Mandelbiscotti med saffran (recept)
Igår så fick jag ett litet ryck och bakade lite godsaker till Glöggfesten. Först ut var gammal hederlig knäck och saffransbiscotti med mandel, här kommer receptet på skorporna:
Ingredienser:
100 gram smör eller margarin
1 kuvert saffran (egentligen så skulle det va två, men det va så hiskeligt dyrt med saffran i år så jag blev lite snål, 40 kr/0,5 gram dvs ett paket för den som undrar)
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skållade och skalad sötmandel
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mortla saffranen med lite socker och rör i denna och mandeln i smöret. Blanda i ägg, socker, mjöl och bakpulver. Rulla ut degen i 3 långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem en aning. Grädda längderna i 200 grader i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut plåten och dela längderna i sneda bitar med en vass kniv. Rosta dem i 175 grader i ytterligare 15 minter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå kvar till de svalnat med luckan stängd.
Mmmm ska äta upp alla själv!! :)