elva på kvällen. Av de här 12 timmarna jag var där så bestod 10½ av att ligga och vänta på en läkare! Otroligt tröttsamt! Är man inte döende så får man snällt vänta till sist! Självklart så förstår jag att de måste fixa det akuta först, men sätt då för guds skull in fler läkare så att det går lite snabbar! Jag slår vad om att det finns folk som dött eller fått alvariga skador pga av de långa väntetiderna!

Nog tjatat om det.. jag mår bättre nu, men de klurade inte ut vad smärtorna berodde på. Skönt att det inte var något allvarligt såklart, men samtidigt så hade det ju varit skönt att veta orsaken så man kunde gjort något åt det!
De rekomenderade mig att söka mig till min vårdcentrel för att därifrån få en remiss till en mag- och tarmspecialist. Jag kan ju tillägga för de som inte känner mig så väl att jag alltid haft problem med magen.

Just det ja... efter jag varit på kirurgen och de inte hittade något där så körde de mig till Gyn.. där det jobbade EN enda läkare, en manlig, ung och tämligen snygg läkare! Helvete tänkte jag som alltid har försökt undvika manliga gynekologer (speciellt de unga och attraktva), men det gick faktiskt rätt bra... han va otroligt ocharmig.. Vad jag däremot inte kan förstå är hur man kan vilja bli gynekolog? Vad är det som lockar?!

Föresten.. såg videkissar idag! Nu är det vår! *hihi*

Dagens outfit


Jag kunde inte låta bli att köpa kavajen i grått oxå *hihi* Sprang förbi bokrean på vägen hem, med betoning på "sprang förbi" Jisses va mycket folk det va! Jag tror jag väntar några dar och tar mig en titt sen när det lugnat sig lite...

Dagens outfit: Ny kavaj från Vila. Svarta byxor från H&M. Grått silvrigt linne från "God knows where". Svart spetslinne från Rut mfl. Over knee stövlar från Bianco. Halsband från H&M. Klocka från Kina. Väska från Mullberry. Skärp från Hermes.

Fina saker från Gina!


Leggingsen ovan tycker jag var riktigt coola! Men tyvärr så känner jag att det finns väldigt få tilfällen för mig att ha dem =( Känns lite för extrema för jobbet och är det party så brukar ju nån klänning åka på! =) Kjolen däremot måste jag spana in!

Dagens outfit + svammel


God kväll! Sitter här och kollar på Vänner.. det är konstigt, även fast man hört skämten hundra gånger innan så kan man inte låta bli att fnissa! Tänkte jag skulle visa er örhängena som jag köpte för nån vecka sen. Jag lyckades ju slarva bort mina gamla. Jag "bor" nästan i de här, jag tycker att de är lite lagom mycket bling och passar till allt! Inhandlades på den där guldsmedaffären som ligger mitt emot H&M i Femman, tror de kostade runt 150 kr.

Visste ni föresten att H&M har börjat sälja heminredning? Jag kikade runt lite bland sortimentet, men jag kan inte säga att jag blev jätteimponerad..

Dagens klädsel: Svarta kostymbyxor från Esprit. Grön tröja från H&M. Nit skärp från Kina. Svarta stövlar från Vagabond.

Nybakade SEMLOR!


Imorgon ska jag äta min första semla.. ja för detta året alltså! På jobbet så har de "övat" i veckor, men jag bestämde mig för att vänta till Fettisdagen, kapen var hård, men imorgon är den över! *hihi* Bakade bullarna igår och idag gjorde jag semlor av dem. =) Jag använde mig av det här receptet. Godast tycker jag det blir om man gröper ur nästan hela bullen och blandar inkråmet med mandelmassa och grädde och sen fyller dem med geggan igen!

Det roligaste med Oscar galan..


.. är alla fina klänningar! Angeline Jolie var klassiskt och smakfullt klädd som vanligt, snyggt med turkosa örhängen till svart oxå! SJP ser ut som en lite prinsessbakelse. Kate Winslet är lika vacker som alltid, men vad what's up med Jessica Biels klänning? Heidi Klums klänning tycker jag va lite tråkig, kul färg, men lite trist. Vanessa Hudgens är sockersöt som alltid!


Smycken från Miss Dee



Jag har gått och kärat ner mig lite i smyckena från Miss Dee! Tycker de är väldigt enkla och fina i designen. Överst på önskelistan är ringen till vänster, enkel men väldigt cool =)

Nytt till köket!



Förra helgen hittade jag den här lime-gröna blendern från OBH Nordica på Duka till halva priset. Jag har tänkt att jag ska köpa en blender länge (för att kunna göra Frozen Margaritas!), men aldrig slått till, så när jag hittade den här, som dessutom passar fint i färgen i mitt kök så var jag tvungen att göra det!

Knivarna är köpta på Chili och magnetlistenIkea. Listen är uppsatt med dubbelhäftande tejp. Jag älskar dubbelhäftande tejp, den är otroligt stark och man slipper borra och krångla!

Tapas, Ost och Vilda gester!



... på tok för snabbt! Middagen på Mingus med tjejerna i lördags var verkligen lyckad, maten var supergod och väl tilltagen, jag blev verkligen proppmätt! Jag måste verkligen säga att tapasen på Mingus var mycket bättre än vad jag ätit på någon restaurnag i Gbg. Och det ni, det är inte dåligt det för jag har klarat av några ställen under mitt år i Götet =)

Efter middagen drog vi hem till Emma och kollade på Melodifestivaen och spelade "Med vilda gester" Ett sjukt kul spel, där man verkligen får skratta! Speciellt åt Emily som är grymt rolig när hon gestikulerar!

Idag har jag och Angelika varit å handlat på Falbygdens Ost. De har en outlet där man kan hitta fin fina ostar till fin fina priser =) Jag fick med mig fyra stycken (jag hade lätt kunnat köpa fler, men någon (läs: jag) måste ju äta upp dem oxå innan de blir dåliga) Det blev en Brie ost, Manchego (en hård får ost), Chevré ost (get ost) samt en annan hårdost som jag inte ätit innan. Manchego och Chavré är verkligen mina favoriter!

Egentligen så tänkte jag inte åka tillbaka till Gbg förän imorgon, men jag hade et möte halv nio som jag måste gå på och att ta tåget klockan fem och att gå upp klockan fyar kändes inte som något alternativ. Så nu sitter jag här i min lilla lya men en sats semlebullar i ugnen. Råkade lova att ha med mig semlor till jobbet på tisdag och på något märkligt sätt så har jag tydligen lovat två per man, så nu sitter man här med deg i håret.. typ.. *hehe*

Klockan nio har jag en dejt med Beck! Det är lustigt vad man kan ändra smak.. när jag var tillsammans med mitt ex så fick han tvinga mig att titta på Beck med honom och nu gör jag det högst frivilligt!

Hoppas att ni får en mysig kväll!

Vårjacka- skinnjacka..

Hela förra våren så letade jag efter en svart skinnjacka, men hittade aldrig någon som jag gillade till 100%. Att jag har långa armar gör ju inte direkt det hela enklare. Dessutom så vill jag ha en som är lite annorlunda och inte en "Vero moda" jacka som var och varannan kotte har..

Jag sufade in på Bubbleroom nyss och såg den här! Den är inte i riktigt skinn, men jag tyckte den var cool. För 249 kr så var jag tvungen att klicka hem den! Dock så är jag lite skeptisk till att den kommer att passa.. jag menar, efter att ha gått ignom alla affärerna förra året utan resultat så vad är det då som säger att denna skulle passa? Nåja, jag kände att det var värt ett försök iaf =)

Och nej, jag ska villigt erkänn att jag inte varit inne på NK och dyra märkesaffärer och spanat..hehe Där hade det kanske funnits någon, men då hade de väl förmodligen kostat en slant oxå!


Fake bags you buy in China


Jag fick en liten förfrågan om att visa en närmare bild på väskan längst ner till höger. Och när jag ändå var igång och fotade så tänkte jag att jag lika gärna kunde slänga med lite fler av de väskor som jag köpt i Kina. Så voalla! De två fyrkantiga är från "Jimmy Choo", den längst ner till höger ska företsälla Chanel och den svarta längst upp till vänster har jag för mig ska vara Chloe. Kvalitén är varierande, men oavsett så tycker de är fina. Dessutom så anväder jag dem inte tillräckligt ofta för att slita ut dem iaf! *hihi*

I'm losing my mind!



Ghaaa.. jag bli galen! Sitter hemma på mina föräldraras dator och den är olidigt långsam! Jag fattar inte hur de står ut! Jag håller på att få ett nervöst sammanbrott efter bara fem minuter! När jag skriver så kommer texten ungefär 4 sekunder efter *suck*

Ikväll ska vi till Mingus å käka. De har bytt ägare och meny och serverar nu mera tapas! Av menyn att döma på nätet så verkar det mycket lovade! Efter vi käkat så ska vi hem till Emma och kolla på Melodifestivalen så jag tänkte slänga ihop en sån kladdkaka som jag gjorde till jobbet och ta med mig, MEN när jag var på ICA och skulle köpa godis så hade de inte det som jag använde sist så jag köpte sånna här mintkulor istället. Kändes inte som att fungerade lika bra =( Kakan såg lite torr ut när jag tog ut den och luktade lite skumt.. så jag var tvunegn att provsmaka den lite för att se om den var ok.. den var oki, men lite för torr och inte lika god som fredagen! MEN frukta icke, Linda fixar en ny! Så nu ska jag motionera bort till en anna affär och kolla om de har rätt godis där! Skam den som ger sig!'

En liten fråga.. Hur ser texten på bloggen ut på era datorer? Alltså texten till vänster och i rubriken? Hemma i Göteborg så är den nämligen i skrivstil men här så är den tråkig "Times New Roman" likande???

Puss å kram!

Dagens outfit + svammel


Dagens klädsel: Stentvättade jeansleggings från Gina Tricot. Två vita ribbade linnen (blev genomskinligt med bara ett) ett är från H&M och ett är från Esprit (Esprit har bra vita linnen av god kvalité!). Svart kavaj från Vila. Over knee mocca stövlar från Bianco. Stor herrkocka och silvering med en svart sten som jag köpt i Kina. Halsbandet är gammalt som gatan.

Idag blev en sen dag på jobbet. Det körde ihop sig lite så jag var inte hemma förän vid halv åtta. På vägen hem så lämnade jag tillbaka trenchen som jag köpte igår. Jag satsar nog på att kemtvätta den gamla och sen köpa en skinnjacka lite senare i vår. Intressant va? *asg* Imorn så åker jag hem till Falköping efter jobbet, ska bli skönt med lite miljöombyte och att träffa mamma, pappa och lite gamla vänner! Nu ska jag packa! Hoppas ni har en skön kväll!

Kladdkaka med mintkrisp


Imorn så tänkte jag bjuda på lite fredagsfika på jobbet så jag slängde ihop den här något modifierade kladdkakan. Tyvärr så kan jag ju inte nalla lite på den, men jag kan säga så mycket som att smeten var sjukt god! Ytan ser väldigt krispig och smaskig ut, känns lovande! *hehe*

Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
3½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
7 st Fazer mint och 7 st Marianne (eller efter behag, det är inte så petnoga..)

Gör så här: Rör lite snabbt ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker. Smält smör och Fazer mint i en kastrull, rör ner detta i smeten. Krossa Marianne, rör i hälften och strö resten över kakan. Grädda i 225 grader i 14 minuter, exakt! Kakan ska vara kladdig och "skvalpa" LITE fast när man tar ut den (ja ni fattar nog.. ;o) Då blir den lagom kladdig när den kallnat. Serveras med fördel med en klick grädde.

Avundsjuka- en dålig sak?

Varför anses det så fult att vara avundsjuk? Om det kombineras med missunnsamhet så kan jag definitivt hålla med om att det inte är något positivt. Men säg att jag till exempel  skulle vara avundsjuk på min väninna för att hon ska åka till ett varmt härligt land (Nu är det inte så... thank God for that! *hihi*). Förmodligen så skulle denna avundsjuka resultera i att jag tog mig själv i kragen och undersökte mina egna möjligheter att dra iväg! Med andra ord så anser jag att avundsjuka inte allas behöver vara till ondo utan kanske till och med en liten spark i röven för att ta tag i sitt eget liv!


Dagens outfit + svammel


Dagens klädsel: Svart veckad kjol från H&M. Cerise topp från H&M. Spets jacka från Gina Tricot med lite puffärm. Svarta strumpbyxor. Svarta moccastövlar från Tamaris.

Idag har jag, förutom att jobba fikat med Emelie SOHO.. otroligt mysig tös, vi har alltid en massa att prata om! Sen köpte jag vårjackan som jag babblade om igår, men jag vet inte om jag ska behålla den för den är exakt lika dan som den jag köpte förra året, bortsett från att den är lite mindre grön och väldigt mycket mindre sliten.. får klura på saken.

Det känns som att denna veckan har krupit fram.. skumt, för förra gick jättesnabbt! I helgen åker jag hem till Falköping en sväng för att hälsa på mina föräldrar och träffa lite gamla vänner, ska bli mysigt! Dessutom så tänkte jag besöka Falbygdens Ost för att bunkra upp med lite goa grejer.. =)

Nu ska jag ägna mig åt seriös slapping.. Ha det gött!

Har ni kysst en polis?



Det var en av frågorna i ett sånt där test på en blogg... Det fick mig osökt att tänka på Lounges i fredags.. Som vissa av er kanske kommer ihåg så skrev att utbudet inte var någon höjdare och att alla kändes väldigt unga. Nåja, jag kanske inte i min frustration formulerade det riktigt så fint utan mer "Vart är allt normalt folk?" Hur som helst.. När vi står där och hänger så marscherar ett gäng poliser in, varav en var RIKTIGT het (och lång) han hade jag gärna kysst! *asg* Men hur i helskotta raggar man på en polis i tjänst? Stod och klurade lite på det ett tag, men kom inte på något bra sätt som inte skulle få mig att framstå som desperat och framfusig så jag nöjde mig med att spana..

Ps. Kommer ni ihåg Mahoney i Polisskolan filmerna? Jag tyckte att han var sjukt söt när jag var liten.


Lifestyle bilder med Mikael Jönsson







För två veckor sen så var jag i Botaniska med Mikael från Vegafoto och tog lite bilder. Här är resultatet. Jag gillar de två första bäst! =) Har lite svårt för bilder som är tagna på ansiktet rakt framifrån, tycker det blir lite boll-effekt över det hela *hehe*

Dagens outfit, ny blekta tänder & vårjacka?


I helgen så la jag märke till att Ås hade väldans vita fina tänder.. Då kom jag på att det var ett bra tag sen jag blekte mina tänder så inatt sov jag med skenan .. och Tatatataaa! Imorse så var tänderna vita och fina igen. Mitt tandblekningskit kommer från Dentaworks och funkar super, dock så måste man bleka om ungefär var tredjemånad för att de ska hålla sig vita, men kittet är drygt. Jjag har haft mtt i över ett halvår och har fortfarande hälften av blekgelen kvar =).

Jag var inne en sväng istan efter jobbet idag och hittade en nästan lika dan mossgrön trench som jag köpte förra året. Funderar på att köpa den för den gamla har blivit lite slaffsig, men det känns lite halvtrist att köpa en lika dan. Fast å andra sidan så gillade jag den jag har väldigt mycket.. BESLUTSÅNGEST!

Dagens klädsel: Kavaj från Vila. Känning från H&M Divided. Jeansleggings från Cubus. Over-knee mocca stövlar från Bianco. Väska från "Mullberry". Halsband från H&M. Armband från Miss Dee.

Kebabrulle / Tacos (LCHF)

Dagens kvällsmat bli kebabrulle med färdigkryddat kött från Hemköp, frisésallad, ost och sås gjord på turkisk youghurt, lite grädde, tomatpuré, sambal olek och salt.

Tortillan gjorde jag som jag gjorde pizzabottnen fast jag tog i lite mer vatten för att den skulle bli smidigare att smeta ut. En sats räcker till två bröd. Smeta ut smeten till en så stor tortilla du vill ha för de flyter inte ut nämvnärt.

Självklart så kan man fylla brödet med det man gillar, men detta var vad jag hade hemma för tillfället.. =)





Osocial.. varning för svammel!

De senaste veckorna så har jag åkt hem nästan direkt efter jobbet, dvs jag har inte träffat nån istan eller hittat på något speciellt.. Det låter kanske skittråkigt, men jag har känt mig helt tillfredställd med detta. Att bara komma hem, byta om till myskläder, laga lite mat, surfa runt på nätet, ringa lite telefonsamtal och ligga i soffan och titta på tv. Jag har lixom inte haft nån större lust eller ork för att varken träna eller träffa folk.. Nu låter det kanske som jag är helt deprimerad, men så är det inte alls.. Känner mig faktiskt rätt lycklig! *hehe* Nåja, nu kanske jag överdriver lite för jag har ju faktiskt haft nattgäster sen förra onsdagen.. Men va tusan, vad jag nog vill komma fram till (är inte helt säker på detta själv.. =) är nog att jag inte känner något behov av att alltid hitta på en massa saker på vardagarna utan att jag trivs rätt bra med mitt eget sällskap..Kommer jag att förbli en hopplös singel eller vad!? *asg*

På tal om något heeeelt annat! Jag är sugen på att baka.. inte så mycket på själva ätandet utan just på att baka! Problemet är ju bara att om jag bakar så finns det ingen hemma att bjuda så jag måste äta upp det själv.. Hmm.. man kanske skulle erbjuda sina bakkunskaper över internet för en ringa summa.. Kanske inte alls är en så dum idé vid närmare eftertanke.. ;o)






Cool kavaj!

Igår la jag in en beställning hos Ellos på den här kavajen i svart...
..men idag så hittade jag denna från Vero Moda! Som tur var så gick det att cancelera beställningen!

Som vissa av er kanske kommer ihåg så skrev jag att jag inte riktigt känner mig hemma i kavaj, men den här känns lite coolare i stuket så förhoppningsvis så känner jag mig mer hemma i denna!

Dessutom så är det ju vansinnigt modernt med lite boyfriend inspirerade kavajer nu.. =)

Den fanns i grått oxå.. Vem vet, om jag trivs i denna så kanske jag går loss på en sån oxå!

Tro det eller ej, men den var faktiskt tillräckligt lång på ärmarna, men för tillfället så tycker jag att det ser lite mer avslappnat ut med uppkavlade ärmslut.

Koll på livet!


Kände att jag behövde få ordning lite på mitt liv och få lite koll på helgrna framöver så jag svängde in på Frölunda Torg efter jobbet och köpte mig en agenda. Jisses vad många det fanns att välja mellan! Tuuur att man inte heter Angelika och har beslutsångest när man ska köpa något ;o)  På tal om denna sköna tjej så kammade hon hem jobbet i Oslo, grattis tjejen! Som ni säkert förstår så innebär detta att vi snart kommer att göra Oslo by night! Ska bli riktigt skoj! =)

Min Alla hjärtans dag!


På Alla hjärtans dag så fick jag besök av de här härliga töserna, Emelie, Emma och Åsa! På dan gick vi på stan å shoppade och på kvällen lagade vi jättegod mat (om jag får säga det själv..hihi), åt en massa godis, tittade på Melodifestivalen och film. Vi var alla eniga (nästan iaf) om att det var rätt två bidrag som gick vidare, vad är oddsen för det!?


Fläskfilé med klyftpotatis och sallad till varmrätt och massor av kladdkaka med grädde till efterrätt! *mums*

Ungefär så här slängde vi ihop varmrätten. Skölj (skala inte) potatisen, lägg den på en plåt, ringla över olivolja och krydda med salt, timjan och rosmarin. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter eller tills potatisen är härligt krispig. Potatisen blev nästan Akropolis god, dvs så god att det slutade med att vi doppade den i sås och åt den separat. *hehe* 

Fläkfilen skar jag i tunna skivor och stekte snabbt i en het panna med smör så att den fick fin färg. Sen la jag över köttet i en gryta, hälde i en burk med färskost (tex creme bonjour, eller philadelphia MED smak, vi hade nån med vitlök, annars är "4 peppar" en riktigt hit oxå!", ca 2 dl grädde och lagom mycket vatten så det täcker köttet. Sen fick det puttra tills köttet blev mört, ca 40 minuter, då smakade jag av med salt och peppar och redde såsen med lite maizena.

Salladen och vinegretten stod Emma för och kladdkakan är gjort efter ett gammalt vanligt hederligt kladdkake recept! Nästan godast så tycker jag, utan en massa krusiduller =)

Veckans shopping fynd!


Självklart så har jag hunnit med lite shopping de sista dagarna oxå! =) Bl a: Mörka jeansleggings från Cubus. Stentvättade jeansleggings från Gina Tricot. Chockrosa topp med puffärmar från H&M. Tight svart klänning med dragkedja (väldigt trendigt =) från H&M. Bästa mjuka hårsprayet från Loreal.

Fredags party..


I fredgas så tänkte jag och Angelika ge oss ut och svänga de lurviga.. Mmm.. det blev inte så mycket svängade av, det var skitmusik både på Parklane och Lounges. Först gick vi till Parklane där vi fick så i kö i cirka 20 minuter. Angelika som precis har kommit hem från Australien hade inga vinterskor utan ett par pumps med öppen tå, i 9 minustrader! Toka! Men problem är till för att lösas så hon satte sockarna på fötterna *asg* (bilden till höger) Väl inne på Parkan så spelade Basic Element (tror jag att det var) live, askassa om nån frågar mig. Det värsta (förutom att de sög) var att sångaren envisades med att skrika "Motherfucker" hela tiden, Det kändes verkligen som att han trodde att han var 50 cent eller nåt *asg*

Efter ett tag gav vi upp och gick vidare till Lounges istället. Där var det oxå kass musik, lite folk och tyvärr så var inte RnB dansgolvet på andra våningen öppet heller så det blev inget dansa av. Inte en så lyckad kväll med andra ord. Dessutom så kändes det som att medelåldern var typ 20 år. Brukar det verkligen vara så på fredagar? Vart håller alla normala människor till?

När vi kom hem så var vi stelfrusna så vi kröp och i soffan, satte värmefläkten typ tio centimeter ifrån oss och mumsade i oss natta-godis.. hyffsat patetiskt! *haha* Men what the fuck, man kan inte lyckas jämt! =)

Fredagens party outfit


Hej vänner! Sitter här och trycker i mig left overs av helgen godis, gör ett rätt bra jobb för det är snart slut! =) Tänkte bara slänga upp fredagens outfit så man har den dokumenterad lixom *hihi* Vill bara tillägga att toppen INTE var genomskinlig i verkligheten! Det här är vad jag hade på mig:

* Rosa siden kjol med hög midja- Gina Tricot
* Svart icke genomsklinlig topp- H&M
* Spetsstrumpbyxor- Åhlens
* Svarta over knee mocca stövlar- Binaco
* Svart lack skärp- Rut mfl
* Halsband- Indiska
* Qviltad väska- Chanel

Vårkänslor!

Idag är det underbart väder i Göteborg! Kanske inte så varmt, men väldigt soligt och fint! Längtar sååå till våren, inte nog med att det blir varmare, men alla människor kryper ur sina skal och känns mycket mer positiva och sociala.

Man kanske skulle fira in helgen med en bukett med tulpaner, luktar gott och sprider verkligen vår känslor!

Idag på lunchen var vi på en restaurang i Långedrag som hette Oscars. Jättegod mat och trevlig personal! Jag käkade stekt ströming med potatis och stuvad spenat, så svensk det kan bli med andra ord. Till efterrätt så var det glassbuffe, det ni! =) För min del blev det vaniljglass med nougatsås och strössel. *jummie* Jag är fortfarande mätt och snart är det fika.. hur ska det sluta?! *hehe*

Hoppas att ni får en bra fredag den 13 för det ska jag ha! :o)

Dagens outfit + svammel


Imorgon är det fredagen den 13 och då ska jag och Angelika ge ss ut och svänga de lurviga! =) Och i mitt fall så är de verkligen lurviga *hehe* Vem orkar raka benen när man aldrig visar dem för nån? Om det är nån kille som läser det här så vill jag bara tillägga att jag brukar faktiskt raka benen när jag är i ett förhållande... iaf i början *hehe* Men kom igen, det dröjer faktiskt inte speciellt länge innan ni är stubbiga både här och där ni heller ;o) Finns väl nån form av charm i det oxå.. tror det kallas trygghet =)

Tänk vad coolt det hade varit om man träffade "the one" imorn.. snacka om att trotsa odsen! =)

Dagens klädsel:
* Cashmere kofta- Lindex
* Svart klänning- Indiska
* Glansiga leggings- Cubus
* Svart lack skärp- Rut mfl
* Over knee stövlar- Bianco
* Väska- Mullberry

Nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan med ett stort glas Chai te! Är det bara jag eller smakar inte te godare om man dricker det ur glas än ur en mugg? Känns som jag skrivit det förut.. deja vu? Hur som helst så kan jag tipsa om att om glaset blir för varmt för att hålla i så kan man knyta en servett runt, ELLER tillverka små fodral av filt. Det senare ska jag snart ta tag i! =) 

Hoppas ni har en mysig kväll!

ForeverXXI till Sverige?!?

Det ryktas om att Forever 21 letar lokaler i Sverige. Hoppas verkligen att detta är sant! De har grymt snygga kläder och knappt ett plagg kostar över 200 kr! Visserligen så skeppar de till Sverige idag, men i och med tull och frakt så blir det ändå lite dyrt.. =(

Klänningen till vänster i gudinne modell skulle jag inte säga nej till!







True Friends lasts 4ever!

Måste säga att det var riktigt kul att Angelika kom igår! Vi har inte setts på över ett år, men ändå så känns allt preciiiis som vanligt! Det är så underbart med vänner som man känner så med! Kortet till höger tror jag togs första året jag pluggade på universitetet och man kan väl säga så här.. Angelika har sen dess blivit jävligt fit och jag.. hmm.. lite mindre *haha* Fast om det i det senare fallet är en så jättestor nackdel det vet jag egentligen inte.. Lagom är ju bäst, rigth!? Gud vad jag babblar!

Idag är Angelika i Olso på anställniningsintervju, håller tummarna på henne! Hon stannar tills på lördag och på fredag ska vi göra stan osäker! *hihi*

På lördag kommer Åsa och Emelie och då blir det Alla hjärtans dags mys för hela slanten. dvs god mat, vin, melodifestivalen och massor av godis! Ska bli hur mysigt som helst! =)


Voalla- Nya lampan!


Igår var jag och hämtade ut lampan som jag beställt från Halens. Den passade perfekt i vardagsummet och gick ihop fint med gardinerna. Tidigare så hade jag en svart/brun lampa, men den här känns mycket vårigare. Väldigt nöjd!

Dagens outfit + svammel


Så där ja.. då känner jag som mig själv igen! *hihi* Nog för att kostym är snyggt, men jag känner mig snäppet för vuxen i det.. lite som att jag försöker vara någon jag inte är. =) Nu kommer snart Angelika hit, hon ska bo här några dar medans hon söker jobb. Eftersom Aneglika är en sån person som våldtar en lägenhet när hon kommer in i den så tänkte jag placera alla hennes saker i sovrummet.. hur bra det går det märker vi! *asg*

Det här hade jag på mig idag:
* Lång blå polo- H&M
* Glansiga leggings- Cubus
* Svarta overknee stövlar- Bianco
* Svart nitskärp- Köpt i Kina

Dagens outfit + svammel

Då har man sovit i en och en halv timma då.. kanske inte helt optimalt med tanke på att man ska somna ikväll, men fy fasen var skönt det är att sluta ögonen i tvsoffan och slumra till! Har känt mig allmänt seg de sista dagarna, vet inte varför.. får väl skylla på vädret eller nåt. Är så sugen på att ta en sista minuten till nåt simplet vamt ställe som Kanriöarna eller Egypten, nån som vill hänga på? ;o) Tänkte iaf vänta tills sportlovsveckorna är över så kankse priserna på resor sjunker igen!

Idag har jag stått på arbetsmarknadsdagrna (Charm) på Chalmers, sett proper ut och representerat mitt företag. Kändes som att det gick rätt bra.. minglade iaf tillräckligt bra för att vårt material skulle ta slut. Det var kul att göra något annat än att sitta framför datorn som omväxling. Jag måste säga att jag tycker lite synd om de studeneter som går ut nu till våren.. arbetsmarknaden ser ju inte speciellt ljus ut..

På mig idag hade jag:
* Svarta kostymbyxor- Esprit
* Svart kavaj- Esprit
* Vit skjorta- Only
* Svart väska- Mullberry

Ps. Vet inte vad det är för fel på mig, men jag känner mig verkligen jättetråkig i kavaj!

Nytt till köket


Köpte den här limegröna duken och grytlappen i helgen. Nu känns köket komplett! :o)

Seven Pounds- recension

Igår såg jag "Seven Pounds" med Will Smith. Grymt bra film, men otroligt sorglig. Satt och hulkade rätt rejält vid ett flertal tillfällen.. och jag som hade fått för mig att jag blivit lite mer hårdhudad när det gäller film då jag inte snyfftat till nån på länge.. men så var tydligen inte fallet *hehe*

Budskapet i filen var verkligen jättevacker och gripande och den slutade "bra", fast det var inget traditionellt hllywood slut. Det här var så långt ifrån feel-good film som man kan komma, men har man lite frustration och tårar som behöver ut så var filmen perfekt! =)









Dagens outfit + svammel


Kommer ni ihåg att jag förra veckan skrev att jag inte tyckte att det var så jobbigt att gå upp på morgonen? Mmm.. detta verkar tydligen inte gälla för denna! Var sjukt trött imorse, misstänker att lusten att gå upp på morgonen hänger ihop med att arbetsmarknaden är helt knas just nu och att ingen kan känna sig helt säker.. Nu ska jag snart äta pizza..igen! *hihi*

Dagens trötta men varma klädsel.. orkade inte ens fixa håret imorse så det fick bli platt..
* Svarta tighta kostymbyxor- H&M (nya)
* Stickad polo- Rut mfl
* Svarta moccastövlar- Tamaris


En vägg av minnen



Idag har jag skickat in en massa kort för framkallning. Bilderna ovan tänkte jag rama in i olkika ramar och skapa en installation på en vägg. En vägg av minnen som man kan titta på och påminnas av vad mycket roligt man gjort och vilka underbara vänner man har. Nu gäller det bara att samla på sig ett gäng med snygga ramar i olika storlekar och former.

Coldslow med bacon (LCHF)


Dagens lunch blev stekt fiskfilé med en variant av Coldslow med bacon, mycket godare än vanlig! =)

Ingredienser:
½ vitkålshuvud
1 litet huvud med isbergssallad
½ rödlök
1 paket med bacon
1½ dl turisk yoghurt (eller så mycket att det blir krämigt)
½ dl majonäs
ca 1½ tsk dijongsenap (eller efter tycke)
salt & vitpeppar
örtsalt

Gör så här: Strimla vitkålen fint, helst med en matberedare. Hacka isbergsalladen i strimlor och löken fint. Hacka baconen fint och stek den jätte knaprig. Balnda ihop allt väl och låt helst vila över natten. Salladen kan serveras till allt, men passar nog allra bäst till grillat. Smaklig måltid.

Test outfit- Love is a battlefield

Köpte att par tighta kostymbyxor på H&M för några dar sen och kände för att kolla lite vad de passade till. Måste säga att de är riktigt sköna! Fanns i en massa färger och kostade ynka 198 kr. =)

Linnet som jag har på mig köpte jag i Australien- Love is a battlefield. Hade nog varit snyggare om man inte varit så fruktansvärt blek! =(

Sitter och laddar upp kort för framkallning. Var ett år sen sist så det är ett gäng, närmare bestämt 568 stycken! Satt och kollade igenom bilderna från jorden runt resan och fick lixom tillbaka lite av den där känslan som man hade då man var mitt uppe i det. Samtidigt så kände jag lite ångest på något konstigt sätt, förmodligen för att jag längtar tillbaka och jag vet att det kommer att dröja ett bra tag tills jag får uppleva något liknande igen. MEN jag ska ju iaf till Mexico i sommar! =)

Nu ska jag ge mig ut och gå en sväng.. Hoppas på att solen ska titta fram lite! Är skumt väder idag, ena stunden snöar det lite och i nästa så tittar blå himmel fram.

Hoppas ni får en skön söndag!

Puss å kram!

Nämde jag att jag gillar turskost?


Allt från H&M! Är förälskad i kjolen! Synd bara att man inte "kan" ha turkost än på ett tag.. :o(

Hur tänkte Cubus?

Har ni varit inne på Cubus på sista tiden? Det har jag.. big misstake! Vad hände? Jag tycker att man brukar kunna hitta några guldklimpar där (även om passformen kanske inte alltid är den bästa..) men du var utbudet total katastrof! Bara en massa skumma 80-tals grejer, förutom jeansjackan på bilden som faktiskt ser rätt oki ut..

ELLER.. så är det jag som gått och blivit tantig och inte fattar grejen.. så kan det faktiskt oxå vara.. :o)

Snål? Nej, det handlar om prioriteringar



Köpte äntligen en lampa idag! Den ser liten å fånig ut bilden med den är faktiskt snäppet snyggare i verkligheten. Den är inte perfekt, men den är vit och för 99 kr så får den funka. Dessutom så fick jag använda mig av mina elkunskaper när jag koplade in den oxå. Visst finns det massa snygga (eller iaf halvsnygga) kökslampor i elaffärerna, men det kostar minst tusen spänn.. jag vill inte lägga tusen spänn på en lampa.. att däremot lägga samma summa på ett par läckra stövlar har jag inget emot! *hihi* Som sagt, allt handlar om prioriterngar.. :o)

Fotografering i Botaniska

Idag var jag i botaniska trädgården och fotograferade lifestyle bilder med Mikael Jönsson på Vega Foto. Det blev väldigt naturliga bilder med lite smink och fritidskläder. Mikael var hur skön som helst att jobba med! Ska bli kul att se resultatet!  

Om tre månader så ser Botaniska förhoppningsvis ut som på bilden! Längtar ihjäl mig!



Godaste pizzan ever! (LCHF)


Ikväll gjorde den godaste pizzan jag någonsin gjort.. å nej jag överdriver inte! Dessutom så var den LCHF och det gör ju inte saken sämre! Till en pizza som räcker till en hungrig eller två mindre hungriga personer behöver du det på bilden ovan till höger dvs, finstrimlad zucchini, hackad skinka, tunt skivad ölkorv med chilismak, fint hackade jalapenjos, stekta färska champinjoner, min hemmagjorda pizzasås (tomatpuré funkar det med), gratängost och chevreost! (den sista ingrediensen är den viktigaste!)

Så här gör du pizzabotten utan kolhydrater: Vispa ett ägg med lite salt så det blir fluffigt. Häll i 1 msk olja, ½ msk grädde, 2 msk vatten, ½ krm bakpulver, vitlökspulver, basilika och knappt 1½ msk fiberhusk. Blanda väl och låt svälla i 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft) bred ut smeten på bakplåtspapper till en rundel. För att få den tunn så plattade jag ut den det sista med torra fingrar. Grädda i 10 minuter eller tills bottnen får en fin färg. Tag ut och lägg på allt gott! Krydda med lite cayennepeppar och pizzakrydda! Voalla, godaste pizzan ever!

Ps. Om du inte bryr dig om om du får dig kolhydrater så kan du naturligtvis göra vanlig pizzabotten, det är pålägget som är det viktiga! ;o)

Man växer hela tiden..

Idag stäldes jag inför en uppgift på jobbet som visade sig bli ganska krånglig. Vad det var är mindre vektigt, men det innefattande en massa research, samtal till olika personer och instutitioner och att springa runt och leta efter människor och saker. Mitt uppe i allt så kändes det ganska jobbigt. Men så här i efterhand så är jag väldigt nöjd över att jag lyckades genomföra det och inte gav upp. För varje utmaning som man ställs inför så växer man lite och blir en starkare människa. Så sluta aldrig att utmana dig själv! Det är prövningarna som gör att du växer, även om det kan kännas jobbigt ibland så försök att bita ihop och tänk på vad skönt det kommer kännas när det är klart och att du tar ytterligare ett steg i riktning mot att bli en starkare och självsäkrare människa!

Dagens outfit + svammel


Hej hopp! Idag kör jag på min nya favoritjacka i spets från Gina, den är så söt, I love it! *hihi* Den oranga kjolen kommer från Åhlens, det svarta linnet köpte jag på Mallorca när jag var typ 16 år, svarta moccastövlar från Tamaris samt svarta strumpbyxor från God knows where.. =)

Imorgon är som de bekant fredag, underbart! Vet inte riktigt vad som har hänt med mig, men jag tycker faktiskt inte att det är så himla jobbigt att gå upp på mornarna längre. Fine, pigg är jag inte, men det känns ändå helt ok! =) Fast visst tusan är det skönt att sova ut! Det måste man göra iaf minst en dag på helgen! =)

Önskar er en mysig kväll!

Nytt till hemmet.. klädhängare.. kind of :o)


Idag gjorde jag ett nytt försök med att hitta en lampa till köket. Skam den som ger sig! Och jag skäms lite för nu ger jag fan upp! Finns ju inga snygga kökslampor till humana priser! Jag vill inte lägga 1500 på en lmapa som jag knappt tycker om! Istället så hittade jag den här nyckelhållaren/klädhängaren (eller vad det nu ska kallas..) i form av en kvist inne på Lagerhause. Passar perfekt innanför dörren, I like it a lot! =)

Jeansleggings

Jag såg de här stentvättade jeansleggingsen på Gina idag. De såg riktigt fina och sköna ut, men jag orkade aldrig prova dem. Ångrar mig lite nu.. får väl ta och göra det imorn, lite fredagsshopping för att fira att veckan är slut är ju aldrig fel *hihi*

















Dagens outfit & Nytt läppstift


Jag fick för mig att jag behövde ett nytt läppstift. Va sugen på ett lite lätt rosa med lite shimmer i. Jisses va svårt det var att väja i affären! Till slut blev det nummer 717 från Loréal och det var verkligen precis den nyansen som jag letade efter. Jag tycker det är så himla svårt att veta hur det blir på läpparna när man bara testar lite på handen.

Dagens klädsel blev:
* Vit poloklänning- GT
* Svarta glansiga leggings- Cubus
* Svarta moccastövlar- Bianco
* Svart nitskärp- Kina

Nu ska jag ta tag i mig själv och fixa naglarna. Det ljusa nagellacket jag köpte sist satt verkligen som berget. Det har knappt slitits alls, bara växt ut. =)

Frukost muffins (LCHF)


Perfekta att slänga i sig på morgonen eller ta med sig om man råkar ha lite ont om tid!

Ingredienser till sex stycken:
5 ägg
½ dl grädde
50 gram avrunnen keso
100 riven ost
1½ msk krossade linfrön
3 hackade skivor soltorkade tomater
100 gram korv hackad i små bitar (jag tog ölkorv med chilismak)
hackad persilja
salt och peppar
Om jag hade haft det hemma så hade jag även slängt i lite hackade oliver och fetaost oxå!

Gör så här: Blanda allt. Dela upp smeten i fyra pappformar som du ställt på en muffinsplåt. Grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Hög värmen till 225 grader och tag ut när muffinsen fått en fin färg. Kan ätas kalla som varma och går även att frysa!

Ny lampa till köket & vardagsrummet?


"Måste" ha en ny lampa i köket! Med allt nytt vitt så tycker jag att det blir aldeles för stor kontrast med en svart lampa. Kan man ha nästan lika dana lampor i två rum? Den vänstra är från Jotex (299 kr) och den högra är ifrån Ellos (249 kr). Jag var runt lite istan idag och kikade på lampor, men fy fasen va dyra de är! Den billigast som var någorlunda fin kostade 600 kr. Vilken tycker ni är finast av lamporna ovan? De är ungefär lika stora. Passar de i ett kök?

Ikea fynden!



Var ju som bekant på Ikea en sväng igår. Jag köpte nya fina kryddburkar, sen köpte jag små vita etiketter på Wettergrens att skriva namnen på. Blev en klar förbättring jämfört med "Kockens" och "Santa marias" fula burkar. Sen blev det sex stycken martiniglas (Frozen Margarita here I come!), missade tydligen dem på bilderna, men de var väldigt enkla men fina. Sen blev det ett grönt block ljus och fat till köket för att matcha nya gardinerna. Två värmeljus till de fina ljusstakarna som jag fått i inflyttningspresent av Helene och Vildana (tack tjejer!). Sist, men inte minst så blev det en vit låda att fylla hålet under diskmaskinen med.  Magnettavlan på kylskåets sida köpte jag på Village för ett tag sen. Perfekt att skriva upp saker man måste komma ihåg på!

Skönhetprodukter hos Halens!


Visste ni att Halens har börjat sälja sköntsprodukter? Det visste inte jag. Och i och med alla rabatterbjudanden som brukar florera så kan ju en Armani parfym eller Lancome mascara bli riktigt billig! *me like* Kika in på Rabattkod.se för att hitta rabattkoder.


Kålpudding (LCHF)

Ikväll gjorde jag kålpudding. Jag var tvungen att provsmaka lite och gud va gott det var! Ny favorit! Sen att det va grymt lätt att göra gör ju inte saken sämre precis =)

Ingredienser till fyra portiner:
½ kålhuvud
300 gram blandfärs
ca 25 gram smör
2 ägg
1 dl grädde 40%
½ dl turkisk yoghurt 10%
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
massor av torkad vitlök (kan uteslutas om man inte är en vitlöksfantast som jag är)
1 köttbuljongtärning
1½ dl vatten

Gör så här: Strimla vitkålen och stek den gyllenbrun i smöret (tar ca 10 minuter på medelhög värme). Blanda köttfärs, ägg, grädde, turkisk yoghurt, örtsalt, vitpeppar och vitlök. Koka upp vatten och buljongtärning. Bred ut köttfärsblandningen i en smord form och bre vitkålen över. Slå på buljongen. Grädda i 225 grader i 30 minuter. Mums!

Dagens outfit & Ikea

Fattar inte vart tiden tar vägen! Varför går alltid kvällarna så fort?! Känns som att jag nyss kom hem och klockan är redan halv elva.

Idag åkte jag till Ikea efter jobbet. Gjorde en massa bra fynd! (visar sen =) Är riktigt nöjd med mig själv idag.. jag åkte från jobbet klockan fyra, sen besökte jag Ikea i Bäckelbo, plus köpcentret som låg där, plus Wettergrens inne i stan och klockan tjugo över sex var jag hemma. Snacka om effektivt! *hihi* Och då vill jag bara tillägga för den som nte vet, att jag inte har bil! Men ibland har man tur med komunikationerna =)

I helgen kommer nog Angelika hit! Ska bli skitkul!!! Det va ju trots allt ett år sen vi sågs sist!

Dagens outfit:
* Svart spets kjol- H&M
* Vit skjorta- Vila
* Svarta trumpbyxor
* Mocca stövlar- Tamaris
* Stor herrklocka- Kina

Hmm... va blek jag ser ut på bilden! Måste nog fuska med lite bus.. =)






Köket- före och efter bilder

Före:

Ett inte så läckert kryddskåp pryder väggen över fläkten.


Spotlightsen under skåpen var allt annat än snyggt uppsatta!




Diskmaskinen var inte snyggt inkopplad och plattorna var gjorda av masonit (jag vet, helskumt!) och fastlimmade på väggen.

Under ombyggnaden:


Efter:

Jag ville ha ganska neutrala tapeter som man inte tröttnar på och hittade de här vita på Rusta för 99 kr/rulle! =) Gardinerna hittade jag väldigt oväntat på Hornbach. Jag hade ingen aning om att de hade så mycket mer än byggmaterial där! På blomsteravdelningen så hade de plockat fram en massa påsksaker och solen gassade in genom fönstret så ett tag så kändes det som vår! Nu fattas bara lite lime-gröna accsessoarer! =) Orkiden är fejk och kommer från Saga Form och ser väldigt naturtrogen ut!


Eftersom det inte blev bra med att måla vitt på baksidan av glaset så ringde jag på söndagen runt till alla affärer i Västra Frölunda som kunde tänkas sälja dekorplast (ni vet sån där plastfilm med klister på ena sidan..) Men ingen hade! Tillslut så hittade vi iaf det på Hornbach! Blev faktiskt helt ok! Tror inte att man tänker så mycket på att det inte är kaklat på sidorna.. Kryddstället kommer från Ikea. Nu fattas bara lite snygga kryddburkar.. å nej, "Kockens" burkar är inte snygga! Pepparkvarnarna kommer från Bolagret.


Vitt kakel från Höganäs (som tyvärr visade sig att inte räcka!) och spotlights under bänken, mycket snyggare än innan! Metallkrokarna längst bort på väggen hittade vi på K-rauta och var faktiskt riktigt stilrena.


Lägg märke till att det INTE går någon sladd från väggutaget över bänken ner till diskmaskinen. Detta löste vi genom att dra nya rör i betongen. Ett jäkla jobb, men bra blev det!


"Diskmedels- och diskborts-hållaren" kommer från Saga Form. Hittade även en väldigt snygg lime-grön diskborste på Ikea =).


Igår så han jag även med att sy upp de nya gardinerna, plantera om blommor och skura alla golv, det ni! =) Måste försöka fixa nån låda oxå som passar i hålet under diskmaskinen, jag är alergisk mot en massa lösa sladdar som ligger och samlar damm!


Nu fattas bara en vit fin lampa!


Pappa satte även dit nya golvlister. Även om man kanske inte tänkte så mycket på att de gamla var slitna så gjorde de nya verkligen jättemycket för helhetsintrycket.


Nya knoppar på lådorna från Ikea.


Fläktkåpa från Gorenje. Det var den enda vi hittade som inte var mer än 50 cm bred. Nytt lock för ventilen och nya lister i taket (som även är nymålat).

Inflyttningsfests outfit

Igår följde jag med Emelie och Åse på inflyttningsfest. Det visade sig bli mycket trevligt! Festen bestod av ca 35 pers i en trea i form av en vidsvåning. Värdparet hade fixat massor av plockmat och alla var riktigt trevliga. Jag tror till och med att jag kan ha hunnit växla några ord med alla =). Eftersom mamma och pappa låg över hos mig och vi skulle fortsätta att stöka med köket idag så tog jag det rätt lugnt och åkte hemmåt vid halv två tiden då resten av gänget drog in till stan. Väldigt ansvarsfullt av mig, inte sant! *hihi*


Egentligen så var jag inte så upplagd för fest då det sket sig med glasskivorna som jag skulle ha på sidorna vid köksbänken. Tanken var ju att måla dem vita, men när vi skulle sätta upp den halv sex på kvällen så visade det sig att de såg MINTGRÖNA ut (för att glaset tydligen va lite grönt..)! Hyffsat besviken jag kände mig eller! Så det var bara att tänka om..


Gårdagens outfit:
* Grå kjol- Upddsydd i Kina
* Svart "siden" kjorta- GT
* Svarta strumpbyxor
* Pumps- Vagabond
* Qviltad väska look a like CC- Kina
* Stor herrklockan- Kina
* Stor sötvattenspärla i silverkedja- Kina




Emelie och Åse... och jag och Emelie

Forever XXI!



Jag längtar verkligen till den dagen Forever 21 bestämmer sig för att öppna butik i Sverige. Visst man kan beställa från USA, men trost att plaggen ovan knappt kostar 200 kr så blir det ändå ganska mycket mer efter frakt och tull. Jag vill ha allt ovan och lite där till!

RSS 2.0