Hej söta!

Då var det fredag igen då! =) Om ett par timmar så ska jag åka från jobbet för att hämta glaset som jag beställt till köket. Ikväll kommer mina föräldrar för att hjälpa mig att fixa det sista. Hoppas verkligen att vi blir klara nu för jag börjar tröttna på att köket liknar ett slagfält.

Med ett nytt kök så måste man ju ha nya gardiner. Det ska finnas en stooor tyaffär mot Kållered till så dit tänkte jag dra med mamma på lördag. Vill ha ett par vita panellängder med limegrönt mönster. Lime-grönt är så fint på våren tycker jag!



Hoppas ni får en toppen helg! Puss å kram!

Dagens outfit + svammel



Hej vänner! Idag har det varit fullt ös hela dan! Först på jobbet där det va möte i stort sett från klockan åtta till klockan fem, lite lätt tröttsamt! Efter jobbet blev det lite shopping, bla torr-schampo från Lee Stafford, brukar använda det även om jag inte behöver för det luktar underbart hela dan! Sen köpte jag även ett par fina kristall örhängen. Jag slarvade bort mina gamla för ett tag sen och jag har verkligen saknat ett par enkla örhängen med lite lagom bling bling =)

Vid sex dök Elias upp å vi käkade. Blev en väldigt god kycklingsallad på Frank´s Coffee. Sen blev vi trötta så vi åkte hem till mig och slappade framför tven. Vi kollade på Lyxfällan.. Herrugud! Jag förstår inte hur man tänker när man spenderar ca 20 000 kr mer i månaden än man får in! Idioti!

Dagens klädsel:
* Klänning- Lindex (99 kr på rean=)
* Glansiga leggings- Cubus
* Over-knee moccastövlar- Bianco
* Stor herrklocka- Kina

Nu ska jag hoppa till sängs.. Imorgon är det fredag! SKÖNT!

Ps. Idag är jag nöjd med håret! Inte för lockigt inte för rakt! Det är attan att det ska var så svårt att få det lagom första gången man lockar det efter att man duschat, blir nästan alltid för lockigt! Tycker oftast att det är snyggare efter nån dag (förusatt att det inte regnat då!)

Dagens outfit


Nu ska jag snart rusa till spårvagen för att käka middag med Elias och Emelie, ska bli mysigt!

På mig idag har jag:
* Svart pennkjol- Indiska
* Ribbat linne- H&M (köpte igår.. älskar ribbande vita linnen, satt som en smäck!)
* Nya "jackan" jag köpte på Gina för en hundralapp i helgen. Gillar skarpt att det är lite puffärm på den!
* Svarta strumpbyxor
* Svarta moccastövlar- Tamaris
* Svart nitskärp virat två varv- Köpt i Kina

Mumsig matlåda!

Gårdagens lunch var väldigt enkel men väääldigt god! Den bestod av en choritzo som jag skurit ett snitt i, stoppat i några fetaost bitar, virat en skiva bacon om och stekt i smör. Till detta Broccoli och blomkålsbakelse och en kall sås på creme fraiche 36%, majonäs och en liten klick dijonsenap. Som sagt väldigt enkelt, men fantastiskt gott!


Mens shirt 4 me =)

Jag läste på en annan blogg att hon brukade köpa H&M:s herrskjortor i strl S. Vilken bra idé! Jag har ALLTD problem med att skjortor är för korta på armarna och herrskjortor är ju nästan alltid längre i armarna, dessutom så kan det va rätt snyggt med lite mer löst sittande skjortor än tokslimmade!

Tycker att en blå/vit randig skjorta är grymt fräscht till jeans! Synd bara att man inte trivs i jeans.. får jobba på det!

Annars funkar ju alltid vit eller nån färgad skjorta till ett par svarta kostymbyxor.. =)







Det är mycket mat nu..

.. men man skulle väl kunna säga att jag har kommit in i en liten laga-mat-period :o) Jag har ju konverterat till LCHF (som står för lite kolhydrater och mycket fett) vilket innebär att man får äta hur mycket goa feta saker man vill och jag har hittat en massa mumsiga recept som jag måste prova! *hihi*

Dagens kvällsmat: salladsmix, avokado, kokt ägg, räkor och kall bearnaisesås. *mums*


Jag har bestämt hur jag ska göra med köket nu! Jag ska köra med glasskiva på båda kortväggarna med vit bakgrund (eftersom kaklet inte räckte ni vet..) Tror faktiskt att det kan bli riktigt snyggt! Vad skulle man göra utan internet? Nu har jag lyckats googla fram vad för typ av glas som funkar och hur man får fast det, perfekt! Ska ta lite mått och beställa det hos glasmästaren imorgon.

Den senaste timmen så har jag ägnat åt att knacka bort kaklet på ena kortsidan, försöka pila bort fästmassan och därefter så smetade jag på spackel över hela altet. Hoppas nu bara att det blir tillräckligt slätt så jag får fast glasskivan snyggt!

Min favorit Elias kommer ner till Gbg i veckan, ska bli kul att ses igen! Jag är lite sugen på middag på Rumpan Bar, bra och stabilt käk! :o)

Nu ska jag ringa Angelika som kom hem från Australin igår!

Puss å kram!

Blomkål och broccoli bakelse (LCHF)


Igår gjorde jag sånna här blomkål och borccoli bakelser. De blev oväntat goda! Passar till... allt! *hehe* Det blev åtta portionsbitar så nu har jag till några luncher i frysen. Skönt att slippa laga mat på veckorna tycker jag!

Ingrdienser:
1 blomkålshuvud (ca 550 gram)
250 gram broccoli (funkar fin fint med fryst)
1 dl fet creme fraiche
5 äggulor
salt och vitpeppar
5 msk smör
massor av mald torkad vitlök
ca 100 gram fet ost att toppa med

Gör så här:
1. Dela blomkålen i mindre bitar. Koka blomkålen och broccolin i var sin kastrull tills det är riktigt mjukt. Häll av vattnet och låt stå på spisen och efterånga lite för att slippa överflödigt vatten.
2. Blanda broccoli, salt & peppar, vitlök, 2 msk smör, 2 äggulor och knappt en halv deceliter creme fraiche med en elvisp till en jämn smet.
3. Blanda blomkål, salt & peppar, vitlök, 3 msk smör, 3 äggulor och drygt en halv deceliter creme fraiche med en elvisp till en jämn smet.
4. Klä en A4-stor form med bakplåtspapper.
5. Bred ett lager med blokålspurén i botten, sedan ett lager med broccolipurén och sist ytterligere ett lager med blomkålen.
6. Toppa med en massa ost. Grädda i 225 grader i 40 minuter.
7. Låt svalna lite och skär sedan i bitar.

Shoppat i helgen!


Stor ring från H&M i guld och vitt
.

Klänning från Lindex, 99 kr.


Ställ för disk grejer- Sagaform (finns på Åhlens) Nya kaklet skymtar lite i bakgrunden oxå.. :o)


Kort kofta? jacka? i svart spets från Gina Tricot, 99 kr.

Fyllda paprikor (LCHF)



Ingredienser till 4 pers (plus lite mumsig fyllning som inte får plats i parikorna som den tappre bagarmästaren får äta upp!):

2 kycklingfileér
2 stora paprikor
2 purjolök
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
10 st färska champinjoner
1½ dl creme fraiche (fetaste!)
en skvätt grädde 40%
1 hönsbuljongtärning
1½ tsk sambal olek (eller efter tycke)
salt och peppar
smör till stekning
37% ost att strö över

Gör så här:
Dela parikorna på häften och tag bort kärnorna, det vit och sköj dem i vatten. Lägg dem i en gryta med vatten och låt koka i ca 5 minuter tills de mjuknat lite. Hacka samtliga lökar samt champinjonerna och stek allt i smör tills det blivit mjukt. Lägg över i en tallrik. Dela kycklingen i mindre bitar. Stek den i smör och krydda med salt och pappar. Tillsätt cremefraiche sambal olek och bujong och låt allt gosa ihop sig. Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra i några minuter. Smaka av och krydda ev mer om det skulle behövas. Lägg paprikorna i en ugnsfast form, lägg i fyllningen och strö över rikligt med ost. Grädda i 225 grader till osten blivut gyllen brun (ca 15 minuter). Serveras med sallad.

Tillbaka i Gbg!

Helgen hos Åsa var alldeles perfekt! I fredags när jag kom dit så gick vi ut och käkade med Åsas pojkvän och några av has kompisar. Sen slöt Emma upp och vi gick till Kulturhuset där det var Trubadurkväll. Det va ett gäng riktigt duktiga killar som spelade en massa mysig låtar. Vi lyssnade, drack ett par glas vin och pratade gött!

Igår sov vi tills vi vaknade, underbart! Sen drog vi ut till Överby för lite shopping. Jag kom där ifrån med två riktigt bra reafynd! :o) Efter det så handlade vi lite go mat och begav oss hemmåt. Kvällen blev lugn men skön, enda missen var väl att det bara var skit på tv (tills Walander då..) Jag försår inte hur man kan tycka att Körslaget är bra? Jag får ont i öronen av all falsksång *'hehe*

Idag tog jag tåget hem vid ett-tiden och på väg till Göteborg så sprack molntäcket upp så jag drog på mig friluftskläderna när jag kom hem och gick en ordentlig runda.

Nu är jag snart klar med att laga mat. Jag tycker att söndag eftermiddag är perfekt att förbereda mat inför veckan. Den här gången blev det Fyllda paprikor till fyra dagar och Broccoli och blomkåls bakelse till X antal dagar (får naturligt vis ha nåt kött till det oxå.. :o) Nu har jag lite kex inne i ugnen och det doftar ljuvligt av rosmarin!

Hej hopp!

Nytt nagellack!

När Emelie var här i fredags så fick jag en Elle tidning (tack gumman!). Där stod det att bleka nagellack var på intåg. Såg så fräscht ut på modellerna att jag var tvungen att gå och köpa mig ett. Mitt är ett matt vitt med littte begie i och kommer från Viva la Diva, I love it! (Åsa du vet precis hur jag känner *hihi*) Föresten, när ni målar på nagellack, måla ALLTID ett lager genomskinligt lack över, det håller nageln glansig och fin tills det är dax att måla om!









Gissa nationaliteten...!?



Tänk efter ordentligt nu!

Här finner du svaret-->

*hihi*

Ändrade planer!



När jag vaknade så hade jag två missade samtal hemmifrån, ett klockan elva på kvällen och två på morgonen. Gissa om jag blev orolig, mina föräldrar ringer aldrig vid sånna tider. Nu var det inte så illa, pappa hade åkt på maginfluensa (självklart inte alls kul, men det brukar ju inte dirket vara dödshotande..) Med andra ord så det blir ingen renovering av köket i =( MEN istället åker jag till Åsa i Trollhättan, ska bli så mysigt! Känns som att det va länge sen vi tillbringade lite quality-time tillsammans! Packade ner allt i morse så förmodligen så har jag glömt hälften, men skit samma, det viktigaste är iaf med, dvs myskläderna! *hihi*


Todays look!

Då har man äntligen bänkat sig framför tven då. Jag har hunnit med rätt mycket idag trots att klockan inte är så mycket.. =) Jag har handlat, målat det som var kvar att måla i köket, oljat in ekbordet och lagat kokos pannkakor med grädde och hallon *mums*. Här hittar ni receptet!

På tal om att olja in ekbord. Är det meningen att oljan ska torka in? Hur lång tid tar det? Jag är otålig, vill lägga på min nya fina duk nu! *hihi*

Det här hade jag på mig idag:
* Blå/svart klänning- Lindex (99 kr!)
* Svarta strumpbyxor
* Mocca stövlar- Tamaris
* Guldklocka- Guess




Nu ska jag slappa.. hoppas ni har en mysig kväll!




Nitar!



Jag har blivit lite insnöad på nitar. Om ett plagg känns tex för sött eller för "damigt" så tycker jag att ett nitskärp eller armband lätt gör det hela mycket coolare! Accessoarena på bilderna kommer från Chicy. Jag är riktigt sugen på att beställa. Jag har letet efter liknande länge, men utan resultat.  We'll see..




Sorry..

..för den bedrövliga uppdateringen, men det är fullt ös medvetslös på hemma fronten just nu skulle man kunna säga! Igår plockade jag in allt i skåpen igen och strukturerade upp det, något som jag egentligen borde gjort när jag flyttade in för drygt ett år sen! Men nu står allt prydligt och fint på sina hyllor! Nu gäller det bara att vänja sig vid vart man har placerat allt så man inte rycker upp luckan till tallrikarna när man ska ha glas osv... =)

Idag ska jag fortsätta röja, slipa och måla det som är kvar. Funderar även på att ta tag i mig själv och olja in ekbordet. Tog iaf ett steg i rätt riktning när jag var på Ikea i helgen och köpte olja.. =)

Hej hopp gummi snopp!

Ge mig en vackrare värld



När jag åkte från jobbet idag så blåste det och regnet vräkte ner. Framför mig i bussen sitter det en sunkigt klädd man och sover. När bussen stannar kliver en kvinna på och gapar och skriker för att man inte kan köpa styck-biljetter. Sätter in headsetet i öronen för att slippa lyssna, men ljudet letar sig igenom ändå. Nästan framme vid slutstation så kliver en 200 kilos man på och sätter sig där den sunkiga mannen tidigare suttit framför mig. Han tar upp två säten och jag är rädd att det ska rasa ner på mina fötter. I kassakön framför mig står två kunder, det tar 20 minuter och ett barn skriker hejlöst. Ett annat barn kastar ner hårband på golvet eftersom mamman envisas med att hålla denna på disken när hon ska betala. I väntan på nästa kommunikationsmedel kommer en alkoliserad kvinna och skriker "Jävla fitt dörr, varför öppnar den sig inte?" Hon försökte gå ut där det är ämnat att man ska gå in. Äntligen hemma!

Ibland så önskar jag att livet vore lite vackrare, att jag slapp vara i närheten av människor som sprider negativ energi. Ibland så önskar jag mig något mer...

KATASTROF!

Ni vet det där fina kaklEt som jag fick av min kolega.. det räckte inte!!! Så nu fattas det kakel på ena kortsidan utmed diskbänken. Problemet är att kaklet är ca 15 år gammalt och chansen att det fortfarande skulle finnas kvar i butik känns rätt lite. Dock så är det Höganäs kakel och de kanske med lite tur kan ha det på lager nån stans. Pappa ska undersöka detta idag! *håller tummarna*

Tur i oturen så är det iaf den väggen som syns minst som det fattas på... Men om man bortser från att det fattas så.. blev det jättefint! *hehe*


Det är långt kvar..

..till våren men ändå så kan jag inte hjälpa att jag börjar längta efter vårkläder! Sen att alla postorderkataloger har kommit med en massa härliga vårkläder gör ju inte saken lättare precis!

Jag är riktigt sugen på att beställa den här trenchen från Ellos! Känns kul med lite färg till våren då man är dödligt trött på murriga färger!

De här pumpsen i skinn var oxå fina och ser bekväma ut:

..fast det blir nog lite too much ihop.. =)



Omgyggnad pågår!

Jag skrattade så jag trodde jag skulle dö när jag såg mig själv i den här.. kallas det inte tracksuit?! ;O) Vad det än kallas så kan det omöjligt bli fulare! *asg*

Jag och pappa är i full gång med att renovera köktet, det går bra! Men det är fortfarande en hel del kvar. Fast nu är iaf det tråkigaste över så som att spackla och slipa. :o)

Här kommer två bilder över hur det ser ut nu..


Min käre far med slipmaskinen i högsta hugg!



Dagens outfit

Har ni tänkt på vad mycket godare brieost blir om den får ligga framme i rumstemperatur! Den stora upptäckten gjorde iaf Emelie och jag idag ;o)

Imorn kommer pappa hit och då ska vi påbörja uppfräshningen av mitt kök. Slänger upp före och efter bilder sen.. om det blir bra ;o)

Innan Emelie kom hit så stödade jag ur alla köksskåp och bar ut allt i vardagsrummet. Jisses vad grejer man har! Trodde att det fanns massor längst in i skåpen som jag kunde slänga, men så väl var det faktiskt inte. Får väl försöka att organisera allt lite bättre den här gången när jag ställer tillbaks det. När man flyttade in så slängde man ju mer eller mindre in allt planlöst!

Dagens outfit (som om jag får säga det själv, faktiskt såg mycket trevligare ut i verkligheten..hehe):

* Poloklänning- H&M
* Glansiga leggings- Cubus
* Svarta moccastövlar- Tamaris
* "nit"-skärp- H&M

Nu ska jag hoppa tills kojs! Sleep tight!

Fylld aubergine (HFLC)


Ikväll har Emelie varit här och myst. Vi har kollat på Let´s dance och skrattat! *hihi* Dagen till ära så gjorde jag ovanstående, dessutom så blev det fyra portioner så jag och pappa har imorn när vi ska greja i köket. Så här gör man:

Ingredienser:
400 gram köttfärs
1 gul lök
1 purjolök
2 st aubergine
1½ dl grädde 40%
½ dl turkisk yoghurt 10%
3 msk smör
tacokrydda
massor av fet ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen på hälften. Gröp ur den och hacka inkråmet, löken och purjon. Stek allt samman i mycket smör. Tag ur grönsakerna ur stekpannan och stek köttfärsen för sig själv. När köttfäresen är brynt, häll i kryddan och rör så att den fördelas jämt. Lägg i turkisk yoghurt och låt den smälta in. Tillsätt grönsakerna och grädden och låt puttra några minuter. Fyll auberginerna med blandningen och strö över massor av ost.

Om det blir fyllning över så kan man lägga den i andra portionsfórmar, strö ver ost och köra in i ugnen samtidigt så har man ytterligare måltider/mellanmål. =)

Severa med en god sallad med tex ruccola, isbergssallad, feta i olja och kryddor, avokado, gurka och rödlök.

Roliga strumpbyxor!

Jag måste verkligen investera i lite strumpbyxor med roliga mönster, det kan ju pigga upp vilken tråkig outfit som helst!

Helst skulle jag vilja ha ett par svarta ganska tjocka i spetts, väldigt läckert!

En tjej som verkligen är bra på det där med annorlunda strumpbyxor är Therez. Jag blir alltid så inspirerad av henne!

När vi ändå är inne på det här med strumpbyxor.. hur i helskotta ska man förvara dom? Jag har mina i en nätkorg, men det blir alltid bara en himla röra av allt! :o(





Linfrö kex (HFLC)

Imorn kommer Emelie hit på lite fredags mys! Jag gjorde lite kex att ha till osten som Emelie så snällt lovade att hon skulle ta med sig!


OBS! Recept-bilden är klickbar!

Müsli mix (HFLC)

Denna müsli hade jag tänkt strö en matsked eller två över 1 dl turkisk yoghurt blandad med ½ dl vispad grädde och lite vaniljsocker.


OBS! Recept-bilden är klickbar!


Kladdkake muffins (HFLC)

I helgen kommer pappa hit och då tänkte jag bjuda honnom på de här kladdiga muffinsen för att förska bevisa för honom att HFLC inte behöver vara tråkigt. Muffinsen ska serveras med mycket grädde och några hallon!


OBS! Receptet är klickbart!

2 veckor med HFLC

Nu har jag kört HFLC (high fat low carb) i två veckor och jag mår så bra! Det är så skönt att vara av med sötsuget, att kunna äta tills man är mätt utan att gå upp i vikt och att inte känna sig uppblåst! Tänkte köra så här ett tag tills jag kommer på spår igen och därefter införa en godisdag i veckan och verkligen försöka hålla mig till den! Ovan kommer lite bra HFLC recept som jag har svängt ihop idag.. =)

Föresten.. HÄR kan ni läsa allt ni behöver veta om HFLC. Försöker även få min kära far att äta så här eftersom det skulle kunna innebära att han kunde minska på insulinet.. går sådär..*hehe* Det är svårt att lära gamla hundar sitta.. men jag älskar honom ändå! =)

I couldn´t resist!

Efter jobbet så vad jag tvungen att handla lite mat och smet i samma veva in på Gina för att klämma på lite kläder. Jag får nog ta tillbaks lite galla som jag spydde tidigare idag *hehe*. Tex den randiga klänningen var inte alls så sladdrig i kvalitén som jag väntat mig. Synd att den inte fanns i svart/grått, eller gentligen så kanske det var bra för då hade jag kanske kommit ut med två klänningar istället för en.. ;o)

Som ni kanske redan listat ut så köpte jag klänningen till vänster, jag älskar den! Dessutom så var den faktiskt rätt skön i materialet!
















Salt är ett elände!

Nu börjar jag bli trött på det här! Så fort det är blött på vägen så räcker det med att jag går hundra meter sen ser mina byxor ut så här! Är det jag som går konstigt eller är det nån annan som har samma problem? Vem orkar tvätta ett par byxor efter att man bara använt dem en gång? Dessutom så försöker jag undvika att tvätta svarta byxor alltför ofta efter de tappar färgen ganska lätt. =(






Omelett- Dagens frukost

Dagens frukost blev en omelett. Jag tycker det är gott, man står sig gott och väl fram till lunch och det tar faktiskt inte längre tid än att koka gröt! Dessutom så är det nyttigt!

Visste ni att Ägget är ett näringsrikt livsmedel, och innehåller alla essentiella näringsämnen med undantag för C-vitamin. Det ni! =)

I en omlett kan man i stort sett vad som helst.



Som grund brukar jag skaka ihop:
2 ägg
1½ msk turkisk yoghurt 10%
1 msk mjölk

Ett hett tips är att ha torkad basilika i, det är gott till allt! ;o) Idag slängde jag även i lite hackad Läckö korv. Stek i riktigt smör, det är godast! När omeletten nästan är klar lägger jag ost på ena halven och viker sen över den andra.

Bon Appétit!

Klänningar från Gina Tricot..

De här klänningarna tycker jag var riktigt fina! Synd bara att Gina har så dålig kvalité på sina kläder. Använder man plagget en gång och sen tvättar det så tycker jag att det känns ganska sladdrigt efteråt plus att det tappat formen. Fast vill man bara ha en partydress för en kväll eller två så är Gina perfekt! Sen vill jag bara tillägga att jag inte har speciellt stora krav på kvelitén på kläder eftersom jag jag sällen anväder plagget så jättemånga gånger.

De här två nedan är oxå fina. Men jag istället för att köpa en svart kjol och en vit topp som sitter ihop så tycker jag att det är bättre att satsa på separata delar, då kan man ju mixa hur man vill! Klänningen till höger hade varit fin i andra färger!


Ursäkta mig?

Jag försökte få tag på pepparmintsdroppar idag men det visade sig ta mig tusan vara helt omöjligt. Jag hade nämligen fått för mig att jag skulle svänga ihop lite ischoklad.

Eftersom jag skulle till gymmet efter jobbet så hade jag min gigatiska väska med mig och eftersom pepparmintsdropparna var slut över allt så fick jag tränga mig förbi alla i kön på väg ut ur affärerna. Det slog mig efter ett tag att det var väldigt många som sa "Oj, ursäkta mig!" när jag kom farandes fast det egentligen var mitt fel och inte deras. Är vi svenskar ett väldigt ursäktande folk som inte vill stöta sig med någon eller är vi bara väldigt trevliga? ;o)

Trots att jag inte hittade någon pepparmintsolja så blev det ischoklad, jag körde på lite äkta vanilj extrakt istället. :o)


Dagens outfit

* Mörkblå lång tröja- H&M (nej, den är inte lika flammig i verkligheten)
* Svarta glansiga leggings- Cubus
* Svarta mocca stövlar- Bianco
* Svart lååångt nitskärp- Köpt i Kina


Nu vill jag ha vår! Är trött på regnt och blåst! Ibland när solen tittar fram så känns det verkligen som att våren är här. Tyvärr så är det ju ett antal månader kvar tills verkligheten stämmer med känslan. *längtar*


Tror jag lägger ner det senaste dejt projektet. Ja vet, ja va rätt positiv för nån dag sen, men när jag snackade med honom igår lät han sådär nervig igen. Jag går inte igång på blyga och nervösa killar! Även om det går över så tvilar jag på att det där med nervositeten enbart gäller i min närvaro. Jag vill ha en kille som kan ta för sig.. om han inte kan det finns det nog en risk att jag skulle "walk all over him" och det är ju inte bra för någon!


Over and out!



Det fanns en anledning…

... till att jag höll bloggen hemlig för mina föräldrar i ett år. En av dessa anledningar var att jag vill kunna skriva svärord när jag känner för det. Ja jag vet mamma, det tyder på "dåligt ordföråd" och låter "fult", men ibland så orkar jag faktiskt inte vara politiskt korrekt hela tiden. Ibland så har jag varken tid eller lust att svänga mig med flådiga ord. Visst, jag hade kunnat skriva "Jänspikars!" istället för "Jävla skit!", men hur 2009 låter det? Dessutom så skulle jag aldrig säga så och då känns det bara tillgjort att skriva det! Detta är min blogg ingen krönika i en tidning, om det hade varit det så hade jag naturligtvis avstått från svordomar (om jag inte vore VÄLDIGT upprörd!) Att jag nån gång slänger in ett svärord gör inte mig till en sämre människa. Med det sagt så kommer jag fortsätta att skriva fula ord när jag tycker att det är nödvändigt.

Sen är det ju helt frivilligt att läsa bloggen.. ;o)


Världens bästa "Australia"!



Igår kväll var jag och Emelie och såg filmen "Australia". Det va så jäkla mysigt att göra en sån grej på en söndag, istället för att sitta hemma med söndagasånget! Filmen var helt fantastisk!!! En riktigt storslagen biofilm med vyer som gav mig (och Emelie) gåshud! Dessutom så fick den mig att längta tillbaka till Australien något grymt! Vet inte hur man ska kategorisera filmen, den var som en blanding mellan dram och action. Jag rekomenderar verkligen alla att se denna film!


En sak som störde mig var tjejen som satt brevid mig (inte Emelie alltså). Filmen utspelade sig som ni kanske vet i början/mitten av 1900-talet. Ett stort inslag av filmen var motsättningarna mellan de vita och aboriginerna. Varje gång som en gammal halvnaken aboriginerna insmord i vit färg dök upp på filmduken och utförde en ritual så fnissade hon nedlåtande. Så jäkla dålig stil! Jag ser inget som helst komiskt med detta. Vad som utspelade sig var en inblick i deras kultur och är definitivt inget som jag skulle skratta åt.


Jag var så jäkla nöjd med mig själv igår!



Från klockan halv tolv till halv fyra så städade jag lägenheten. Plockade ner alla julsakerna i källaren, dammsög, våttorkade, tvättade och planterade om blommor. Känns så jäkla skönt men en fräsch lägenhet igen! Nu är det bara fönsterputsandet kvar, men jag väljer att skylla på att det är för kallt för att göra det ännu =). Sen belönade jag mig själv med att gå på filmen Australia med Emelie...


Ugnsägg med vitlöksspenat



Eftersom det är söndag så tänkte jag lycka till frukosten lite och gjorde sånna här ugnsägg! Blev riktgt riktigt gott! Hittade receptet på den här trevliga bloggen. Den här frukosten är kanske inget som man tar sig tid att slänga ihop en vardag morgon men gör man ett gäng så har man ju i flera dar sen, bara att micra dem lite! :o) Här kommer receptet:

Ingredienser till 3 eller 4 formar:

3 eller 4 ägg
200 g hackad spenat, fryst
100-150 g vispgrädde
örtsalt
vitpeppar
vitlökspulver (jag gillar vitlök så jag häde i massor!)
100 g finstrmlat bacon, knaperstekt

Gör så här:
1. Sätt ugenen på 225 grader och häll vatten i en kastrull och låt koka upp.

2. Koka ihop spenat, grädde, örtsalt, vitpeppar och vitlök
3. Fördela spenatblandingen i små portionsformar och gör en liten fördjupning i  mitten (så att gulan stannar där)
4. Knäck ett ägg i varje fom.
5. Ställ de små formarna i en större och fylle med kokande vatten så det går ca 2/3 upp på formarnas kanter.
6. Gädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills vitan stelnat och gulan fortfarande är lite kladdig (om man inte gillar kladdig gula så är det bara att ha inne dem lite längre!
6. Klipp baconen i små bitar och knaperstek den, och då menar jag verkligen knaperstek den!
7. Tag ut formarna ur ugnen och strö över baconen.

Smaklig frukost!

Gårdagens outfit

* Svart skjorta- Lindex
* Ribbstickad grå kjol- H&M
* Svarta strumpisar-Åhlens
* Svarta moccastövlat- Tamaris
* Stor herrklocka. Kina



Älskar klockan som jag köpt i Kina! Det ska vara en Breitling, men är naturligtvis fejk. Om den inte hade varit det så hade den förmodligen kostat någon stans runt 40 000 kr. Jag köpte den för en hudralapp *hihi*

Om det är någon som är nyfiken så kan jag bara berätta att dejten igår faktiskt gick över förväntan. Den mesta av nervositeten är borta och en rätt mysig kille börjar visa sig.. :o)

Ikväll ska jag och Emelie gå och se "Australia", ska bli skoj! Men först ska julsakerna bort!






Senast sedda två filmer..



I helgen har jag sett filmerna ovan "Things we lost in the fire" samt "Låt den rätte komma in". 

"Things we lost in the fire" var en drama film som handlade om en kvinna (Halle Berry) och hennes två barn som försökte hantera mordet på pappan i familjen. Lite för mycket drama för mig och stundtals ganska seg . Men den var även ganska gripande och budskapet var bra. Jag gillar filmer som förmdelar något. Den får 2,5 av 5 möjliga av mig.

Igår såg vi "Låt den rätta komma in". Jag läste precis boken och som vanligt så kändes filmen väldigt förkortad och föenklad. I boken så hände massa coola övernaturliga grjer, men i filmen så hade man tonat ner allt jättemycket. Kändes som att de inte hade budget nog för några specialeffekter så därför hoppade de av de bra delarna. Filmen kändes väldigt lam och som att den var menad för barn. Den för 1 av 5 möjliga.

Ostkaka (GI & HFLC)



Ingredienser:
500 gram keso (stor burk)
125 gram kesella
4 ägg
2 dl grädde
3 bittermandlar
1/2 dl sötmandel
2 msk söningsmedel (tex hermesetas)
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugenen på 225 grader. Vispa ägg ocg socker pösigt. Häll keson i en sil och skölj den i rinnan de vatten. Mal bittermandel och mandel eller riv bittermandeln och hacka sötmandeln. Blanda alla ingredienser väl. Häll smeten i en lagom stor form (ca 20 x 30 cm) Grädda i ugenen i ca 50 minuter tills kakan fått en fin färg och stannat. Servera med löst vispad grädde och hallon.

Dagens outfit 090108

Äntligen fredag! Trots att det har varit kort vecka så ska det bli skönt med helg! När är det inte skönt med helg lixom! :o)

Helgen blir nog ganska lugn, imorn ska jag plocka bort alla julsakerna (fick inte riktigt tummen ur i tisdags), och våttorka. Jag hatar att våttorka! Det kan omöjligt finnas någon tråkigare hushållssysla! Eller mja, nu när jag tänker efter så är det ju inte så kul att göra rent golvbrunnen på toletten heller.. måste helt klart skaffa mig en pojkvän snart *asg* (obs! skämt!)

På tal om det så ska jag på dejt imorn (mamma läs riktigt noga nu ;o) Vet inte vad vi ska hitta på, men det ska bli rätt mulet och blåsigt så det får väl bli nån inomhus aktivitet.. Ett steg närmare en ren golvbrunn *asg*

På söndag ska jag och Emelie gå på filmen Australia. Har hört att den ska va bra så jag håller tummarna!

Nu ska jag snart äta min hemmagjorda ostkaka som står i ugnen. Lägger upp receptet sen om den blir god!

Just det ja.. kläderna:
* Grå kjol- Uppsydd i Kina
* Svart topp men en rosett med paljetter på- Köpt i Kina
* SVarta strumpbyxor- Åhlens
* Overknee mocca stövlar- Bianco
* Stor herrklocka- Köpt i Kina


Jösses! Mycket Kina idag!


Hoppas ni får en mysig kväll!

Puss å kram!

Ny klänning från ZARA

Efter en mycket hård arbetsvecka ;o) så tyckte jag att jag förtjänade lite shopping så jag köpte den här klänningen på ZARA. Nedsatt från 499 till 199 kr :o) Den går till en bit över knäna och är ganska tjock i materialet. Tyckte den såg klassisk och fin ut! Dessutom så formar de sydda lingerna på sidorna kroppen bra.. :o)


Vad är nu detta..?



.. kanske ni undrar. Jo förstår ni det är nämligen en liten del av fyra kvadratmeter kakel från Höganäs som jag fått av en kolega! Snacka om snällt och snacka om tur! Det var precis sånt kakel som jag tänkte köpa!!! Som ni kanske har läst så är en liten upprustning av köket på gång.. =) Jag tänkte inte sätta det omlott (som tegelstenar på hus) utan i raka rader. Tror detta blir finast!

"Du är alltid så glad!"



Det var vad en kolega som sa till mig idag. Och det stämmer nog, jag är oftast glad.. förutom när jag läser en sorglig bok eller sett en drama film, då blir jag blödig som tusan! Måste erkänna att det känns väldigt kul att folk uppfattar mig som glad.. det gör mig ännu gladare! ;o)

När jag var på väg en från gymmet idag så var det några utländska killar som visslade efter mig och sa nåt i stil med "..vacker blonda flicka.." BLOND! Jag är väl inte blond längre? Jag trodde min nuvarande hårfärg räknades som brun?!

Dagens middag- Flyande Jakob (GI & HFLC)



Dagens kvällsmat blev Flygande Jakob med sallad gjord på salladsmix, gurka, tomat, avokado, chevreost samt vinegrett på olivolja, vitvinsvinäger och kryddor. Mums!!!


Gym betraktelser

Jag gjorde en insikt på gymmet igår. Jag kom på att det är mycket roligare att träna om man ser sig själv i speglen *hehe* Jag hittade en perfekt plats i ett hörn med speglar åt två håll och perfekt ljus. Dessutom så är den här platsen omringad av massa ögongodis. Inte helt fel under drickpauserna.. ;o)

Fast det är klart om man har en riktigt "fuldag" så kanske man inte är så sugen på att stå och stirra på sig själv, men idag va en bra dag! *hihi*

På tal om "snyggdagar".. Undra om man egenligen rent teknisk verkligen är snyggare de dagarna man känner sig fin (om man bortser från utstrålning å allt det där..)? Egentligen så spelar det ju faktiskt inte någon som helst roll om man faktiskt är snyggare än vanligt eller ej.. Känner man sig vacker så mår man bra oavsett vad!

Dagens outfit

Hallå vänner!

Jag är inte riktigt lika sur idag som det ser ut på bilden *hehe* Jag var till och med ganska pigg imorse för att bara ha sovit sex timmar! Jag fastnade framför "Vit oleander" som gick på femman. Den handlade om en 12 årig flicka vars mamma åkte in för mord och henns uppväxt i olika forsterhem. Gud va sorglig den va, jag grät som ett barn! Eller egentligen så va den kanske inte så sorglig, jag är nog bara väldigt känslig när det gäller drama-filmer. Jag tror inte det är bra för mig att titta på sånna filmer egentligen för jag blir bara deprimerad! Tacka vet jag själlösa skräckfilmer!


Dagens outfit:
* Mossgrön topp- Gina (rea ca 70 kr!)
* Svart veckad kjol- H&M (ny)
* Svarta moccastövlar- Bianco (nya)
* Svarta strumpbyxor- Åhlens
* "Guldhalsband" med svart sten

Hej hopp gummisnopp!









Nya stövlar och skor!

Köpte stövlarna och  skorna nedan i mellandagarna. Precis sånna här moccastövlar har jag letet efter lääänge så jag var tvungen att slå till när jag sprang på dem! Skorna med dragkedja var snuskigt billiga så jag kunde inte motså. Dessutom så har jag kollat in dem innan, men 500 kr kändes lite mycket för ett par skor som inte ens är i skin.



Favoriter ur H&M´s vårkatalog

Jag vet inte, men nu för tiden så blir jag alltid lite besviken när jag kikar igenom H&Ms vårkatalog. Jag minns när jag var yngre, då fanns det jättemycket som man ville ha. Jag vet inte om det är H&M som har blivit tråkigt, om det är jag som blivit kräsen eller om vi helt enkelt bara växt ifrån varandra. Missförstå mig inte, jag tycker H&M har jättebra basplagg och jag handlar mycket där! Men det är väldigt sällan som man får den där WOW känslan av att det där, det måste jag ha!

Plaggen nedan tycker jag är helt ok... ingen WOW-känsla, men ändå fräscht å fint!

1. 2. 3. 4. 5.6. 7.

1. Topp- 98 kr
2. Lång tröja- 149 kr. Jag tror jag har en likadan grön som jag använt massor så varför inte slå till på en i en annan färg =)
3. Kort kavaj- 298 kr. Perfekt en varm sommardag
4. Blå skjorta med vita ränder i- 198 kr. Finns det något fräschare till ett par jeans?
5. Sailor inspirerad tröja- 298 kr. Sailor funkar alltid på sommarn!
6. Svart klänning- 398 kr. Ser ut att vara ett snyggt snitt på den, gillar speciellt dekorationen över brösten.
7. Lång sommarklänning- 398 kr. Lite härligt hippie så där. Tyvärr så känns det som att man väldigt sällan har använding för en långklänning på sommaren.

Mer minikakor tack!



Läste idag i Metro att big size kakor, muffins och bullar är på uttåg. Det tycker jag låter väldigt bra. Går man på ett fik och är sugen på något riktigt gott så finns det ju bara gigantiska saker att välja på, cookies, kladdkaka, allt är så stor. Visst en liten hård kaka eller en biscotti kan vara gott, men INTE när man är sugen på nåt kladdigt!

Tänk om det istället fanns en massa små utsökta bakverk att välja mellan. Är man inte så gottesugen så tar man bara en och är man sugen på lite olika saker så slår man till på flera! Lite som smågodis (som är min stora favorit) fast i kakform! *hihi* Jag hoppas verkligen att denna trend kommer att slå!


Gårdagen outfit

Egentligen så tänkte jag använda någon av mina nyinköpta kjolar igår, men när jag tittade på termometern och den visade på -11 grader så ändrade jag mig kvick. Tur var nog det för jag stod och väntade på en buss i 20 minuter som aldrig kom! Om det är något som verkligen gör mig arg så är det att stå och frysa och vänta på bussar och spårvagar som är sena (eller inte kommer alls!). Det är inte många saker som pisses me off, men det här är definitivt en av dem!

Gårdagens klädsel:
* Grå kostymbyxor från Esprit
* Rutig tröja- H&M
* Nya skor med dragkedja fram köpta på Wedens rea för halva halva reapriset, 124 kr, slå det ni! *muhaha*
* Halsband från H&M ("Silverring" i kedja)

Då var det sista dagen på ledigheten då. Känns lite vemodigt. Vet inte riktigt varför men jag brukar alltid bli lite låg i början på ett nytt år. Tror det beror på att man har haft massor av planer hela december och sen helt plötsligt så är det helt tomt, oki inte helt tomt, men nästan.

För övrigt så är jag sjukt sugen på att ta en sista minuten till ett varmt land!!! Tanken på att bara slappa i solen med en bok i händerna känns väldigt lockande just nu!

Ska nog ta tag i att ta bort julsakerna idag. Efter Nyår så känns det fel på något vis att ha dem kvar, malplacerade lixom..

Nu ska jag göra lite nytta.. puss å kram!

Mexikanska köttbullar & blomkålsmos (GI & HFLC)

Igår laga jag mat till veckan. Tänkte börja det nya året med att käka lite nyttigare och unvika godis på veckorna. Hur länge det nu kommer hålla, det märker vi! :o)

Igår gjorde jag Mexikanska köttbullar med blomkålsmos till. Jag älskar den kryddiga och fylliga smaken på tomatsåsen. Och blomkålsmoset enligt receptet nedan är minst lika gott som mos gjort på potatis, jag lovar! :o)



Det här behöver du till köttbullarna:
500 gram nötfärs
1 gul lök
1 ägg
torkad eller färsk basilika (ganska mycket)
salt och peppar
drygt 1 msk smör till stekning

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 gul lök
2 klyftor vitlök
oregano
salt och peppar
1 msk olivolja til stekning

Blomkålsmos:
1 huvud blomkål
1 dl grädde
3 msk smör (riktigt smör!)
salt och vitpeppar

Så här gjorde jag:
Börja med tomatsåsen eftersom den ska koka minst 30 minuter.
1. Hacka en lök och vitlök. Fräs detta i en gryta tlls det blir mjukt. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i drygt 30 minuter.
2. Medan såsen kokar så hackar du ytterligare en lök och blandar den och övriga ingredienser till köttfärsen.
3. Skär bort stocken ur blomkålen och dela resten i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills den blir mjuk. Mosa ihop blomkål, grädde, smör och kryddor till ett flufigt mos.
4. Rulla små köttbullar och stek dem i smör tills de får en fin färg.
5. Mixa såsen med en stavmixer så att den blir slät.
6. Lägg köttbullarna i såsen och låt puttra en stund tills köttbullarna inte är råa innuti längre.

Sådär ja, nu har du en god rätt med mycket protein och fett och lite kolhydrater! Smaklig måltid!

En salig blanding! ;o)

Fy farao vad jag är frusen! Fick för mig att jag skulle gå en riktigt långpromenad i Skatås (Delsjöområdet). Inget fel med idén i sig, men ett par långkallsonger eller två och en mössa hade defenitivt varit på sin plats! Men hur i hela friden skulle jag kunna veta att teperaturen skulle sjunka från +1 till -7! Missade ju som sagt mössan. Är det bara jag som ser lite suddigt om man blir kall om pannan i kombination med att man går snabbt som attan? Förmodligen.. *hiih*

Vackra Delsjön på hösten. Det var en hel del folk som åkte skridskor. Såg riktigt mysigt ut! *avis* Jag vill oxå åka skridskor på en sjö och fika varm oboy och prickekorv mackor!

Nåja.. Nu sitter jag iaf här med datorn i knät, ett stort glas med Willys Masala Chai och värmefläkten ståendes ungefär en meter ifrån mig. Jag älskar Chai te (indiskt te), det smakar så där fylligt och juligt kryddigt! Godast blir det om man blandar 2/3 vatten med 1/3 mjölk och kokar upp detta. Sen slänger man i påsen och låter det dra i några minuter. Sist strör man över fusksocker och häller i lite kallt vatten så att man slipper vänta 20 minuter innan man kan dricka det!

Willys Masala Chai och fusksocker från Hermesetas (vilket jäkla namn föresten..!)

I förrgår när mina föräldrar var här och hälsade på så fick jag äntligen tummen ur och målade min fondvägg med ytterligare ett lager brun färg. Så nu lyser det inte igenom längre! :o)

Nymålad fondvägg i en numera jämn brun färg!

Om cirka två veckor så kommer min far hit och ska göra om mitt kök. Det blir inte en helrenovering utan en uppfräsching. Jag tror inte att jag skulle få igen pengarna som jag skulle komma att behöva lägga ner på ett helt nytt kök då jag en dag säljer lägenheten. Dessutom så är det inte så sunkigt nu, men det behöver fixas lite. Klickade precis hem en sån här fläkt. Det va inte lätt att hitta en som bara är 50 cm i diamter. Ja jag vet, sjuuukt intressant! ;o)

Fläktkåpa från Gorenje

Jag han faktiskt med en mycket liten sväng på stan idag oxå. Eller ja, jag skulle byta spårvagn istan och istället för att stå ute och frysa när jag väntade så smet jag in på Lindex. Jag kom ut med en kjol..igen! Ytterligare en till min växande samling!

Kjol från Lindex, 99 kr

Såg att de börjat sälja semlor.. REDAN!!! Herregud nästa år börjar de väl innan jul! Nu när jag tänker närmare på det så är det kanske inte en så dum idé trots allt ... Då kunde de göra sånna här mini-saffrans-semlor som jag gjorde förra året. Saffran och madelmassa är en fin fin kombination om jag får säga det själv! :o)

Saffrans semlor

Sist men inte minst så vill jag tipsa om en jättegod dessert "Blodapelsincarpaccio med nutellaglass och vit choklad" från Leilas Jul. Supergod och fräsch, inte alls så där mäktig som vissa desserter kan vara! Jag gjorde den när jag var hemma i jul och vi hade lite släkt på besök och kommentaren "det var nog den godast efterrätten som jag ätit" tycker jag stämmer ganska bra. Tyvärr så kan jag inte ta åt mig äran för smak kombinationen.. men Go Leila! :o)

Blodapelsincarpaccio med nutellaglass och vit choklad

Hoppas ni får en mysig kväll!

Hands up for Jeff Dunham!

När jag var hemma råkade jag se en stand up av komikern och buktalaren Jeff Dunham. Så jävla rolig!!! Dessutom så har jag alltid varit lite fascinerad av buktalande. Min favorit är nog Melvin the Super Hero. Se och skratta!

Jeff Dunham - Achmed the Dead Terrorist



Jeff Dunham - Melvin the super hero
 

Jeff Dunham and Peanut

Bilder från Nyår!

På Nyårsafton så var jag, Emily, Helene, Emelie och Elias här hos mig! En superlyckad kväll som framåt småtimmarna slutade på Excet...


Vi ramlaaaaarrr..


Förrätt- Geost på chiabbatta och roccolabädd. Över har jag ringalt olivolja och honung. Sååå gott!


Dax för varmrätt!


Glömde att ta kort på varmrätten så jag rekonstruerade lite dagen efter (God bless left overs!). Fylld paprika med kyckling och en massa annat gott i. Pressad potatis till och sallad.


Nenis och Emily.. något är tydligen väääldigt roligt.. och jag har ingen som helst aning om vad det var.


Dessert- Brownie med vitchoklad och glass till. Såg godare ut i verkligheten..hehe!


Vi spelade bla ett charad spel.. himla kul!!!


Ladies in black!


Helene och Emily


Så här skulle vi sett ut om inte huvudena inte satt fast på kroppen.. bara så ni vet.. :o)


Nenis är supersöt i sin rosa klänning!!


Speldax!


Elias öppnar champangen..


.. som var sjukt god!


Tolvslaget! SKÅL!

Nu sitter jag här i soffan, själv.. för typ första gångn på två veckor. Känns både lite skönt och lite enasmt. Fast mest skönt! *hehe* Tack mina underbara vänner för en riktigt kul kväll och de fina kommentarerna på min ansalgstavla! *asg* Jag ska tänka på saken.. ;o)

RSS 2.0