Fest hos Emily!


Goa töser! Svart var temat för kvällen.. typ.. ;o)


Emily och Åsa


Jag och Empa


Alla tjejorna!


Roligt! =)


Shake that asssss... Mycket dans blev det under kvällen och mycket slagmål runt Spotifydatorn! *hehe*



Man kan inte alltid få välja... =)


Snyggfilter.. bokstavligt talat.. =)


Emily ville oxå vara med på bild.. =)


Fina töser!


Åsa & Lena

Strike a pose!



Magnus Karlsson va på ett halvfullt Terassen..



Sammanfattning: Mycket rolig kväll! Till och med Terassen fick godkänt, eller ja, det hade det nog inte fått egentligen om det inte varit för alla goa tjejer! =)

På måndag kommer jag att flytta in i en tillfällig lägenhet i Säffle där det inte kommer att finnas internet, vilket är en smärre katastrof som måste tas om hand!!! Tills det är gjort så kommer det förmodligen vara rätt tunt bland blogginläggen. =(

Kvällens eye makeup


Japp, det gäller att vara ute i god tid! *hehe* Nej då, men mina gudföräldrar kommer redan vid två så då känns det rätt bra att vara klar =) Jag har använt följande:

* Primer- Make up store
* Eye borw kit- E.L.F
* Brun ögonskugga- Isa Dora
* Eye dust i färgen "Vanity"- Make up store
* Cake eyeliner- The Studio (exakt som den från Make up store)
* Svart vattenfast eyeliner penna- Lancôme
* Vit eyeliner- Max Factor
* Dramatic lashes som jag delat på hälfen- E.L.F
* Mascara 4x- Loreal

Fejk lime =)


Köpte ännu mera fejk på Blomsterlandet. Den här gången blev det limefrukter! =) Nu fattas det bara några schysta citroner, så om någon ser sånna i plast så kan ni väl ropa hej!=)

I Säffle..

Då har man gjort sin första arbetsdag i Säffle då. Jag och kolegan Gunnar åkte från Göteborg klockan 05:40 imorse och jag har nyss installerade mig på hotellet. Tuuur att det fanns internet! Dagen har varit helt ok, folket verkar snälla, men det är mycket att klämma in i skallen på en gång, men det ger sig! =)

Imorn på efter middag åker jag hem till Falköping för att träffa min föräldrar, gudföräldrar och gå på fest hos Emily. Känner på mig att det kommer att bli en mycket bra helg! =)

Fejk tulpaner! =)


Jag köpte de här tulpanerna i konstmaterial på Blomsterlandet för några dagar sen. De ser faktiskt riktigt verkliga ut! Man fick fem stycken för 129 kr (eller 29:90 kr/st) och de fanns i en massa olika storlekar, modeller och färger. Jag tycker det är så fin och vårigt med tulpaner och när man inte har tillgång till riktiga så känns de här som ett väldigt bra substitut! =)

Trött på snön...

Åhhhh vad jag är trött på det här snökaoset nu!!! Det totalförstörde mitt fina humör igår! Jag och Joel skulle stanna till för att köpa mat åt honom, men alla parkeringsplatser var totalt igensnöade vilket gjorde att ingen kom fram nån stans. Folk blev sura, jag blev sur och sen ledde det till att jag blev sur på allt annat i mitt liv som jag tyckte va fel just då, och då menar jag verkligen ALLT! Tänk att en händelse kan dra ner humöret så. Jag som var glad innan och såg fram emot en supermysig kväll. Och nej, jag kan tyvärr inte skylla på PMS. =)

Baka tårta!


Som ni vet så har jag en viss förkärlek för att baka. =) Extra kul är det ju att baka tåror och enklare blir det med bra redskap! Hittade ett sätt på Ikea med en massa fiffiga grejer så som en sprits med tillhörande munnstycken, en "tårt-såg" för att dela tårtan i olika lager och en spatel för att göra fina mönster i glasyren/grädden ovanpå och runt tårtan. Nu väntar vi bara på att någon ska fylla år... =)

Inredning- bokstäver i trä


Jag var inne på Dimoda idag på Frölunda Torg och hittade dessa fina bokstäver i trä! Men jisses va svårt det var att bestämma sig för vilket ord jag skulle köpa. Det slutade med att jag fick ringa Åsa så hon fick avgöra saken. Ibland är det skönt att slippa bestämma själv när man har beslutsångest. De ord som fanns var "HOME", "LOVE" "KÄRLEK", "WELCOME" "HOPE" "OCEAN" och "KRAM". placerade dem på en tavellist i hallen så man ser dem när man kommer innanför dörren. =)

Fördomar

Nej, spårvagnstrafiken hade inte ordnat upp sig, tvärt om! Jag fick vänta 20 minuter när jag skulle in till stan. På hemvägen så väntade jag i en halvtimma, sen gav jag upp, hoppade på buss 16 och gick hem från Marklandsgatan. Vilket inte var det enklaste i all snö! Tusan va kallt det är att stå och vänta utomhus! Jag vill ha vår nuuuuuu!

Jag tänkte en väldigt fördomsfull tanke idag, skäms på mig! ;o) Jag såg en kortväxt gubbe istan med en lika liten thailänsk tjej vid sin sida. Jag kunde inte låta bli och undra om han varit österut och "hämtat hem" henne. Men även om han gjort det behöver ju iof det inte betyda att han inte är väldens finaste mot henne. Bara en tanke.. =)

Nu ska jag iaf ta min kära fikus och slira bort till Mölndal och hämta upp Joel på hans jobb, sen är det mys big time! =)

Om allt och inget.. =)


Igår såg jag fem avsnitt av "The Vampire Diaries". Sjukt bra serie (tror den går på kanal sex nu) och bröderna Salvatore är inte direkt helt fel att vila ögonen på! *hehe* Nu väntar jag bara med spänning på att nästa avsnitt ska släppas!

Idag har jag varit rätt duktig och jag får säga det själv. =) Jag har laddat in en massa musik, bilder och filmer på den externa hårddisken jag fick hem förra veckan. Himla smidig liten sak! Jag har satt in kort i album. Tyvärr så tog limmet slut så jag kunde inte sätta in alla. Väldigt synd, jag som var så sugen på att sätta in 250 kort idag *ironi*. Nu ska jag blåsa håret för att sen försöka ta mig in till stan. Hoppas att de fått ordning på spårvagnarna nu för det var inte kul att stå och vänta på dem i 20 minuter i fredags natt!

Ett makalöst bröllop



Förra lördagen var jag och Joel och såg farsen "Ett makalöst bröllop" på Lisebergsteatern. Den var verkligen hur kul som helst och jag skrattade så tårarna sprutade! Rekomenderas varmt! Innan det var vi och käkade på Dinner 22 som ligger på Södra vägen. Himla mysigt ställe! Jag käkade världes möraste och godaste renstek!

Så blev gardinera! =)


Så där ja, nu var gardinera sydda! Vårigt värre! :o) Synd bara att man inte kan säga samma sak om klimatet utomhus :o(


Allt för min syster = BRA!

Igår såg jag och Anna "Allt för min syster" och den va grym!!! Är nog den bästa och mest gripande dramfilmen som jag sett! Jag fällde många tårar, detta trots att jag aldrig brukar gråta när jag tittar på film med andra. Hade jag varit ensam så hade jag förmodligen suttit och hulkat mig filmen igenom!

Filmen är baserad på en sann berättelse och handlar om en familj vars dotter, Kate vid crika tre års ålder får diagnosen leukemi. Det enda som kan rädda henne är den perfekta donatorn. Detta leder till att Anna föds fram med hjälp av provrörsbefrukting för att kunna donera organ, stamceller mm. När Anna blir äldre så är hon trött på alla ingrepp och går till en advokat för att få rätten att bestämma över sin egen kropp. Filmen handlar om hur en svår sjukdom kan påverka en familj och om en mors kamp in i det sista.

Måse ses!!!

Promenad på Alla hjärtans dag (bilder)


Förra söndagen aka Alla hjärtans dag var jag och Joel ute på en riktigt långpromenad. Eller ja egentligen så gick vi kanske inte så himla långt, men vi var ute i 3 timmar, njöt av naturen och tog en massa kort. Vi gick även förbi Gunnebo slott en sväng. Fint ställe med en liten gårdsbutik och en massa djur! När jag som bäst står och kliar en kossa på mulen så är det en annan ko som fjärtar ljudligt så att Joel flyger bakåt av rena rama förskräckelsen. En väldigt rolig syn! *asg* På hemvägen genade vi över Stensjön som var helt frusen. Det är en härlig känsla att kunna gå på isen! Det känns som att det var många år sedan sist! Helt galet lång vinter det här har varit egentligen, och den verkar ju inte vara slut ännu för nu toksnöar det ute, igen! Om jag hade haft en talang för att minnas årtal så hade jag definitivt kommit ihåg den här vintern som väldigt lååååång och kall!

Ny väska!

Det är ett jäkla liv underifrån! Det låter ungefär som att de spelar musik i MIN lägenhet. Tur att man ska kila över till Anna på lite mys snart!!! Föresten...

...fick den här idag. Naturligtvis en äkta Mulberry! ;o)

Iittala marimekko skål och vin karaff


Ännu mer "Finnair saker" Visst blir godiset liiite godare om man äter det ur en fin skål och visst smakar vinet liiite bättre om det serveras ur en karaff istället för ett tetrapack?! =) Är supernöjd med båda grejerna! Var lite orolig där ett tag att skålen som jag beställt skulle vara i variant mindre, men det va den inte! Är det inte sjukt att Iittalas röda glas artiklar kostar dubbelt så mycket som till exempel de blå? Jossan sa att det var för att de innehåller guld. Känns onödigt tycker jag. Jag tror inte jag skulle se nån som helst skillnad på fägen om den inte gjorde det.


Hemmagjorda hamburgare med klytpotatis


Igår bjöd jag Joel på hemmalagade hamburgare (burgarna och bröden) och jag tror bestämt att de gick hem! =) Joel la kommentaren "till och med finare än på McDonalds" Öhhh.. Sen när blev burgaran på McDonalds fina lixom? Han rättade sig snabbt dock och la till "ja, alltså som de ser ut på bilderna" *haha* Nice save! ;o) Fräschare och godare än på donken var de iaf definitivt! =) Klytpotatisen har jag kryddat med massor av Santa Marias grillkrydda och kört i ugnen i 25 minuter på 225 grader (och rört om emellanåt).

När man äter hamburgare på restaurang så får man nästan alltid ketchupen och dippen i en liten skål vid sidan av. Gillar detta koncept skarpt! På så sätt så slipper man få sås på oönskade ställen (misstolka icke! ;o). Grävde iaf fram mina små ljusskålar i glas som jag köpt på Ikea, dessa passade perfekt för ändamålet =)

Lördagen på ett snöigt Hunneberg!


I fredags åkte jag till Åsa i Trollhättan. I lördags åkte Åsa och jag, hennes mamma och en väninna till henne, upp till Hunneberg för att gå en promenad och grilla korv. Det va riktigt mycket skidåkare på berget och spåren var fina! Detta gjorde det dock lite svårare för oss att promenera, så vi flummade runt och tog bilder istället. Detta är vad vi lärde oss:

1. Det är väldigt roligt att ta bilder på folk som hoppar!
2. Åsa är inte så bra på att ta bilder på folk som hoppar, jag är lite bättre ;o)
3. Ett snöigt landskap gör sig väldigt bra på bild!
4. Öppen eld gör fingrarna varma men fötterna kalla.
5. Kari gillar väl grillade korvar, helst ska de vara näst intill förkolnade.
6. Åsa tycker om att vara med på bild (även när hon inte är önskad ;o)
7. Korv grillad över öppen eld är godast!

Tack för en underbar dag vänner!

Recept på hamburgebröd


Gjorde som sagt hamburgebröd idag. Lätt som en plätt. Här kommer receptet:

Ingredienser till 10 st:
25 g jäst
25 g smör
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 tsk strösocker
7 dl vetemjöl
sesamfrön

Tillagning:
1. Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen.
3. Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i ca 40 minuter.
4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
5. Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar.
6. Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den.
7. Lägg över dem på en bakplåtspapperklädd plåt.
8. Platta till dem ganska mycket och låt dem sedan jäsa i minst 20 min.
9. Sätt ugnen på 250 grader.
10 Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen.
Låt svalna under bakduk.


Dagens + svammel

Idag har jag gjort burgare och bakat hamburgebröd. Tänkte skämma bort min hårt arbetande kille när han kommer hit imorn med lite rejäl mat. =)

Eftersom det verkar som att det ska snöa ända fram till måndag så tänkte jag passa på att gå en promenad idag. Det var dock inte helt lätt att hålla någon vidare fart i halkan. Längtar till våren och till barmark!

Kom på mig själv idag när jag av en händelse slängde en blick på utomhustermometern. Jag kollar aldrig hur kallt det är ute längre innan jag sticker iväg på mornarna. Man har lixom vant sig nu med att sätta på sig det varamste man har.

Det var länge sen jag slängde upp en "dagens" nu. Det beror främst på att jag sitter inne på mitt konsultkontor för tillfället och inte orkar klä på mig annat än varma kläder. Man blir på något sätt inte lika sugen att piffa till sig när det är så kallt, än mindre att ta på sig kjol och strumpbyxor som jag faktiskt var en flitig användare av innan kylan kom.


Dagens:
* Tighta svarta byxor från Gina Tricot
* Rosa tröja från H&M
* Stövlar med nitar i moccaimitation från Skopunkten
* Halsband köpt i Smögen
* Kristall örhängen köpta i Thailand.



Up in the air

I måndags var Jossan över hos mig en sväng. Vi såg "Up in the air" med George Clooney. Filmen va väl inget att hänga i julgranen direkt, tur då att sällskapet var desto bättre! =) Visst hade filmen ett visst budskap, och sånt gillar vi! MEN den slutade inte bra alls. Tycker till och med att den slutade så dåligt så lite av budskapet försvann...










Nytt gardintyg- U like? =)


Svängde förbi Åhlens igår och inhandlade ett tyg som jag haft ögonen på ett bra tag. Älskar kombinationen av limegrönt, rosa och lila! Vårigt värre! =) Nu ska åbäkena (läs: gardinerna) bara sys oxå. Jag hade egentligen tänkt vänta tills jag åker hem till Falköping för att få lite support av mamma, men troligt vis så kan jag inte bärga mig utan syr de innan dess. Tanken är att det ska bli panelgardiner till köket.

Nytt skohorn från "menu"


Har precis skruvat upp skohornet som jag beställde för mina bonuspoäng hos Finnair. Grymt mycket snyggare än mitt gamla från Ikea!
Men det kanske inte så konstigt med tanke på att det kostar en si så där 640 kr mer! (vem betalar så mycket pengar för ett skohorn?) Kul att det fanns att beställa iaf för jag har hållt ögonen uppe efter ett snyggare alternativ länge!

Få tillbaka pengarna utan kvitto!

För några dagar sen så köpte jag ett par leggings på New Yorker. Efter att ha använt dem en gång så upptäckte jag att de var av apdålig kvalité och att de nästan sprack i sömarna. Jag gissade på att det kanske kunde bli problem att lämna tillbaka dem då jag inte fick något kvitto när jag köpte dem. OCH det var det! *haha* De hävdade att det var bådas ansvar att ett kvitto ges ut *hrmf* MEN då jag saknade kvitto så sa det att det gick lika bra med ett kontoutdrag där man såg att pengarna dragits. Så jag kilade in på Swedbank och fixade ett sådant, vilket kirrade biffen! Nu vet jag inte om alla affärer resonerar på samma sätt, men det är väl kanske värt ett försök iaf om man förlorat kvittot (eller inte fått något). Ytterligare en bra anledning att handla med kortet och inte med kontanter! =)

Ätbar kärlek


Till alla hjärtans dag så gjorde jag ett "Rocky Road hjärta" till min älskling. Tyvärr så fanns det ju ingen möjlighet att provsmaka, men jag hoppas det smakar lika bra som den Rocky Road jag gjorde till jul! =) Får nog kompensera upp en förlusten med en semla eller två idag! *hihi* Som dekoration hade jag pistagenötter samt små röda hjärtan.


ELF Cosmetics leverans =)


I fredags hämtande jag ut sminket som Jossan och jag beställt från ELF. Det tog en jäkla tid inna det kom, närmare bestämt 15 arbetsdagar, liiite i längsta laget om ni frågar mig. Hur som helst, jag har inte hunnit testa allt ännu, men här är iaf en liten recension:

Minty lipgloss- Skön konsistens och smakar så mycket mint att man konstant vill slicka sig om läpparna =)
Puder- Lite mörkt, men annars helt ok.
Ögonskugga- Som en ögonskugga är mest, lagom mycket pigement, bra meda andra ord!
Eyebrow kit- "Ögonskuggor" för ögonbrynen, riktigt bra!
Nagellack- inte riiiktigt den färgen jag trodde att det skulle vara, inte provat den på ännu.
Vattenfast eyeliner penna- Pennan var som en vanlig filt tuschpenna, men jag gillar den, man kan få skarpa kanter med de,n med det går även bra sudda ut linjerna.
Rouge- på tok för ljus färg för mig.
Läppstift i fären "runway pink"- mycket pigment och fin färg.
2 par lösögonfransar- Ser fina ut, men jag har inte provat dem ännu.
Shimmer- Perfekt att ha på kindbenen och som highlighter under ögonbrynet.

De flesta produkterna kostar 18,30 kr/ st. Vissa från serien "Studio" kostar 42,70 kr/st. Frakten är 50 kr.

Hemma slingning!

I fredags så slingade Åsa mitt hår. Det blev superbra! Så nu kan jag ha rakt hår igen utan att misstas för en leopard *hehe*

Sist vi slingade så testade vi en "ny" blekning från MOOD, stort misstag! Smågult och fläckigt.

MEN den här gången så blev det riktigt lyckat! Wellas blekning is da shit! Till skillnad från Schwartskopf och MOOD så blir det INTE gult =)

När vi slingar så delar vi bara in håret i olika lager och sen målar vi på slingor med pensel, lätt som en plätt! =)







LEDIG!

Gud så skönt att vara ledig en fredag! Fast i och med att jag i stort sett aldrig är det så förstod inte kroppen det riktigt utan ville gå upp halv åtta, men jag sa till den "nej" och sov i två timmar till *hehe*

Säffle igår var bra. Det känns som att mötet gick bra och efteråt så gick vi en rundtur på området och hälsade på lite folk. Verkade som att de var VÄLDIGT positiva till att jag var kvinna iaf *asg* Herregud vilket smörande det var från endel håll! På kvällen gick vi ut ch käkade med det andra grabbarna från Fasitet. Vi hade riktigt roligt! Känns kul att de är ungefär i min ålder, gör det lite lättare och roligare att umgås även efter jobbet =)

Idag åker jag till Åsa i Trollhättan. Imorn verkar det som att det blr långpromenad i naturen och korvgrillning, mysigt! På lördag kväll blir det middag med Joel och "Ett makalöst bröllop"! På söndag är det ju Alla hjärtas dag så då för man väl försöka att visa sin romantiska sida.. =)

Ciao!

Snyggt på Lindex!



Jag försöker hålla fingrana borta från att köpa en massa onödiga kläder som det inte finns så många tillfällen för mig att använda (läs: inte på jobbet), men det är svååårt när det finns så mycket fint i affärerna. Fullständigt livsfarligt att trippa runt på stan i dessa tider (och då syftar jag inte på isen som täcker gatorna). Jag föll pladask för tunikan längt upp med små nitar! Den var i lite silkigt material och, lagom lång och lite figursnygg, vill ha! Dessutom så fanns den i snygga färger, svart (funkar alltid) och vårens hetaste färg nude, eller ljus begie. Jag brukar inte passa så bra i begie, men den här nyansen tror jag kan ha funkat i och med att den var så ljus. De andta två tunikorna kommer oxå från Lindex och hade inte varit helt fel de heller att äga.. =(

Imorn åker vi upp till Säffle på "studiebesök". Jag kommer inte vara hemma förän vid elva snåret så det blir en lång dag! MEN som kompensation får jag vara ledig på fredag, gött! 

Supergoda enchiladas! (recpet 6 portioner)


Igår så gjorde jag och Joel, biffar med potatismot och lingonsylt OCH enchiladas som blev sjuuuukt goda! Förskräcks inte över den till synes stora mängden sås ni ska hälla över tortillasen, det ska vara så! :o)

Ingredienser:
600 gr köttfärs
2 rödlökar
1 dl vatten
1 påse tacokryddor
1 burk kidneybönor och/eller majs
6 st stora soft tortillas

Enchiladasås:
½ dl hackade jalapeños (inlaggda på burk, sånna som man får på kebabpizzan)
2 vitlöksklyfta, pressad
2 1/2 dl vatten
2 msk tomatpuré
3/4 tsk salt
1 msk oregano
½ dl Taco sås
3 dl creme fraiche

Till gratinering:
2 dl riven ost


Gör så här:
Bryn löken mjuk och tillsätt sedan färsen och låt den bli genomstekt. Tillsätt krydorna och vatten, låt puttra tills det mesta av vattnet avdunstat. Tillsätt då bönorna och/eller majsen och rör om. Ställ sedan åt sidan. Fördela blandningen i tortillabröden, rulla ihop och lägg i en oljesmord form med skarven nedåt. Vispa ihop alla ingredienser till enchiladasåsen väl och häll den över tortillabröden i formen. Strö över ost och gratinera i ca 15 min i 225 grader.Servera med grönsallad, eller med ris för en mer matig rätt.

Joels stolthet, biffar  som han gjorde nästan helt själv! *hehe*


Kulturkrock!


Tresammé värmeskyddande spray


Jag har aldrig varit mycket för värmeskyddande spray, men NU har jag insett hur bra det faktiskt är! Jag är helt såld på det här från Tresammé som gör håret supermjukt och blankt! Bara att spraya i innan man blåser, plattar eller som i mitt fall, lockar håret! Ett plus är oxå att det gör att lockarna håller bättre.

Veckopendla till Säffle

Det är vad jag ska hålla på med ca 6 veckor framåt. Tanken är att jag ska sitta vid grabbarna där uppe, lära mig Catia V5 ordentligt och sedan göra ett prov för att få den licens som krävs för att jobba med programmet för Volvo AB.

Om jag ska vara helt ärlig så är jag inte direkt sugen på att flänga till Säffle fram och tillbaka, men det får väl funka ett tag...

Mest ledsen är jag för att salsa kursen som vi just påbörjat kommer att skita sig fullständigt! =(

På torsdag ska jag och en kolega åka upp och kolla in läget..


Vilken röra!


Det kanske kan tyckas vara ett värdsligt problem, men hur sjutton lyckas ni hålla reda på alla burkar och matlådor? Jag förvarar mina för det mesta i ett skåp över kylen. Tyvärr så tenderar det alltid att bli väldigt rörigt i just detta skåpet, vilket resulterar i att man får en burk eller två i huvudet när man öppnar det. Egentligen så borde man hitta på någon smart lösning på problemet och sedan ta patent på den.. tänk vad rik man skulle kunna bli då! =)

Äpple- och hasselnötsbröd (recept)


Vaknade klockan halv tolv idag. Galet sent med tanke på att jag gick och la mig vid klockan tolv, men gud så skönt det är att sova ut! =) 

Idag har jag sorterat kort, varit och handlat, gjort matlådor. Det blev sex portioner "Flämtande Uttern" fast med fläskfilé som jag lät koka sig mör i en halvtimme. Himlans gott recept det där! Sist men inte minst så har jag bakat bröd som jag och Joel snart ska avnjuta. Dock så kunde jag inte låta bli att provsmaka en bit och jag kan bara ,meddela att det var riktigt smaskigt! Fast och andra sidan så är ju nästan allt färskt börd gott så en korrekt bedömning kanske jag inte kan ge ännu.. =) Här kommer receptet:

Ingredienser:
3 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl
50 g jäst
3 dl rivet äpple
1,5 dl hasselnötter, grovhackade
2 msk olivolja extra vergine
2 msk honung
2 tsk salt
5 dl vatten

Gör så här:
Rör ut jästen med fingervarmt vatten. Tillsätt alla övriga ingredienser och sist mjölet, spara 1 dl till utbaket. Knåda så mycket du orkar om du inte har en hushållsassistent, gärna 5 min. Låt sedan degen jäsa ca 45 min under bakduk.

Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Degen ska vara ganska fast annars "flyter" bröden ut för mycket. Dela degen i två delar, forma till två limpor och lägg över på en plåt. Pudra över lite mjöl. Jäs sedan i ytterligare 20 min. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i den nedre halvan av ugnen i ca 30 min.


Nya byxor och bus =)

Nu är det fredagsmyyyy yyyys! Himla bra reklamdänga det där! =) Eller ja.. jag blir inte så sugen på OLW av den, dock desto mer på myyyys! =)


Inhadlade ett par byxor för några dagar sen på Gina Tricot. Snortighta svarta byxor, lite som leggings fast med dragkedja. Perfekt till tröjor som är lite för korta att ha leggings till! =)

Hittade även Åhlens brun utan sol igen. Den har varit slut i säkert tre veckor nu på vart enda jäkla varuhus pga av "ny design". Inte jättestor skillnad på designen om jag får säga det själv (gammal design nedan) Undra om den verkligen säljer så mycket bättre nu så att de tjänar in tre veckors av förlorad försäljning, plus att folk kanske hittat andra märken som substitut..Well well.. =)





Ännu mera donuts! =)


Så där ja, då var ytterligare ett gäng donuts klara! =) Gjorde dem lite mindre den här gången så man kan ta två.. eller tre.. eller.. =) Tar med mig några till fredagsfikat imorgon och resten till min bror på lördag.

Just det ja! Var ju och spanade in den nya klädaffären, New YorkerFrölunda Torg idag. Galet mycket folk! Jag tänkte köpa mig ett par nya leggings (eftersom jag hade söder mina favoriter igår när jag skulle klättra över ett stängsel för att undvika världens största vattenpöl), MEN när jag såg att det var ca 20 meters kö så valde jag att hänga tillbaka dem. Butiken var väl inte att hänga i julgranen direkt. Kändes som att den riktade sig till ett lite yngre klientel, fast någon liten guldklimp är väl inte omöjligt att man skulle kunna hitta där. Hmm.. det kanske faktiskt är som Empa skrev, att jag blivit tant i och med att jag gillar Kappahl bättre än tonårsaffärer så som New Yorker.. *hehe* Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt.. =)

Konsten att sova bredvid en valross...

Inatt så sov jag och Joel hemma hos mig. Detta kan vara lite jobbigt ibland då jag bara har en 1,20 säng, inatt var en sådan natt. Det börjar med att vi båda två ligger på sidan, rygg mot rygg (lugnt och fridfullt, men med Joel mitt i sängen som vanligt). När han sedan ska vända över till ryggläge så gör han det lixom genom att rulla åt mitt håll, vilket resulterar i att han hamnar i princip mig! Lättväckt som man är så vaknar jag direkt och försöker knuffa bort honom. Det är ungefär lika lätt som att försöka flytta på en valross, speciellt när han gör motstånd. Det slutar med att jag stånkar och stönar, Joel vaknar efter en stund och undrar om jag drömmer en mardröm! Då va jag inte så glad kan jag lova!



Det ska även tilläggas att ibland, kan nog till och med sträcka mig så långt som till att skriva oftast, så sover jag bra brevid min lilla valross till pojkvän.. =)

Salsan då... Jovars, tackar som frågar.. =) den gick bra! Väldigt grundläggande och bra första gången och läraren var hur skön som helst! Enda minuset var att man var tvungen att dansa med alla och ibland hamnade man med illaluktande killar utan taktkänsla som dessutom skulle envisas med att ha ögnkontakt HELA TIDEN! Vad är det för fel på att titta på fötterna lixom? ;o)


Fin fina grejer hos Kappahl!

Som sagt så känns det som att Kappahl har hottat upp sig rejält! Hittade en massa fina saker när jag var inne där senast. Tyvärr fanns inte allt med på hemsidan. Hittade bla en ursnygg svart väska med nitar! =)



Gratis grejer! =)

När man flyger med Finnair så får man bonuspoäng på varje resa. Tills nyligen kunde dessa poäng enbart utnyttjas för att köpa andra resor, men NU, nu har Finnair öppnat en "bonus-poäng-shop"! Där man bland annat kan köpa sig ett par nya bröst! Jag skippade brösten och klickade istället hem nedanstående heeelt gratis! =)


Extern hårddisk från Samsung på 500 GB, röd "Iittala" skål, skohorn att fästa på väggen från "Menu" och en vinkaraff från Iittala.

Snöstorm, träning och shopping!

Herregud vilket snöoväder det var igår! Tog mig (hör och häpna =) till gymmet igår efter jobbet. Själva träningen gick väl helt ok, men attan va mycket snö det var på vägarna! Riktigt svårt att ta sig fram. Sen att Friskis i Majorna inte hade någon ordentlig parkering så man fick jaga runt i område i snöstormen efter en gjorde en ju inte direkt på bättre humör..

Idag är det inte helt oväntat massor av fin, vit nysnö OCH plogbilarna har gjort sitt så nu är vägarna framkomliga igen! Tycker om snön. Visst den är kall och blöt som attan, men det är iaf ljust och fint! Hellre det än fem månader med grå tristes som det brukar vara i Göterbog!

Just det ja, inhandlade tröjan här brevid på Kappahl för nån dag sen. Tycker Kappahl har hottat upp sig rejält de senaste månaderna! Hittade en massa fina smycken och en väska med nitar som jag gärna hade köpt =)

Ikväll är första gången på salsakursen! Hoppas jag får in rätta knycken och att överkroppen har lust att samarbeta med underkroppen! *hehe*

Ciao!

Sjuuukt snygga klänningar!

Jag har hittat en sida på nätet som säljer grymt snygga klänningar! Spana in de nedan! Företaget ligger i England och heter Missguided. Klänningarna kostar mellan 200 och 300 kr styck. Dock är frakten på en hundralapp, så om nån vill göra en beställning så kan ni väl hojta till så kan vi dela. =) Emily, får det lov att vara en paljettklänning kanske? ;o)


Bilder från "Joels nästan 30" party =)

Som sagt.. i lördags va vi ute och firade att Mr J blivit ett år klokare. Vi var samma gäng som vi var uppe i Sälen, plus Anton, en studiepolare till Joel från Universitetet. Vi började kvällen med drinkar på Incontro, käkade middag på El Corazon och fortsatte sedan till Dimond Bar. God mat på El Corazon (dock inte lika god tapas som på Manana), men bedrövlig service. Servitören visste inte vad han delade ut för mat, kallde "spagetti med fläskfile" för "nån spagetti med köttförsröra" och sen hade han mage att gnälla när vi inte hade stenkoll på vad vi beställt. Snacka om att kasta sten i glashus! Bortsett från det, så var det hur trevligt som helst! =)


Räkcocktail! (recept 4 port)


NBär jag gjorde tre rätters till Joels i torsdags så gjorde jag en räckcocktail till förrätt. Jag gillade dressingen starkt! Jag tyckte även det var lite kul med passionsfrukt på toppen, Joel tyckte det var lite knastrigt, så gillar man inte knaster så kanske man ska skippa den. Supergod va den iaf! Ska avnjuta en likadan till kvällsmat gjord av resterna som blev över.. =)

Ingredienser:
500 g räkor med skal
2 avokador
2 salladslökar
4 passionsfrukter


Dressing:

1 msk fransk senap
1 msk honung
3 msk olja
2 krm salt


Gör så här:

Skala räkorna, skala, kärna ur och tärna avokado, skölj och finstrimla salladslöken. Rör ihop senap och honung. Tillsätt oljan, lite i taget och rör emellan så att oljan rörs in i dressingen. Blanda räkor, avokado, salladslök med hälften av dressingen. Lägg upp i martiniglas. Klicka över resten av såsen. Halvera och gröp ur passionsfrukten och toppa cocktailen med inkråmet.


RSS 2.0