Nya vårplagg


Jag hann så klart med lite shopping i helgen oxå. Et vit luftig topp från Only och ett par vita pumps från Vagabond. Älskar sånna här skor från Vagabond, de är supersköna och håller bra. Ett måste i garderoben för att kunna matcha allt är ju att man har minst ett par vita, ett par svarta och ett par bruna skor. =) Mina vita skor som jag köpte i Växjö för säkert tre år sen har sett sina bästa dar och en uppdatering av verkligen nödvändig. Jag känner på mig att de kommer att bli flitigt använda!

Flytta till Kina i tre månader?

Det är det som är den stora frågan.. Jobbet vill eventuellt ha mig i Kina inom några veckor och i cirka tre månader framåt. Detta innebär att jag missar min 25-års dag och hela jävla sommaren! Jag känner mig väldigt kluven för samtidigt så är det en bra erfarenhet och det skulle förmodligen vara väldigt utvecklande! Hade det varit i oktober och tre månader framåt så hade det inte varit något snack om saken, men att ge upp sitt liv och sommaren i Sverige i utebyte mot ett varmt och kvalmigt Kina känns sådär.. Vi får se..


Dagens klädsel + svammel


Orange kjol med fickor från Åhlens. Brun topp från H&M. Mönstrade strumpbyxor från Åhlens. Mocca stövlar från DonDonna. Väska från "Mulberry". Stor herrklocka i guld och brunt köpt i Kina. Nylackade naglar med fransk manikyr med små blommor.

Jag har sån sjuk träningsvärk, jag känner mig seriöst handikappad! Eventuellt så att jag överdrev lite med vikterna i benpressen i lördags. Jag skyller allt på Anna som är grymt på benövningar och man vill ju inte vara sämre! *sg* Nåja, det ska väl gå över, men just nu så känner jag mig som en vandrande pinne! Då var äntligen måndagen över då, jag kan inte påstå att jag varit speciellt pigg idag, men jag är nog knappast ensam, den där timman på morgonen känns verkligen, dessutom så är det nu mera mörkt igen när man vaknar.. =(

Nu ska jag fixa ihop något till kvällsmat.. jag känner åt vilket håll det lutar.. BANANGRÖT! *hihi*

Party pics från i lördags!

Lördagens festande var riktigt kul! Vi började på hotellet där vi självklart tände ljus och släckte alla lampor vid Earth Hour.. Nåja nästan alla, utom den på toa då.. det kan ju lätt hända en liten olycka om man går på dass i mörkret å det ville vi ju inte vara med om! =) Hur som helst, hade riktigt kul med sju härliga brudar, tiden sprang iväg och rätt som det var så var det dax att bege sig ut i vimmlet. Det va sjukt lång kö till Nivå, men som tur var så hade Emma fixat upp oss på listan så vi slapp köa.. me like a lot!!!

Nivå var faktiskt riktigt bra, mycket folk, öppet på alla våningar och schyst RnB musik på våning ett! Råkade stöta på en grabb som verkade rätt trevlig OCH lång oxå, eller ja stöta och stöta.. jag dansade lite diskret bort ill honom och sa hej *haha* Vill man att det ska hända något så får man ta tag i det själv! Det värsta som kan ske är ju faktiskt att man får nobben, men då har man ju iaf gett det ett försök och behöver inte ångra sin feghet dagen efter.. Dessutom så kan man alltid intala sig själv att han antigen har flickvän eller är gay om det blir avslag *hehe*

Föresten, vi ska ses över ett glas drickbart imorn och till det var det tro det eller ej faktiskt inte jag som tog initiativet.. *hihi*

Lördagens party outfit


Kjol från Gina Tricot. Linne köpt på SUPRÈ i Australien. Svarta trumpbyxor. Svarta mocca over knee stövlar från Bianco. Väska från Jimmy Choo (köpt i Kina). Halsband köpt på Kappahl och armband från Indiska.

Egentligen så skulle jag haft ett helsvart linne med brottarrygg, men det var som bortblåst när jag skulle klä på mig så det fick bli första bästa linne jag roffsade åt mig. Fattar inte varför jag alltid ska vara ute i så dålig tid när jag ska göra mig iordning! Det spelar ingen roll om jag inte gjort ett skit på hela dan jag börjar ändå alltid fixa mig för sen.. Vem sa att man lär sig av sina misstag? *hehe*

Nya sommarplagg =)


Kom precis hem från stan, jisses va fok det var! Inte speciellt oväntat dock då det precis har varit löning. Ikväll blir det fest med några vänner som har hyrt sviten på Clarion, lutar åt att det blir en mycket lyckad kväll med andra ord! =) Fast jag tänkte faktiskt ta det ganska lugnt, det ska bli fint väder imorn och jag har ingen lust att sova bort hela dan! Många vuxenpoäng på den! *hihi*

Klänningen längst till vänster försökte jag beställa från H&M för ett tag sen, men då var den slut. Jag blev riktigt glad när jag hittade den i butik idag! Klänningen i mitten kommer att bli toppen i Tunisien. Kjolen längst till höger hittade jag på Åhlens och var ett givet köp! Marinblå med vita och röda sidenband, kommer att bli fin fin till ett vitt linne i soomar! =)

Nu ska jag slappa lite och sen förbereda mig för att ge mig ut i nattstad Göteborg. Hoppas att ni får en skön kväll! Ciao!


Dagens klädsel + svammel


Det här får bli ett kort inlägg för Åsa kommer snart och då blir det myyyys för hela slanten! =)  Hoppas iaf att ni oxå får en superskön fredagskväll! Puss å kram!

Dagens klädsel: Kofta från Rut mfl. Jeansleggings från Kappahl. Svarta over knee mocca stövlat från Bianco. Cremevitt linne från Veromoda. Stor sötvattenspärla i silverkedja köpt i Kina.

Gejersk kaka


Efter onsdagens våffelfika så var det massor av grädde kvar på jobbet så jag tänkt att jag skulle ta med en kaka till jobbet idag för att matcha den =) Den blev den här, ett gammalt hederligt recept som jag fått av mamma. Kakan smakar ungefär som kladdkaka fast utan choklad och lite mindre kladdig, väldigt god med andra ord..hehe!

Ingredienser:
2 ägg
75 gram smält smör
3 dl socker
2½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
flagad mandel att strö över

Gör så här: Blanda ägg och socker. Rör i de övriga ingredienserna. Häll över i en bröad form med löstagbar kant. Strö över mandeln. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Serveras med vispad grädde.

Dagens klädsel + svammel


Vilka konstiga människor det finns! Idag när jag stod i kassan uppe på Hemköp så står det en kvinna framför mig och håller i EN skumbjörnvet en sån där fluffig vit sak på ca 3 cm täckt med choklad. När hon kommer fram till kassan sträcker hon fram den och vill betala. Kassörskan tittar konstigt på henne, tar godisbiten, lägger den på ett kvitto och väger den, 1 kr kostade den. Den konstiga kvinnan betalar och går sin väg. Mycket skumt beteende, men jag antar att man får vara glad för att hon hade moral nog för att betala för den och inte bara ta den? *haha*

Dagens klädsel: Svarta kostymbyxor från Esprit. Vit skjorta med puffärm från Only. Svart väst från H&M. Svarta stövlar från Vagabond. Klocka köpt i Kina.

Lite torsdags shopping =)


Idag hade jag och Jossan en shopping date! =) Kom hem med de här jeansleggingsen från, hör och häpna Kappahl! Vet inte om det är jag som är lite skum eller om det är formen på jeansen, men jag får lixom inte riktigt upp dem i midjan.. det bildas något som skulle kunna liknas vi ett gällivarehäng i skrevet, inte så hett! *asg* Misstänker att jag har lite för feta ben..hehe.. Men skam den som ger sig! Jag utför för tillfället lite akrobatiska övningar i soffan i hopp om att de ska töja sig lite. Vill att de ska sitta som en smäck för de har en perfekt blå färg och snygga fickor i bak! Hmm.. man kanske skulle ta och sova med dem på.. *hehe* Köpte även en mineral foundation från Maybelline. Jag har hört mycket gott om denna typen av foundation och att hyn ska få en fin lyster så det ska bli kul och testa.

I stan utan att shoppa!


Ja ni läste rätt! Idag efter jobbet så gick jag och Anna på stan en sväng och jag köpte ingenting alls! Sug på den ni! *hehe* Nåja, vi käkade sushi och fikade, men det tycker jag faktiskt inte räknas som shopping! Imorn blir det en runda på stan med Josse, får se om jag är lika duktig då! =) Hur som helst så tänkte jag iaf spana in sakerna ovan från Åhlens. Hur fint hade det inte varit att baka en sockerkaka i form av en ros eller cupcakes i rosa formar! Måste införskaffa lite fjädrar till mitt påskris som jag släpat in oxå, just nu så ser det hyffsat tragiskt ut där dt står på bänken å skräpar!

Saftigt & gott hälsobröd!


Igår bakade jag bröd igen efter ett nytt recept! Måste säga att morötterna i degen gjorde susen, blev verkligen jättesaftigt och gott. Har fått lite dille på valnötter och brödkrydda oxå på sistonne, men om man inte är lika beroende av dessa ingredienser som jag är så kan man ju naturligtvis utesluta dem! =) För att få brödet att jäsa bra så brukar jag ställa det framför min bäste vän värmefläkten. Receptet hittar du om du klickar på bilden till höger. Om du sparar ner det och öppnar upp det så blir kvaliten bättre.. =)

Attan va klantig jag var när jag skulle dela på alla små fyrkanter på mitten! För att inte skada bänkskivan och för att jag inte orkade ta fram en skärbräda (som låg typ i lådan 1½ meter till höger om mig) så skar jag bröden när jag höll dem i handen, vilket resulterade i att jag nu har en massa småsår i vänsterhanden nu.. Snacka om taskiga prioriteringar!

Vi ska till Tunisien!


Om två veckor på långfredagen gör jag, Åsa och Emelie en favorit i repris och reser bort över påsken! En vecka i Tunisien, Sousse är inbokad! Ska bli sååå underbart att få ligga på beachen och slappa i solen, läsa, shoppa på marknaderna och äta gott på kvällarna. Jag längtar! =)


Dagens klädsel + svammel

Gud så skönt det är att det numera är ljust när man vaknar! Det gör det sååå mycket lättare att gå upp! Upptäckte att jag inte behöver fota med blixt längre heller, dock så gör detta att man måste stå ruskigt still för annars blir det suddigt, har inte den bästa av kameror. Så om ni ser lite stela leenden framöver så vet ni vad det beror på *hehe*

Jag håller på att baka bröd. Hittade ett recept på nätet som verkade gott så jag modifierade det lite och slängde i sånt jag gillar och som min mage mår bra av.. =)

Dagens klädsel blev följande:
* Skjortklänning- H&M
* Bruna leggings- GT
* Brunt bälte- Vero Moda
* Stövlar- Don Donna
* Armand- H&M & Indiska (tror jag)

Imorn är det den stora våffel- frossar- dagen. Idag tog jag med mig våffellagg, smet å grejer till jobbet för att förbereda lite så imorn ska det frossas i våfflor!

En annan bra sak med imorgon är ju förståss att det är löning och det är ju aldrig fel! =)

Om en timma så är det Den rätte för Rosing. Ska bli intressant att se om Linda är lika tråkig och ointresserad som vanligt och om grabbarna är lika nonchalanta. Har man inget eget kärleksliv så får man ju gotta sig i andras.. *hehe*

Sist men inte minst så är det ju Desperate Housewives klockan nio vilket är i princip det enda programmet jag verkligen följer (det och Project Runway)!

Gud vad jag svamlar, men jag måste ju fylla ut utrymmet här till höger.. ;o)

Världen samlas i mitt hem


När jag ändå är inne på inredning så passar jag på att slänga upp lite fler bilder från mitt hem. Som ni kanske vet (på grund av att jag tjatat om det innan;o) så vill ja ha ett personligt och framför allt mysigt hem! Visst kan jag tycka att totalt stilrena hem i inredningsmagasin är superfina, men jag skulle inte känns mig hemma i en sådan miljö.  Mitt hem består bla av det på bilden ovan:

- Väggmålning som jag knåpade ihop en kväll, inspirationen hittade jag på nätet, beamern lånade jag från jobbet. Vad skulle man ta sig till utan modern teknik va?! =)
- En drake i guld som jag köpte vid Kinesiska muren när jag var där i oktober.
- Mexicougn, visserligen köpt i en butik på Linnégatan, men iaf direkt importerad på beställning från Mexico. Jag älskar den verkligen! Sprider härligt ljus och värme med några blockljus i.
- Tavor tryckta på tyg, köpa i Australien.
- Fotografier från Thailand.
- Vattenpipa som jag köpte i Egypten när jag var där med Angelika för några år sen.

Alltid när jag är i ett nytt land så försöker jag köpa med mig någon sovenir, men det är inte alltid så lätt att hitta någon som faktiskt är snygg och passar i hemmet.

Senaste shoppingen!


Hade läst mycket gott om den vattenfasta pennan Crayon khol från Lancôme så jag var tvungen att köpa den och testa själv. Den är lätt att måla med och sitter bra och smetar inte ut sig runt ögat under dagen. Min förhoppning var att den även skulle sitta bra innanför den nedre fransraden, men det var det tyvärr sämre med, där var den inte bättre än min gamla penna från H&M. Dock så var det faktiskt ett stort plus att den inte la sig under ögat!

Eftersom jag hade 30% på Lindex så var jag tvungen att köpa den här söta somriga blusen. Kommer bli fin fin till ett par slitna jeans!

Fula byxor och annat obehagligt

De här byxorna från Gina Tricot måste vara något av det fulaste jag sett i byxväg! De påminner mig om en gubbe som jag hade hand om min enda (och sista sommar) som jag jobbade inom hemtjänsten. Gubben hade pungbråck och den hängde ner till knäna typ.. På pricken som på bilden såg hans byxor ut! Aldrig i livet att jag kommer att sätta på mig ett par byxor med inbyggd blöja! Min sommar innom hemtjänsten gav mig tillräckliga men utan att jag vill bli påmind om det med att behöva vila ögonen på blöjbyxorna.

När vi ändå är inne på äckliga grejer.. Det är någon som utsett det som sin uppgift i livet att smeta bajs på bänkarna vid Markladsgatan, så jävla äckligt! Någon stackars sate tvättar bort det varje dag, men likt förbannat så är det nåt offer som tömer tarmen där varje natt!

Våren flyttar in..


...och förmodligen ut imorgon då det ska bli minusgrader igen, men what the hack, det gäller att passa på att njuta så länge man kan! Igår gjorde jag det genom att planera nya blommor och glädjas åt tulpanerna som jag fick av mamma och idag genom att gå hem från stan efter jobbet. =) Om jag inte varit så snål så skulle jag haft färska blommor på bordet jämt, känns så vårigt och fint!

Ny fräsch hall!


Idag så har jag fått hjälp av mamma och pappa med att tapetsera hallen samt med att byta vägguttag och strömbrytare. Jag blev riktigt nöjd med resultatet, den känns mycket fräschare och ljusare än innan! I veckan så målade jag även tavellisterna vita som tidigare var i ek. Guldspegeln köpte jag på Chili när jag flyttade in i lägenheten och de små guldramara är köpta på Överskottsbolaget.


Före och efter. Visst blev det ljusare och trevligare?!


Före och efter. Vet inte om det syns så bra, men tidigare så hade de tapetserat över listerna i hörnen vilket gjorde att tapeterna bubblade sig fult. I veckan så rev jag bort tapeten, spacklade och målade listerna vita. Så när vi nu tapetserade så lämnade vi dem synliga. Vi har även bytt strömbrytaren till en från detta seklet =)


Före och efter. Tidigare så var det hål under uttaget för telefonen eftersom de försökt dra kablen till köket. Vi valde att sätta dit ett lock och tapetsera över det helt. Jag har ingen hemtelefon och skulle nästa ägare vilja ha en så är det ju bara att sätta dit en dosa, alla sladdar finns kvar bakom. Eluttaget är även bytt till ett nytt fräscht!

Nu känns det faktiskt som att lägenheten är så gott som klar. Visst badrummet skulle väl kanske kunna fräschas upp lite, men jag tycker faktiskt att det är helt ok och har ingen lust att lägga hundra papp på en helrenonovering.

Jag tycker det är roligt att vi människor är så olika. Vissa bryr sig inte alls om det estetiska i hur de bor och trivs aldeles utmärkt med det. Själv så tycker jag det är riktigt roligt med inredning och trivs bäst när mitt hem känns hemtrevligt, personligt och fint! Men det är väl en himla tur att vi alla har olika intressen och tankar, tänk vad tråkigt det skulle vara annars!

Jag ska bli faster!!!

Igår när vi var hos min bror och han tjej på middag så sa de att det skulle visa lite kort. Bororsan gick och hämtade ett papper, ett papper med bilder från ultraljudet! Blev så glad när jag fattade vad det innebar! Så i september så är jag förhoppningsvis faster!

Supergod kladdis med mint (recept)


Min käre bror fyllde år i veckan så imorgon så ska vi svänga över på en fika och då kan man ju naturligtvis inte dyka upp utan tårta! ;o) Det blev en väldigt enkel men sjukt god tårta, mintkladdkaka fast utan Marianne och dubbelt så mycket Fatzer mint den här gången. Naturligtvis så kunde jag inte bärja mig tills imorgon, så jag var tvungen att göra en liten mini kladdis till mig själv! *hihi*

Dagens klädsel + svammel


Hej på er! Då var det fredag igen, den här veckan har gått med rasande fart! Men det gör det inte mindre skönt att det är helg igen! =) Det blir en lugn fredagskväll för min del idag. Jag har varit och handlat taper och kontakter idag samt slipat och grejat klart i hallen så nu är det bara att smälla upp tapeterna! Det blev offwhite tapeter med begie medaljonmönster på, tror det kan bli fint.. =)

Imorn är det som sagt TUR2009 mässan som står på schemat. Om det är fint väder så har jag stora planer på att promenera bort till mässan. Men vi ska mötas upp där vid tio-tiden och jag är ju som bekant inte så morgonpigg så det återstår väl att se hur det blir med den saken *hihi*

Föresten.. nu är våren här! Och hur vet man det då? Jo, det luktar koskit! *hehe* Ett mycket säkert vårtecken! Upptäckte det idag.. =)

Dagens klädsel: Block-mönstrad klänning från H&M. Grå kavaj från Vila. Svarta leggings från Cubus. Svarta over knee mocca stövlar från Bianco. Stor herrklocka köpt i Kina. Halsbandet är egenkomponerat.

Renovering av hallen..

Hallå vänner! Vad tycker ni om tapeten till vänster? Tänkte ha den i hallen. Först var jag inne på nån fondvägg, men jag tror nog ändå att jag kör på vitt. Jag tycker hallar känns mer mörka och instängda med murriga färger och det vill man ju inte! =)

Ikväll så har jag slipat, spacklat och målat listerna i hallen. Jisses vad det rök när jag slipade, fick nästan andnöd där ett tag när näsborrarna var fulla med damm och det yrde runt så man knapt kunde andas. En lessons learned till nästa gång är helt klart att anväda munnskydd!

Imorn är det fredag (no shit!) Då ska jag måla ett andra lager och baka nån god tårta till min kära bror som fyllde år igår! Annars blir det nog lugnt. På lördag är det TUR2009 mässa på Svenska mässan, en resemässa. Vi tänkte gå dit och se om man kan göra några fyndresor. Om inte annat så kommer man förmodligen att bli galet sugen på att resa iväg!

Matthew Williamson for H&M


Den 23 april släpps Matthew Williamsosn kollektion på H&M. Utav bilderna ovan att dömma så kan det nog bli en riktigt hit! Jag kommer definitivt inte att stå utanför och köa, men ett litet besök efter jobbet kommer det med all säkerhet att bli! =)

Dagens klädsel


Mossgrön klänning från Gina Tricot. Svarta strumpbyxor. Svarta over knee mocca stövlar från Bianco. Svart nitskärp köpt i Kina. Väska, Mulberry.

Nu finns det ingen återvändo!


Fick för mig att byta tapeter i hallen så efter jobbet hakade jag på min kolega Berth bort till Sisjön och köpte stämjärn, slippapper, spackel mm. Ända sen jag flyttade in så har jag stört mig på att man bara målat över borden, att tapeten är helt veckad i hörnen och att de gjort nån ful hemma lösning med telefonsladden när de dragit den till köket! Nu ska det banne mig bli ordentligt gjort! Har ägnat ca två timmar åt att riva bort tapet, det var ca fyra lager så det tog sin lilla tid. Sen hoppas jag att pappa kan asistera mig lite och fixa nåt man kan sätta i hålet under telefonuttaget.. ;o).

Krås!


Härligt våriga plagg från Ellos som ger mig ha-begär! Ynka 249 kr stycket kostar de små läckerbitarna!

Dagens klädsel + svammel

Idag tog jag mig äntligen i kragen och begav mig till gymmet! Även om det skedde aningen motvilligt så är jag ändå stolt över mig själv! Det blev 45 minuters bergsklättrande på löpbandet. Jag vet inte vad som har hänt, men jag är fruktansvärt osugen på att gymma och jag är rädd för att det inte kommer att bli bättre när det blir ljusare och förhoppningsvis finare väder. Fast helt slapp är jag inte, jag kan gå mil bara solen tittar fram, det är bara gymmet jag för tillfället har något emot...

Nu har jag precis käkat kvällsmat, det blev fisksoppa! (surprise va?!) När jag växte upp så åt vi nästan alltid bara mackor på kvällen, förutom på helergna då vi lyxade till det med våfflor och andra onyttigheter. Jag vet att det är mer näringsrikt att äta riktigt mat på kvällen, men det tar lixom emot att ställa sig och laga tex kött, potatis och sås, det känns aldeles för mastigt! Däremot så gillar jag soppa starkt i alla de former. Det är varmt, mättande och gott (lite beroende på vem som gjort soppan då ;o) OCH man blir inte proppmätt efteråt.

Sist men inte minst, dagens klädsel:
* Grå leggings- GT
* Svart klänning- Indiska
* Grå kavaj- Vila
* Halsband- egen komponering
* Armband- Miss Dee
* Väska- Mulberry
* Svarta over knee stövlar i mocca- Bianco

H&M beställning


Har lagt en liten beställning från H&M. Tyvärr så kom inte klänningen längst till höger in förän den 22 maj så den sket jag i. Vem orkar vänta så länge? Dessutom så kommer den säkert komma ut i butik innan dess, galet snygg är den iaf! Det blev iaf två likadan tröjor. Har redan en lika dan fast grön som jag älskar och lite fler färger skadar ju aldrig =). Sist men inte minst så blev det ett slappt vitt linne. Känner på mig att det kommer att vara snyggt till jeansleggings och en kavaj med uppkavlade ärmar. =)

Lyxig fisksoppa!


Trist bild, men väldigt god soppa! Tro mig, en soppa med två sorters fisk, räkor, musslor, vitt vin och grädde kan inte misslyckas! Ibland är det synd att man bor själv, som nu till exempel då jag har soppa till ett helt kompani! Får väl leva på soppa den kommande veckan så kanske jag hinner äta upp den innan den blir för gammal.

Ingredienser till en hel massa portioner, kanske 8 st:

400 gr vit fisk

300 g lax

300 gr räkor

1 burk musslor

1 gul lök

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

1 tsk basilika

2 tsk tomatpuré

2 1/2 dl vitt vin

2 st fiskbuljongtärningar

2 dl vispgrädde
4 dl vatten
2 msk mjöl
cayennepeppar
salt & peppar

Gör så här: Hacka vitlök, gul lök och purjolök och fräs det mjukt i en stekpanna. Lägg över i en kastrull, tillsätt tomatpuré, kryddor, vin, buljontärningar och vatten och låt koka upp.  Skär fisken i mindre bitar, lägg i grytan och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt grädde och mjöl (skakat med lite vatten) och låt puttra ytterligare några minuter. Lägg sist i muslorna och räkorna, smaka av med kryddor. Och voalla, väldens godaste fisksoppa!


Djävulskt söt!



Hallå vänner! Nu är jag tillbaka i Gbg! Jag har varit i Trollhättan i helgen och varit hudvakt åt det här lilla söta monstret tillsammans med Åsa *hehe* Wille är verkligen bedårande söt, men galet busig och bitig. Tack gode gud för att jag inte har en valp på heltid, jag är helt slut efter en helg (och då var det ändå Åsa som fick gå upp på nätterna och kissa av honom) *hihi*

Annars så har helgen varit väldigt lugn. Igår så bakade vi lite smaskiga kanelbullar som vi tryckte i folk som kikade förbi och på kvällen kollade vi som så många andra på melodifestivalen. Jag tycker det va lite kul att hon som vann vann (minns inte vad hon hette) Jag tror att hon blev mycket gladare och mer överraskad än vad tex EMD eller Måns Semelröv hade blivit om de vunnit!

När jag kom hem idag så slängde jag på mig fritidskläderna och gav mig ut på en promenad. Vilket härligt vårvädert det var i eftermiddag! Mer av den varan tack! =)

Fredags fräckis =)

James Bond sätter sig bredvid en vacker kvinna vid en bardisk och börjar pilla på sin klocka.
"Är din dejt försenad?", undrar kvinnan.
"Nej", svarar Bond, "det här är en specialklocka som skickar information. Just nu står det att
du inte har några trosor på dig."
Kvinnan blir förskräckt.
"Men då fungerar den inte!", säger hon.
Bond knackar på klockan.
"Den går en timme före"

Jag älskar smågodis men hatar kyla!


Nu har vintern kommit till Göteborg! =( Varför ska snön alltid promt komma i mars och inte i december när man vill ha den!? Sitter här med dubbla raggisar och fårskinnstofflor framför värmefläkten. Fy farao vad jag hatar att frysa! Men detta är nog knappast någon nyhet för de som känner mig *hehe*

Anna tipsade igår om en godisaffär som heter 4-gott och skulle vara en av Göteborgs bästa så idag efter jobbet tog jag mig dit för att ladda upp lite inför helgen. Jag kan inte fatta att jag bott i Göteborg ett helt år utan att känna till denna fantastiska affär! Jag har inte sett så många olika sorters smågodis på ett och samma ställe i hela mitt liv! Fattar inte att inget berättat om den för mig tidigare! Jag vet, jag är patetiskt lyrisk över denna upptäckt, men jag är en riktigt smågodis knarkare (iaf på helgerna)!

Nu ska jag koka mig lite banangröt :o) Fick en plöstlig craving efter detta.. helskumt! Ciao!

Gårdagens klädsel + svammel


Det blev inte mycket bloggat igår. Jag jobbade sent och sen följde jag med Anna hem och åt kladdkaka! Väldigt god! Hon hade oxå testat receptet som jag hade på min blogg för ett tag sen, men till skillnad från Emilys och Åsas så blev hennes superkladdig, trots att båda bestämt hävdar att de hade inne den i exakt 14 minuter..*hehe* Måste bero väldigt på vad man har för ugn och kladdig kakan blir..

Han inte med att fota imorse så ni får en gårdagens istället: Kjol från Lindex. Topp från Cubus. Svarta strumpbyxor. Svarta mocca stövlar från Tamaris. Halsbandet är egenkomponerat.

Söta kjolar från Gina!



Jag vill ha alla! Roskjolen har jag bloggat om förut, den blå/vit- randiga hade varit supersöt en varm sommardag och den svarta med nitar apcool a night out! MEN jag ska försöka hålla mig från att köpa någon av dem för jag har ju lixom redan ett gäng kjolar.. försöka alltså.. ;o)

Stackars tös!

Sitter och slökollar lite på Den rätte för Rosing.. Snacka om förnedrings tv! Det är nästan så att jag tycker synd om henne! Fan va mycket skit de snackar bakom hennes rygg! Totalt nedvärderande och respektlösa kommentarer. Jag kan slå vad om att alla utom ev Ludde (eller vad han nu heter..) enbart ställde upp för publicitet at för att få resa! Dessutom så hörde jag en fågel kvittra i mitt öra idag att det var ca 100 personer som sökt till programmet och inte en miljon... Det förklarar ju varför kompletta idioter fick vara med.. får jag har svårt att tro att utav en miljoner killar så var de här killarna de enda "guldkornen" man kunde hitta.. Nog om Rosing!

Helgens budget shopping!



För att ni inte ska tro att jag är helt shoppinggalens så vill jag först bara skriva att jag lämnade tillbaka de båda leggingsen som jag köpte förra veckan samt skinnjackan från Bubbleroom!

* Crossover väska från Wasséns, 349 kr (väskan från Åhlens som jag bloggade om var pytteliten och verkligen inget att hänga i julgranen.. eller ja, egentligen så kanske den hade passat bäst frö just det ändamålet *höhö*
* Svart/vit klänning från Gina, 149 kr
* Svart halsband med "bollar", 38 kr i väskaffären mitt emot Mango
* Halsduk från H&M, 129 kr. Jag ville ha en halsduk i både svart och brunt som matchar den bruna skinnjackan OCH tex en svart väska eller svarta byxor.

Dagens klädsel + svammel


Gud vad skönt att den här dan är över! Jag är inte precis överförtjust i måndagar, vet inte riktigt varför, men de känns kort och gott bara jobbiga, överflödiga och på tok för långa! Jag har inte mycket att tillägga idag känns det som, det har varit en ganska händelselös dag. Det roligaste som hänt idag var att Eias ringde och berättade att de köpt hus! Väldigt många vuxen poäng på det!

Dagens klädsel: Svarta leggings från Cubus. Tröja från H&M. Over-knee-stövlar från Binaco. Väska från Jimmy Choo. Stor herrklocka köpt i Kina.

Nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan och vänta på att Project Runnway ska börja. Föresten, va skönt att det är ljust när man åker till jobbet nu! Hoppas ni får en mysig kväll! Puss å kram!

Fooling around.. =)

Igår inveg jag och Åsa min nya blender och blandade lite goa drinkar! Eller ja, egentligen så blev det bara en sorts drink, men go va den! Vi mixade is, sprite, tropsik juice och Smirnoff apple.

Vid halv elva tiden så drog vi in till Bliss, det var lugnt i början men det kom igång rätt snabbt! Men en sak förstår jag verkligen inte.. Bliss är en bar utan dansgolv.. så långt är jag med, men varför varför varför ska de envisas med att höja musiken så mycket att det blir omöjligt att prata med varandra utan att skrika i varandras öron???

När vi tröttnade på att skrika så drog vi till Excet för att shaka asset lite. Det var bra musik som vanligt så tiden flög iväg! Jag gillar vekligen Excet på det sättet, för man VET att de alltid spelar bra musik (hiphop RnB)!  Sen att det är en jäkla köttmarknad det är ju en helt annan historia *hihi* Längtar till våren då alla uteterasser öppnar, då känns alla clubar så mycket större och softare!

Innan vi gick så kom vi på den brilianta idén att ta lite fina kort på oss. Som vanligt så urartade det, men vi hade väldigt roligt.. åt oss själva! *asg*

Tillslut så fick vi även till några normala kort! Vi konstaterade även att min utseende ålder sjönk ungefär fem år med uppsatt hår.. och numera så ser vi ju självklart det som något positivt! *hehe*

Flämtande Uttern (recept)



Kärt barn har många namn! =) Det här receptet har jag stött på hos flera av mina vänner, vilket så klart måste betyda att det är väldigt gott och omtyckt! Dessutom så är det superenkelt att göra och det gör ju inte saken sämre!

Gårdagens klädsel kort och gott



* Guld/svart randig klänning- H&M
* Svarta leggings- Cubus
* Svart skärp- Rut mfl
* Guldklocka- Guess
* Svart over knee mocca stövlar- Bianco
* Crossover väska- Jimmy Choo

Äntligen en skinnjacka som passar!


Skinnjackan (den svarta till höger) som jag beställde från Bubbleroom för ett tag sen får åka tillbaka eftersom den var för kort på ärmarna. Jag har ALLTID detta problem med jackor, speciellt med skinnjackor verkar det som. Idag när jag var på väg hem från jobbet så gick jag förbi en skinnaffär som hade utförsäljning och eftersom jag spanat in alla "vanliga" affärer efter den perfekta skinnjackan så gled jag in. Kom ut med den här ljusbruna jackan. Den känns jättebra och är helt ok i ärmarna! Dessutom så finns det marginal så om jag skulle störa mig på att ärmarna ändå är för korta så går de att lägga ner. Skinnet känns tjockt och är verkligen supermjukt!

Två sorters Cupcakes!




Blev så sugen på att vara lite pysslig när jag satt på jobbet idag och som tur var så är det ju fredag imorgon så då får man ha med sig fredagsfika! Vet inte om det här plötsliga suget kanske kan vara en motreaktion till att arbete framför datorn. Tänk vad kul att få jobba med något där man faktiskt får använda händerna och sin kreativitet! Hur som helst, det blev två sorters cupcakes, en med citronsmak och en med choklad och geishasmak!

Update: Kärebarn! Jag glömde ju skriva att man ska choppa upp ett hekto geisha och ha i smeten innan man gräddar muffinsarna!

Dagens klädsel + svammel


Imorn är det fredag! Den här veckan har gått otroligt snabbt, skönt för jag vill ha vår nu! Imorn blir det AW med Anna och ett gäng och sen senare på kvällen kommer Åsa!

Hade en väldigt bad hairday idag så det fick bli uppsatt och det hör ju inte till vanligheterna precis. Ser att linsen på kameran var väldigt skitig och tyvärr så har jag fortfarande inte fått igång mitt photoshop! *suck*

Dagens klädsel: Svart poloklänning från H&M. Glansiga leggings från Cubus. Svarta overknee stövlar i mocca från Bianco. Skärp från H&M. Väska från Mulberry. Örhängena är en present från Emelie.

Leggings- behålla eller returnera?

Köpte de här leggingsen igår. De första har en liten dragkedja längst ner och kommer från H&M och de till vänster är från Cubus och har en guldig dragkedja som går ändå upp till mitten av låret. Vet inte om jag ska behålla dem eller ej?! Har ju redan några leggings innan om man säger så! Någon som vill ha ett par i guld från AA kanske? ;o)

Är lite inne på att behålla de med den långa dragkedjan, hade nog vart riktigt coola till ett par pumps..!





Dagens klädsel + svammel


Nej jag har inte gått och fått ont i magen igen.. det var vad mina föräldrar trodde när jag inte bloggat på en dag *haha* Jag har bara haft det väldigt trevligt! =) Igår kväll så var jag på Jensens och käkade med Emelie och Åse. Det blev tacotallrik, vitlöksbröd och liiite för mycket glassbuffé till efterrätt! ;o) Vi pratade om ditten och datten och hade riktigt mysigt! Både de här töserna jobbar med utsatta i samhället (riktiga hjältar med andra ord..), men jag måste erkänna att man blir lite smått skrämd när man hör dem berätta om vad det är för typ av folk som driver runt på gatorna. Det där sista borde jag förmodligen inte ha skrivit för då förbjuder väl mina föräldrar mig att gå ut ensam efter mörkrets inbrott ;o)

                        

Idag så har jag varit på Bio med några töser och sett Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" Filmen var kanon och Noomi Rapace var fantastisk i rollen som Lisbeth Salander! Jag tycker att filmen speglade boken riktigt bra. Nu var det iof ett tag sen jag läste den, men känslan fanns lixom där.

Dagens klädsel: Jeans leggings från Gina. Svart jättegammal tröja från Only. Svarta over knee mocca stövlar från Bianco. Halsband från H&M och stor herrklocka från Kina.

Dagens slappis outfit + nyfärgad kaluffs


Idag gick jag från jobbet klockan halv sex OCH det var ljust! Helt underbart, nu känner jag att våren är på väg. Sen att det har snöat i stort sett hela dan det tycker jag att vi bortser ifrån.. ;o)

Jag kände lite lätt ångest över att gå till jobbet imorse eftersom jag visste att jag hade endel att ta igen (tex ca 70 olästa mejl!) från förra veckan eftersom jag missade en och en halv dag. Nu känns det iaf riktigt skönt för jag lyckades städa av det mest akuta plus att telefonen för en gångs skull var relativt tyst. Visst blev det en ganska lång dag, men det var det värt för det känns så skönt att vara i fas och att det inte finns en massa saker kvar som man "borde gjort".

Idag blev det en rätt slapp outfit: Stentvättade jeans från Gina. Blå/vit randig tröja från Lindex. Converse. Väska köpt i Kina (ska föreställa Coach).

Färgade håret hemma igår för första gången i mitt liv. Det blev faktiskt precis så som jag ville, dvs i stort sätt ingen skillnad alls från innan förutom lite mörkare och att utväxten försvann. Jag lyckades dessutom med den stora bravden att INTE fläcka ner hela mig *mycket stolt* Hehe!

Lättlagad fläskfilé gryta (LCHF & GI)



Igår gjorde jag den här fläskfilégrytan så nu har jag mat till hela veckan! Lite tjataigt med samma kanske, men så länge det är gott så funkar det för mig =). Jag har alltid tänkt på fläskfilé som lyxmat, men det är ju fasen billigare än lax! Hädan efter så kommer jag att laga mer mat med detta lättanvända ingrediens. Créme bonjour (eller färskost) är för övrigt oxå en väldigt smidig ingrediens att ha i gryor och är svår att misslyckas med. Dessutom så finns ju färskost numera i en massa goa smaker.

Crossover väska!

I lördags när jag gick till stan så hade jag en crossoverväska. Fattar inte varför jag inte satsat på sånna tidigare?! Var ju hur skönt som helst att inte ha något i händerna! Dessutom så slapp jag nackont.. =)

Hittade den här fina väkan på Åhlens för ynka 199 kr (genom en annan blogg faktiskt). Måste nog spana in den snarast! Hoppas att den är tillräckligt stor bara.. det är ju väldigt viktigt att man får ner hela sitt liv i den! *hihi*




Hälsobröd med lågt GI och mycket fibrer


Jag exprimenterade lite i köket idag och resultatet blev inte så pjåkigt om jag får säga det själv. Nästa gång så ska jag dock platta ner fröna lite uppepå så att de sitter kvar bättre. Profibre och Fiberhusk är två väldigt fiberrika produkter som man hittar bland hälsokosten i en vanlig mataffär.


Ingredienser:
50 gram jäst
6 dl mjölk
2 msk fiberHUSK
3 msk olja
1 burk kesella
2 tsk malda brödkryddor
1 tsk salt
1 dl Profibre
4 msk krossade linfrön
4 msk solrosfrön
60 grovt hackade valnötter
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
Att strö över: solroskärnor, pumpakärnor och flingsalt


Gör så här:

*  Smula ner jästen i degbunken. Häll på fingervarm (37°) mjölk och rör tills jästen löst sig.
* Tillsätt fiberHUSK, rör om och låt blandningen stå och svälla 10 minuter.

* Tillsätt olja, kesella, brödkryddor, salt, övriga torra ingredienser och det mesta av mjölet.

* Arbeta degen kraftigt, helst i maskin tills den är smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Degen ska vara ganska kladdig och är inte lämplig att knåda.

* Klä en långpanna med bakplåtspapper. Strö lite solrosfrön och pumpakärnor i botten, lägg i degen och tryck ut den.  Strö över solroskärnor, pumakärnor och lite flingsalt.

* Täck med bakduk och låt degen jäsa ca 1 timme.

* Grädda brödet  i 200°, i ugnens nedre del i ca 35 minuter.

Önskelista!



Man kanske kan tycka att det är lite för tidigt att skriva en önskelista till en 25-års dag som inte infinner sig förän den 26 maj.. Och det kanske ni har rätt i, men jag är så stolt över mig själv att jag överhuvudtaget har lyckats knåpa ihop en lista! Följande hade varit trevligt att få.. ;o)

* Plattång från GA.MA ceramic cp1 (finns bla hos Eleven.se)
* Silverring från Miss Dee
* Eye dust från Make Up Store i någon snygg grön färg, gärna en som skimmrar lite i guld.
* Soda Streamer
* Verktygslåda med en massa bra och ha grejer så som en slagborr, hylsnyckelsats, sandpapper, såg etc
* En antik jordglob, helst med belysning, max 34 cm hög
* Ljuslykta i vitt från Design House Stockholm

Är jag inte duktig som kommit på så många bra saker så säg.. =)

Ett ruggigt positivt inlägg...



.. känsliga läsare varnas! =) Jag är så glad att jag är så glad! Ibland så infinner sig den där känslan att man känner sig helt tillfreds med allt, det händer inte varje dag, men idag är en sån dag. Jag är så glad att jag har vänner och familj som jag älskar och som jag vet känner det samma för mig. Även fast de flesta inte bor i samma stad som mig så känner jag mig ändå aldrig ensam för jag vet att de finns där för mig. Jag är glad för att jag känner mig trygg i mig själv, att jag kan ha roligt ensam (och du syftar jag inte på något sexuellt *hehe*) och att jag  inte är beroende av att någon annan ska göra mig lycklig. Jag är stolt över att vara singel och stark och jag tänker inte ge mig in i något förhållande som känns halvdant utan vänta tills det känns helt rätt.

Den är konstig den där känslan av euforiska lycka för den kan infinna sig trots att alla parmatertar i livet kanske inte är precis så som man skulle önska att de vore.  För visst kunde jag haft ett roligare jobb, men jag har iaf ett jobb och arbetskamrater som jag trivs med. Jag kunde haft fler vänner i Göteborg, men de vänner jag har är världens bästa och jag vet att de alltid kommer att finnas där. Det betyder så mycket mer för mig än att ha hundra ytliga vänner som inte känner en på djupet. Jag kunde legat på en strand och sippat på en svalkande drink, nu gör jag inte det, men vetskapen om att jag kunde gjort det om jag bara velat räcker för mig. Dessutom så har jag en massa roliga och mysiga småsaker inplanerade de kommande helgerna att se fram emot!

Nu ska jag sluta att svammla och baka bröd istället!

Ps. Min lilla kokbokssamlig i köket blev inte så pjåkig om jag får säga det själv.. ;) Egentligen så tycker jag att det finaste är om man kan ställa upp böcker på tavellister ihop med tavlor och annat trevligt, men har man inte den möjligheten så får man göra det bästa av situationen!

RSS 2.0