"Dagens".. svammel


Mossgrön klänning från H&M, svart kofta och glansiga leggings från Lindex, stövlar från Skopunkten, omlottbälte köpt i Kina, ring från Miss Dee och halsband från Indiska.

Om några timmar så sätter jag och Joel oss i bilen till Falköping! Ska bli så mysigt att komma hem och känna lite lugn och julstämning! Hoppas nu bara att snön ligger kvar tills julafton! På Annandagens kväll (efter min och Emilys shoppingtur till Skövde) så åker jag tillbaka till Göteborg. Dagen efter det så bär det av upp till Sälen!

Karma is a bitch!

Igår när jag satt på jobbet så mejlade Emily mig och skrev att en av hennes kolegor hade försökt sig på att baka chokladfudge utefter ett av mina recept och att det misslyckats för att det va fel i receptet. Måtten var rätt, men jag hade råkat skriva att man skulle ha sockret på två ställen. Lite komiskt är det att det är exakt samma recept som jag baket efter de senaste tio åren, men eftersom jag vet hur man ska göra så har jag aldrig lagt märke till att det står fel. Tråkigt, men du är iaf receptet tillfixat.

Det roliga är att igår när jag skulle göra samm julgodis så blev det fel någonstans vilket resulterade i en grynig massa och inte en slät smet som man kunde platta ut. Då tänkte jag att det här, det är karman som slår tillbaka! Dock så tror jag att jag räddade situationen med att koka upp lite mer vatten och hälla i, men de blev inte riktigt lika bra som de brukar.. *haha*

Vinterlandskap

I lördags var jag och Åsa ute och gick i skogarna runt Trollhättan. Det var 11 minusgrader, soligt och frostigt. Oerhört vackert med andra ord! Här kommer lite bilder:


"present-jul-godis" + en massa svammel

Någon kanske undrar hur i hela friden jag orkar äta upp allt godis jag gör. Svaret är: Det gör jag inte, jag ger bort det! =) Roligare och snäppet mer hälsosamt så *hehe* Fast det är klart, en och annan godisbit slinker ju ner, det är ju ändå jul snart!


Jisses vilken lång och händelserik helg det har varit känns det som! I fredags åkte jag till Åsa efter jobbet (innan det så svor jag över att jag missat tåget med två minuter för bussen va sen..). Vi myste, bakade julgodis, slingade utväxten, kollade på Ice Age och pratade massor som vanilgt. Det är verkligen underbart att ha någon som man kan tjöta om allt med och man känner sig lixom alltid lugnare och mer avslappnad när man fått göra det! Vad skulle man göra utan vänner va..? ;o)

I lördags gav vi oss, trots 11,5 minusgrader ut i halvmils spåret. Det var soligt och världen var otroligt vacker med all rimmfrost! Efter promenaden och en snabb lussefika hos Åsas mamma drog vi till Etage och senare även en liten sväng till Ikea.

På kvällen så var jag och Joel hos Sandra, Jonas och Nils. Det var hur trevligt som helst men, rätt som det va var klockan halv ett (jag gissade på elva.. det är ett gott tecken *hehe*)

Igår så var vi inne i stan en sväng och köpte de sista julklapparna, besökte julmarknaden i Haga och käkade Sushi (glömmer alltid av hur gott det är!) På eftermiddagen åkte vi ut till Kungsbacka och fikade hos Mattias och Anna, även det mycket trevligt! Dessutom så fick jag med mig två böcker som jag ser fram emot att krypa upp med i soffan i Sälen!

På kvällen kom Joels föräldrar över och drack glögg och åt julfika.. och jag fick en julklapp! *hihi* Men jag ska försöka bärga mig och inte öppna den förän på julafton! =)

Hyffast social helg eller vad!? *haha*

Skumtomtekola


Här kommer ett recept på kola som smakar skumtomtar, sött annorlunda och gott!

Ingredienser:
10 st skumtomtar
2 dl strösocker
1 dl grädde
50 gram smör
100 g vit choklad
några droppar röd karamellfärg

Gör så här: Klipp skumtomtarna i bitar. Blanda ner allt utom den vita chokladen i en kastrull. Låt koka upp så allt smälter ihop. Hacka chokladen och vänd ner den i smeten och rör till du får en jämn blank smet. Tillsätt karamellfärg. Häll upp i en bakplåtspapperklädd form och låt svalna, gärna över natten i kylskåpet. Skär sedan upp fudgen i bitar och rulla in dem i smörpapper. Förvara svalt.


Vit ischoklad


Här kommer en liten annorlunda variant av ischoklad med vit choklad och vanilj.

Ingredienser:
100 gram vit choklad
100 gram koksfett
1 tsk ekologiska vaniljfrön (eller vispa i 1 tsk vanligt vanilsocker)

Gör så här: Smält choklad och koksfett över vattenbad. Vispa i vaniljen och häll upp i små metallformar.

Rocky Road!

Hur gott är det inte med Rocky Road? Sjuuukt gott om ni frågar mig! Kombinationen av choklad, fluffiga marshmallows, salta nötter coh seg kola är helt oslagbar! Att det dessutom är superlätt att göra gör ju det hela inte sämre precis! =)

Ingredienser:
600 gram valfri blockchoklad (jag tycker det blir godast med hälften ljus och hälften mörk. Och det skriver jag inte enbart för att jag bara råkade komma över ett paket med mörk choklad eftersom resten var slut i affären *hihi*)

220 gram dumlekolor (delade i tre delar)
3½ dl jordnötter
150 gram mini marshmallows (eller vanliga marshmallows klippta i fyra delar)

Gör så här: Smält chokladen över vattenbad. Lägg alla ingredienserna i en bunke, slå över chokladen och blanda väl. Häll upp i en "halv långpanna". Dekorera med nötter och marshmallows.


PS 1. Leila har även pistagenötter i sitt recept, men jag glömde köpa dessa. Dock så kan jag bara meddela att det smakade precis lika bra utan! =)

PS 2. Vicky tipsade om att det blir godare och minde mättsamt om man har i mycket marshmallows så jag anammade detta tips! Jag tror egentligen att det bara ska vara cirka 75 gram marshmallows i.


Tredje gången gillt?



Så där ja, då har man bytt till sitt tredje par skor på Skopunkten. Hoppas att jag har bättre tur med dessa! De två senaste (små bilderna) gick ju som bekant sönder i hälen. Tjejen i affären erkände att de fått in massa returer på dessa. Hon sa även att det snabba slitaget berodde på att sulan inte gick hela vägen ut i hälen, så se upp för denna modell! Det nya paret är de till höger. De är varmfodrade och är vad jag kan avgöra efter att haft dem på mig sen imorse riktigt bekväma. Hoppas nu bara att de iaf håller vintern ut!

Liseberg, middag på Taras och bio


Ribbstickad topp från Indiska, kofta och glansiga leggings från Lindex, stövlat från Skopunkten, ring från Miss Dee och halsband köpt i Smögen.

Jag måste verkligen köpa en ny kamera snart. Bilderna blir supergryninga utan blixt och på tok för trista med! Hur som haver, igår så var jag och Joel på Liseberg. Mysigast var det med all fejksnö som faktiskt såg otroligt äkta ut! Jag drack varm choklad med grädde och Joel spelade hockey och vann en jätteful mössa *hehe*

Efter Liseberg käkade vi middag på Taras, himla mysig restaurang med jättegod mat! Dessutom så var det nog rekord i snabb service. Jag tror inte det tog mer än 10 minuter från det vi beställt till det att vi fick in maten. Det är lite skillnad det mot vad det tog på Vin o Pasta där vi fick vänta 1 timme och 20 minuter, skandal!

Efter middagen så var vi på Bergakungen och såg "Luftslottet som sprängdes" Helt ok och ganska likvärdig med de föregående två filmerna.

Sitter och lyssnar på Julradio.se. De tjatar om snökaos och ytterligare 40- 50 cm nysnö. Jag vill också ha snökaos!!! Göteborg känns just nu som den enda platsen i Sverige som INTE har fått några betydande mängder snö! =(


Tveksamt..


Annons från Hemköp. Vad har toalettpapper med julen att göra? *fniss* Jag vet inte med er, men jag går inte på toa mer bara för att det är jul.. =)


Fixat nya knappar till kappan..


Kändes inte det lite som att rubriken rimmade så säg?! Fast rent regelmässigt så gör det väl inte det antar jag.. men ändå! Hur som helst nu va det ju inte rim jag skulle skriva om utan att jag har bytt ut knapparna på min kappa *hihi*

1½ timma tog det, men det var onekligen välbehövligt! De gamla knapparna var slitna, blekta och höll på att ramla loss (så jag hade ändå behövt sy i nya). För att skoja till det lite så köpte jag guldiga knappar istället för svarta. Blev inte så pjåkigt om ni frågar mig. =)

Bredvid Café Vanilj som ligger nära Nordstan så finns en liten butik som har huuuur mycket olika knappar som helst! Det har även spettsar, axelvaddar etc.

Är det jul så är det! =)


Och vad passar du inte bättre än lite julig manikyr?! Kör för tillfället på vinrött med ett silverglittrigt lack från Viva la Diva över.. =)


Jultips!


Sista dagen att skicka julkort med Postens julpåse är idag!




Julradio.se är en webbaserad radiokanal som sänder julmusik 24 timmar om dygnet!


Hittade min julklänning till slut! =)


Röd är en väldigt fin färg och det är även en färg som min garderob innehåller aldeles för lite av. Med detta i åtanke och att det snart är jul så fick jag för mig att jag ville ha en röd klänning. Inte trodde jag att det skulle bli så svårt att hitta, men chi fick jag! Tillslut hittade jag en på H&M på Frölunda Torg fast i fel storlek. Dagen efter begav jag mig in till stan för att scanna av H&M affärerna där. I fjärde och sista butiken i city så såg jag att det hängde en stackars klänning kvar. Det var sann lycka när jag såg att den var i small! Tänk vad glad man kan bli av en klänning, fånigt egentligen! Men skam den som ger sig! =)

Bilder från Beatrice dop

Förra lördagen så döptes min brorsdotter Beatrice. Eftersom jag är gudmor så fick jag den stora äran att bära in henne i kyrkan. Hon var hur duktig som helst, det vill säga att hon sov hela tiden. Dock så tittade hon upp lite när prästen skvätte vatten på huvudet. Sen knoppade hon in igen. Smidig liten unge det där! *hehe*


Välsignelse




Vatten på huvudet..


min brors tjej Camilla, brorsan, jag och Camillas bror.


Jag, Joel och Beatrice


Extremt dålig kvalité på Skopunkten!!!


KASS KASS KASS är vad Skopunktens skor är! Jag köpte ett par i slutet av september som jag tänkte ha som ett par bekväma slit och slängskor när jag inte orkade sätta på mig något vettigt. Dessa gick sönder på precis samma sätt som de ovan efter jag använt dem max tio gånger! Jag gick tillbaka med dem och fick med mig ett par andra, i en annan modell. Nu har dessa oxå gått sönder och jag kan lova att jag säkert inte använt dem mer än fem gånger! Vilken jävla skit! Är det verkligen för mycket begärt att ett par skor åtminstonne ska hålla en säsong? Idag åker även det här paret tillbaka! 

Little black dress

Nu är den här klänningen på väg hem till mig!

Tror att modellen kan vara rätt smickrande för kroppen. Omlott och knyt i midjan brukar ju i alla fall framhäva formerna ganska bra =)

Sitter den fint så kan den nog bli ett alternativ till nyår. Den känns lite lagom avancerad för att ha i en stuga i Sälen. Hoppas bara att den inte är för lång, för då blir det till att lägga upp den! ;o)

Den här var oxå fin, men den va tyvärr slut:








Ge mig snö!

Helgen som gick har varit hur skön som helst och faktiskt ganska lugn!

I fredags så var jag på en trevlig julmiddag med jobbet på en italiensk restaurang som hette Bellini. Det var verkligen supergod mat. Rekomenderas varmt!

Senare på kvällen kom Helene och Vildana och sov över hos mig. På lördagen skjutsade jag dem till flygplatsen. Trots att det var ett väldigt kort besök så var det ändå mysigt att träffa dem!

Sen var jag och Joel ute på en riktig skön långpromenad. Det var lite småhalt så vi var nära att drutta på rumpan flera gånger. Varför tycker man alltid att det är så kul när man ramlar eller när någon annan gör det (förutsatt att ingen gör sig illa)?!

På eftermiddagen så blev det lussebullsbak och i söndgas så var jag hos Jossan och bakade julgodis i princip hela dagen. Va hur mysigt som helst! De hade en jättesöt gran som doftade massor, tända ljus och julmusik. Det var inte utan att julkänslorna kom smygandes lite.

Jag vill ha snö! Tänk vad mycket juligare det skulle kännas då! Det blir så tyst och ljust när det ligger ett tjockt lager snö på marken och alla träden, underbart! Till min stora glädje så verkar det faktiskt som att skulle kunna bli lite snö här i dagarna, i alla fall i Falköping. Hoppas att den i så fall ligger kvar tills vi kommer hem! Då ska jag släpa med Joel upp på berget! Fast det är det som är bra med Joel, att man slipper släpa ut honom på promenader.. det sker lixom helt frivilligt, pluspoäng där! ;o)

Hur svårt kan det va...



... att hitta en fin, mysig, röd klänning att ha på sig i jul?!?! Jag scannade av affärerna för några dagar sen (vilket var ganska enkelt när radarn var inställde på just rött), men de enda kulörer som verkar existera är svart, mörkblått, mörkgrönt, mörklila.. Vart är allt rött om jag får fråga? Det är ju för bövelen snart jul!


Bilder från glöggfesten!


Julstämning


Knäck, cornflakesgodis, vaniljfudge, chokladfudge, kanderade mandlar, skumtomatr, papparkakaor med ädelostdipp och saffransbiscotti.


Städat och fint innan gästerna anlände.




Jag och Elisabeth


Vi fick MSSOR av fina presenter!


Fina tjejor!


Snyggt matchat! *hihi*

Bilder från julmarknaden i Lübeck

I fredags hoppade jag och mamma på en bussresa ner till Lübeck. Vi var framme fram på kvällen och då begav vi oss in till stan för att kika på julmarknaderna, äta bratwurst och drick glüwein. Korven var god, glüwein not so much! *hehe* Men mysigt var det! På lördagen shoppade vi hela hela dan samt gick på olika julmarknader. Det är verkligen riktigt fint och stämningsfullt på julmarknaderna i Lübeck i och med alla historiska byggnader och julpynt! På söndagen gick bussen hem på morgonen och jag var hemma på kvällen. Hela resan var jättebra, verkligen! Men jag tror inte jag åker så långt igen för att gå på julmarknad, två dagar gick ju trots allt bara till att sitta på en buss.


läskig ängel i Mariakyrkan


Jag och mamma provar glüwein


Galet mycet folk inne i marsipanaffären Niederegger


Väldigt stämningsfullt med alla lampor och bodar av timmer


Mariakyrkan var mäktig




Inne på marknaden i "Heiligen Geist Hospital". Massor av vackert hantverk!


Lübeck by night


Vackra byggnader


Julmarknad


"Heiligen Geist Hospital"

Lübeck by day

Dagens klädsel + svammel


Poloklänning från H&M, ormskinnsmönstrade leggings från Lindex, boots från Zara, bälte från Missäy, silverring köpt i Mexico, örhängen från Åhelns.

Rakt hår idag. Första dagen som man kör på rakt hår efter en längre tid med lockigt (läs: ruffs ;o) så känns det alltid lite kul. Dag två däremot så känns det aptrist. Idag är en sådan dag. Ikväll får det bli volym igen =)

Sen vill jag bara passa på att skryta lite med att alla julklapparna nu är köpta! (...sen att jag bara har fyra personer som jag köper till tycker jag inte vi behöver göra så stor sak av.. ;o)

Ikväll så ska det fixas lite inför glöggfesten och kanske inhandlas en gran. Igår kväll så bakde jag till samma tillställning så nu finns det godis å andra goa grejer så folk kan rulla från festen om så skulle önskas =)

OBS! Lägg märkte till korven som hänger i fönstret till höger om mig. Inte mycket kvar av den nu, synd för den var väldans god!

Strykandeåtgång med Marabou

Här kommer ytterligare ett underbart gott recept på julgodis! Viktigt är att man anväder just Marabou och inte någon annan flummg choklad! ;o)


Lübeck shopping



På lördagen i Lübeck så gick jag och mamma på stan och shoppade lite, mysigt!

Hittade inte så mycket, men det var heller inte meningen. Jag köpte i alla fall det här, en stickad tröja med paljetter (mamma köpte en lika dan *hihi*), ett kakfat, ett hjärta i glas att hänga i julgranen. Jag har en liten grej för mig vilket innebär att jag försöker köpa en julgransprydnadsak i varje land jag är i. Tro det eller ej, men det har hittills gått oväntat lätt trots att jag besökt ett land mitt i sommaren! =)

I Lübeck så var vi inne i en affär som hette "New Yorker" och jag har för mig att en affär med samma namn ska öppna på Frölunda Torg. Hoppas att det är samma kedja för den affären var ungefär som Gina Tricot, billigt och mycket skit, MEN med ett och annat guldkorn! =)

Lübeck var för övrigt jättefint och otroligt mysigt med alla lampor och julpynt över allt. Lägger upp lite bilder sen när jag fått dem av mor min.

RSS 2.0