Shopping! =)


I fredags så unnade jag mig lite shopping! Tro det eller ej, men jag har faktiskt varit väldigt återhållsam med det på sista tiden.. Sjukt stolt över mig själv! =) *hehe* Köpte iaf en mörkblå klänning med puffärm på Cassels, jag har för mig att märket var Vila. Köpte även ett halsbandLindex. Jag inveg båda sakerna igår och jag trivdes riktigt bra i dem! Det är lustigt det där.. man vet aldrig om man gillar ett plagg förän man använt det. Det är därför jag så gott som aldrig köper dyra kläder.. säger vi ;o) *hehe*

Igår va jag och Joel på stan för att shoppa lite jobbskjortor till honom. Vi hittade fyra stycken som var riktigt snygga! Fast vi/jag upptäckte att det är rätt svårt att hitta skjortor som är figursydda och inte stora som tält... Vem vill ha på sig det sist nämda lixom? =)

Efter shoppingen så var vi ett gäng som var ute och firade Joel födelsedag. Först var vi på Incontro och satt och snackade gött. Riktigt avslappnad och skön atmosfär där! Sen drog vi vidare till El Corazon och käkade. Jag tog tapas, gott, MEN inte lika gott som på Manana ;o) Efter El Corazon så gick vi vidare till Dimond Dogs, inte riktigt min typ av ställe (rock bar), men det var trevligt ändå! =)

Nu har precis Joels släkt varit här och käkat tårta och vi har kollat på det som vi (Joel) filmade under julen i Falköping. Att se sitt nylle i HD upplösning, på en 42 tums tv gör INTE under för självförtroendet! *asg* Bättre var det förr, med flimrig smalfilmbild.. *hehe*

Nu vankas det snart mat och Prisonbreak maraton! Ciao!

Äppelpankakor (recept)


Sitter och tittar på Lets Dance och käkar äppelpankakor. Smarrigt värre! Jag fick idén från Jossan som blivit bjuden på liknande. Jag gjorde bara en vanlig pankakssmet och sen rev jag i ett skalat äpple. Sist men inte minst så pudrade jag över kanel och lite fusksocker. Inte bara gott utan man "slipper" även att ha på en massa onyttig så som sylt! =)

Krokodil till middag =)

Igår va det en stor dag ;o) Joel fyllde nästan 30, dvs 29! =) Detta firades med frukost (inkl donut) och paket på sängen samt med trerätters på kvällen.

Till förrätt blev det en mycket smarrig räkcocktail, till varmrätt krokodil (japp, ni läste rätt) klyftpotatis, mangoskivor och basilikavinegrett. Till efterrätt blev det (efter att ha avläst vissa hintar) bananasplit, en mycket underskattad dessert! Med lite nonstop på toppen så blev det dessutom ännu lite godare.


Nu kankse någon undrar, varför krokodil? Jo det ska jag berätta för er. På Ica Maxi finns en frysdisk med exotiskt kött som Joel alltid slängt suktande blickar på när vi varit där. Så jag tänkte, vilket bättre tillfälle finns det inte att testa detta?! =) Det såg ut som vita fiskfiléer, men smakade som en blandning mellan kyckling och fläskfilé, inte tort, men väldigt fast i köttet. Nästa gång kanske man skulle testa zebra eller nåt annat halvgalet som bisonoxe eller känguru. =)


Ikväll blir det luuugnt. =) Ska mysa med mig själv, kolla Lets Dance och det nya programmet Solsidan som verkar rätt kul. Det går på fyran klockan halv tio.


Ciao!



DONUTS! (recept ca 20 st)


Igår så provade jag på att baka donuts. Sjukt goda blev de och smakade nästan precis som de man köper på Dunkin Donuts! Med tanke på att de skulle jäsa två gånger precis som bullar så tog det en stund at göra dem, men det var helt klart värt besväret!


Ingredienser:
10 gram  jäst 
1 msk  vatten, ljummet 
75 gram  smör 
4 dl  mjölk 
1 dl  strösocker 
1 tsk  salt 
2 st  ägg 
12 dl  vetemjöl 


Glasyr: 
75 gram  smör 
5 dl  florsocker 
4 msk  vatten 
karamellfärg, röd 
strössel 
1 l  rapsolja, till fritering 


Tillagning:
1. Lägg jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten, 37 grader,
och lös upp jästen i vattnet.
2. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt det svalna till
37 grader.
3. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och ca 6 dl
av mjölet.
4. Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget.
Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa till dubbel storlek i ca
en timme.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en ca 1 cm
tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten
på varje rundel. Låt dem sedan jäsa till dubbel storlek.
6. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera de jästa ringarna
vackert gyllenbruna ca 1 minut på varje sida.
7. Låt donutsen rinna av på hushållpapper.
8. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Rör i florsocker, vatten
och hushållsfärg. Doppa donutsen i glasyren och dekorera med strössel.

Tips! Om man har svårt att bedömma hur vamt 180 gradig olja är så kan jag bara säga att det är varmt! När man tror att den rätta temperaturen är uppnådd så kan man slänga i en liten provbit deg. Tar det mer än 30 sekunder att få en gyllenbrun yta på undersidan av provbiten så är oljan för sval.

Receptet kommer från Tasteline.com


Mañana mañana

Efter ett väldans tjatande så kommer nu här ett inlägg! ;o) I lördags var vi på tapasrestaurangen Mañana och käkade. Himelskt gott!!! Lätt bästa tapasrestaurangen istan! Några glas vin senare rullade vi vidare till Ritz, fint ställe, lite lustigt folk. Tur att man var omgiven av sina egna härliga vänner och pojkvän!



RSS 2.0