Blomkål och broccoli bakelse (LCHF)

Igår gjorde jag sånna här blomkål och borccoli bakelser. De blev oväntat goda! Passar till... allt! *hehe* Det blev åtta portionsbitar så nu har jag till några luncher i frysen. Skönt att slippa laga mat på veckorna tycker jag!
Ingrdienser:
1 blomkålshuvud (ca 550 gram)
250 gram broccoli (funkar fin fint med fryst)
1 dl fet creme fraiche
5 äggulor
salt och vitpeppar
5 msk smör
massor av mald torkad vitlök
ca 100 gram fet ost att toppa med
Gör så här:
1. Dela blomkålen i mindre bitar. Koka blomkålen och broccolin i var sin kastrull tills det är riktigt mjukt. Häll av vattnet och låt stå på spisen och efterånga lite för att slippa överflödigt vatten.
2. Blanda broccoli, salt & peppar, vitlök, 2 msk smör, 2 äggulor och knappt en halv deceliter creme fraiche med en elvisp till en jämn smet.
3. Blanda blomkål, salt & peppar, vitlök, 3 msk smör, 3 äggulor och drygt en halv deceliter creme fraiche med en elvisp till en jämn smet.
4. Klä en A4-stor form med bakplåtspapper.
5. Bred ett lager med blokålspurén i botten, sedan ett lager med broccolipurén och sist ytterligere ett lager med blomkålen.
6. Toppa med en massa ost. Grädda i 225 grader i 40 minuter.
7. Låt svalna lite och skär sedan i bitar.
Kommentarer
Trackback