Dagens klädsel + svammel


Svarta kostymbyxor från Esprit, topp och linne från H&M, stövlar från Vagabond, halsband från Indiska, klocka från Guess.

Nu närmar det sig första advent med stormsteg! Idag tänkte jag plocka fram mina julsaker, jag måste ju komma i stämning nu när jag och mamma ska åka till Lübeck på julmarknad imorgon. Klockan halv åtta går bussen från Nils Ericson platsen så det blir att gå upp tidigt imorn.. *jäääääääsp* på den! Men med lite tur så kanske man kan sova på bussen.. eller vid närmare eftertanke så kommer jag nog förr eller senare somna på bussen. Finns det något som är lika sövande som att höra motorljud?!

Hoppas att ni får en fin första advent för det tänker jag ha! ;o) KRAAAAAM

Julpyssel!

När jag var mindre så var jag en riktigt hejare på att julpyssla. Nu mera så känns det aldrig som att man har tid eller ro att sätta sig ner och greja. Fast jag måste säga att jag saknar det. Jag minns när jag stängde in mig i mitt flickrum, satte på julmusik och knåpade ihop julklappar. Vissa mer lyckade än andra *haha* Minns iaf att det var en mysig känlsa. Hittade lite bilder på de mer lyckade pysselprojekten som jag gjort:

 
Julgranskula med bilder på mina vänner, tyghjärtan, glittra hjärtan av oasis att hänga i granen eller till blomsterdekorationer (klickbara bilder).

En bra grej om man är pysselsugen är att köpa en pysselpåse, där finns allt som behövs för ändamålet =) Materialet till de två första bildern hiitar man på Panuro:


Nedanstående pysselpåsar finns på Rusta. Tycker de känns mer lovande (och prisvärda ;o) än de från Panduro!

Chokladfudge!

Där här är min absoluta favorit bland alla olika recept på julgodis! Superenkelt, inga skumma ingredienser och väldigt gott! Om du har rätta knycken så smakar godiset precis som chokladfudgen gör på marknader. =)


Dagens klädsel + svammel


Gårmelerad klänning från Only, kofta och glansiga leggings från Lindex, boots från ZARA, halsband från Indiska, stor herrklocka köpt i Kina, silverring köpt i Mexiko.

Herre gud! Kan det bli ljust nån gång idag! Jag förstår verkligen att det finns folk som blir deprimerande på vintern när man aldrig får se solen! Nu är ju jag som tur är inte en av dem =) Men lite sol hade ju inte skadat förståss.. Men, men, istället så får man gosa upp sig i soffan med en filt, tända en massa ljus och kolla på film med gott sammvete. Det är inte helt fel det heller (speciellt inte om man har en go grabb bredvd sig ;o)

Ikväll är sista gången på kustkepparutbildningen, men innan dess så tänkte jag kila runt en sväng på stan efter lite julklappar. Jag tänkte även anmäla mig till Friskis och Svettis (usch, vilket oerhört fult namn på en friskvårdskedja föresten.. kräks lite varje gång jag läser eller tar orden i min munn), jag har varit medlem på SATS nu i cirka två år, men jag har tappat sugen helt och med lite tur så kanske ett nytt ställe med lite goa vänner kan råda bot på det.. *håller tummarna*

Ciao!

Himmelskt god och enkel vaniljfudge!


Igår så provade jag ett nytt recept på julgodis och det visade sig bli lite för gott. Och med "lite för gott" så menar jag att jag nog får ta med godiset till Joel om jag ska lyckas hålla tassarna borta och inte äta upp det förrän glöggfesten.

Ingredienser:
4 dl socker
3 dl grädde
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
 

Gör så här: Koka socker, grädde och salt tills det klarar kulprovet. Ta av från värmen och vispa mycket kraftigt med elvisp i 1- 2 minuter tills smeten blir tjockare. Blanda i vaniljsocker och kakao. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna att sedan och skära sedan i lagom stora rutor.


Wii-festen!

För den som har missat det så var vi på fest hos Jossan och David i lördags. Temat var spelkväll och Jossan hade gjort en jätteklurig quiz med Wii-matcher som avslutande moment. Mitt lag förlorade stort och Joels vann *hmpf!* Vissa gick in för tävlingaran mer än andra.. när Ulle skulle fights så var det bäst att ta skydd! *asg*

Jossan (och förlåt, David ;o) hade fixat en massa gott snacks, pizzabullar, minipajer, dipp, chips osv. Farligt gott! =)


Jossans och Davids Twister duell tog säkert 20 minuter, ingen ville ge sig! Fick till en aphärlig bild på Jossan in action (flåt Josse, men den är störtkul jue!) Hur som helst så vann Josse och David blev lite putt *hihi* Guuud vad skönt det känns att man inte är någon tävlingsmänniska *hehe*

Vid två-tiden rullade vi hem tämligen nyktra.. Man ville jue inte sabba hela Ullaredsdagen morgonen efter lixom *hehe*

Vad har vi då lärt oss av bilderna ovan? Jo att..
...spontana bilder inte ALLTID blir bäst! (bilen längst upp till vänster)
...om man vänder man rumpan mot kameran 2009 så kan man räkna med att hamna på Facebook eller på en blogg.

Snälla tomten.. =)


...ge mig en sån här "cover all mix penna" från Make Up Store! ;o) Jag har tidigare haft en liknande produkt från samma märke men då i en liten rund burk (bidl och text ovan). Den var verkligen super för att täcka röda märken! Men hur smidigt hade det inte varit att ha den fast i "penn-format"?!

Lördagens klädsel


Svart klänning med puffärmar från Bikbok, grå kjol uppsydd i Kina, svarta strumpbyxor, mocca stövlar från Bianco, väska från CC, halsband från Indiska, stor silverring köpt i Mexico.

I lördags var vi på spelkväll hemma hos Jossan och David, hur kul som helst! Bilder kommer! =) Klänningen från bikbok fick agera topp.

Lagat mat till 12 luncher.. =)


Så där ja, då har man lagat ett gäng matlådor då! Närmar bestämt 12 stycken:

4 x flygande Jakob med ris
4 x biffar med soltorkade tomater, fetaost och ugnsrostade grönsaker
2 x helstekt kyckling med ris och kycklingsås
1 x spätta med ris
1 x currykyckling med ugnsrostade grönsaker


Till rätterna med ugnsrostade grönsaker kör jag på kall sås gjord på sweetchili och creme fraiche, gott och eneklt!

Sammanlagt tog väl detta cirka två timmar inklusive diskning. Inte allt för lång tid med tanke på att jag inte behöver laga lunch på 2½ vecka nu. *hihi*


Julgransbelysning för 20 kronor

När jag var inne på Myrornas en sväng i helgen för att leta ram till Jossan så såg jag att de hade julgransbelysning, precis det som jag tänkt köpa här i dagarna. Mitt bland alla lådor så ser jag den här till vänster.

Precis en sån här belysning har vi hemma och den är säkert 30 år gammal (eller vad tror ni mamma och pappa?). Hur som helst så är det denna belysning som har fungerat bäst och den har använts år efter år. Så när jag såg att det fanns en lika dan som fungerade så var det bara att slå till! *hihi*

Så nu har vi belysning i granen til Glöggfesten mina vänner! =)



Doppresent


Nu har smycket jag beställde till min brors dotter Beatrice kommit! Jag är supernöjd och jag hoppas även att lilltjejen kommer att uppskatta det längre fram i livet när hon förstår innebörden av uppskattning.. =)

Smycket beställde jag härifrån och det levererades inom utsatt tid i en liten ask.

Klänning med puffärmar



Hoppsan.. på den bilden så såg man inte allt för munter ut! *hehe* Men ignorera minen och kolla istället in den fina klänningen med små puffärmar.. =) Den inhadlades på Bikbok i lördags och kommer att få fungera som topp eller tunika över ett par tjocka leggings för min del, då den är i kortaste laget på mig. Att flasha baken (som allt för många unga gör..) i ett par strumpbyxor med en minimal "klänning"/tröja över är bland det fulaste och trashigast som finns!

"Råkade" även få med mig ett par öhängen hem från Åhlens.. =)

Dagens outfit + svammel


Tröja från Vila, krokodilmönstrade leggings från Lindex, boots från Skopunkten, halsband köpt i Smögen, ring från Miss Dee, stor herrklocka köpt i Kina

Nu ska jag jag promenera in till stan. Ska bli underbart att få lite sol i ansiktet! Tror jag stoppar ner en bra deckare i väskan om jag skulle få för mig att smita in på ett café i Haga och sätta mig och läsa en stund. Undra om de börjat sälja lussekatter utanför Arkaden? Fick mersmak sen igår! *hehe*

Ikväll är det Spelkväll hos Jossan och David, ska bli superkul!

Korv är gott! =)


Det bästa med julmarknader förutom julstämningen då är att man får provsmaka en massa goa grejer! =) Och näää, jag vet det kanske inte är så hälsosamt så här i svininfluensa tider, men åker man på det så åker man på det lixom och dessutom så smittar influensan mest genom att man "andas" på varandra och inte speciellt mycket genom att man tar på "saker"

Köpte jättegott färskt bröd och en kryddig och god spickekorv. Tänk att något så enkelt som en korvmacka med en massa smör kan vara så himla gott! Nu hänger korven i köket och gottar till sig. Enligt tanten som sålde den så blir den ännu godare om den hänger så i rumstemperatur i minst två veckor till. Men om jag känner mig själv rätt så kommer det inte att hänga så mycket korv kvar om två veckor, den kommer att vara uppäten! *hihi* Tanten sa oxå att den klarar sig fint i fem månder när den hänger så, låter skumt, men jag tror henne. =)


Tjolöholms julmarknad...


... var mysig och lite regnig! =) I slottet fanns en jättestor och fin gran och en öppen brasa, mysigt! Vi passade även på att fika, vilket innebar årets första lussekatt! =) Och nej, jag var inte där själv, Jossan var oxå med, men hon kortvägrade.. rackarunge där! ;o)

Vad gör saxen i väskan?


Nu är det bevisat, jag är snurrig! Jag letade som en galning efter saxen tidigare idag, när jag kom hem från julmarknaden så hittade jag den i väska.. *haha*

Topp med puffärm från Bikbok



Den här vill jag ha fast i svart! Läste även att den finns som topp, måste spanas in imorgon!




















Det är dax för...



..fredags myyyyyyyyys! *hihi*

Jag är nyss hemkommen från en väldigt mysig julmarknad på Tjolöholmsslott med Jossan.

Nu sitter jag och mumsar på en VÄLDIGT god spickekorvsmacka och kollar på Idol. Snart ska jag hugga in på den här skålen med godis!

Imorn ska det tydligen bli fint väder! Om det blir det så tänkte jag passa på att få lite sol i ansiktet och gå in till stan en sväng!

Later! 

Mandelbiscotti med saffran (recept)


Igår så fick jag ett litet ryck och bakade lite godsaker till Glöggfesten. Först ut var gammal hederlig knäck och saffransbiscotti med mandel, här kommer receptet på skorporna:

Ingredienser:

100 gram smör eller margarin 
1 kuvert saffran (egentligen så skulle det va två, men det va så hiskeligt dyrt med saffran i år så jag blev lite snål, 40 kr/0,5 gram dvs ett paket för den som undrar)
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skållade och skalad sötmandel


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mortla saffranen med lite socker och rör i denna och mandeln i smöret. Blanda i ägg, socker, mjöl och bakpulver. Rulla ut degen i 3 långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem en aning. Grädda längderna i 200 grader i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut plåten och dela längderna i sneda bitar med en vass kniv. Rosta dem i 175 grader i ytterligare 15 minter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå kvar till de svalnat med luckan stängd.


Helgen som gick! =)

I helgen var jag och Joel (ja det är officiellt nu ;o) hemma i Falköping och hälsade på. Vi var inte hemma förän rätt sent i fredags då Joel (som har visat sig vara den förståndiga i det här förhållandet.. *hehe*) insisterade på att vi skulle byta till vinterdäck innan vi åkte. Efter två timmar ute i kylan så var jag hyffsat bitter när vi väl gav oss iväg. På vägen hem så stannade vi på Allum för att käka lite och köpa färdgodis (bilderna nedan). När vi hade ca fyra mil kvar hem så började det toksnöa!

I lördags så visade jag honom den stora metropolen Falköping inklusive den nya bowlinghallen, riktigt fräsch var den! OCH dessutom så vann jag över bowlingproffset Joel, det kan jag leva på länge! *hihi* På lördag kväll så var vi hemma hos Emily och Dennis på middag och spel, hur kul som helst! (Emily, glöm inte skicka receptet på den goda maten till mig!).

I söndags så var vi uppe på berget en sväng och sen på Falbygdens ost. Fick faktiskt lite julkänslor av alla julgrejerna! Och mer sånt blir det på torsdag då jag och Jossan ska på julmarknad på Tjolöholmsslott!


Efter att Joel sölat ner HELA bordet med cola och vi diskret förflyttat oss till bordet bredvid spärrar städaren demonstrativt av området med gula skyltar och muttrar något om "vuxna barn".. Förstår inte alls hur han tänkte där.. ;o)


Vadå godisfria kassor? Vilken diskriminering! (vi ställer oss i den lååånga icke godisfria kassan) Efter ett tag konstaterar vi att de nog menar att det inte finns något godis vid de kassorna och inte att man inte får KÖPA godis där.. Vi bytte kö..;o) Ibland så har man otur när man tänker helt enkelt..


Jag och Joel för några veckor sen..

Marabou passion fruit



Jag börjar känna mig lite som en reklampelare för Marabou, men det gör inget för de har ju så himla goa grejer! Senaste upptäckten är deras mörka choklad med passionsfrukt smak, sanslöst god! Syrlig och söt på samma gång! =) Ett måste att prova!











The Vampire Diaries

Jag har börjat kolla på en ny serie på nätet som heter "The Vampire Diaries". Likt True Blood (som totalt fastnade för!) så handlar även denna serie som ni kanske redan har listat ut om vampyrer. Serien skiljer sig rätt mycket från True Blood, men är riktigt bra! Att de två manliga huvudrollsinnehavarna dessutom är grymt snygga gör ju inte det hela sämre precis! *hehe*


Jag har kollat på avsnitten på den här sidan, men om de inte skulle kunna funka så söker ni bara på namnet + "stream" så hittar ni med största säkerhet ett gäng sidor som ni kan kolla serien på!






Konsekvenserna av svininfluensan


Då var man snart skeppare då.. typ =)

Jag klarade mitt förarintyg prov igår! Gött, nu är det bara kustskepparexamen kvar och det provet går av stapeln den 8 december. Det vill säga tre dagar efter glöggfesten och min brorsdotters dop. Oops! Men jag får väl ta mig i kragen och plugga lite veckan innan! =)


Ikväll så är det möte med mitt konsultföretag, sen måste jag hem och packa och greja inför helgen! Ska bli mysigt att åka hem i helgen!


Dagens outfit + nyklipp! =)


Kjolen är uppsydd i Kina, ribbat linne från H&M, spetskofta med lite puffärm från gina, svarta strumpbyxor, moccastövlar från Tamaris, halsband från Indiska, stor herrklocka köpt i Kina, silverring köpt i Mexico.

Igår var jag och klippte mig efter jobbet. Heeeelt underbart att få av de mest slina topparna! Jag klippte mig på en salong som ligger i Palace-huset mitt emot Shock och Chili. Ynka 199 kr kostade det! Det gillas av min plånbok det. Det var ett gäng helsköna invandrare som ägde stället och han som klippte mig gjorde det med finess. Attas vad snabbt det gick i början, jag trodde nästan att han skulle klippa av mig alltihopa först! Men sen lugnande han ner sig och trimmade det =) Som grädde på moset så fönade han till det fint oxå! Om jag bara ska toppa mig igen så kan jag definitivt tänka mig att gå dit!

Ikväll så ska jag göra första provet av två i min kustskepparutbildning. Hoppas att det går bra och att jag hittar till rätt lokaler på Chalmers. Jag har stämt träff med en kille utanför som ska visa mig vägen, hoppas bara att han inte glömt av det! =) Om provet går fort så smiter jag direkt till kursen efteråt för då slipper jag gå imorn och är då ledig! =)

Mr J var hos mig igår. Vi smaskade på nybakat bröd (eller gentligen va det mest jag som smaskade för han va mätt, men jag tvingade i honom en lite ostsmörgås iaf *hihi*) och kollade på Desperate Housewives. Det känns verkligen sjuktbra, han är så himla underbar! =)

På fredag åker vi hem till Falköping. Det ska blir kul att mina föräldrar ska få se vem det är jag umgås med hela tiden. På lördag ska vi till Emily och Dennis på lite lördagsmys, ser fram emot detta massor! =) Sen tänkte vi även hinna med lite bowling och ett besök på Falbygdens Ost. =)

Apsnyggt nitskärp!


Trots att jag lämnat tillbaka detta så måste jag ändå tipsa om det för det är verkligen perfekt! Tyvärr så tyckte jag att det satt i tightaste laget på mig så det fick åka tillbaka till ZARA. Ynka 149 kr kostade det!


Dagens klädsel + svammel


Marinblå skjortkänning från H&M, glansiga leggings från Lindex, boots med dragkedja från ZARA, lackskärp från Rut m fl, halsband köpt i Smögen, stor silver/svart ring köpt i Mexico.


Mitt hår är så galet slitet! Varje gång jag har duschat så får jag bokstavligt talat slita i det för att reda ut det! Om jag inte klipper mig snart så kommer det väl sluta med att jag sliter av mig allt hår! =( Med andra ord så är det jag som åker till stan efter jobbet och letar en dropp-in klipp tid!

När vi nu ändå är inne på hår. TRESemmés shampoo och balsam är riktigt bra och gör håret mjukt och glansigt!


Malmö shopping!


Köpte jag inget mer kanske ni nu undrar? Och jo.. det gjorde jag, fast det lämnade jag tilllbaka =) Jag köpte en jättefin svart fodralklänning på H&M, men kändes inte helt hundra nertill plus att den var lite genomskinlig. Jag köpte även ett apsnyggt nitbälte på ZARA, men det kändes lite för tight och det blev lixom lite kasslervarning över det hela så det åker oxå tillbaka.

Det jag behåller är ett par sköna tummevantar i lammnappa till skidåkningen och ett läppstift från Loreal. Är helt såld på färgen, lite lätt rosa med shimmer efffekt!

Lördagens outfit





I Malmö i lördags så hade jag på mig följande:



* Kjol med hög midja köpt på Supré i Australien
* Topp från H&M
* Bästa strumpbyxorna från H&M med "soft waistband"
* Over knee mocca stövlar från Bianco
* Omlott nitbälte från Lindex
* CC-väska köpt i Kina
* Armband och örhängen från Indiska
* Halsband köpt i Smögen.















Helgen i Malmö med tjejerna!

Som sagt så var jag i Malmö i helgen med töserna. Himla mysig stad det där! Jag gillade verkligen atmosfären, alla gamla hus, mysiga gator och cafeér!


I fredags så var vi på en mysig, men lite haltacky mexikansk resaurant och käkade jättegod mat! Det roiga var att den smakade nästan precis så som den gjorde i Mexico! =) gott och roligt var det!
 

Vildana och Åsa på restaurangen


Åsa och Jag


Hela gänget.. som sagt, goood mat! =)


På lördagen så gick vi på stan och shoppade. Tur att Lindex hade stora sköna sittpuffar när man blev trött i benen. till skaen hör oxå att det här kortet togs i typ affär nummer två på dagen.. Med andra ord.. Vi börjar bli gamla! ;o)


Det var riktigt härligt väder i lördags, sol och runt 12 grader, nästan som vår! =)


Åsa har precis korkat upp det mousserande vinet. snygg tatuering Helene och tuuur att de har skrivit rumsnumret inne i rummet så man inte blir osäker på vart man är när man vaknar upp på morgonen..


Kladdiga muffins och mousserande vin!


Riktigt gott! Måste köpas igen!




Fina tjejor!


Emelie och Åsa..


Söta Emily!


Me! =)


Wildy och jag!


Nenis


På lördagkväll så käkade vi jättegod Tapas!


Åsa och Emily


Sista anhalten efter Casino Cosmopol (där jag för övrigt vann hela 100 kronor! ) blev cluben Etagé. Helt ok ställe, lite "Växjö Stallarna" känsla över slagergolvet. På det andra golvet så spelades det House, så där bra, men vi hade kul ändå! =) 

Kladdiga chokladmuffins med mint och marsmallows



I onsdags så bakade sånna här muffins. Istället för att slänga i marshmallowsen efter halva gräddningstiden som det står i receptet så rörde jag i dem från början i smeten. Muffinsen blev hur goda som helst, men marshmallowsen smälte lixom så man såg dem nästan inte när de var klara. Så nästa gång så kanske jag ska testa att göra som receptet säger istället *hehe* Men goda som attan blev iaf! =)

Ingredienser:
2 st   ägg 
2 dl   strösocker, ca 
150 gram   smör 
8 st fazer mint bitar
5 msk   kakao 
1 tsk   vaniljsocker 
1,5 dl   vetemjöl 
2 dl   marshmallows, mini 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader och smält smöret i formen.

2. Blanda ägg och socker med en trägaffel.

3. Smält smör och låt det svalna. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Häll i smord, bröad form.

3. Grädda ca 20 minuter och lägg i marshmallows. Grädda ytterligare 5-8 minuter. (kakan ska vara kladdig) Dekorera med ytterligare marshmallows.


Efter jobbet idag så tag jag tåget ner till Malmö för en härlig helg tillsammans med tjejerna! Ses igen på måndag! KRAM!


Dagens klädsel + svammel


Finstickad kornblå klänning från H&M, glansiga svarta leggings från Lindex, boots från ZARA, bälte från Missäy(?) i Nordstan, stor herrklocka köpt i Kina, silverring köpt i Mexico och halband köpt i Smögen.


Idag kan årets första snöflingor! Det var inte många, men flingor var det likt förbannat! *hehe* Kallt som attan är det också! Tyvärr så gör sig detta faktum även påmint i min lägenhet som blir i kallaste laget på vintern och i varmaste laget på sommaren. Visserligen så tycker jag att en innomhustemperatur under 25 grader är kallt, tänk er då hur kallt jag tycker att 19 rader är! *brrrrrr* Gud vad bitter jag märker att jag låter nu när jag läser igenom vad jag har skrivit *haha* Men ni som känner mig vet att bitter är ungefär så långt ifrån min personlighet som man kan komma.. slänger in lite irroni på den oxå.. ÅHHHHH va mysigt med snö 1½ månad innan jul! ;o)

Jag kletade in mig med lite brun utan sol igår.. Det är ju helt vansinnigt vad mycket fräschare och snyggare man känner sig när man inte längre är genomskinlig *hihi* BUS is da shit! =)


Ikväll blir det middag och mys med Mr J. Har faktiskt börjat vänja mig vid att sova med honom och det känns nästan tomt utan.. Ett gott täcken skulle jag gissa.. Speciellt som att min säng är 1,20 bred *hehe*


Nytt nitbälte =)



Jag var inne på Bikbok igår och spande in ringen och skärpet som jag bloggade om.. gick väl sådär. Skärpet fanns inte och ringen var ingen ring utan ett armband! *haha* Visserligen väldigt fint men inte riktigt vad jag var ute efter! Istället så köpte jag ett skärp i en lite lustig butik i Nordstan som ligger bredvid Esprit. Det är i "mocca" med nitar. Sen köpte jag även lite nödvändigt ont så som mascara från Loreal och läppenna från Rimmel.


Toppar med puffärm!


Hur fina är inte de här topparna som säljs på Gina tricot för ynka 129 kr?!


Ring & bälte från Bikbok



Idag efter jobbet så ska jag göra lite ärenden på stan, bl a så tänkte jag spana in ovan nämda saker på Bikbok. Grymt snygg ring och bälte!

Sen tänkte jag sätta mig på ett café och plugga på skepparutbildningen i väntan på att kursen ska börja vid halv sju. Jag ser faktiskt fram emot att sätta mig där själv med en kopp te och läsa lite, ska bli mysigt! =)

När jag kommer hem ikväll så ska jag baka fredagsfika till jobbet. Den här veckan blir det nog mintkladdkaka med mini marshmallows i. =)


Nya "jeans" leggings





Innan helgen så köpte jag ett par nya leggings. Det är nog första plagget jag köpt på JC sen jag köpte Crocker jeans när jag gick i åttan. Hur som helst så är de mörkgrå och har en illusion av tryckta fickor och sömmar. Grymt sköna dessutom!
















Broccoli & skinkpaj

Igår slängde jag ihop en väldigt enkel och god paj. Dock så måste jag erkänna att den inte slog tacopaj eller kyckling/curry paj, men lite omväxling förnöjer, right?! =)

Ingredienser:

 

Pajdeg:

3 dl mjöl (jag tog 2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl)

100 gram margarin

3 msk vatten

 

Fyllning:

ca 400 gram kassler eller skinka

ca 300 gram broccoli

 

Äggstanning:

3 ägg

4 dl mjölk

salt och svartpepper

 

ost

 

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Finfördela margarinet i mjölet, förslagsvis med hjälp av en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta till en deg. Nu ska egentligen degen vila i kylen ca en timme, men vem orkar det? Kavla ut en tunn rundel av degen och täck en pajform med denna. Vik aluminiumfolie över kanterna (så att de inte åker ner när skalet gräddas). Grädda i 13 minuter. Tag ut pajskalet och tag bort aluminiumfolien. Hacka kassler och broccoli och lägg sedan i formen. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och slö över. Avsluta med ett lager ost på toppen. Grädda i ca 40 minuter.


Mörk choklad...

...skyddar kärlen
Två studier i USA och storbrittanien har visat att mörk choklad(över 70% kakao)kan bidra till bättre hjärt- kärlhälsa. Precis som rödvin är den rik på flavanoider som skyddar kärlen.


...kan vara ett vapen mot diabetes
Chokladen ger förbättrad insulinkänslighet, enligt en italiensk studie. Därför finns det stöd för att choklad skulle kunna minska risken för åldersdiabetes, som uppkommer just för att kroppens förmåga att producera insulin minskar.


...är bra för humöret
Det är ingen slump att man blir lite lycklig av en chokladbit, för  den ger nämligen en skjuts åt seratoninet - hjärnans må-bra-hormon. Enligt försök som amerikanska forkare grort på råttor kan chokladen även fungera som naturlig smärtlindring.


...kan minska småätandet
Vid universitetet i Köpenhamn har forskare sett att testpersoner som åt mörk choklad kände sig mättare och var mindre benägna att sukta efter sötsaker, salta snacks och fet mat.

Källa: Alltommat.se


Ullared shoppingen! =)

Igår så var jag i Ullared med Sabina, Åsa och Emily! Det var ingen kö in alls in och jag har nog aldrig varit där när det varit så lugnt, hur skönt som helst! I tre timmar gick vi runt där inne och shoppade en massa bra saker, bland annat:


Vita randiga bumullssatin lakan, grå badlakan och handdukar, barnkläder och leksaker till Beatrice, fotoalbum, nackkudde för bilresor, juliga knäck- och muffinsformar, glöggslev, pepparkakasdeg, julgransfot, julgransmatta, glöggmuggar, massor av ljus, ljusfat, gasoltändare, skedar, julklappsetiketter, marshaller, tvål, tvättmedel, lackleggings, sockar, startkablar, isskarpa, hårspray, "snösparay" till fönstren", make up remover, tandkräm, servetter, två spel, sax, julkort, digestive, sambal olek, pasta, paketstöre, cellofan tec.


Visst blev det fräscht med de nya lakanen?! =)

Eftersom jag var på Gekås igår så känner jag att jag faktiskt måste se Kanlas 5's serie om varuhuset ikväll kl 20:00! =)

RSS 2.0