Sega rutor med bär (recept)


I förrgår så bakade jag lite till mitt kafferep som jag ska ha på lördag. Jag råkade nalla lite av kanterna och den var inte dum alls.. ;o) Här kommer receptet.

Ingredienser:
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

2-3 dl vinbär och flagad mandel till garnering


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret, sedan äggen och därefter resten av ingredienserna. Slå upp smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Strö över vinbär och flagad mandel. Grädda i knappt 30 minuter. Skär i kvadrater när kakan kallnat något.


Ljuslyktor från EM-möbler


Titta vilka fina ljuslyktor som jag fick av mina gudföräldrar i helgen när jag var hemma! Kerstin har så himla bra smak! Jag har massor av saker hemma som jag fått av henne =)

*jäääääsp* Jag känner mig väldigt seg idag.. Igår kväll så packade jag väskan för att jag skulle träna idag, men imorse så packade jag ur den igen. Har lite lätt huvudvärk och känner lite i halsen. HOPPAS VERKLIGEN INTE ATT DET BRYTER UT I EN FÖRKYLNING! Jag hinner inte vara sjuk! På lördag så ska jag ha fest å då vill jag inte vara krasslig! =)

Ikväll så ska jag på kustskepparutbildningen, men om jag ska vara ärlig så känner jag mest för att ligga hemma i soffan och slappa.. next week maybe! *hehe*

Lite nytt från Lindex


Innan jag åkte hem till Falköping i fredags så kilade jag in på Lindex och köpte de här grejerna. Ett par svarta ormskinnsmönstrade leggings och ett coolt halsband. Halsbandet inveg jag igår och byxorna inviger jag idag. Jag är riktigt nöjd med båda gerejerna! =)

Helgen som gick i bilder!


I fredags så åkte jag hem till mina föräldrar för lite kvalitetsmys och för att mumsa i mig massor av smaskig äppelpaj! =) I lördags så åkte jag och Emily till Skövde för att shoppa lite och vuxna (som vi tydligen numera bör kalla oss..) så var vi där när det öppnade för att slippa allt folk. Vilket resulterade i att vi fick sitta utanför affärerna och vänta tills de drog upp gallrena och då smet vi in så två andra fanatiska shoppare *haha* Fast det var faktiskt ganska skönt att vi kom när vi kom för vid elva-tiden sket det till och det kryllade av galna människor!

På lördag eftermiddag kom mina härliga gudföräldrar och vi satt och snackade tills det var dags för mig att dra ut på middag med Emily, Emma, Empa och Carro. Himlans mysig och väldigt rolig serveringspersonal på ett lite tafatt sätt! *haha* Tyvärr så blev det inga kort tagna för min kamera dog.. =(

På söndag var jag uppe med tuppen och gick milen på Mösseberg och tog lite höstkort. Jag älskar verkligen den höga friska luften på hösten!


På Mösseberg finns förutom motionsspår en djurpark och flera lekplatser som jag älskade när jag var liten! Jag var väldigt nära på att slänga mig på linbanan bara för old time's sake..


Det hade inte riktigt blivit så höstfint som jag hoppats på, men några vackert färgade träd var där iaf! =)

På söndag kväll så hade jag och Mr J tacokväll och såg "Hitch" som gick på tven. Jag kommer aldrg att sluta förundras över hur mycket den människan kan äta! *asg*

Fredagens klädsel + svammel


Farfarströjklänning från Indiska, glansiga svarta leggings från Lindex, svarta boots med dragkedja från ZARA, halsband köpt i Smögen

Jag såg en stor bild i Sofis Mode på mina boots ovan där de kallades "ett bra köp" Det var väl det jag visste hela tiden.. att jag hade bra smak alltså *asg*

Jag hade egentligen tänkt träna idag, men kombinationen regn, storm och en trötthet som beror på lite halvdålig men väldigt mysig sömn i en 1,20-säng bredvid Mr J, gjorde att valet föll på en lugn kväll i soffan istället.. =)

Jag kom att tänka på en sak.. När jag var tillsammans med min första pojkvän när jag var runt 17 år så vågade jag aldrig ta bort sminket när jag skulle sova, detta trots att vi var tillsammans nästan ett åt. Annat är det nu då det åkte av första gången som vi sov tillsammans. Snacka om om självkänslan är galet mycket bättre nu än vad den var när man var tonåring!

Nu väntar de två sista avsnitten på säsong två av True Blood! =)

Klurigt.. =)

Har ni tänkt på en sak..


Varför är det mycket lättare att:

* Svänga åt vänster när man cyklar?
* Saxa åt vänster när man åker skridskor?
* Bromsa åt vänster när man åker skidor?


Tänk på saken! =)


Tigerkaka (recept)


Nu ska jag snart kila över till min bror, hans tjej och snuffsa på deras en månad gamla baby Beatrice (ja, de ändrade sig från Linnea till Beatrice) Bakade precis en av min brors favoritkakor, tigerkaka! Nu vet jag inte hur just denna smakar, men den brukar bli väldigt saftig och god! Den ser lite sprucken ut i mitten, men det syns inte när man vänder upp den. =)

INGREDIENSER:
200 GR SMÖR ELLER MARGARIN
3 DL SOCKER
2 TSK VANILJSOCKER
3 ÄGG
4 DL VETEMJÖL
2 TSK BAKPULVER
1 DL FILMJÖLK


SMAKSÄTTNING:
2 MSK KAKAOPULVER


GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla (veteströ) en rund kransform som rymmer ca 1 ½ liter.
2. Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
3. Blanda ner vetemjöl och bakpulver varvat med kaffegrädde. Rör varsamt smeten slät.
4. Ta undan ca 1/3 av smeten och smaksätt denna med kakao och kaffepulver.
5. Skeda lite ljus smet i botten på bakformen.
Varva därefter ner omväxlande mörk och ljus smet. Rör om lätt med sked så att kakan blir marmorerad.
6. Grädda kakan ca 50 min.
7. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i bakformen och stjälp sedan upp den att kallna.


Dagens outfit + svammel


Stickad tröja från H&M, glansiga leggings från Lindex, omlott nitskärp köpt i Kina, silverörhängen med kristall köpta i Kina

Sjukt dålig hårdag idag vilket resulterade i en fläta! Ibland så är jag lite extra glad över att ha långt hår. Har man en dålig hårdag så kan man bara sätta upp det och ingen anar någonting! *asg*

Imorgon är det fredag.. igen! Lovely! Då åker jag hem till Falköping efter jobbet för att mysa med mina föräldrar och för att träffa Emily en sväng. Jag ska även lägga vantarna på spelet som Emilys föräldrar köpt till mig Ullared.
Ullared är bra på mycket grejer.. om man inte är ute efter kläder. Jag brukar bl a köpa på mig diverse köksprylar, inredningsgerejer, påslakarn, handdukar, schampo, dvd-skivor och spel när jag är där! Spelet som de köpt heter "Med vilda gester" och måste vara världshistoriens roligaste spel! Eller så har jag spelat det med väldigt roliga männsikor som påverkat mitt omdöme en aning, inte helt omöjligt. Emily är sjukt kul när hon gör sina charader! Love you girl! Sitter här och smågarvar lite för mig själv när jag tänker på det.. Egentligen så borde vi smygfilma dig när du agerar och lägga ut på youtube så även andra kan kikna av skratt! *hihi*

Modekungen.se


Jag har hittat en internetshop som heter Modekungen.se och som har massor av fina grejer. Kolla bara in grejerna ovan! Apcoola boots 599 kr, armband 299 kr och en snygg enkelknäppt lite längre kavaj för 699 kr. Give it to me baby!


En fejkad dagens + svammel


Som sagt, jag han inte riktigt blogga förra veckan så här kommer ytterligare en gammal dagens:

Klänning från Lindex, svarat strumpbyxor, moccastövlar från Tamaris, guldklocka från Guess

Igår hade jag dejt med Mr J igen. Kändes riktigt riktigt bra! =) Först så var vi runt och spanade på lampor. Vi hittade en asgrym på en lampaffär i Sisjön! Sen hade Bolagret som vanligt en hel del schysta grejer! Innan vi drog hem så köpte vi ThaimatAxels ThaiAxel Dahlströms torg. Nummer 4 där med kokosmjölk, chili, kyckling och jordnötter is to die for! Man får gigantiska portioner och min kommer att räckta till tre gånger, Mr J's räckte till en. Han äter verkligen som en häst! Orättvist det där, jag vill oxå kunna äta som en häst utan att lägga på mig ett gram!

Ikväll blir det gymmet och sen ska jag fika med Issa.. Ha det gott alla glada!

Vänner bloggen är uppdaterad..


Gårdagens outfit + äppelpaj recept!


Klänning från Only, glansiga leggings från Lindex, boots från ZARA, svart topp, stor herrklocka köpt i Kina, silverring köpt i Mexico och halsband köpt i Smögen.

På fredag åker jag hem till mina föräldrar i Falköping. Jag ser faktiskt fram emot det riktigt mycket! Sen håller jag tummarna för att äpplena är mogna oxå så man kan göra en sån här tjock härlig äppelpaj! Mums tillsammans med massor av vaniljsås! Här kommer receptet som jag hittade på min gamla blogg:


Bilerna är klickbara!

Ikväll ska jag och Mr J åka runt och spana efter lampor. Han håller fortfarande på att renovera sitt hus och det fattas en del grejer, bla lampor och en toalettdörr! Men jag är inte den som är den.. *asg*

Raindrops keeps falling on my head

Det är helt sjukt va svårt det var att komma upp imorse! Jag kände mig verligen som en zombie!

Undra om det berodde på att det var bäckmörkt och att det regnade och blåste? Nåja, det är väl bara att vänja sig för jag har en viss känsla för att det kommer att bli fler sånna dagar i Göteborg i höst och vinter..

Igår när jag skulle ta hissen ned från SATS så kommer det en muskelbyggartyp och klämmer sig in mellan dörrarna precis när de stängs. Jag säger lite käckt "Egentligen så är det sjukt att man tar hissen när man har tränat" och han klämmer till med "Nej fan, jag tycker det är asskönt!" Och där någon stans försvann mitt intresse för small-talk.. =) 

En inte så smidig kommentar av någon som uppenbarligen sedan ville fortsätta att snacka.. Men det var väl det vi visste.. Steroider tar kål på hjärnceller! *muhaha* Och nejdå, jag är inte alls fördomsfull! *asg*

Shoppat!


I förra veckan så investerade jag i lite fler Hanky-Panky-look-a-likes från Cubus. Man får passa på när de har de inne för de tar slut snabbt! Vilket jag kan förstå för de är minst lika bra som orginalet! Sen köpte jag ett litet mini hårspray att ha i väskan samt vita knästrumpor från H&M att ha till den stickade tröjan jag köpte på Gina Tricot. Inveg den outfiten på lördags promenad och den kändes riktigt mysig! =) Sist men inte minst så investerade jag i en ny grymt bra foundation från Max Factory.

En fejkad dagens


Förra veckan så var det lite mycket så jag han aldrig slänga upp den här "dagens" så vi kör den nu istället.

Glansiga svarta leggings från Lindex, blockfärgad klänning från H&M, grå kavaj från Vila, svarta pumps från ZARA, halsband från Indiska, stor herrklocka köpt i Kina, stor silverring köpt i Mexico.

Vänner bloggen är uppdaterad..


Nya höstkläder!


Den vinröda tröjan som jag hade på mig i fredags hittade jag i den lite udda affären "Toppen" på Kungsgatan. 99% av innehållet där skriker verkligen 14 år, MEN ibland så får de in små guldkorn =) Den stickade tröjan smet jag förbi Gina Tricot i fredags och köpte innan after worken. Jag inveg den på höst prommenaden vi havet i lördags. Varm och mysig var den vill jag lova! =) 

Gårdagens klädsel+ svammel


Ny vinröd tröja köpt på Toppen på Kungsgatan i Gbg, matchande vinrött nagellack, leggings från H&M, over-knee mocca stövlar från Bianco, omlott skärp köpt i Kina, halsband från Kappahl, stor silver ring köpt i Mexico.

Gårdagens AW på Incontro var trevlig, men jag drog mig hemmåt ganska tidigt. På vägen så handlade jag på Konsum Avenyn. Hur bra är det inte med affärer som håller öppet till kl 23 varje dag?!

Idag så vaknade jag till min stora förvåning pigg och utvilad klockan kvart över åtta! Jag tycker det är helt underbart at vakna vid den tiden av sig själv för då har man hela förmddagen på sig att göra en massa grejer! Och det har jag gjort! Jag har bakat en sats med bröd och tre sorters kakor. Jag smakade lite på kanterna och de var goda vill jag lova! *hehe*

Solen skiner och det är riktigt varmt ute. Mr J kommer och plockar upp mig vilken sekund som helst för en tur till havet! Svårt bara att veta vad man ska sätta på sig så här på hösten. Jag kör på en mysig stickad tröja och håller tummarna för att det inte blir för vamt!

Hoppas ni får en underbar helg! Puss å kram!

Mysig tröja från Gina Tricot





En sån här gosig tröja, bruna leggings, moccastövlar, en stor halsduk och tummevantar vill jag mysa runt i i höst!

















Massor av fina smycken på Lindex!


Hur snygga är inte smyckena ovan?!?! Jag vill ha ALLA!!!


Äntligen fredag!

Den är veckan har trots att jag inte har så mycket att göra på jobbet gått sjukt snabbt! Kanske kan bero på att jag förgyllt min vardag med ovanligt mycket aktiviteter den här veckan. Gymmat två dagar (som resulterat i en träningsvärk utan dess like), dejtat en och gått på kustskepparutbildning en. Det är inte riktigt likt mig att flänga runt så, jag som brukar gilla att ha en slappardag i soffan iaf en dag i veckan *hehe* Jag har äntligen fått igång mitt modem igen så igår såg jag tredjeavsnittet på True Blood, grymt bra serie! Föresten, vem behöver egentligen "tv-kanaler" längre när man kan hitta i stort sett allt på nätet!


Ikväll blir det after work med jobbet. Imorn måste jag baka mer bröd och kanske lite kakor ;o) Det börjar ta slut där hemma nu.. =( På eftermidagens åker jag och Mr J en sväng till havet om det är fint väder (vilket metrologerna säger att det ska vara) och på lördag kväll så ska vi se "Flickan som lekte med elden". Hoppas att den är bra! På söndag så vill jag gå till Världskulturmuseét, jag kom på att jag aldrig varit där, men vi får väl se hur det blir med den saken.. =)


Bra foundation!

Om det är något smink som är lite extra tråkigt att köpa så tycker jag att det är en förbrukningsvara som underlagskräm. 

Jag läste precis i tidningen att Lindex och H&M nu säljer min favorit foundation "Max Factor Colour adapt" i färgen "warm almond" till kampanjpris. Så efter jobbet så blir det nog en runda till stan för att inhandla en sådan!

Plus lite annat smått och gott kankse.. =)




Knäppa grejer...

Knäpp grej nummer 1: Jag är ute och går på lunchen i de vackert höstlika motionsspåren och ser en massa männsikor som springer runt med ica-kassar. Undrar om det är svampplockningstävlig på gång? Jag vill också plocka svamp!


Knäpp grej nummer 2: När jag ska dra mitt passerkort för att komma in på Volvo igen så fungerar det inte och jag är tvungen att gå till en annan grind (man har bara ett försök på varje snurrgrind förstår ni..). Där upptäcker jag att jag försökt komma in med Visa-kortet. Jag håller definivit på att bli senil!

Knäpp grej nummer 3: Jag skar mig precis i mungipan på en påse med nötkräm. Skit också!


Vänner bloggen är uppdaterad..


..med lite snurriga tankar *hehe* Klicka på bilden för att ta er dit!


Konsten att bleka utväxten hemma


Till detta så behöver du tex Schwarzkopf M1 som är ger kalla toner, dvs inte gula! Tänk på att denna blekning är väldigt stark och det brukar räcka med att ha i den ca 25 minuter. Väljer du en svagare blekning så kan en längre tid behövas. Du behöver även en god vän och en ganska smal pensel. Bortsa håret och se till att det inte är ruffsigt. Bröja att samla upp allt hår en bit ovanför öronen i en knut mitt på huvudet. Måla slingor med penseln på utväxten tills det blekta börjar. Var försiktig så att du inte målar för mycket på det som redan är blek för då blir håret väldigt slitet!. Tag ner ett lager hår så att det täcker det du redan målat och måla fler slingor. Fortsätt så här tills allt hår är nere och du målar på "översta lagret". Vi brukar vara lite lata och bara göra en si så där två lager, men om man inte stör sig på att underhåret är lite mörkare (beroende på hur mörk man är själv) så funkar denna metoden fin fint! =)

Första bilden är som ni säkert redan förstått med blekmedel i och andra bilden är efteråt.

Liseberg & inflyttningsfest hos Åse (bilder)

Helgen som gick var hur mysig som helst! I fredags kom Åsa och vi myste, åt gott , blekte min utväxt och snackade gött! På lördag så gick vi lite på stan då jag bla inhandlade lite inredningsgrejer. Efter lunch så drog vi till Liseberg och åkte Uppswinget och åt Ben & Jerrys glass! Roligast var dock att kolla på på Åsa när hon skrev av skräckblandad förtjusning i Uppswinget! *muhahaha*


Åsa å jag




Ord är överflödiga.. =)


På kvällen så var det inflyttningsfest hos Åse och efter det så drog vi till Excet. Det brukar alltid vara kul där och grym musik, men i lördags var ett undantag. DJ:en kom inte insläntrande förän klockan ett och det första han sätter på är TOM JONES! Efter det följade annan kass icke RnB-musik. Jag och Åsa lyckades i vanlig ordning somna på spårvagnen hem och hade det inte varit för två vänliga själar så hade vi förmodligen hamnat i Tynnered! *haha* God bless good people!


Jag & världens bästa Åsa

Åsa, jag och Emelie hemma hos Åse


Åses kille och hans två polare


Jag och Åsa.. igen! =)


Åsa är knäpp.. och söt! ;o)


Me! =)

Lördagens party outfit =)


Klänning från Gina Tricot, svarta strumpbyxor, pumps från Vaga bond, stora silverörhängen från H&M, stor svart/silver ring köpt i Mexico


Skaffa ALDRIG TRE mobilt bredband!

Det har inte varit annat än strul sedan jag skaffade det! För det första så är det olidligt långsamt trots att jag bor i Göteborg. Jag har väl en nedladdning på en si sådär 0,3 Mbit/sek trots att de lovar upp till 7,2 Mbit/sek. Jag vet inte hur många gånger jag ringt deras kundservice då ett gäng hemsidor inte gått att ladda upp. Då har de skyllt på systemuppdatering, men att detta snart ska vara åtgärdat. 2 år kallar inte jag snart!


Igår när jag skulle loggon in mig på nätet så fungerar inte programvaran över huvud taget. Efter att ha stått 20 minuter i kö så kommer jag äntligen fram till kundcenter. Följande konversation utspelar sig (och ja, jag var lite lätt irriterad):


TRE: Du måste ladda ner en ny mjukvara.
Jag: Det blir ju lite svårt med tanke på att jag inte kommer in på nätet över huvudtaget...
TRE: Har du inte tillgång till någon annan internetuppkoppling?
Jag: Nej, vem brukar ha flera internetuppkopplingar i en och samma lägenhet?
TRE: Mmm.. då får du ta med dig modemet och gå till en TRE-affär så får de uppgradera programvaran åt dig.
Jag: Du tycker inte att det är lite mycket att kräva av en betalande kund?
TRE: Jo, men man kan ju hålla lite koll på vår hemsida för att se när nya utgåvor släpps..
Jag: Hade det inte då varit lämpligt om man fick någon form av information när en ny utgåva finns tillgänglig?
TRE: Ja kanske det, men nu är det inte så. Du får gå till in till en affär..
Jag: Jaha.. tack då!


Stackars de som jobbar på tre säger jag bara! De måste få många mindre trevliga samtal som mitt! Hon ska iaf ha cred för att hon var trevlig, även fast jag inte var lika go och glad!

Ska ta mig till en TRE-affär idag! Nu kanske ni undrar "Varför säger hon inte bara upp skiten då?" Och jo det ska jag berätta för er. Det är omöjligt när man har en bindningstid på två år! Tack gode gud för att den går ut om en månad! Synd bara att detta strulet inte kunde väntat till dess!


Nytt turkost tema till sovrummet!


Herre gud vad jag velar! Först så köpte jag vita ljuslyktor, sen ändrade jag mig och bytte till vinröda och sen kom Åsa och jag fick för mig att jag skulle ha turkost tema i sovrumet. Sen vet jag iof inte om det var just Åsa bidrog till den här idén.. Men hur som helst så fick Åsa mina vinröda ljuslyktor och hon köpte nya turkosa till mig! Ett tag var jag lite inne på att köra turkost tema i vardagrummet, men det kändes som att det var för mycket att byta där så jag sket i det. Men nu har jag iaf min favoritfärg i sovrummet! =)

På Indiska köpte jag tre kuddar till det förmånliga priset av 198 kr samt en cool liten turkos Buddha. På Åhelna hittade jag ett fint "scrapbooking papper" som jag klippte till och satte in i ramarna! Jag tycker att turkost och brunt är en väldans fin kombination!


Kappahl har hottat upp sig!


Har ni sett de senaste reklamskyltarna för Kappahl? Det känns som att de satsar på en liten yngre generation igen. De senaset tio åren tycker jag mest att de haft lite halvkassa kläder till 65+ tanter. Bältet på bilen ovan är riktigt snyggt! Undra om det finns i svart oxå..?


"Vänner bloggen" är uppdaterad..

.. klicka på bilen under för att ta er dit =)


Fredagens outfit

Svarat leggings med glansigarevärer på sidorna från Åhlens, linne från H&M, kavaj från Vila, pumps från ZARA, stor herrklocka och nitbälte köpt i Kina, halskedja köpt i Smögen, stor silverring köpt i Mexico


Helgen har varit på tok för bra och hektisk för att jag skulle haft tid (eller prioriterat) att blogga så jag slänger upp fredagns outfit nu istället.. =)


Chokladmusse med crisp!


Jag tänkte bara tipsa om en enkel och god dessert som passar utmärkt om man inte orkar ansträna sig! Det enda man behöver göra är att tillsätta mjölk, vispa i tre minuter, hälla upp i portionsskålar och ställa in i kylen en liten stund. Man kan även använda moussen som fyllning i tårtor. Jag känner på mig att den då hade varit väldans god tillsammans med hallonsylt!


Världens bästa vän! =)


Åsa och jag i Sydney för drygt två år sen


Ikväll kommer världens bästa Åsa till mig för lite kvalitetsmys! Det känns som att det var längesen sist så det ska bli riktigt kul! Imorgon blir det Liseberg ink Ben & Jerrys, kanske lite shopping, skogspromenad och inflyttningsfest hos Åse på kvällen! På söndag så ska jag träffa Mr J igen. Jag känner på mig att det här kommer att bli en mycket bra helg!


Ny svart pälsmössa!


Det är runt 20 grader ute och jag går och köper en mössa! What the fuck is wrong with me?! *hehe* Men jag har varit sugen på en pälsmössa ända sedan jag tog den här bilden för en herrans massa år sen..

Tycker den var lite extra rolig eftersom den är virkad eller nåt på "toppen". Ett plus med detta är att det då inte blir riktigt lika mycket fluff som det hade blivit på en mössa helt i fuskpäls! =) Känner på mig att den kommer att vara väldigt varm och gosig kalla vinterdagar (förutsatt ATT det blir några vinterdagar i Gbg)!

.


Handsprit- Vad är egentligen problemet?!


Ursäka mig men.. det var ett jävla tjat om att handspriten håller på att ta slut på Apoteken! Imorse hörde jag att folk åker till Danmark för att lensa deras apotek på handsprit! Vad är det för fel på människor egentligen? Handsprit finns att köpa i en hel massa affärer som till exempel Naturkompaniet, ICA och Överskottsbolaget. Produkterna i dessa affärer är dessutom mer trögflytande och lättare att hantera än Apotekets produkt!

Gårdagens outfit + svammel


Tjock tröja från H&M, glansiga leggings från Lindex, mocca stövlar från Tamaris, bäte köpt i Kina


Attan vad svårt det är att veta vad man ska sätta på sig så här tids på året! I tisdags så frös jag som bara den på jobbet så igår tänkte jag att nu är det bäst att klä på sig ordentligt! Big misstake! Var ju hur skönt ute som helst igår och jag svettades som en gris! Mycket svårt att hitta en bra balans nu!


Igår var första lektionen på min Förarbevis/Kustskeppar utbildning. Kursledaren va en go gubbe runt 70 som uppenbarligen älskade att berätta historier och små anekdoter, vilket resulterade i att vi inte hann gå igenom så mycket material. Så jag måste erkänna att jag är lite missnöjd. Jag betalar inte 3000 spänn för att sitta och lyssna till historier utan för att lära mig något! =( Men, man vet ju aldrig det kanske blir bättre.. =)

För att ni inte ska tro att jag helt konverterat till nunna och att jag håller på att förlora mitt sinnestillstånd så kan jag meddela att jag idag har min tredje dejt med Mr J idag. Mer tänker jag inte berätta.. här! ;o)

Haha! På tal om dejter så måste berätta en rolig grej. Mr R var en skum kille med ett mycket attraktivt utseende som jag dejtade typ två gånger.. Och skum är som sagt bara förnamnet.. Han hör av sig en si så där en gång i veckan för att typ kolla läget, jag svarar (artig som man är) så klart tillbaka, men han gör aldrig det samma oavsett vad jag skriver.. Förra veckan så smsade han igen och undrade om inte vi kunde ta en promenad.. Jag skrev att jag dejtade någon och att jag inte tyckte att det var en så bra idé.. Jag fick tillbaka något i stil med "Haha.. kul! Har aldrig antytt att det skulle vara något mellan oss. Lycka till!" WHAT?! När har jag någonsin antytt det? *asg* Den killen har verkligen seriösa personlighetsproblem! Tuuuur att man inte trasslade in sig mer där säger jag bara! *asg*


Gårdagens outfit + svammel


Jeans leggings från Kappahl, Marinblå kofta från Rut mfl, linne från Vero Moda, vita pumps från Vagabond. Halsband med stor sötvattenspärla köpt i Kina

Igår bakade jag de första kakorna till mitt Kafferep som jag ska hålla den 3 oktober! Tror inte att ni kommer att bli besvikna! *hihi*

Sen var jag faktiskt på gymmet för första gången på säkert fyra månader. Kändes heeelt ok och jag tror bestämt att det kommer att bli en repris igen på fredag! Men jag gissar på att jag inom några timmar kommer att åka på en sjuhelsikes träningsvärk i armar och axlar!

Ikväll börjar min Förarintyg/Kustskeppar utbildning. Det ska bli intressat att se hur mycket man verkligen kan! Igår när jag var och köpte ett block till kursen så kom jag att tänka på vilka kopiösa mängder block som man han förbruka under sina studieår! Stackars träd!

Tjingeling!


Bra blekning som motverkar gula toner!


Tack gode god för att Åsa kommer till mig på fredag och bleker min utväxt för det här håller inte längre! Om man vill ha en stark blekning som går ut det kalla hållet, dvs gör att håret inte blir gult så är "M1" från Schwarzkopf kanon. Men som sagt, den är stark och innehåller dubla påsar blekmedel så ha inte i det för länge för då blir håret väldigt slitet (som mitt blev förra gången! *hehe*). På en person med lika råttfärget hår som mig bör det räcka med 25 minuter.

Investerade även i lite nya vippor till ögonfransarna från Depend. Som sagt, om man inte anväder mascara så sitter de i veckor! =) Dessutom så följer det med svart lim!

Gillar även Klippotekets spray. Det är inte speciellt mukt, men attan vad det sitter bra!

Nya fina ljuslyktor!


När hösten närmar sig så tycker jag att man får ett större sug av att piffa till lägenheten och göra den mysig! Extra myscket tycker jag om att köpa ljus i olika former. Finns det något mysigare en mörk, regning och blåsig höstdag att tända en massa ljus och krypa upp i soffan med en filt?! På Linnégatan så finns det en inredningsbutik som heter Stajl och de har specialiserat sig på afrikansk och marockansk stil skulle man kunna säga. Det var bla där som jag köpe min mexico ugn. Igår så köpte jag även de här lyktorna i form av lotusblommor.


Först så köpte jag vita blommor, men jag tyckte att kontrsten blev för liten så jag gick tillbaka och bytte till rödbruna.


Dagens outfit + Liseberg & Ben & Jerrys!


Glansiga leggings och kofta från Lindex, mossgrön tunika från H&m, boots från ZARA, nit-bälte köpt i Kina, halsband från Indiska och stor silverring köpt i Mexico

Snart är mitt lidande över.. för då går mitt TRE bredbands abonemang ut! Det har inte varit annat än ett ständigt irritationsmoment sen jag skaffade det! Hur långsamt som helst och ibland så kan inte ens vissa sidor visas! I hate it! Jag har ringt och klagat flera gånger, men att bryta bindningstiden på två år har de vägrat varje gång! Aldrig mera TRE säger jag bara!

Igår var jag på Liseberg och åkte alla roliga attraktioner! Den nya attraktionen uppsvinget var riktigt bra! Och vet ni vad? Till min stora lycka så upptäckte jag att Ben & Jerrys har öppnat ett glasscafé uppe vid tornet! =)

Nu ska jag invänta att "buffringen" är klar på True Blood så jag kan se sista avsnittet på säsong 1! Och som sagt.. med min sega internetuppkoppling så lär det väl ta ett tag.. men jag är inte bitter! *haha*

Föresten.. Jisses vad biffig Alexander Skarsgård är i serien! Jag hade för mig att han var rätt klen.. =)

Mumsig kålpudding med torkad vitlök


Hur gör man för att ta en bild på kålpuddig så att den ser god ut och inte liknar en gammal intorkad spya? Det skulle jag bar gärna vilja veta! =) Hur som helst så brukar det ju heta att "skenet bedrar" och det stämmer verkligen här för kålpuddig är faktiskt en väldans smaskig maträtt! Dessutom så är den busenkel att göra!

Ingredienser till ca 8 portioner
400 gram nötfärs (eller blandfärs om du hellre föredrar det)
3/4 vitkål (lite beroende på storlek)
2 msk smör
2 msk sirap
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 ägg
2 dl grädde
salt, svartpeppar och MASSOR av nymals torkad vitlök

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Riv kålen grovt med hjälp av matberedaren eller strimla den fint med kniv. Stek den i smör tills den blir gyllenbrun och blanda då i sirapen. Koka upp vatten och buljongtärning. Banda nötfärs (rå), ägg, grädde och kryddor. Blanda sedan i kålen i nötfärsblandningen. Lägg över allt i en ungsfastform och häll över buljongen. Grädda i 50-60 minuter.


Dagens- Det skulle blivit en lugn kväll


Leggings från Åhlens med glansigt tyg på sidorna, klänning från H&M (köpt igår), boots från ZARA, bälte från Rut mfl, halsband från Kappahl, Mulberry, stor herrklocka köpt i Kina, slverring köpt i Mexico

Som sagt så var först tanken att detta skulle bli en riktig slappis kväll. Jag hade tänkt beta av några avsnitt av True Blood och dricka hejdlöst med blåbärste. MEN något gick snett. Jag kom på att jag var tvungen att damsuga då mina föräldrar kommer imorn och sen gick resten av bara farten! Jag har dammat, tvättat, lagt undan alla sommarskor och ställt dit vinterskorna (vilket påminner mig om att jag måste investera i betydligt mer skoförvaring!), planterat en blomma, fixat till en annan, gjort två plåtar med pizza, duschat yadi yadi yada..!

Nu en si så där fyra timmar senare än vad jag hade tänkt mig så ska jag äntligen ta mig en kopp te och kolla några avsnitt!

Imorn kommer som sagt mina föräldrar hit och vi ska äntligen få se min brosdotter! Sen på söndag så ska vi skärmflyga om det är fint väder! Ska bli riktigt kul!

Pizza till ett helt kompani! (nyttigt recept)

Ikväll har jag förberett lite matlådor till veckan som kommer. Jag vet, helt sjukt att pyssla med en sån sak en fredagkväll, men jag fick ett ryck! =) Pizza behöver faktiskt inte vara så himla onyttigt, kavlar man degen tunt, öser på en massa grönsaker och inte dränker den i ost så är det faktiskt inte en så pjåkig måltid tillsammans med en sallad!

Ingredienser till två långpanne pizzor:
30 gram jäst
3 dl 37-gradigt vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
3 dl grahamsmjöl (eller valfritt grövre mjölsort som du har hemma)
ca 4 dl vetemjöl

Idag hade jag följade på min pizza:
ca 400 gram nötfärs
tacokrydda
hemmagjord pizzasås (det går bra med färdigköpt oxå, men det blir inte riktigt lika gott!)
1 stor rödlök
1 zucchini
3 st tomater
1 gul paprika
ananas i bitar på bruk
inlagd peperoni
ost 17%
pizzakrydda

Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt och sedan mjölet. Rör så att det blir en deg. Låt jäsa i ca en timma. Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärsen och blanda i tacokryddan. Skär rödlöken i tunna skivor. Skär zucchini och parika i tunna stavar (är de för tjocka så blir det inte genombakta i ugnen). Hacka tomaterna och peperonin i små bitar. Tag upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lite. Dela den i två delar och kavla ut vardera bit så att den täcker en långpanna klädd med bakplåtspapper. Bred över pizzasås, fördela de övriga ingrediensera och strö över pizzakrydda och ost. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter.


Ögonfransförlängning- Så gick det sen!

För nästan två månader sen så förlängde jag ögonfransarna. De höll sig fina i cirka 6 veckor, men då ska jag tillägga att jag tog väl hand om dem. Jag hade nästan aldrig mascara på dem och behövde sällan därför gnugga dem för att ta bort den. Sen vill jag tillägga att jag spenderade cirka två av de här veckorna på en sandstrand med mycket sol och bad och trots detta så måste jag säga att de klarade sig fin fint!

Översta bilden är innan jag gjorde förlängningen, de tre i mitten är efter och de två nedersta är när dag när i princip alla fransarna ramlat bort. Ramlat bort ja.. tanken är ju att de ska ramla bort i takt med att man ömsar de egna fransarna, MEN det känns som att påfrestningen på de gena fransarna blir mycket större med påklistrade fransar så att de ramlar bort snabbare! Vilket resulterar i att mina fransar för tillfället är väldigt korta. På bilen har jag satt dit små vippor med lösgonfransar från Depend! För att en franförlängning ska fungra riktigt bra så tror jag att man antingen måste fylla på med jämna mellanrum (och inte sluta som jag gjort) eller ha egna fransar som är kraftigare än vad mian är.

Jag trodde att detta skulle bli rena katastrofen när mina fransar blev så korta, men fransarna från Depend sitter som järnet och jag har inte tagit bort dem och bytt på säkert två veckor. Med andra ord så känns det inte som att det kommer att bli en så jättejobbig period tills mina egna blivit normallånga igen! Sen kan jag tillägga att jag inte tar någon mascara på ovanfransarna.

Plus med förlängningen:
- Jäkligt snyygt!!!
- Praktiskt när man solar och badar och inte orkar sminka sig.
- Går att sova med hur bra som helst utan att de stör.
- Satt kvar och var snygga i ca 6 veckor.
- Man slipper ta mascara (dock så måste man ändå ta där ner om man har ljusa fransar för dessa kan man inte förlänga)


Minus med förlängningen:
- De tuffsar till sig ganska lätt och lägger sig på sne (kan återigen bero på att mina egna fransar är tunna)
- Jobbigt när man får saltvatten i ögonen för man kan inte gnugga som vanligt eftersom fransarna är välditgt stela (jag har fransar av plast)
- Sliter mycket på de egna fransarna.


Slutsats:
Grymt skönt om man är på semester och inte orkar sminka sig! Om jag hade fyllt på mina fransar som man "ska" så hade det säkert funkat fin fint och sett toppen ut nu också! Mindre bra när de börjar lossna, men helt klart värt de sex veckorna utan mascara! Och till sist, Depends små vippor rocks och har räddat mig! =)


Så där jag.. där fick ni en recension som heter duga! =)


Bowling skada! ;o)


Jag spöade skiten ur grabbarna på bowlingen igår!!! Sen att jag vann med 300 poäng på tre serier tycker jag inte att vi behöver fästa så stor vikt vid.. *hehe*

Men det där med bowling är helt klart ett gissel när man har långa naglar! Nu är ju mina äkta och växer som ogräs så jag bryr mig inte så mycket om de förstörs lite, men hur i hela friden gör de med långa fina akrylnaglar?!?! Lever de ett bowlinglöst liv? Om man inte är ett fan av bowling så kan jag förstå att det inte är ett problem, men om man gillar det så tycker jag att det är ganska sjukt att man klistrar på något på sina naglar som hindrar en från att ha kul! But hey! That's just my thoughts! ;o)

Fluffa till håret produkt!


Köpte den här flaskan med "volym pudret" DUST IT från Osis+ för ett tag sen. Tanken är att man ska gnugga in det i hårrötterna för att få upp volym. Känslan på håret blir lite klibbig fast torr på något vis.. ni fattar va? *hehe* Hur som helst så tycker jag att den va rätt bra för att få bort den platta känslan och att fluffa upp det lite!

En annan produkt som jag inte kan klara mig utan är ögonbrynsfärgen från Depend! Utan denna så skulle mina ögonbryn se ut som hos en albino.  Jag skulle gissa på att jag färgar brynen max en gång i månaden. Jag minns när jag var yngre och inte hade upptäckt den här produkten, då kunde jag stå i 20 minuter framför spegeln för att få till två lika dan bryn! Hemska minnen!

Ikväll så ska jag bowla och käka med jobbet. Ska bli kul för dels så var det länge en vi hade nån träff och dels så var det evigheter sen jag bowlade! Wish me luck! =)

Nektariner!

Måste bara tipsa er om att nektarinerna är sjukt goda just nu!

Tydligen så är just bästa tiden att köpa nektariner mellan juli och september då de importeras färska från Medelhavet! Detta gillar vi både ut smak- och miljösynpunkt!

Att jag tycker att de är extra goda just nu måste ju därför innebära att mina smaklöar inte är fullständigt odugliga trots allt!

Ni vet väl att de som inte är kräsna är de som enligt utsago har sämst smaklökar och de som är kräsna har de bästa.

Sko dilemma!


Minns ni bootsen som jag bloggade om för ett tag sen som fanns på CC Skor i Sturegallerian? Hur som helst så var jag förbi där och kollade in dem när jag var uppe, 4000 spänn kostade de! Liiite för mycket för min plånbok! Köpte ett par andra bootsZARA för några dagar sen helt i skinn, men igår hittade jag de längst ner till höger på Monki! Vet inte vilka jag tycker är snyggast!?!?! Ett stort minus för Monki-bootsen är att de är i plast, men de kostade bara 500 kr. Kanske borde man köpa båda ändå.. *hehe*


Vassa axlar!


Jag vill ha en kavaj med små, nätta och spetsiga axlar! Sjukt snyggt!


Nya boots- Vad tycks?


De inhandlades på ZARA idag. De är lite tighta (som nästan alltid 41:or är på mig, ett jäkla gissel det där!), men de är helt i skinn så nu sitter jag med ett par raggisar i dem och hoppas på att de ska töja sig lite! Jag tänkte även köpa lite kedjor att pimpa dem med.. =)


Dagens outfit + True Blood!


Svarta kostymbyxor från Esprit, mossgrön tröja från H&M, pumps från Vagabond, omlottskärp och stor herrklocka köpa i Kina, halsband köpt i Smögen, silverring från Mexico

Jag har verkligen blivit virrig på sista tiden! Till att börja med så glömde jag ju min laddare hos Elias. Idag när jag var på jobbet så upptäckte jag att jag glömt ta mascara på fransarna där nere (ja, jag vet ingen jättegrej, men ändå!) och när jag kom hem så plockade jag upp plånboken för att låsa upp dörren med.. Ibland blir jag så trött på mig själv!

Nog om min annalkande siniltet. Fasen va bra serien True Blood är! Ni vet den amerikanske serien där Alexander Skarsgård medverkar. Upptäckte även att tjejen som spelade Rouge i en av mina favoritfilmer X-men spelar en av huvudrollerna. Serien handlar om vampyrer, sex och blod! Me like!


Här kan ni se alla avsnitten från säsong ett och två live! Om ni har en lika seg uppkoppling som jag har så är det bara att pausa klippet en stund innan ni tittar sen flyter det på utan att buffra! =) Enda nackdelen med att kunna se avsnitten online är att man blir helt hooked, inte kan slita sig och bara vill se ännu ett avsnitt! Som sagt.. got to go! ;o)


My phone is dead- Time of death 05:27 pm

OCH jag har förmodligen glömt laddaren hos Elias, såvida den inte fått ben och sprungit sin kos för i lägenheten är den inte iaf! Med andra ord, det är ingen idé att försöka ring mig!


Helgen i Sthlm!


I fredags när jag anlände till Sthlm Central vid nio-tiden så gick vi hem till Elias kompis Magnus och tog en drink. Efter det tog vi en taxi till La Isla, en latino club.


Riktigt bra musik och skön stämning!


Mia & Elias... Söta!




På lördagen så donade och fixade vi inför kräftskivan. Vid sju-tiden så kom gästerna och då serverades det räkpaj, västerbottenpaj, sallad, bröd, ost och kex och självklart KRÄFTOR!


Jag, Elias och Mias holländska väninna.


Min tallrik


Kräftor är gott, men fy tusan va söligt och pilligt det är att få i sig någon mat! Jag satsade mestadels på paj och sallad istället. =)


Alla hade väldigt snygga hattar och haklappar!


Elias


Jag och min bordskavajer


Singstar är sjuktkul! Speciellt med ABBA låtar!


Mia & jag


I källaren så var det disco! Märk väl den väldigt fina discokulan i bakgrunden.. =)


Va var gryyyyma! NOT! *asg*

RSS 2.0