Lovley Acapulco!


Vattnet i Acapuco var underbart varmt! Dock sa var stranden bortom hotellen mycket finare!


Utsikt over "nya" Acapulco, vackert!


Nenis pa standen.. det var sjukt varmt sa det va ratt skont att ligga i skuggan ibland..


Irving, hans polare Oscar, Nenis och jag var ute och drack EN drink pa tisdagkvallen.. har aldrig sett en storre drink! 1 liter Frozen Margarita var inte helt fel! *hehe*


Polen hemma hos Irving, nice! Tank om man hade en san hemma!


Sessy Nenis =) Vid beachcluben i onsdags.. innan jag tuppade av *asg*


Beachcluben var hur mysig som helst!


Vacker strand!


Drinks and snacks






Sitter bak i Irvings bil pa vag till stranden for att surfa..


Helene och Irving

Acapulco var riktigt riktit bra! Tyvarr sa blev det inget clubbande eftersom jag blev risig, men det far vi ta igen i Cancun! Forsta natten bodde vi pa hotell intill den "kommerciella" standen", men pa tisdaen sa plockade Irving upp oss och vi bodde hos han resten av tiden. Mycket battre da man kom bort fran all tursim och fick mojlighet att se andra strander och restauranger!

I fredags kom Asa hit och vi har i helgen varit ute och festat, sett stan och shoppat! Imorn aker vi vidare till Chiapaz for att vandra i djungen och se vattenfallen. Sen aker vi vidare mot Tulum, Playa del Carmen, Cozumel och Cancun! Kraaaam!

Kort uppdatering fran Mexico

Hinner inte skriva sa mycket for vi ska snart aka ivag och se pyramiderna utanfor Mexico City. Igar tog vi nattbussen hit fran Acapulco, gick hur smidigt som helst! Det ar bra att aka pa natten har for da tar det halften sa lang tid eftersom det ar mycket mindre trafik da. Acapulco var great! Otroligt vacker strand! Vi bodde hos Helenes polare Irving och han tog hand om oss jattebra! Tyvarr sa akte jag pa nan bakterie sa jag lyckades med bedriften att svimma och sen fick jag feber och en mysig diare, men efter ett besok hos doktron och en massa piller sa mar jag fin fint igen! =) Aca var sjuuukt varmt, runt 40 grader pa dan och 35 pa natten, det ni! *hehe* Nu maste jag kila, lagger upp en massa fina bilder sen! Take care! Kyss!

Acapulco!

Hej vanner! Nu ar vi i ett varmt och soligt Acapulco! Vi tog nattbussen hit igar. Jag var liiite skraj for att aka nattbuss i Mexico, men det gick hur smidigt som helst! I natt har vi bott pa ett frascht hotell nara den langa stranden och nu sitter vi och vantar pa att Helenes polare ska plocka upp oss. De kommande dagarna har kommer vi att bo hemma hos honom. Som sagt sa ar det sjukt varmt har, va 35 i luften och 30 i vattnet! Igar kvall tog vi det lugnt, gick runt och kollade in stan lite, shoppade och kakade Fajitas. Sen som vi anda tills klockan halv nio, det var underbart skont att antligen fa sova! *hehe* Jag misstanker att det inte kommer att bli sa mycket av den varan de kommande dagrna.. man vill ju inte misssa Acas nightlife! =) Ha det bast! Kram!

Fortsatta aventyr Mexico City =)

Igar akte vi till en ranch i La Marquesa uppe i bergen i Mexico City. Hit aker mexikanska familjer over dagen for att rida, leka, ata och dricka. Jag var sugen pa att rida, men da kom tyvarr regnet och askan.. =(




Efter ranchen akte vi hem och bytte om, sen akte vi till Tyron dar vi var ett gang som drinkade lite. Efter det begav vi oss till en club som hette Grand Hotel, stallet var gigantiskt stor, valdigt vackert och bestod av en massa divaner med tillhorande drink bord. Sakerheten pa clubarna ar verkligen hog, alla killar som slapps in visiteras och tjejernas handvaskor kollas. Tydligen sa ar det valdigt vanligt (om man inte ar fattig) att man gar ut ett gang och koper ett drinkbord. Enda nackdelen jag har markt med detta ar att folk inte intergrerar mellan borden alls, med andra ord, inte mycket mingel potential! *hehe* Vid fyra-fem-tiden sa var vi trotta i fotterna (och i huvudena) sa vi akte hemat. Nar vi stannade for att tanka sa gick inte bilen igang igen for batteriet var slut (skumt!) Men efter nan timme sa loste det sig. I sang var vi inte foran halv sju pa morgonen. Klockan elva idag vackte Peppes mamma oss for vi skulle pa ett fodelsedagskalas pa en ranch/sommarhus uppe i bergen i Mexico City. Da var vi liiite slitna, men det var latt vart besvaret, en riktigt upplevelse!


Har kokar de tacokott, dvs en hel gris! Kottet kokas med kryddor och mjolk och var valdigt mort och gott!


Jag hittade en rolig sombrero.. =)


Helene


Friterad banan med chilisas.. allt serveras med chilisas!


Huset dar festen holls.


Jag och Helene


Taco tillbehor, ris med gronsaker, en rod och en gron chilisas och bonrora gjord pa bonor, ost och sa klart chili, mycket god!


Tacos!


Nenis, Pepe och hans mamma


Efter maten sa kom ett band och overraskade fodelsedagsbarnet! De spelade traditionell mexikans musik, hur scharmigt som helst! Man kan lugt saga att mexikanska fester ar valdigt mycket mer avslappnade och opretantiosa an svenska!

Som blond svensk pa 1,84 sa fick man en hel del uppmarksamhet, men alla var verkligen jattesnalla! Lite trakigt bara att man knappt kan ett ord spanska och de flesta aldre inte kan nagon engelska alls. Helene och Pepe far agera tolk at mig.

Bandet var helskont och de bjod verkligen pa sig sjalva!


Nenis och Pepe dansar..


Jag blev upptvingad pa "dansgolvet".. Nar alla skriker "JA JA JA" sa ar det liiiite svart att saga nej *hehe*


Familjen som ager sommarhuset jobbar bla med att foda upp tuppar till "tupp-fighting" Det vill saga att man satter knivar pa deras fotter och sen far de slas mot varandra tva och tva tills en av dem dor, grymt! =( Denna "sport" ar tydligen jattestor och ibland satsar man miljoner pa en enda tupp! Helt galet!


Ratt statlig..


Sen kom en hast.. Jag fick rida om jag ville, men preciiis da kom regnet igen.. det ar nog inte meningen att jag ska rida i Mexico! *hehe* Vacker va den iaf med all utsmyckning!


Pa vagen till och fran ranchen sa hade vi grym utsikt over Mexico City. Staden ar verkligen sjuuukt stor! Den fortsatter bortom horisonten!


Att det skulle finnas kakstader i Mexico City det visste man, men inte att de skulle vara sa manga! Dessutom sa trodde jag att husen skulle vara av plat, men de ar gjorda av betong.

Mina forsta tva dagar har verkligen varit handelserika och sa har langt sa kan jag bara saga att jag alskar Mexico och folket! Om en timma sa tar jag och Helene nattbussen till Acapulco! Dar blir det sol och bad for hela slanten! Ska aven bli skont att sova lite mer an fem timmar per dygn, nagot som jag inte gjort sedan natten mellan tisdag och onsdag *hehe* Take care!

Framme i Mexico City!

Efter 30 timmars flygresa sa hamtade Peppe upp oss pa flygplatsen vid tio-tiden pa kvallen. Sen akte vi direkt till en super soft restaurang tog en drink och at pizza-slizes. Efter det gick vi vidare till en club mitt over gatan dar Peppe o co fixade drikbord. Stallet var jattemysigt och musiken var grymt bra! Nar klockan var 4 pa natten (11 pa morgonen i Sverige) sa kastade vi in hadduken och akte hem till Peppes och la oss och sov. Kvallen va hur kul som helst och alla var verkligen jattetrevliga och flummiga! Fattar inte att vi inte var trottare efter att ha varit uppe sa lange! Misstanker att vi gick pa lyckoenergi eller nat.. *hehe*


Hela ganget!


Helene och Peppe dansar tryckare.. typ =)


Helene och Peppe


Jag och Helene med hennes flummiga polare Tyron.. jag pussvagrade.. Helene gjorde ett battre jobb! *asg*


Helene med Tyron igen =)


Helene med vanner!

Nu har vi precis kakat frukost bestaendes av friterad tortilla, med chilisas och bonrora. Mycket gott! Ska hoppa in i duschen nu sen beger vi oss ut pa nya aventyr! Ta hand om er dar hemma sa ska jag gora det samma har borta! Kram!

I'm off to Mexico!


Hade gjort en väldigt detaljerad packningslista med enbart det nödvändigaste. Sen la jag fram allt på sängen och bockade sedan av från listan för att se så att jag fått med mig allt. Tycker det är rätt skönt att göra så här för då vet man att man får med allt, det är enkelt att packa och man slippeer flänga runt som en blådåre i lägenheten! Men jag fattar ändå inte att det kan bli så himla mycket grejer! Det som väger mest är faktiskt inte kläderna utan mina tre necessärer och skorna! Hoppas nu bara att jag hamnar under 20 kilo! Jag har en hyffsat stor ryggsäck som handbagage där jag packat ner det tyngsta.. synd att man inte kan packa ner necessärerna här! Jäkla terorister! =)

Jaha vänner nu åker jag snart! Klockan fyra går tåget upp till Sthlm. Där ifrån lyfter sedan flyget till NYC klockan 09:10 imorgon bitti och där ifrån vidare till Mexico, framme är vi runt nio-tiden på kvällen samma dag. Peppe kommer att ha internet så jag ska försöka hålla er uppdaterade med hur vi har det! =) Till dess.. Ta hand om er och passa på att njuta av sommaren oavsett om det är bra eller dåligt väder! =) Kraaaaam!


Dagens outfit + förberedelser =)


Svarta jeans från MQ, vit klänning/tunika med brodyr från H&M, svart kavaj från Vila, omlott skärp med nitar köpt i Kina, sandaler med nitar från Din Sko, Mulberry väska, CC- örhängen, stor herrklocka köpt i Kina. Måste erkänna att jag blev rätt nöjd med dagens klädsel *hihi*

Jisses vad jag flängde runt igår kväll! Kom på att jag kanske borde ta med nån present till Peppes mamma (Nenis pojkväns mamma som vi ska bo hos när vi är i Mexico City). Väldigt svårt att veta vad hon kan tänkas gilla, men till slut föll valet på en stor somrig vit duk med fyrklöver på, Marabou chokladhjärtan och två söta men rätt diskreta fjärillar att sätta i håret.


Testade även att bleka min tidigare så fina vita kofta med klorin i tvättmaskinen.. det blev ännu värre! Hur nu det är möjligt kan jag inte begripa men den är numera ännu mer sunk-grå försutom små fläckar som är vita *snyfft* =( Nåja, den var inte speciellt dyr, men den var fin och jag tror inte att de finns kvar att köpa.


Sen packade jag, duschade, färgade ögonbrynen, gjorde fransk maniky, pedikyr på fötterna, och städade lägenheten. Angelika med B-friend kommer kanske att bo hos mig några dar medans jag är borta så jag kände att bl a en avkalkning av handfatat var på sin plats! Fattar inte hur handfatet kan bli skitigt så snabbt, det går en dag, sen ser det ut som fan! Misstänker att sprayet som jag använder lägger sig som ett lager över allt ting och sen suger det lixom åt sig skiten.. *hehe*


Ledsen om jag var lite dålig på att svara i telefonen igår, men jag var superstressad! Har dock lite dåligt samvete för detta! Ändå var jag inte i säng förän halv tolv (vilket är sent för mig!)


Förlängda ögonfransar före/efter

Igår var jag ju som bekant och förlängde ögonfransarna. Är hur nöjd som helst! Hoppas nu bara att de sitter ett tag, inte ramlar av för fort och tar med sig mina egna fransar!


Översta bilden är uppenbarligen innan förlängningen. Trots att jag försökt färga fransarna så var de fortfarande väldigt lusa och tunna. Övriga bilder i tagna igår precis efter förlängningen. Hyffsat stor skillnad eller?! =)

Fransarna är pålimmade en och en på de egna fransarna med ett svart superlim, så tanken är att fejk-fransarna inte ska lossna för än man ömsar sina egan om ni förstår vad jag menar. Jag tror hon blandade lite olika längder på fransar mellan 8 och 12 mm. Angeilka satte mellan 150 och 200 fransar på varje öga och det tog 1 timma och 45 minuter, men kändes narare som en halvtimma då hon var en superskön tjej och vi pratade om ditten och datten. Först så tejpade hon ner de undre ögonfransarna så att inte de skulle fastna i limmet och då började mina ögon tåras, sen rann mitt vänsteröga typ konstant tills vi var färdiga och tillsammans med min nästäppa så såg jag helt söndergråten ut när vi var klara *haha* Men det la sig ganska snabbt! =)

Om ni själva skulle vara sugna på att förlänga era vifftare så kan ni komma i kontakt med Angelika här.


TiKEi Mineral Makeup

Läste precis en recension över ett gäng olika mineral foundations och en av de som fick topp betyg var den från TiKEi, vilket gjorde mig väldigt glad för man får ge endast 129 kr för en stor burk! Tidigare så har jag varit helt insnöad på i.d., men jag tycker att priset som ligger runt 300 kr är lite väl saftigt, visst den räcker länge, men kan man få en lika bra produkt för hälften av pengarna så blir inte jag ledsen för det! *hihi*

Jag loggade iaf in på TiKEi's hemsida och beställde några varurpover. Eftersom det är svårt att hitta rätt färg (trots en bra guid på sidan) så kändes detta ändå som en god idé att göra innan man beställer en stor burk. Varuproverna kostar 10 kr/st (exkl frakt) och räcker till några appliceringar. TiKEi's foundation innehåller 100% naturliga mineraler.

Läste för ett tag sen att en flytande mineral foundation aldrig kan innehålla 100% mineraler då dessa endast existerar i pulverfrom, med andra ord så har man tillsatt något klegg för att få den flytande, vilket inte är bra för huden! Keep in mind.. =)

Mörk choklad med tranbär

Måste bara tipsa om den här chokladen som jag köpte igår. Den kommer från Hemköps eget märke innehåller 72% kakao och tranbär. Supergod va den! Tranbären var i små sega bitar och smakade ungefär som torkade jordgubbar.. =)

Missfärgade min fina vita favoritkofta igår *snyfft* Tvättade den med andra vita kläder och en t-shirt med ett svart tryck på. Misstänker att det var denna som färgade av sig, vilket känns lite skumt då jag tvättat den en massa gånger innan. Nu är iaf koftan (som jag tänkte packa ner till Mexico) sunk-vit! Ska införskaffa Klorin och Remol efter jobbet och testa med detta! Wish me luck!

Hittade till slut Dove summer glow, soft shimmer igår. Först gick jag till H&M, fanns ej. Sen gick jag till Kicks, fanns inte där heller, där emot så hade de ett helt gäng andra Dove-produkter. Tillslut hittade jag den på Lindex, sista exet blev mitt! *muhaha*


Dagens outfit + svammel


Svarta jeans från MQ, korall-färgad tröja från H&M, sandaler från DinSko, Mulberry, skärp köpt i Kina, stor herrklocka köpt i Kina, ring från Miss Dee, halsband köpt i Smögen.

Tiden har gåt så vansinningt segt på jobbet idag! Många har redan gått på semester vilket innebär att det ännu mindre än vanligt att göra, jag hatar att ha lite att göra! Det får mig att känna mig ineffektiv och slö, jag vill ha lite action så man känner att man levererar!

Jag måste ha sett väldigt lustig ut idag för fasen va folk har glott! Ett tag så trodde jag alvarligt att jag hade något i pannan, men så var inte fallet så jag vet inte vad problemet var idag? Jag har ju haft lite mer uppseendeväckande kläder än så här om man säger så!

Förlängde fransarna idag oxå! Blev kanoners! Nu håller vi bara tummarna för att de sitter ett tag oxå och inte tuffsar till sig allt för mycket heller! Mer om det imorn! Nu ska jag slappa!

Dove Summer Glow & förlängda fransar

När solen är borta så får man ta till fejkbrännan =) Tänkte införskaffa den här lotionen från Dove med lätt BUS-effekt och "soft shimmer"! Jag har den "vanliga" sedan förra året och jag tycker att den är kanon! Lätt att få jämn och ger faktiskt ganska mycket färg.. det är knapt så jag skulle vilja säga att den ger en "lätt bus-effekt" som reklamen säger.. =)


Efter jobbet så ska jag även hämta ett paket på "posten" samt förlänga ögonfransarna, ska bli spännande att se hur det blir! Enligt Jossan, hennes mamma och de som sätter fransarna så blir inte ens egna fransar tunnare efter att man tappat fejk-fransarna, MEN så läste jag på en blogg om en tjej som gjort det och att hon tappat typ alla sina egna fransar, hemska tanke! Men OM man nu skulle göra det så växer de ju iaf ut igen så småning om..


Take care!



Enkel rabarberpaj!

Igår kväll gjorde jag en rabarberpaj, vilket är en av mina absouluta favorit pajer! Syrligt och sött på samma gång, me like!


Ingredienser:
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk socker
150 g margarin eller smör
2-3 msk vatten


Fyllning:
ca 500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
1-1½ dl socker 
2 msk potatismjöl

Gör så här: Finfördela margarinet i mjölet och sockret och tillsätt sedan vattnet och arbeta till en deg. Dela degen i hälften och tillsätt havregrynen till den ena halvan och fördela så det blir en grynig deg. Skala och hacka rabarbern i mindre bitar, lägg över i en bunke och tillsätt socker och potatismjöl och blanda väl. Kvala ut degen utan havregryn till en rundel och täck en pajform med denna. Lägg i rabarbern och smula havregrynsdegen över. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter eller tills pajen fått en fin färg och rabarbern känns mjuk. Servera med vaniljsås!


Lite ny saker & plagg inför Mexicoresan!


Mini tandkräm (är den inte bedårande!?), schampo och balsam från Herbal Essences, lukta sååå gott! Tre par stringisar från Cubus, köper alltid på mig några sånna här när jag kommer över dem (de brukar vara slut) ynka 39 k kostar de och är på pricken lika dana som Hankypanky och håller minst lika bra!


I fredags testade jag mina gladiatorsandaler i skinn som jag hade förra året. Jag tänkte att ska jag släpa med mig dem ända till Mexico så måste de fasen va tillräckligt sköna för att använda så att jag inte bara bär runt på dem i onödan... Det tenderar ju som bekant att åka med en hel del skor utan att man tar med osäkra kort om man säger så.,. Hur som helst, jag hade iaf ett svagt minne av att de skavde lite.. och mycket riktigt det gjorde de! Fick ett mysigt litet köttsår mellan stortån och den bredvid (vad fasen kallas den för föresten?) Tuuur att jag testade dem innan med andra ord.. ibland är jag riktigt klipsk vett ni! *asg* Iaf köpte mig ett par nya sandaler idag på Din Sko (de på bilden ovan) i Skövde när jag var där med mamma. De satt som en smäck så jag har svårt att tro att de kommer att skava, men å andra sidan i 35 gradig värme så skulle jag nog faktiskt kunna åstakomma skavsår med enbart mina egna tår.. jo, jag har rätt känsliga fötter! Eller... eller så är jag ovanlig gnällig... Nääää! =) Himla mysigt att gå på stan med sin mor ibland oxå faktiskt!


Klänning från H&M's rea, 98 kr. Kommer nog att åka på till jobbet imorn =)

Klänning/linne från H&M Divided med brodyr upp till i fram och i nacken. Vet inte riktigt om det är ett linne eller en klänning som sagt, men jag tog en stor storlek och jag tänker ha den med ett skärp i midjan när jag vill vara lite chickt slapp i Mexico *hihi* =)


Ännu en superskön slappisklänning från H&M. Jag har kommit på att jag inte har så himla mycket lediga fritidskläder. Antingen så är jag på jobbet och är klädd där efter, tränar, såsar runt hemma i mina myskläder eller alternativt klär upp mig för middag eller krogen... Jag har lixom inte så mycket backpackingkläder! Nu ska vi ju iof inte backpacka hela tiden i Mexico, men man vill ju vara förberedd lixom! =)

Ribbat svart linne från Cubus rea, 50 kr. Väldigt stretchigt och skönt kändes det som.


Vita shorts från Cubus med mudd i midjan.

Tigerkaka!


Tidigare idag så bakade jag en tigerkaka, inte speciellt nyttig, men ack så smaskig! *hihi* Här kommer receptet:

Ingredienser:
200 smör eller margarin
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemöjl
2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk

2 msk kakao

Gör så här: Blanda margarin, socker och vaniljsocker, rör ner ett ägg i taget tille en jämn smet. Rör sedan ner mjöl och bakpulver varvat med filmjölken. Dela lägg över 1/3 av smeten i en annan skål och rör ner kakaon. Smörj och bröa en form. Lägg först i ett lager med ljus smet sedan ett lager av chokladsmeten och sist ett lager med ljus smet igen. "Hacka" med en gaffel upp och ner så att kakan får en fin marmorering. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter. När stickan känns torr, tag ut kakan ur ugnen och vänd upp den på ett fat.


Min underbara lördag!


I fredags så tog jag tåget efter jobbet till Åsa i Trollhättan. Jag blev upplockad på stationen och vi åkte direkt till hennes mamma där Åsas syster med man och barn var. De har så himla underbara och harmoniska ungar! Sånna vill jag oxå ha en dag! Fast man inser ganska snabbt vilket otroligt jobb det är att se efter de små, så kids får nog vänta ett bra tag! I lördags morse tog vi bilen ut till Gaddesanda för ett morgondopp.

Jag i min nya fina bikini och Åsas mamma Kari i bakgrunden.


När vi badat i det 24 gradiga vattnet så å v frukost på klipporna. Mat smakar alltid så mycket bättre i det fria!


Åsa och Kari leker sälar.. nej förlåt sjöjungfrur! ;o) Jag måste erkänna att jag tycker Vänerns söta vatten är så mycket bättre än saltvatten, inga äckliga maneter och inget snuskit sjögräs, baa släta fina klippor att glida ner på!


Njuter av solen och morgonens lugn!


Åsas systerson Axel, så himla söt unge!


Minstingen Arvid som precis lärt sig att skratta.


Axel leker i sandlådan.


Senare på lördagen så åkt jag, Åsa, Emelie och Emily till Kyrkekvarn för att rida islandshästar. Här provar vi ut hjälmar.


Stallet


Jag och min väldigt snälla häst Mumrik.


Mina töser på sina hästar.


Fikapaus. Vi lyckades pricka in eftermiddagens enda strötskur precis då vi sat och fikade!


Min totto!


Emelie spanar ut i regnet.


Emily & jag


Emily och Åsa.

På kvällen var vi (plus Carro) hos Emily oc käkade pizza, Ben & Jerry's och stjärnor =) Himla mysig kväll med massor av tjejsnack!

Ja måste säga att vi han med otroligt mycket igår. Sola och bada, gosa med Åsas syskonbarn, snabb shoppingrunda på Etage i Trollhättan, rida och mysa på kvällen! Sammanfattning: En underbar dag med fantastisk vänner!

Nu orkar jag inte skriva mer för jag får panik på mina föräldrars dator. Man får skriva i slowmotion för annars så hoppar datorn över bokstäver. Så om ni ser en massa skumma stavfel så vet ni vad dt beror på =( Puss och kram!

I helgen ska vi rida..!

... sånna här söta islandshästar! Jag och Åsa red några år när vi var små och sen dess så har vi försökt att göra det iaf vart annat år. Har faktiskt lyckats ganska bra. Förra året så var vi i Åre och red, var en hur mysig dag som helst med fantastiskt vacker natur! Gången innan det måste ha varit i Nya Zeeland, helt ok det med men denna gånge så var det inga islandshästar och ridturen gick lite väl långsamt för vår smak (dvs vi fick inte galoppera!)

Bild från Nya Zeeland:


Ikväll åker jag till Åsa för att träffa mina nästan-syskon-barn (dvs Åsas sysksonbarn) På lördag blir det som sagt ridning med Åsa, Emelie J och Emily! Sen är vi bjuda på poolparty, men efter de senaste två helgernas eskapader så är jag nog mer sugen på en lugn mysig hemmakväll med töserna om jag ska vara helt ärlig =) Söndagen ska jag tillbringa med mina kära föräldrar! Hoppas att det blir fint väder så man kan åka och bada nån stans! Annars så skulle jag kunna tänka mig att shoppa lite, saknar lite saker inför Mexico resan, mamma är du på?! =)

Fransk potatissallad!


Igår så var vi hos Berth efter jobbet och grillade. Det blev grillspett och fransk potatissallad. Det är verkligen urgott med denna typ av potatissallad! Känns mycket fräschare än sån där vit stabbig gegga! Tänkte dela med mig av receptet. Obs: bilen är lånad!

Ingredienser:
600 gram kokt färskpotatis 
2 msk  kapris 
1 rödlök
1 knippe rädisor
½ paket sockerärtor
1 paket fetaost (inte färdigskrurna bitar!)
1 påse ruccula
1 röd parika

Dressing:
2 msk   vitvinsvinäger 
4 msk   olivolja 
1 st   vitlöksklyfta(or) 
1 msk   ljus fransk senap  
vitpeppar  
salt 

Gör så här: Koka potatisen i saltat vatten och låt den svalna, dela sedan potatisarna på hälften (är de väldigt stora kan man dela dem i fyra bitar), skölj och skiva rädisorna fint, dela sockerärtorna med ett snitt snitt på hälften, skär parikan i tunna stavar, hacka rödlöken fint. Blanda allt och smula över fetaosten, lägg i rucculan (hel) samt kaprisen. Blanda alla ingredienser till dressingen, först ser du ut som att den har skurit sig, men när man vispat utav bara sjutton så får man en slät ganska tjock sås. Häll detta över salladen och balnda allt! Och voalla, nu har du världens godaste sommarsallad framför dig!

Fin blazer från Ellos!


Titta vad jag hittade när jag gick igenom Ellos höst/vinter katalog, en stickad balzer! Fin va?!

Dagens och gårdagens klädsel


Klänning från Vila köpt på Cassels rea i förrgår, vita pumps från Vagabond, guldklocka från Guess, vit väska från H&M, halsband från Åhlens.


Igår mötte jag upp Jossan och Lotto som jag pluggade med i Växjö för tre år sen (kan inte fatta att det var så länge sen!). Vi satt på Linné Terassen, drack vin och snackade gamla minnen. Hur mysigt som helst!


Usch vad svårt det är att sova när det är så vamt! Igår var iaf grannarna under mig lugna så jag kunde ha balkongdörren öppen, men nu känner jag mig lite krasslig i halsen istället. Att det aldrig kan bli bra! *haha* Nåja, jag håller tummarna för att det inte blir något mer än lite krassel, jag har verkligen ingen lust att bli förkyld nu när jag ska göra en massa roliga grejer i helgen plus att jag drar till Mexico nästa vecka!


Issa som jag umgicks med och tränade med ett tag när jag var i Kina ringde igår. Har inte hört ett ljud från honom sen han skaffade tjej för flera månader sen, typsikt tråkigt och manligt beteende! Min första fråga var om de gjort slut, men det hade de tyligen inte... =)


Ikväll blir det grillning hos en kolega med den innerstra kretsen av vårt projekt. Kommer nog bli mysigt! Som pricken över i:t så har han en pool, skönt med den 28-gradiga värme som vi för tillfället har i Göteborg! Sen har jag hört ryktas om att det ska serveras kladdkaka med grädde och färska bär till efterrätt också och bara en sån sak gör ju att man längtar! *asg*

Ps. Är medveten om att mitt hår ser lite risigt ut för tillfället, men jag orkar helt enkelt inte trixa med löshår och plattång i värmen!

Hoppas ni får en skön dag! Puss å kram!


Knäckebröd med pumpafrön & flingsalt


Kommer ni ihåg den här bilden? Nähä.. inte det! =) Den innehöll iaf en sats med deg till knäckebröd. Receptet räcker till två plåtar.

Ingredienser:
25 g Jäst 
30 gram smält smör
2,5 dl Vatten 
3  dl Rågmjöl
2½ dl vetemjöl
½ tsk Salt
knapt 1 msk brödkryddor

pumpafrön & flingsalt

Gör så här: Ljumma vatten och smör till 37 grader, rör ner jästen. Rör i övrga ingrediener. Låt jäsa i ca 30 minuter. Tag upp på bakbord och arbeta in mer mjöl om degen är alltför kladdig. Dela den i två bitar och kaval ut till två tunna kvadratisk kakor och lägg på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Sporra ut rektangulära knäckebröd, spray över vatten, strö över pumpafrön och flingsalt och platta ner dem lite. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter eller tills knäckebröden känns hårda. De kommer inte att få speciellt mycket färg. Bryt sendan isär bröden.

RSS 2.0