Markerade axlar!

Ni har väl inte kunnat ungå att märka att markerade axlar är på modet igen. Jag gillar det skarpt! Men som allt mode så sker vissa förändringar genom årtionderna.. Så mamma, nej du kan inte ha kavajen du hade på 80-talet ;o)


Om man jämför axelvaddsmodet på 80-talet och nu så känns det som att de då var väldigt stora och breda medans de idag är spetsiga, mer skäddade och nättare.


Koftan här in till tycker jag är perfekt, men den är tyvärr redan slutsåld på H&M online shop, trots att den bara släptes för nån dag sen! =(

Om några timmar så åker jag till Sthlm, men vi hörs igen på måndag! Take care!


Lindas hälsobröd


Jag bakade mitt favorit bröd igår igen.. =) Här kommer receptet (klicka på den lilla bilden)! Hade in det i 45 minuter igår istället för 40 och det blev ännu bättre!

Första höstkläderna beställda!


Jag har redan kommit in i höst-mood och tycker det känns fel att ha sommarkläder på sig, trots att det inte är så väldans kallt ännu. Beställde iaf de här långa mysiga tröjorna från Halens för några dagar sen för en den ringa summan av 349 kr för båda, det ni! *hihi* Tror de kommer att bli toppen till pantalonger och boots eller stövlar! =)

Ps. På Rabattkod.se så kan ni som namnet anger hitta rabattkoder tills ett gäng internetföretag!


25 små Västerbottenpajer


Har precis bakat sånna här små pajer som jag tänkte ta med mig till kräftskivan uppe i Sthlm i helgen. Känner på mig att de även kunde platsa på en buffé eller kanske på midsommarfesten.. =)

Pajdeg:
150 gram kallt smör eller margarin
3½ dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning:
2 dl mjölk
2 dl grädde
250 gram riven västerbottenost
4 ägg
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Mixa alla ingredienserna till degen i en matberedare. Kavla ut till en ca 3 mm tunn platta, tag ett glas av lämplig storlek och tryck ut rundlar och lägg dessa i var sin aluminiumform. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in formarna i kylen i 30 minuter. Grädda minipajskalen i 10 minuter. Koka upp mjölk och grädde, lägg i den rivna osten. Tillsätt äggen ett i taget och vispa slätt. Krydda med socker, salt och peppar. Tag ut formarna i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Häll upp ostsmeten i formarna och grädda dem ytterligare 30 minuter. Serveras gärna med en klick turkiskt yoghurt blandad med löjrom!

Dagens outfit + svammel


Topp med spets från Vila, svarta jeans från MQ, pumps från Vagabond, halsbandet är från Miss Dee och det har jag fått av Emily & Emelie när jag fyllde 25, klockan är köpt i Kina, även ringen är av märket Miss Dee och en 25-års present från Åsa.


Haha.. insåg precis att det blev en svart/vit outfit idag igen! Kreativt Linda! Verkligen! Tror faktiskt att jag är inne i en sån period, ja en svart/vitt perido alltså. I somras var det turkost som gällde från hela slanten, men det känns lite fel på vintern tycker jag, även om det är finaste färgen! =)


Idag blir det fullt ös när jag kommer hem. Jag ska baka bröd och små Västerbottenpajer att ta med upp på kräftskivan som Elias och hans sambo Mia ska ha i Sthlm på lördag. Sen måste jag duscha, fixa naglarna och packa också!

När det är så där lite halvtrisst väder som det är i Gbg idag så måste jag säga att jag tycker det är himlans mysigt att vara hemma och pyssla. Jag kan inte låta bli att se fram emot höstmys med tända ljus! Alla årstider har ju sin charm brukar man ju säga, en sanning med modifikation skulle jag säga, januari och februari borde strykas! Alternativt omplaceras dem till sommaren.. Hörrni vi får klura på det där tror jag.. ;o)


Hörs senare... hej hopp gummi snopp!


Vitt vin och leggings

Pappa du kan sluta läsa nu för här kommer ett inlägg som delvis handlar om alkohol.. ;o)


När jag var hos Åsa i fredags så bjöd hon på det här vinet "Foot of Africa". Egentligen så är jag inte så mycket för vita viner, tycker att de kan upplevas lite sträva, men det här va riktigt gott! Fylligt och ganska sött!

Jag hittade även ett par leggings med glanskiga revärer på Åhelns. Tänk vad fina de hade vart till en längre tröja och ett par boots! ;o)

Visste ni föresten att leggings heter pantalonger på gammalt språk och strumpbyxor kallas kalasbyxor? Sug på den ni! *hihi*


Det lider mot jul...

.. fast det är en hel del lidande kvar innan vi är där! =) Eller ja.. lidande och lidande.. hösten är full av roliga grejer så den kommer nog att förflyta rätt smärtfritt! =)

Hur som helst.. Jag är riktigt sugen på att åka på julmarknad i Lübeck! Jag var där en gång på sommaren och det var verkligen en jättemysig stad, känns som att den skulle passa perfekt för just julmarknad! Hittade en massa bussresor dit (här). Resa inkl två nätter på hotell med frukost för 1890 sek är ju nästan gratis! =)

Behöver jag nämna att jag är något av ett jul-freak!! :-D

Nytt frukostberoende!


Förut så var det banangröt för hela slanten, nu så är det turkisk yoghurt (10%), hackade valnötter och flytande honung som gäller! Det ser kanske inte så smaskigt ut på bilen men, det är det!

Gårdagens + svammel i vanlig ordning ;o)


Vit skjorta och leggings från H&M, skärp från Rut mfl, pumps från Vagabond, stor herrklocka köpt i Kina, silverring köpt i Mexico, silverhalsnband köpt i Smögen i somras.

Herrugud! Jag har blivit så ruggigt duktig på att ta kort på mornarna att jag knappt hinner lägga upp dem! *hehe* Man vad tusan gick snett igår? Ser ju tokröd ut på det första kortet och orange ut på det andra.. Jag måste seriöst köpa en ny kamera!

På tal om kamera så tänkte jag köpa en Sony Ericson C95 vilket är en mobil, men jag är egntligen i stort behov av både en kamera och en mobil och den här kameran ska tydligen ha en grym kamera, MEN nu har jag läst en massa negativa kommentarer så jag har ångret mig.. Så nu vet jag inte vad jag ska satsa på för en mobil längre... =( Vilket i-lands problem va!

Går ett program på 3:an nu precis om feta personer.. Ursäkta språket, men fy fan va äckligt! Hur kan man göra så mot sig själv?!?!?!

Nu ska jag betala mina räkningar.. intresseklubben antecknar.. ;o)

BOOTSEN.. IGEN!


Nu har jag sett bootsen jag fått en hook-up på på ännu en blogg! Tydligen så är de från CC Skor i Sturegallerian i Sthlm. Jag MÅSTE slinka in där när jag är i Sthlm i helgen, men jag vetti tusan vart det ligger? *hehe* Men hur svårt kan det va lixom.. det krävs ju inte en kärnfysiker att lista ut att det måste ligga vid Stureplan nån stans.. =)

Passionsfruktsmousse

Låter inte det här receptet väldans gott?


Nytt linne och sovkläder!


Jag vet inte huuuur länge jag letet efter bra sovkläder! Jag vill ha linne och hotpants och antingen så är de för sexiga med en massa spets och grejer eller så är det typ Snoopy på! =( Men nu hittade jag äntligen bra sovkläder på Kappahl av alla ställen. Jag är riktigt nöjd med dem, tyget är supermjukt och jag sov som en stock första natten i dem! *hihi* När jag var i Växjö köpte jag även ett svart linne med nitar på på Lindex!

En fejkad dagens + svammel


Glansiga leggings från Lindex, linne från H&M, kavaj från Vila, gladiatorsandaler från DinSko, halsband från Indiska, silverring köpt i Mexico

Och med fejkad så menar jag att det här inte är dagens klädsel utan fredagens som jag glömt slänga upp.. =) Igår var jag på Brogyllen och fikade med Emelie. Vi hade inte setts sen innan semestern så vi hade massor att prata om! Väldigt mysigt! =) Innan det så inhandlade jag lite inflyttningspresenter till Elias och hans tjej. Fasen vad svårt det är att komma på något bra till en som har allt och dessutom har en specifik smak! Tacka vet jag smaklösa människor! *hihi*

På tal om leggingsen på bilen ovan så kan jag bara meddela att det torrfällde något kopiöst! Jag hade ett annat ganska tight vitt linne över och det blev helt grått på insidan! Men nu har jag tvättat dem en gång och det verkar ha funkat iaf.

Ikväll så ska jag fika med Issa och inna det så ska jag kila in på SATS och säga upp mitt kontrakt. Tänkte börja på Friskis och Svettis istället, där bla Emelie tränar. Jag känner att om jag ska komma igång med träningen igen så krävs det en förändring, för jag är sååå osugen på att gå till SATS!

Apropå diskhadskar..




Varför kan inte någon tillverka diskhadskar som gör att man inte luktar skunk om häderna?!?






Bilder från helgen =)


I helgen åkte jag, Åsa och hennes mamma ner till Växjö för att vara med på hennes systersons barnvälsignelse. Pappa Lars hade skrivit en sång och spelade upp denna i kyrkan, det var inte utan att det fuktade till sig lite i ögonen. Axel och Arvid är verkligen så himla goa och harmoniska ungar! Kan man lägga in en beställning på sånna när det är dags? *hehe*

På lördag kväll så mötte vi upp Helene och Vildana på Växjös grekiska restaurang Akropolis. Jag käkade Black and White med bea och råfriterad potatis, supergott! Va riktigt mysigt att träffa tjejerna igen!

Nutella S´mores!


I fredags så gjorde jag och Åsa S´mores! eller ja gjorde och gjorde, vi satte ihop ingredienserna! *hihi* Egentligen så ska man ju självklart grilla marshmallowsen, men nu var det inte riktigt väder för det så gjorde det näst bästa och värmde dem över spisplattan, gick hur bra som helst! De blev så där gullenbruna och mjuka! Eller mja.. det vill säga ända tills Åsa höll sin liiiite för länge över plattan och den fattade eld och flög som en raket och satte sig och brann på vattenkranen! Gud så vi skrattade! *haha* Men om man bortser från den lilla incidenten så var det hela väldigt lyckat!

Se gratis film!!!

Jag blev tipsad om den här sidan för några dagar sen: www.moviestream.se/. Den fungerar lite som Spotify, man ser film utan att ladda ner den. Likt Spotify så är sidan helt laglig (iaf så vitt jag vet), dessutom så behöver man inte bli inbjuden. För att det ska fungera så kan du vara tvungen att ladda ner en DivX-spelare om du inte redan har denna installerad på din dator, men all information om detta finns på sidan!


Gårdagens klädsel + helgens planer


Rosa topp och svart kjol från H&M, pumps från Vagabond, lacksskärp från Rut mfl, halsband från Wedins.


Igår så tänkte jag att jag skulle testa ett annat solarie så jag googlade upp ett på Axel Dahlströms Torg som ligger rätt nära där jag bor. Vilket skämt! En otroligt solariebrun och rynkig man i 50-års åldern stod i kassan (bara det var ju avskräckande!) Sen hade de bara ett enda solarie i ett litet rum (vem vet vilka kameror de satt upp där.. Jag? Nojig? *hehe*) Som grädde på moset så drog han igång en hel föreläsning om hur länge och hur ofta jag borde sola. Jag fick en dålig känsla, la benen på ryggen och gick och köpte en glass istället! *hihi* man får ju passa på när det är fint väder! Känns lite som att det kan vara slut med det nu, men självklart så håller vi tummarna för en färggrann höst! =)


Ikväll åker jag till Trollhättan för en myskväll med Åsa (vi är något utav mästare på det jag och hon =). På lördag drar vi till Växjö för att träffa Nenis och Wildy! På kvällen ska vi käka på Akropolis, en grekisk restaurang med råfriterad potatis to die for!söndag är det barnvälsignelse för min nästan-systerson Arvid! Jag har på känn att det kommer att bli en mycket myisg helg!


Give me, give me, give me!


Nu har jag bestämt mig! Jag vill ha någon utav bootsen ovan som viterpjuks! De till höger kommer från Friss & Co och de andra vet jag tyvärr inte.. =(


På tal om något heeeelt annat så vill jag ha en vit brudkista oxå! Hade varit så fint under mitt fönster i sovrummet! I tänkte jag antingen förvara dynerna till balkongmöblerna eller en del av alla mina väskor. Här hittade jag av en slump ett ställe där man kan köpa brudkistor!



Gårdagens outfit + happenings


Mossgrön tunka från H&M, svart kofta och glansiga leggings från Lindex, gladiatorsandlaer från DinSko, halsband från Indiska, silverring köpt i Mexico (Acapulco)

Igår följde jag med Jossan heme fter jobbet för att kolla på korten från henns bröllop! Riktigt fina bilder och det såg verkligen ut som att de haft en riktigt riktigt rolig dag! Så vill jag oxå att min bröllopsdag ska bli någon gång fram över!

Jossan slängde ihop en jättegod kvällsmat som jag vill tipsa om. Den bestod av en stor fullkornstortilla, creme cheese, tapenad (?), isbergssallad, fetaost, salami, avokado och gurka. Väldigt gott!

Sen måste jag klaga lite oxå *hehe* På grund av spårarbete så var man tvungen att ta buss den sista biten hem. Varför anställer Västtrafik busschaufförer som inte kan någon svenska och som inte vet vad busshållsplatserna heter som han ska stanna på?!?!?! Är detta inte en service som borde ingå i biljettpriset?! Jag kan förså om man är ny på rutten, men då kan man väl iaf ha någon form av fusklapp till hjälp så man kan berätta för sina passagerare vart man går! Jag vet inte hur många personer som frågade om han stannade på den och den gatan utan att få något svar. Tack och lov för hjälpsamma medpassagerare som ryckte in! Till och med jag var på ett hjälpsamt humör och räddade en förvirrad kines från att hamna i tjotahejti! =)

Indonesisk gryta

Till lunch idag så blir det Indonesisk gryta. Enligt receptet så ska man servera ris till, men jag var sugen på nudlar så jag rörde ner det istället. Äpplena och bananerna gör att det blir lite sötma som passar väldigt bra ihop med curryn!


Ingredienser:

300-400 g benfritt griskött
1 gul lök
1 liten röd paparika & en liten gul paparika
1 msk olja eller flytande matfett
2 tsk curry
(1 msk vetemjöl)
2 msk soja
½ tsk salt
1 tsk färsk riven ingefära
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning + vatten
2 äpplen
2 bananer


Gör så här:
Skär köttet i strimmor. Skala och hacka löken, fräs den i mattfettet tillsammans med curryn. Lägg i köttet och rör om. Häll i soja och tillsätt salt, ingefära, vatten och buljongtärning. Låt grytan koka i ca 60 minuter tills köttet känns mört. Strö ev. över lite vetemjöl. Skär paprikan i bitar lägg i grytan puttra i ytterligare fem minuter. Skär sedan äpplena i tärningar och bananerna i skivor, lägg sedan i detta och låt grytan puttra 5 minuter till. Servera med ris.


Två nya linnen/tunikor..


Det vita linnet köpte jag på H&M igår. Jag tog en stor storlek för jag vill att det ska gå nedanför ändan en bit, dock så ska jag sy in det lite. Den mossgröna korta klänningen köpte jag i helgen, även denna på H&M =) H&M är bra ibland.. ;o)

Kladdig chokladkaka med kokostäcke!

Det här receptet har jag fått av min kära mamma "med lite support från pappa ;o). Kakan blev väldigt kladdig och gooood!


Ingredienser:
4 ägg
6 dl socker
5 msk kako
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
180 smält smör
3 dl mjöl
Gör så här: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i de blandade torra ingredienserna omväxlandes med det smälta margarinet. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 15 minuter.

Kokostäcke:
2 dl socker
1½ dl grädde (mjölk funkade fint det oxå!)
1 dl sirap
250 gram kokosflingor
Gör så här: Alla ingredienser kokas i 5 minuter. Tag ut kakan ur ugnen och bred på toscan i ett jämt lager över hela kakan. Grädda kakan ytterligare i 10 minuter. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.


Dagens outfit + svammel


Utställda jeans från H&M (och nej, det ena byxbenet är inte kortare än det andra), topp från Indiska, skor från Vagabond, örhängen från H&M.

Igår när jag kom hem efter jobbet så var jag sjuuukt trött så jag 2½ timma, väldigt skönt men det gjorde det omöjligt att somna på kvällen.. så jag sov halvtaskigt, ni vet så där så att det känns som att man varit halvvaken hela natten.. =( Detta resultrade naturligtvis i att jag var lika trött idag! Men för att inte lockas av att göra samma tabbe igen så drog jag till stan efter jobbet, köpte ett linne på H&M och lite dop-presenter till Åsas systers baby, Arvid. Föresten... JAG HAR BLIVIT FASTER!!! Tror bestämt att jag glömt nämna detta! Det blev en liten flicka som ska heta Linnea Beatrice, fint tycker jag!

När jag kom hem så fick jag ett ryck och lagade mat till typ fem dagar och bakade kakor som jag tänkte ta med mig till Växjö i helgen. Jag kunde inte hålla mig från att smaka och jag kan bara meddela att de var väldigt kladdiga och goda! =)

Segla segla segla... =)

Då har jag äntligen fått tummen ur och anmält mig till en kustskeppar-kurs! -har tänkt att jag ska gå en sån länge, men det har lixom inte blivit av. Det ska bli intressant att se hur mycket man kan efter 25 års seglande. Dessutom så krävs det oftast ett intyg på att man genomgått kurserna för att man ska få hyra båt och det vill man ju kunna göra! Vi har redan bestämt att vi ska göra om denna sommarens äventyr och hyra en segelbåt nästa år igen, fast ännu större! Jag ser redan fram emot det! Någon dag hade det även varit kul att segla nere i Medelhavet, kanske i Krotaien..






När vi ändå är inne på segling så är jag väldigt sugen på en seglarjacka av vinterstuk från Henry Lloyd! Tyvärr så går de loss på över fyra tusen, vilket känns som väldans mycket pengar för en jacka så jag ska nog hålla ögonen öppna på Blocket och Tradera efter en!









Bästa makeup removern!


Köpte de här ansiktsservetternaApoteket i helgen och jag är kär!!! De tar bort allt smink superbra inklusive mascaran! Dessutom så blir man varken äckligt oljig eller snustorr i ansiktet efteråt! Hur bra som helst om man är lat, eller inte har tillgång till vatten, tex när man är på ett flygplan, tåg etc. Jag tror att de kostade 35 kr och då får man 25 st servetter i en återförslutningsbar påse.

BOOOOOTS! =)


Jag måste så smånigom investera i ett par vinterskor och jag är lite sugen på att par coola boots! De längst ner hittade jag på DinSko i helgen, men det kändes väldigt plastiga, jag vill ha ett par i skinn! Just nu är jag nog mest inne på ett par likt de i mitten till höger.. eller vad tror ni?

Helgen som gick i bilder!

I fredags mötte jag upp Emily på stationen vid fem och vi strosade runt och shoppade tills Åsa och Sabina slöt upp på Berså vid sju-tiden. Vi hade så himla mysigt! Vi åt god mat (jag fick lite Mexico längtan och käkade väldigt goda quesadillas), sen drack vi drinkar, frozen frozen daiquiri är underskattat! Personalen var oxå himla trevlig och bjöd oss på gratis drinkar! Sånt uppskattas! =) Vid halv-tolv tiden gav vi oss och rullade hemåt...


Sabina och Emily


Jag och Åsa


Fyra glada töser!


Inte helt olyckliga! *hehe*




SKÅÅÅÅÅÅL!


På lördag morgon käkade vi frukost på Ethels i Linné, så mysigt! Man fick ett kakafat med en massa godsaker, ägg & bacon, juice, varm choklad och dessert! Vi var alla väldigtnöjda OCH mätta när vi gick där ifrån!


Massa mat! =)


På lördag kväll var jag, Emily och Sabina hemma hos mig och fördrinkade lite.. Jag gjorde Frozen Maragitas som blev aningen för starka.. Emily totalvägrade sin..haha.. klenis! ;o)


Ser hon inte lite ogillande ut? *hihi*


Jag hade även gjort Sangria, men inte heller detta gick hem hos damen...


Tredje gången gilt! *asg* en Pink Panther gick iaf ner utan protest!


Glada! =)


Cuba! (rom and coke) Väldigt gott! =) Sabina hade med sig en mörkare rom än Barcardi som hette Captain Morgan, denna ska jag köpa nästa gång, väldigt god!


En väldigt lyckad helg! Tack töser!

Lördagens party outfit


Klänning från Indiska, armband från Indiska & H&M, halsband från Indiska, bruna pumps från Vagabond, flätat skinnskärp från "God knows where.." =) Mycket Indiska! *hehe*

GODIS!

Nu ska jag gosa ner mig i soffan, äta lite godis och kolla nån film..

Helgen har varit toppen! Mer om det imorgon..

Idag efter att Emily och Sabina åkt så gick jag till ett café i Haga och satte mig och läste, mysigt! Sen kollade jag in Rix FM festivalen och sväng och köpte godis på 4-Gott, värdlens i särklass bästa godisaffär! Efter det promenerad jag hem.. En skön söndga med andra ord! =)

Hoppas ni får en mysig kväll! Hörs mer imorn!

Dagens outfit + svammel



Långt linne med silvriga strass-detaljer köpt i Mexico, leggings och kofta från Lindex, gladiatorpumps med nitar från DinSko, halsbandet bytte jag senare ut mot det jag köpte på Indiska för någon dag sen, blev mycket snyggare! Miss Dee ring som jag fått av Åsa och stor silverring köpt i Mexico.


Koftan beställde jag i tisdags i Lindex webbutik och hämtade ut den igår, fraktfritt och dessutom 50 kr billigare då jag hittade en rabattkod. Dessutom så kan man tydligen lämna tillbaka plagg man beställt på nätet direkt i butik om de inte skulle passa, hur bra som helst jue!


Klockan fem ikväll ska jag möte upp Emily som kommer hit från Falköping. Vi ska kolla in utbudet istan lite innan resten av gänget kommer till stan, sen blir det förmodligen några glas vin och lite mat...


Jag gjorde Sangria igår, blev riktigt gott! nästan lite för gott och lättdrucket! *haha* Jag använde mig av det här receptet, men uteslöt brandyn eller cognacen då jag inte tycker att det är speciellt gott.


Hoppas ni får en skön helg! Hörs på söndag kväll (eller måndag.. lite beroende på hur vilt det blir på lördag *hehe*) KRAM



Ananaspaj!

Jag gjorde som bekant en ananaspaj igår till dagens fredagsfika.. har inte smakat den än, men smeten var god! ;o) Här kommer det mycket enkla receptet:

Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas


Gör så här:
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass.


Världens sötaste cupcakes!

Gled in på en "cupcake" blogg igår! Om ni tycker jag är bra på att baka så kan ni slänga mig i väggen för den här tjejen är fenomenal! När vi var i Sydney så fanns det en cupcake shop där vi alltid stannade och beudrade de små konstverken, men den här tjejens kreationer än ännu finare! Hoppas hon öppnar café snart, då skulle iaf jag gå dit utan tvekan!


 


Dagens black- and white- outfit + svammel


Vit klänning köpt i en liten butik på Kungsgatan i Gbg, svart kavaj från Vila, lack bälte från Rut mfl, pumps från Vagabond, silverhalsband köpt i Smögen, ring från Mexico och örhängen från Thailand.

Snart är det fredag! Jihoooo! =) Trots att jag har väldigt lite att göra på jobbet så har veckan ändå inte gått alltför sakta! Nu har jag precis bakat en ananaspaj som jag ska servera på fredagsfikat imorn på jobbet tillsammans med glass *mums* Ananaspaj är ALDRIG fel! *hihi*

Har även hunnit damsuga och damma lite.. får ju finfrämmande imorgon och då vill man ju inte ha golvet fullt av tussiga små odjur! Nu ska jag kila över till affären och inhandla lite material till helgens drinkar.. Later! Köss!

Nytt halsband och te!


Var inne på Indiska för nån dag sen och där hade de hält upp de olika tesortern i glas så man kunde sniffa på dem. Jag kan lova att Green mango smakade lika ljuvligt som det doftade!

På tal om att dofta.. Tanten i kassan påpekade att jag luktade väldigt gott och undrade vad det var för parfym. Jag hade  tyvärr inget bra svar att ge henne för jag hade precis innan varit inne på Kicks och testat kanske fem olika parfymer på mig själv (ja man måste ju göra det annars vet man ju inte hur de blandar sig med ens egen kroppslukt!) *haha* För övrigt så sniffade jag på en "Celine Dion" parfym som föll mig i smaken, men det blev inget köp..

Fick även med mig ett rätt stort och coolt halsband hem från Indiska, 30 kr på rean! =)

Förfärande & fascinerande förändring


Heeeelt otroligt vad plastikkururgi kan försöra ett utseende fullständigt! Kan dock inte låta bli att fascineras av denna man! RIP!

Allmänläkare som tror de är allvetande

Igår träffade jag en speciallist på Sahlgrenska sjukhus angående min mage som har krånglat en del det senaste året. När jag träffade denna man så blev jag om än mer mörkrädd för hur inkompetent den allmänläkare som jag först träffade var!


Det hela började för ett halvår sedan med att jag fick en utskällning av allmänläkaren för att jag inte anmält mig i kassan innan jag satt mig ner för att vänta. Till saken hör att jag hade avtalad tid och det var lång kö till kassan så tänkte jag att det var bättre att infinna sig på plats i tid. Jag vet inte hur många gånger han upprepade " Man måste anmäla sig i kassan först" var efter jag tror jag svarade säkert tre gånger " jag ska tänka på detta nästa gång" Redan nu ogillade jag denna man stark! Det blev inte bättre av att han nedvärderade mig och sopade mina problem under mattan då han ansåg att om det inte var livshotande så var det inget man tänkte gå vidare med. JAG fick själv säga att jag ville komma till en specialist, var efter han förklarade att "du förstår att de kan minsann inte så mycket mer". han ville helt sonika avskriva mina besvär som IBS (irritabel tarm) något som jag motsade mig eftersom jag inte har de symptomerna som denna åkomma ger. Han struntade fullkomligt i mitt svar och bestämde sig för att det säkert var IBS trots allt. Ursäkta språket, men vilket jävla pucko! Sånna läkare borde inte få praktisera! Tänk om jag inte varit så påstridig som jag var, då hade han utan tvekan skickat hem mig igen utan vidare utredning. Man blir ju mörkrädd...


Läkaren som jag träffade igår var som sagt mycket bättre, verkade kompetent, villiga att hjälpa mig och reda ut vad det kan vara som spökar!


Sorry för ett långt och tråkigt inlägg, men jag blir bara så arg när jag tänker på det!


Det är snö i Göteborg!





Eller i alla fall i mitt kylskåp! Efter att jag insett att det inte är så bra för frysen att behöva pressa in lådrna så tog jag mitt förnufft till fånga och frostade av! Tror jag samlade upp ca 3 liter vatten och då ska det tilläggas att jag har en liten frys, tyvärr!

Fattar inte varför kylen alltid verkar vara större eller lika stor som frysen.. Jag vet inte med er, men jag har bra mycket mer frysvaror än färskvaror!







Tatattataaaaa! =)

Tänkte bara visa upp min fina silver ring som jag köpte i Mexico samt mitt nyinhandlade nagellack från Mavala... hej hopp! =)

Gårdagens klädsel + Kulturkalas svammel


Svarta kostymbyxor från Esprit, turkos topp från ZARA, kofta från Vila, pumps från Vagabond, silverhalsband köpt i Smögen, väska Mulberry. (antingen så regnade i lägenheten när jag tog kortet ((vilket jag har väääldigt svårt att tro)) eller så var kameralinsern otroligt smutsig ((mer troligt)) Sorry för det! =)


Nu ska jag snart smita iväg till Sahlgrenska en sväng på hemligt besök.. Nejdå det är inte så allvarligt, ska bara undersöka min mage som strular lite..


Magnus Betnér och Özz Nüjen uppträder live i Bältesspännarparken kl 21 ikväll och jag är lite sugen på att kika förbi.. Vi får se.. MÅSTE verkligen frosta ur min frys, det går i princip inte att dra ut lådorna längre *hehe*

Hej hopp nu måste jag kila!


Lindex har fått in en massa fint!


Tight plyshfodral, spettsleggings, svarta krokodil mönstrade leggings, klänning med nitar, väst med nitar och en svart fluffig kofta! Jag skulle gärna köpa allt, men man måste ju begränsa sig så jag klickade hem koftan idag. Har letet i massor affärer efter den men den var slut över allt i små storlekar, måste tyda på att den är väldans populär! ;o)

Shoppade lite igår..

Jag kom på att jag har massor av plagg i mina garderober som jag kan matcha till ett par glansiga leggings som med andra ord fick följa med mig hem (från Lindex), långa i benen var de oxå, me like! Sen hittade jag in bikiniCubus för 30 kr delen som jag inte kunde låta bli att köpa. Var även inne på Panache för att köpa något som ska ta fram lockarna i håret och blev tipsad om en produkt från Lanza så jag slog till på den (lättlurad som man är *asg*). Sist men inte minst så blev det ett fint lite transparent ljusrosa nagellack från Mavala.

Sovenirer i mitt hem =)



Hängde upp mina fjärillar igår som jag köpte i Playa del Carmen och min "mask of the dead" som jag köpte vid Maya pyramiderna utanför Mexico City. Tycker inte att det blev så pjåkigt! =) Älskar när ett hem avspeglar vem man är, vad man har gjort och vart man har varit! Fast det får inte bli tacky, som tex en ful plast prydnadsak som det resemålet står angivet på, sånt går fetbort! *hihi*

Melonfrukost


När vi var i Mexico så fanns det en kedja som hette 100% Natural som vi käkade frukost på ett antal gånger. Allt skulle tydligen som namnet låter vara "äkta" och vi fick reda på att de tydligen tillverkade bla sin egen yoghurt. Hur som helst så blev min favoritfrukost frukttallrik. När jag kom hem såg jag till min förtjusning att det var melontider så jag köpte på mig vattenmelon plus en annan sort som var väldigt söt och god, men som jag tyvärr inte vet namnet på. Melonen skär jag i bitar sen ringlar jag över vaniljyoghurt och strör över crunchy, solroskärnor och pumpafrön. Kan lova att det är supergott och friskt!

När jag kom hem från Thailand för två år sen så fick jag dille på banangröten som vi åt där.. Faktum är att jag fortfarande har dille på det! *hihi*


Är jag inte blind längre?

När jag går på stan så ser jag ingen... och då menar jag verkligen ingen! Jag kan passera en vän på en meters avstånd utan att märka något.. vilket kan bli aningen pinsamt ibland!

Jag tror inte att det beror på att jag går i min egen värld och grubblar utan jag tittat helt enkelt inte på folks ansikten.. Om det nu inte är så att jag spanar efter nån speciell eller bara efter något fint att vila ögonen på.. och det händer ju ibland.. *hehe*

MEN jag kanske tror det eller ej har börjat se.. När jag var i Sthlm på centralen så såg jag Mi Ridell (iof så satt hon precis bredvid mig, men ändå..hehe) Och idag så spottade jag Kitty Jutbring med nån annan dockusåpa kändis spatsera förbi.. himla söt var tösen iaf! Har alltid gillat Kitty, hon är en färgstark person som går sin egen väg, tar ingen skit och säger vad hon tycker, fler sånna människor tack! =)

Nu är inte jag så himla fascinerad av kändisar precis, men jag är lite stolt och förvånad över mig själv att jag över huvud taget såg dem! *haha*

Mexico shoppingen!

Självklart så han vi med en hel del shopping när vi var i Mexico. När jag packade upp väskan så trodde jag inte att jag köpt så mycket, men när jag la allt på sängen så visade det sig vara mer än vad jag hade trott! =) Fast jag måste erkänna att jag är väldigt nöjd med allt! *hihi*


Vid pyramiderna utanför Mexico City så köpte jag "mask of the dead" i sten, kommer att passa fint med färgerna där hemma. I Playa del Carmen så köpte jag tre fjärillar i guld som jag har satt upp på väggen hemma. Sen köpte jag så klart en obligatorisk kylskåpsmagnet och en julgransprydnadsak (försöker köpa detta i varje land som jag besöker). Jag köpte tre filmer (och ja... man kunde välja engelska =), två saronger, en i härliga somriga färger och en med Mexicos flagga. I Chiapaz så köpte jag ett fodral för passet som man kan hänga runt halsen. I Acapulco så köpte jag en stor silverring med en rektangulär svart sten i. Av Pepes söta mamma så fick jag tre silver halsband, ett silverarmband, ett rosa armband i tyg och två medaljonger.


* Solfjäder- var ju så sjuhelsikes varmt ibland så man trodde att man skulle rinna bort!
* Armani parfym
* Halsband med berlocker tillverkat av en lokal designer
* Två par fjäderörhängen
* Solglasögon
* Två par pärlarmband
* 200 ml + 1000 ml Barcardi, 1 liter Barcardi Razz och en Absolut vodka. Totalt gick detta på 250 kr, helt galet billigt!
* Supermjuk och skön jeanskjol
* Sandaler med strass och nitar



* Tre klänningar
* Tre linnen

Shoppingen i Mexico var bra, inte grym men helt ok! Det fanns både billiga grejer (som jag köpte *hihi*) samt dyrare grejer som Chanel, Dior, Armani etc. Bäst var shoppingen i en galleria i Mexico City som hette Satellite!

Bilder från de sista två veckorna i Mexico!


Jag, Nenis och Åsa vid pyramiderna utanför Mexico City.


Pytteliten var pyramiden.. =)


Imponerande!


Lördag kväll efter att Åsa kommit på cluben El Clasico i Mexico City


Anna, Ty, Pato, Åsa och Pepe på El Clasico


I kärnan av Mexico City fanns en massa vackra historiska byggnader! Här ett kostmuseum.


Canyon- omradet Chiapaz lite utan för Tuxtla. Högsta bergväggen mätte 1 km, massive!


Vi såg krokodiler, apor och en massa konstiga fåglar.


Vattenfall i Mizoul- Ha utanför Palenque


Agua Azul utanför Palenque som man kunde bada i. Massor av små vattenfall och turkost vatten.. sååå vackert!


Agua Azul


Playa del Carmen nedanför Cancun. Otroligt mycket bättre och mysigare än Cancun. Ett ställe som jag definitivt tänker komma tillbaka till.


Beachcluben som vi hängde på. Underbart sköna sängar hade de som man kunde slumra gott i!


Väldigt skönt och avslappnande...


Den långa mysiga gågatan i Playa del Carmen


God fajitas och cuba på en restaurang på kvällen..


På snorklingstur utanför ön Cozumel


Mera middag.. denna gång burritos! *mumma*


Vi tog bussen ner till Tulum som ligger en timmes färd nedåt från Playa del Carmen. Här besökte vi en Maya-by som låg väldigt fint precis intill det turkosa havet.


Sagolikt vackert!


Njuter av utsikten..


Supergod sushi med mango, avokado och chilisås.. varför finns inte sån här sushi i Sverige för?!?!?!


Torsdag kväll efter vi lämnat Åsa på flygplatsen och efter en hel dags shopping mitt i city. Stället hette Big Blue och där fanns sånna här...


Jägermeister och Boost (energi dryck typ..), väldigt gott och lättdrucket!


Pepe, Nenis, jag och Andrés


Barbequehos Andrés på fredag kväll...


Flum-Ty och jag samma kväll


Nenis och jag.. samma kväll..


Lördag kväll hemma hos Alfie.. Ty "dansar" med kissen.. väldigt roligt! *hehe*


På en väldigt fin födelsedagsfest på lördag kväll.. Vid tre-snåret på natten drog vi till El Clasico där vi var kvar till klockan sex, varefter vi drog direkt hem för att hämta väskorna och sen till flygplatsen..


Last picture from Mexico.. *snyfft* Jag och Alfie.. jag måste ha varit väldigt glad..haha!

Sammanfattning: Mexico var underbart! Fantastisk natur och sköna människor! Att festa har aldrig varit så kul som där! Jag vill definitivt åka tillbaka! De första dagarna hemma var rätt tunga.. efter att ha flängt runt och umgåtts med männsikor dygnet runt i 3½ vecka så kändes det plötsligt väldigt tomt! Men nu känns det lite bättre och jag försöker fokusera på allt kul som kommer att hända framöver!

Jag rekomenderar verkligen alla att åka till Mexico! Allt ont man hört om landet märkte man inget av, bortsett från endel korrupta poliser som stopade en när man åkte vill och ville ha pengar. Sen tror jag att eftersom vi umgicks med mexare så fick vi se godbitarna och detta gjorde säkert att resan blev så mycket bättre! Men från Palenque och till Tulum på östkusten så var vi själva och ändå så gick allt som en smort. Det var aldrig några problem att hitta bussar eller hotell, sen att Helene kunde endel spanska underlättade så kart en hel del! =)

RSS 2.0