Ostkaka (GI & HFLC)

Ingredienser:
500 gram keso (stor burk)
125 gram kesella
4 ägg
2 dl grädde
3 bittermandlar
1/2 dl sötmandel
2 msk söningsmedel (tex hermesetas)
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugenen på 225 grader. Vispa ägg ocg socker pösigt. Häll keson i en sil och skölj den i rinnan de vatten. Mal bittermandel och mandel eller riv bittermandeln och hacka sötmandeln. Blanda alla ingredienser väl. Häll smeten i en lagom stor form (ca 20 x 30 cm) Grädda i ugenen i ca 50 minuter tills kakan fått en fin färg och stannat. Servera med löst vispad grädde och hallon.
Kommentarer
Postat av: Helena_v
Hej, vill bara tala om att jag har lagt in ett recepttips till dig vid din kommentar om Lyka-snacksen på min blogg. Ha det gott och lycka till!
Helena
Trackback