Fudge med vit choklad


I helgen så gjorde jag fudge. Det höll på att gå riktigt åt skogen då jag antog att 116 grader (som det stod i receptet) var lika med kulprovet. Tur att jag slängde i en termometer för säkerhets skull för jag upptäckte rätt snabbt att 116 grader snarare betydde "kokas" i fem minuter. Dock så råkade jag ändå koka min smet lite för länge så godisarna blev rätt spröda och inte så sega som jag tror att de skulle ha blivit. Tur att de blev goda i alla fall! (dock inte så snygga) *haha*

Ingredienser:
0,75 dl  vispgrädde 
225 g  strösocker 
75 g  smör 
1 msk  honung 
50 g  choklad, vit, hackad 
1,5 tsk  vaniljsocker  

Gör så här:
1. Värm försiktigt grädde och socker i en tjockbottnad kastrull.
Rör försiktigt med en slev tills sockret löst sig. Tillsätt smör och honung under omrörning.
2. Låt koka utan lock till 116°. Ta kastrullen från plattan och rör ner choklad, vaniljsocker och limeskal. Vispa tills smeten är krämig.
3. Häll upp massan i en form med raka kanter, ca 12x12 cm täckt med bakplåtspapper. Låt svalna något. Skär med oljad vass kniv fyrkantiga bitar. Låt kallna. Förvara bitarna i plastlådor med lock i kylen.


Två nya toppar & en klänning


Förra helgen så han jag med lite shopping. Jag kom hem med två toppar från H&M med lite puffärm och spets på axlarna och en svart tight klänning i sammet från Lindex. Allt för ynka 265 kr ;o)

Äppelscones


I lördags gjorde jag äppelscones till frukost. Lätt som en plätt och supergott med ost och marmelad till! Gör bara vanliga scones men tillsätt ett hackat äpple innan du håller i mjölken.

Fin bricka från Ikea!


I lördags var jag och bejb på Ikea en sväng.. tillsammans med alla andra som fått lön! *hehe* Galet mycket folk, men det gick ändå rätt smidigt. I restaurangen avnjöt vi en tallrik med köttbullar, potatis och brunsås. Eller ja, avnjöt kanske är en liten överdrift för snett emot mig satt en lätt utvecklingsströrd kille och åt med hela ansiktet. (Nej, inte Joel ;o) Inte så aptithöjande precis. Sen att han satt och råglodde på mig hela tiden medans såsen rann ur mungiporna gjorde ju inte saken bättre direkt. *hehe*


Påskgodis- stekta ägg


Ingedienser:
0,5 msk smör
2,5 dl florsocker
1 msk mjölk
10 droppar peppermintsolja
30 gram vit choklad
gul karamellfärg

Gör så här:
1. Smält smöret i en mikrosäker bunke. Rör ner florsocker, mjölk och pepparmintarom och blanda ihop till en tjock smet.
2. Mikra smeten på full effekt ca 10 sekunder och rör sedan om. Mikra ytterligare ca 15 sekunder tills smeten blivit lös och smidig. Klicka ut smeten till små rundlar på bakplåtspapper. Om smeten i bunken börjar svalna och stelna är det bara att mikra den några sekunder tills den blir smidig och lättarbetad igen. Låt mintgodisarna stelna.
3. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Droppa i karamellfärg och rör om. Chokladen stelnar nu så pass mycket att du kan forma små bollar med fingertopparna att trycka ut på äggvitorna. Förvaras kallt.

Demin + demin = inte förbjudet ;o)

Jösses vad jobbigt det var att gå upp klockan fem imorse! Det kändes verkligen att man vridigt fram klockan en timma. Fast och andra sidan så skulle jag förmodligen varit precis lika trött om jag fått sova en timma till. Allt innan sex innebär lixom zombie tillstånd för mig på mornarna.

Helgen har varit bra trots att jag varit rätt förkyld. Babe har tagit hand om mig och varit så mysig så jag var glad ändå! =)

I söndgas så var vi i Scandinavium med Andreas och Sandra och kollade på hockey, Frlölunda/ Linköping. Jag är ju som bekant ingen sportfantast, men det var faktiskt riktigt spännade när man väl satt där. Efter matchen gick vi till Bishops Arms och tog en "öl".

Har hunnit med att både shoppa och baka i helgen oxå. Jeansskjortan på bilden bredvid och den svarta skjortan nedan köpte jag förra helgen på H&M. 98 kr för jeansskjortan var ett fynd och den svarta skjortan under en V-ringad tröja kommer bli kanon. Om man ska ha skjorta under en tröja så föredrar jag verkligen en kortärmad. I en långärmad så känner jag mig alltid som en stoppad korv.



För er som inte har koll på läget ;o) Så kan jag bara meddela att det nu mera är tillåtet att bära demin tillsammans med demin, jihooo! Fast snyggast är det kanske dock att matcha demin av olika nyans. Man vill ju inte se ut som en vandrade sparkdräkt. =)


Helgens planer :o)

Ledsen för extremt dålig uppdatering, men det känns bättre att inte skriva något alls än att skriva samma sak varje dag. Det vill säga "Idag har jag varit och jobbat, powerwalkat, surfat, tittat på tv och käkat kvällsmat" Inte så spännade information, eller hur?!

Just det ja, ankel/vrist vikterna jag köpte! Jodå, de funkar fint. Bäst gillade jag ha ha dem runt handlederna och sen svänga med armarna rejält. Efter 50 minuters power walk fick jag faktiskt lite träningsvärk.

Nu är det snart helg!!! Och då ska jag hinna med en massa roliga saker hade jag tänkt! På fredag ska jag, Joel, mamma och pappa käka middag på den underbara restaurangen Bellini som ligger i Linné.

På fredag blir det förmodligen en shoppingrunda med Åsa. Det var galet längesen sen jag gick på stan i Göteborg och shoppade känns det som. Sen ska jag även försöka hinna med en promenad i det som ser ut att bli det fina vädret. Och någon stans där emellan ska jag träffa min bror och sist men inte minst så blir det förhoppningsvis myyyys!

söndag ska jag och Joel på St: Görgens Spa för att fira att vi har varit tillsammans i ett halvår. Ska bli himla skönt!

Hoppas ni får en underbar helg!!!

Brödkorg..


Hittade denna på Åhlens för ett tag sen. Nu ska det bra bakas lite bröd oxå, men just det, det går ju inte för jag är i Säffle =( Nåja, jag slapp iaf undan att bo på hotell denna veckan. En tant på Säfflebostäder ringde när jag satt på tåget upp och sa att hon hade en kontakt på sjukhuset som hade lägenheter som de lånar ut till läkare, så nu bor jag i en sån tills på fredag. Ett plus är att det finns rena lakan, handukar och jag slipper att städa innan jag sticker! =) Fast jag börjar bli lite trött på att flänga omkring nu... Helgen i Trollhättan var hur bra som helst! Cocktailpartylördagen och mys i dubbelsängen framför tven med de enorma resterna av godisetsöndag.

Var ute och gick drygt en halv mil idag med mina nya vikter runt handlederna. Det kändes bra, men det ska bli intressant och se om man får någon träningsvärk i armarna av det. För ovanlighetens skull så hoppas jag på det så man vet att det gett något. =)

Ankel vikter..

... köpte jag idag på Stadium. Tanken är man att man ska ha dem runt anklarna eller vristerna när man är ute och power-walkar. Vikterna väger 1 kg styck. Ska bli intressant att se hur mycket jobbigare det är och hur mycket det ger. Himla skönt oxå nu när snön börjar smälta och vägbanorna blir bara! =)

Snart bär det av till Trollhättan oh Åsas Cocktailfest, ska bli superkul! =) Satte på mig den blåa klänningen med puffärm som jag hade när vi firade att Joel fyllt 29.

Jag stannar i T-hättan tills på måndag och åker därifrån raka vägen upp till Säffle. Hoppas att det blir fint väder på söndag så man kan ge sig ut i naturen lite oxå..=)

Idag har jag och Joel varit ute och gått. Vi började vid Askimsbadet och gick cykelvägen ner mot Särö. Det ligger otroligt fina hus där precis vid havet som man inte kan annat än sukta efter.. =)

CIAO!

Shoppat =)


Turkos kofta och randig topp med puffärm från H&M, samt ett par svarta glansiga leggings från Sisters. De var väldigt mycket bättre än de jag köpte på New Yorker och lämnade tillbaka. Har aldrig sett sämre kvalité än de. Sömarna längs benen var så glest sydda och i kombination med ett dåligt tyg så blev det hål i tyget runt nålsticken. Inte kunde man tro att det kunde vara så stor skillnad mellan leggings och leggings.

Måste tyvärr erkänna att det inte är lika kul att köpa kläder längre. Det är inte precis läge att klä upp sig på jobbet. Dress coden här är typ fritidsbyxor med fickor på matchat med en för stor 80- tals kavaj *asg* Nåja, alla kanske inte har det, men jag såg en gubbe idag som hade det och jag har nog aldrig sett något fulare. Att man sen för tillfället mer eller mindre bor i en resväska gör det hela oxå mycket tråkigare när man inser att man glömt "det där" som hade varit väldigt fint till "den där toppen". Jag har gett upp! =( Vad roligt det hade varit med ett jobb där man fick klä upp sig!

Imorgon måste jag lämna min lägenhet. Så från och med nästa vecka blir det hotell. Surt! Jobbigt att inte ens ha någon kyl eller vattenkokare på rummet! Hur och vad äter man på kvällarna lixom? Och mitt kära te som är så gott att dricka på kvällskviten, hur ska det gå med det? Plus att man måste släpa hem alla grejerna varje fredag. Haha, är väldigt positiv idag, tycker ni inte!? =)

Hur som helst.. imorn är det fredag och då ska jag träffa babe och på lördag en massa härliga tjejer! =)

ENCHILADAS.. igen! =)


Med risk för att bli tjatig... Men ni MÅSTE prova att göra enchiladas!!! Sjukt enkelt och gott att göra! =) Gör sig tyvärr inte så bra på bild.. =(

CITRONER!


Så där ja, då var plastcitronerna på plats! Jag hittade dem i en liten inredningsbutik i Säffle av alla ställen! Sååå myckey bättre än bara limeisar inte sant? *hehe* Fick en bok av Kerstin och Bruno oxå när jag var hemma i Falköping som jag vill rekomendera. Massa av recept som ser både goda och enkla ut!

Ny Ben & Jerry's glasspinne!


Den här måste jag bara testa! En glasspinne fylld med min favorit Ben & Jerry's glass, Cookie Dough! Kan inte misslyckas!!!


Nya tunikan på.. =)


- Ta ungefär här i från och upp. Nej inte nuuuu... *hehe* Jag trivdes fin fint i tunikan jag köpte på H&M på rean! Dock så är den inte riktigt så grillig (som mamma skulle säga, betyder väl något i stil med "massor av fäg och mönster") som den ser ut =)

Nya högtalare!


Jag köpte de här datahögtalarna från Creative i helgen som jag tänkte ha i Säffle för att lyssna på musik och hemma när jag kollar film från datorn på TV:en. Har kört ut ljudet på stereon förut, men då kommer det från fel vinkel. Mycket bättre med de här som man kan ha på soffbordet! =)








Snoddas!


I lördags bakde jag snoddas att ta med hem till min bror, resterna fick åka med till jobbet idag. Jag hade nästan glömt hur otroligt gott det är med Snoddas! Måste göras oftare! Ibland känns det som att man glömmer bort alla gamla goda hederliga recept i jakten på nya spännade smaker. But no more! =)

Ingredienser:
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl


Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk vatten (gillar inte kaffesmak på kakor!)
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl kokosflingor


Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet. Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du klätt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter. Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner vatten, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor. Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.


"Alice i underlandet" & SOOOL! =)


Helgen va hur skön som helst! I fredags blev det tacos och Let's Dance. Lördag blev det långpromenad, middagStensjön och "Alice i underlandet" Filmen var bra, men Avatar va bättre! Man kanske inte ska jämföra filmer så, men det tänker jag göra ändå då båda är dataanimerade och fantasy filmer. Vi såg den i 3D vilket va coolt och vi såg framför allt grymt coola ut! *asg* Roligt var oxå att innan filmen skulle börja så sprang det runt tre personer i salongen och spelade hattmakaren, kanin och Alice. De lottade ut biobiljetter och gissa vilket platsnummer som vann? MITT! Vad är oddsen lixom? Bergakungens salong 1 är ju hur stor som helst. Egentligen så blev jag nog mer glad över det faktumet att jag vann än över själva biljetterna. Även om de så klart oxå kommer att komma till användning! =)

Nu är jag på plats uppe i Säffle igen och har installerat mig i lägenheten. Med tv, datorn, internet och mina nya datahögtalare (så jag kan lyssna på musik) så känner jag mig inte så ensam. Sen att man har telefonen nära till hands och kan prata med alla nära och kära när man vill gör ju det hela lite lättare oxå! Värre var det när man var i Kina, då var det så svårt att hitta tider att prata på på grund av tidsskillnaden. Efter jobbet så var jag ute och gick i en timma. Det känns verkligen att det är vår i luften nu även om det fortfarande är lite för kallt för min smak.

Reashopping =)


Jag tycker det är rätt trisst med reorna efter jul. Det är aldeles för mycket grejer, aldeles för mycket folk och aldeles för rörigt i butikerna. Dessutom så känns det som att de inte rear ut godbitarna förän de blivit av med all skit *hehe* Hur som helst, nu är rätta tiden att reashoppa, om man nu ska göra det. Förra fredagen stannade jag på Överby i Trollhättan på vägen hem. Åkte där ifrån med det här för totalt 198 kr =) (plus lite till..) Klänningen hade jag på Emilys fest i lördags och tunikan har jag inte använt ännu då jag inte har ett tunt smalt skärp här som jag tror skulle vara perfekt till. =)

Veckans mat- Tortellini gryta?


Jag vet inte riktigt vad man ska kalla maträtten, men god som attan är den! Fick tips om kombinationen av Emelie. Först kokar man upp Kelda thaisoppa, sen lägger man i hackad paprika och låter puttra i ca 4 mintuer. Efter det så lägger man i hackad purjolök, kryddig korv och tortellini och låter koka ytterligare 4 minuter. Klart! =)


Interneeeet...

...har jag äntligen fått tillgång till!!! Jag har varit utan det i tre hela dagar nu och det är nästan läskigt vad man saknar det, men bara nästan! =) Första dagen här uppe i Säffle så upptäckte jag att det fanns tre trådlösa nätverk här i närheten så jag på började en liten dörrknackningsrunda (desperat som man är!). Jag hade värsta bra argumenten planerade, men det var bara en enda tjej som öppnade och hon hade inget trådlöst.. sa hon =) Men idag kom bossen upp med en mobil variant så nu kan jag surfa igen! *glad*

Imorn jobbar jag bara halvdag och sen åker jag ner till Gbg igen! Saknar min babe, min lägenhet och Göteborg i största allmänhet! På fredag blir det bara mys med stort M, på lördag middag och "Alice i underlandet" och på söndag förhoppningsvis en långpromenad i ett skönt väder och lite gosande med min brorsdotter!

Nu ska jag locka håret så jag är snygg tills imorn!

Ciao!

RSS 2.0