Buenas tardes- Hoy traje

Klänning från Vila, vita pumps med kilklack från Vagabond, armband från Miss Dee, nytt halsband köpt i Smögen.

Ja det gäller ju att börja öva nu på sin spanska för om 1½ vecka smäller det, då åker jag till Mexico! Idag har återigen varit en varm dag i götet, synd bara att man måste tillbringa den inne på ett kontor =( Efter jobbet så åkte jag in till stan och köpte lite småsaker, bl a en gul klänning, tror bestämt att den åker på imorn! Införskaffade även nya blad till min rakhyvel, 155 spänn, tråkig sak att lägga sina slantar på!

Efter shoppingen mötte jag upp Jossan och vi la oss i gräset mot kanalen vid Storan och snackade gött =)

Idag bokade jag även en tid för fransförlängning, ska bli riktigt kul att se hur det blir! Fatta vad gött att slippa ha mascara och att ögonen ändå syns när man badar och är osminkad *asg* Jossan har gjort sina ett bra tag nu och det ser grymt naturligt ut!

Tjejsegling!


Fredag kväll, på väg till Gullholmen.


Gullholmen


Grillad kyckling, potatissallad och rosé, mums!


Jordgubbar med grädde och chokladsås till efterrätt!


Alla töser samlade! Mys i salongen på kvällen.


Det är inte lätt att få till en extra sovplats i en båt för 8 pers när man är nio, men finns det hjärterum så finns det stjärterum!


På väg mot Smögen, 27 grader och ljumma ostliga vindar, underbart!


Mot Smögen..


För att få en bra plats vid smögenbryggan så tog vi färjan ut till Hållö.




Emma och Sabina


Emelie J badar i det kristall klara vattnet.




Grillad choritzo är underskattat!




På lördag kväll så käkade vi jättegott på en restaurang i Smögen!


Min mat, fisk och skaldjursspett med färskpotatis och sallad.




Emily!


Vår skeppare plus en karl från grabb båten brevid.


Empa <3 Fredrik


Jag och Emelie S


Emelie S, Sabina och Emma


Åsa & Emlly stämmer in i allsången.. Uma paloma blanca.. na na naaaa...


Söta Empa kom förbi en sväng med sin grabb!


Invardering av grabbåten. Efter en något misslyckad övertalning så blev vissa av oss bokstavligt talat överburna.. *haha*


Jag, Helene, Sabina, Emelie S och Åsa.


"Vår" båt vid Smögenbryggan.

Lördagkvällen avslutades på Skäret där vi dansade till en salig blanding av låtar som en trubadur vid ett piano spelade, väldigt härlig stämning! Helgen var helt fantastisk med en skön komination av segling, sol & bad, god mat, skönt folk och party! Det är helt otroligt att man kunde sitta ute klockan två på natten i bara linne och shorts utan att frysa! Nästa år är redan inbokat! När det är så härligt väder som det var i helgen så finns det INGET som slår att få vara vid kusten!!!

Ny turkos bikini!


Jag hittade en jättefin turkos bikini på Lindex idag! Jag har aldrig haft denna modellen innan, men det känns som att jag kommer att trivas i den =) Materialet var jättehärligt och silkigt! Och så klart så var jag ju tvungen att prova den när jag kom hem, men eftersom jag tycker det ser otroligt fjantligt ut att posa i bikini innomhus så får ni en suddig liten bild *hihi* Jag köpte även en liiiten borste att ha med til Mexico samt lite hårgrejer. Är det vamt så tycker jag att det är en plåga att ha håret hängande i ansiktet så lite diskreta hår accessoarer är aldrig fel! =)

Inte visste jag att jag hade lockar!

Eller ja, kanske inte lockar precis, men iaf lite vågor. Jag permanentade mig för typ två år sen och jag trodde att det växt ut för länge sen.. Jag kanske till och med att fått lite naturliga vågor, yey me! *hihi*

Testade att färga ögonfransarna med Depends snabb färgning, himla smidigt måste jag säga, men jag har väldigt tunna fransar (tydligen) så det blir ändå inte så mycket effekt, fast lite bättre blev det iaf! =)

Ögonbrynen färgade jag i förrgår, är tyvärr begåvad med helt genomskinliga bryn och fransar.. tur att det finns hjälpmedel!

Har även lyckats få lite färg och fräknar oxå, somrigt! Min hud har blivit så otroligt mycket bättre på sista tiden, knappt några blemor alls! Om jag tänker efter så ser jag faktiskt ett samband med det och att jag solat solarie en gång i veckan sen jag kom tillbaka från Tunisien. Undra om det är det som gjort susen?!

Somrig slappis outfit


Begie byxor grån GAP, vitt ribbat linne från H&M, ljusblå skjorta från Lindex, tygskor från DinSko (inhandlades igår), cross over väska från H&M, armband från Miss Dee.

Lite sunkig bild men det är så man blir av att sitta på en 30-gradig buss i en halv timma, dessutom så hade jag en bad-hair-day så det fick bli toffsar, oerhört sofistikerat och moget! *fniss*

Jag och Jossan var ute och gick på lunchen idag och virrade bort oss fullständigt, jag börjar att bli bra på det! *asg* Tog en dryg timma för oss att ta oss tillbaka till Volvo, men det var fint väder och vacker natur så det gjorde inte så mycket.. =)

Bakar till morgondagen.. :o)


Bigarråer!

Har just avnjutit ett gäng bigarråer på bakongen. Helt otroligt att man kan sitte ute i baka hotpants och linne klockan åtta på kvällen utan att frysa! *love it*

Jag fick för mig att jag skulle vattna blommorna lite och då blev det ett jäkla liv nerifrån, fattade ingenting tills det knackade på dörren. Killen nedanför (ni vet de som hade högljud fest för några veckor sen) sa att han nästan fått vatten på sin dator! Lite lätt pinsamt! Men tydligen så hade den klarat sig iaf! =)

Men hur tusan ska jag lyckas vattna blommorna i fortsättningen utan att det droppar ner..?


En massa bra och ha grejer inför seglingen!


Igår efter jobbet så passade jag på att göra lite nödvändiga inköp inför helgen =) Det var riktigt skönt att gå på stan för det var väldigt lite folk, måste bero på kombinationen underbart väder och dag innan löning. Jag köpte följande:


* Rosévin i plastflaska, Sabina hade med sig denna förra helgen och den var riktigt god och dessutom väldigt praktisk att ha med sig på en båt.

* Frysklampar, så jag klarar pastasalladen som jag ska göra ända till Lysekil

* Batterier till kameran och högtalarna, det är det värsta som finns om man står det utan batteri i kameran och det uppstår ett riktigt "kodak moment", hemska tanke!

* Små plastfalskor, att hälla över schampoo, balsam och lotion i så man slipper släpa med sig de stora flaskorna.

* Sovmask, den och ett par öronproppar så är man i sin egen värld sen *hehe*

* Solskydd från Hawaiian Tropic, love it! Kombinationen cocos och annanas påminner mig verkligen om lata dagar på stranden!

* Vit kajalpenna från Max Factor, lagom mjuk och fäster bra innanför undre fransraden! Gör saltstänkta röda ögon lite piggare!

* Svarta mys/sov shorts från H&M. Det verkar ju vara heeeelt omöjligt att hitta några riktiga sovplagg så då får dessa + ett linne till duga.

* Topp av organisk bomull från H&M. Åsa hade en likadan i helgen som va så fin på henne så jag var tvungen att slå till på en lika dan! *hihi*


That's it i think.. =)


Åsså en dagens på det.. =)


Capribyxor, rosa kofta och väska från H&M, vita pumps med kilklack från Vagabond.

VARMT är ett ord som skulle kunna beskriva vädret i Göteborg rätt bra idag! Känns inte så motiverande att sitta inne på kontoret måste jag säga! Men som sagt, man ska vara glad att man har ett jobb att sitta inne på! =) Drog till stan efter jobbet och köpte bl a lite bra och ha grejer till seglingen i helgen. Kommer bli så sjukt kul i helgen, åtta tjejer på en stor segelbåt, 27 grader och sol KAN inte gå fel! =)

Fick mitt lönebesked idag.. inte visste jag att det fanns något som hette semesterersättning, en mycket trevlig överraskning! =) Jag gissar på att den kommer att gå åt utan större svårigheter i Mexico *hehe*

Sitter och klurar på om jag inte skulle ge mig ut till Näset imorn efter jobbet igen.. packar nog ner bikinin för säkerhets skull! =)

Hoppas att ni har en mysig kväll i sommarvärmen!

Konsten att njuta av sommaren efter jobbet!


Igår efter jobbet så tog vi Jossans cabbe till Näsets badplats, jisses vad ungdommar det var! Dessutom så gick facket runt och informerade om vilka rättigheter man har som sommarjobbare. De försökte ragga upp mig och Jossan oxå.. det tog vi som en komplimang! *höhö* Josse hade gjort en supergod fruktsallad med melon och vaniljkesella till, en verkligt fräsch hit! =)

En gårdagens!


Klänning med fickor köpt på H&M för en herrans massa år sen, röda sandaletter från Wedins, kofta från H&M, stor sötvattenspärla köpt i Kina.

Jag han inte riktigt med att blogga igår. Efter jobbet åkte jag och Jossan till Näset och solade, sen blev det en powerwalk och matlagning om jag inte minns helt fel *hehe* Jisses så varmt det är idag, närmare bestämt 27 grader, heeeelt underbart! Ska kila iväg till affären nu när det svalnat av lite och köpa lite käk.. C ya!

Världens bästa midsommarhelg!


Efter lite ändrade planer så drog vi i torsdags förmiddag upp till Östergötlands skärgård. När vi kom fram så hade grabbarna förberett smörgåstårta och supergoda drinkar som vi glatt smaskade och slurpade i oss. Efter det så åkte vi mot solen, dvs mot Finland och bort från fastlandet. Vi stannade i en liten vik där vi dukade upp midsommarmiddag med allt vad det innebär.

Gud så underbart det var att åka båt! Snabbt som attan gick det oxå, runt 30 knop! Till dessert så åt vi så klart jordgubbar och till dessa den lite oväntade men underbara kombinationen av grädde och chokladsås! Hade aldrig kunnat tro att det skulle vara en sån smak sensation! =) När vå skålat och sjungt snappsvisor så begav vi oss i skymningen till en ö som hette Stora Ålö. Där va det logdans, himla mysigt med människor från 10 till 70 år och det spelades allt från RnB till dansband. När det spelades det senare så passade vi på att smita iväg för en pissepaus *hehe*

På vägen till Ålö så var det lite kyrligt så jag fick låna en gosig jacka. Körde lite Emily style ;o) och sen tyckte Johan att jag skulle vara lka snygg som Peter var i Emmas röda jacka *asg* Innan vi kom till Ålö så mellanlandade vi på Fyrudden där vi diskade då vi hade en smärre water malfunction i båten *hehe* Men det löste vi genom att dra in vattenslangen från bryggan in i båten. =)

På lördag, efter logdansen så diskade vi igen.. jäkla mycket diskande, nästa båtresa får det bli papptallrikar! Efter diskande så åkte vi och köpte en glass med världens största kulor. Självklart så började det regna precis när vi köpt dem så vi kröp in i kabyssen. Efter glassen så begav vi oss ut till havs i jakten på bättre väder. Det va lite skumpigt så det gälde att hålla i sakerna. Emma har ett stadigt grepp om vinet! *hihi* Himla kul va skuttandet iaf! *haha*

Vid lunchtid gled vi in i Harstena hamn. Det va den mysigaste och mest pitoreska ön jag sett! Faluröda små hus med vita knutar över allt. Till lunch blev det fäsk fisk på Restaurang Loftet som så lämpligt låg ca 5 meter ifrån båten!

När vi käkat så gick vi på lite sightseeing på ön. Vi hittade ett jättesött bageri där vi köpte bullar som vi tog med oss till klipporna. Där satt vi och dinglade lite med benen och sen la vi oss ner allihopa för att slappa lite... slutade med att alla somnade! När vi kom tillbaka till båten så strålade solen så vi slappade lite och tände sedan grillen.

Som pricken över i:t så hittade vi en midsommarstång på tillbaka vägen, men jag tror att Åsa missuppfattade syftet med den lite *hehe* Peter och Johan hade gjort väldens godaste marinad till kycklingen (ska kräva in receptet på denna!) Till dessert åt vi överblivna jordgubbar och drack champange, mycket gott!

När det började skymma så kastade vi loss och begav oss mot Arkösund. Det var fantastiskt härligt och vackert att swicha fram i skymningen!

I Arkösund så förfestade vi lite i båten och begav oss sedan till Hotellet för att svänga de lurviga ytterligare!

När vi vaknat på söndagen så begav vi oss ut i skärgården igen till en jättefin ö där vi låg med båten som i en lagun. Där käkade vi frukost i solen. Det kan omöjligt finnas något mysigare sätt att avnjuta en frukost än i sittbrunnen i en båt i solskenet!

Efter frukost så solade vi, men det var lite kyrligt i luften så vi behöll byxorna på *hehe* Somliga ansåg annorlunda och hoppade i plurret! Helgen avslutades på ett Café där vi käkade lunch innan vi begav oss tillbaka till vår hemma hamn.

Jag kan nog ärligt säga att detta var den bästa midsommaren någonsin, underbart väder och roligt sällskap! Mycket bättre än så kan det inte bli!

Vår båt inför nästa helg- Oceanis 393


Här kommer lite trevlig info till mina seglings kompanjoner nästa helg! =) Båten som vi ska segla med heter Oceanis 393 och är 12 meter lång, fyra meter bred, har åtta sovplatser och (håll i er nu..) TVÅ toaletter! Det sista känns vädligt skönt med tanke på att vi är åtta brudar som ska ge oss ut! Men nästan bäst av allt är att SMHI lovar sol och över 25 grader hela helgen! Trots detta så skulle jag ändå rekomendera er att ta med ett par långbyxor, nån tjocktröja och en vindjacka för det kan ändå bli kyrligt om man seglar och det blåser. Och glöm för tusan inte bikinin och något gott att dricka! Själv så tänkte jag satsa på Rosé och X antal cider som kan vara gott att ha under dagen.. =) Packa allt i en så liten stuvvänlig väska som möjligt så kastar vi loss på fredag! Skepp ohoj! *hohoho*

Det ser inte helt fel ut!


Jisses vilket fantastiskt väder det ska bli i veckan! Hoppas nu bara att det håller i sig över helgen då det blir segling med sju andra goa töser! Midsommar var helt fantastiskt, men jag var sjukt trött igår kväll och imorse! Sov säker två timmar av vägen hem från Norrköpingstrakten, enligt utsago så ska jag även ha snarkat, hemska tanke!

Lägger upp en massa härliga bilder när jag kommer hem! Har tagit huuur mycket kort som helst!

Btw: yr.no är för övrigt en väldigt trevlig vädersajt för tillfället som gör att man minst av allt vill befinna sig på jobbet! *hehe*


Glad midsommar!


Klänning och leggings från H&M, pumps från Vagabond, halsband från Miss Dee, armband från Kina.

Nu sticker jag till Trollhättan och sedan vidare till Munkedal och eventuellt Strömstad över midsommar. Hoppas ni får en superskön helg utan så mycket som en droppe regn! Puss å kram!

Update: Change of plans. Det blir inte Munkedal/Strömstad, det blr Sthlm skärgård istället =)

Jag vill gå barfota på en äng!


Jag längtar efter att få gå barfota på en vacker äng och dra händerna genom gräset. Jag vill plocka en vacker bukett med blommor som jag så ofta gjorde när jag var liten. Jag vill stå och titta på korna när de nyfiket iaktar mig. Jag vill lägga mig mitt ibland allt det gröna, känna värmen från jorden och blicka upp mot en vacker blå himmel. Jag vill ligga kvar och lyssna till vinden som sakta sveper över fälten och ta med sig alla orosmoln och de moln som dröjer sig kvar vill jag fantisera ihop till knasiga figurer. Jag längtar bort från stan och allt oäkta och ut på landet där allt är som naturen vill att det ska vara.

Dagens klädsel + svammel


Aprikos klänning från Indiska, cashmere kofta från Lindex, leggings från H&M, pumps från Vagabond, skärp från Rut mfl och halsband från Åhelns.

Idag har jag äntligen fått tummen ur och städat, yey me! Har haft lite ångest över de små dammiga husdjuren ett par dagar nu *hehe* Igår var jag och Anna på Linné Terassen efter jobbet och tog ett glas vin, himla mysig måndagsaktivitet måste jag säga att sitta där i solen och mysa! Nu ska jag strax ta en promenad och införskaffa lite sill och färskpoatis, blev så vansinningt sugen på det och lite övning inför Midsommar är ju aldrig fel, dock så tror jag bestämt att jag utesluter snappsen! *heh* 

Later!

Jossans möhippa!

Kvällen började på Sportlife (för Jossan del började den redan i Brunnsparken sittandes på en solstol, med fin t-shirt, drickandes alkoholhaltig dryck *hihi*) På Sportlife körde vi poledanceing, det var skitkul, jobbigt och instruktören var grym. Som grand finale så fick Jossan uppträda ensam med instruktören inför halva gymmet som vi ropade in, hon va grym! Efter passat bubblade vi, drack en massa bubbel, tjötade gött och åt jordgubbar!

Under dagens lopp så fick Jossan innanför ett omklädningsrum beståendes av en rockring med ett skynke runt, byta kläder X antal gånger på X antal ställen, lite som Superman, fast bättre! =) Efter bubblande så gick vi till Heaven 23 där vi käkade och slappade lite. Sen begav vi oss till Liseberg där Josse fick utföra en massa knäppa uppdrag. Måste ge henne en stor eloge för att hon ställde upp på alla klädombyten och galna grejer, du är bäst guman!


Efter Liseberg drog vi hem till Veronica där vi faktiskt tog det lite lugnt ett par timmar, beställde pizza och fixade iordning oss. Nån stans där emellan drog vi med Jossan till en liten special affär på 2:a Långgatan där hon fick köpa lite skojiga grejer. Väl tillbaka hos Veronica, lekte vi lekar, drack, Josse bakade en jättefin tårta, dansade och självklart så övade vi oss på våra poledanceing moves! =)

Vid halv ett snåret nån stans så drog vi in till stan och Nivå, där hände en massa galna grejer och jag rullade så småningom hem vid strax innan fem. Måste erkänna att man får lite lätt ångest när man går hem och solen strålar från en klarblå himmel! Igår blev det inte mycket gjort vill jag lova, men det var det helt klart värt! Tack tjejer för en fantastisk dag!

Dagens romantiska outfit


Nya jeansen som jag köpte på MQ's rea igår, vit tunika från Vila, långt vitt linne från H&M under till, svarta pumps från Vagabond, armband med genomskinliga glaspärlor och silverhalsband med stor sötvattenspärla köpta i Kina.

Äntligen fredag! Synd bara att det pissregnar ute, MEN enligt Smhi så ska det bli jättefint väder i helgen så det håller vi tummarna för! =) Känner mig väldigt sockersöt i den här tunikan, men med svarta stuprörjeans till så känns det iaf lite coolare *hehe* Lägg märkte till min nya fina handduk som hänger till höger om mig, köpte den för en ringa summa på Indiska i veckan =) Nehe, nu ska jag ta oh sätta på en film, jag har kommit in i en riktig film-tittar-period om ni inte har märkt det.. =) Ciao!

The Reader med Kate Winslet

Igår såg jag denna film som hadlar om Hanna (Kate Winslet) som åtalas för att ha medverkat i förintelsen. Filmen börjar med att hon har en affär med en yngre man som senare ska komma att visar sig vara åskådare i rättegången mot henne. Filmen var vacker och men ganska speciell. Egentligen ingen "Linda film", men när regnet öste ner utanför fönstret och inombords så passade den mig aldeles utmärkt!









Dagens klädsel + svammel


Mörkblå skjortklänning från H&M (inhandlades på rean igår för 98 kr), leggings från H&M, lackskärp från Rut mfl, svarta pumps från Vagabond, stor herrklocka köpt i Kina.

Jösses vilken suddig bild det blev! =( Nåja skit samma, man ser ju vad det föreställer iaf *hihi* Ja det vill säga ett blåbär med en tomat på toppen, fattar inte vad som gick fel med maken idag.. använde till och med mindre underlag än vanligt, jag kanske helt enkelt är naturligt tomat-röd! *asg* Näää.. jag gissar oh hoppas på att det helt enkelt bara är kameran som spökar.. Jisses vad jag svammal.. idag är rubriken verkligen passande!

Vad tvungen att kila ner på stan efter jobbet för att köpa en knapp som lossnat. Gick in i "knapp-affären" som ligger vid Café Vanilj, jag har ALDRIG sett så mycket knappar i hela mitt liv, det var heeelt enormt! Men undra om de verkligen kan tjäna så mycket på den rörelsen.. Jag upptog väl kanske 3 minuter av kassörskans tid (och innan det hade jag väntat i 15 på min tur..) och då köpte jag två knappar för 3,50:- /styck.. Ja ni fattar säker vart jag vill komma.. =)

Köpte även mitt tredje par svarta tight byxor den här veckan.. men frukta icke, de andra två har jag redan lämnat tillbaka.. OCh nu sitter jag här i soffan och försöker spänna ut de senaste.. liiiite för tighta, men jävligt schysta och långa i benen! Vill att de ska passa!

Nu ska jag kolla film! C ya! Kraaaam!

Dagens klädsel + svammel


Svarta kostymbyxor från Esprit, rosa kofta från H&M, svarta pumps med kilklack från Vagabond, stor sötvattenpärla köpt i Kina, silverring från Miss Dee.

Idag har jag varit och hämtat ut min plattång från GA.MA som jag beställde från Baresso. Egentligen kom den redan igår, snabba leverans det gillar jag! Sen var jag inne på H&M en sväng, de har rea nu och jag måste säga att den är ovanligt bra för att vara H&M! Jag köpte den här söta koftan igår för 98 kr (ord 298 kr) och en djupblå skjortklänning idag för samma pris. =) Var även inne på MQ som började sin rea idag, jag hittade de perfekta slimmade svarta jeansen, MEN i en strolek för små! Långa som attan var de oxå! Oddsen för att de finns kvar i en annan MQ-affär känns inte jättestora.. =(

Sist men inte minst... skatteåterbäringen har kommit! Just nu känns det helt jävla underbart att jag sket i att jämka på lägenheten!

Nu ska jag ta hand om mitt löshår som jag färgat slingor i (ville få det att se lite mer natrligt ut). Så nu är det bara att inviga min nya plattång och locka mtt eget och löshåret, inte superkul, men det måste göras!

Hoppas ni får en skön kväll! Kraaaaam

Bra och ha grejer!


Har typ letat efter ett par låååånga fritidsbyxor hur länge som helst, men aldrig hittat några som är långa nog och som sitter bra. Gissa vad jag hittade på Kappahl av alla ställen? Jo ett par alldeles utmärka sånna byxor. Jag fick naturligtvis lägga ner dem lite, men då blev de perfekta! Köpte även en härlig turkos tubklänning som jag tänkte dra över bikinin i Mexico. Sist men inte minst blev det ett lite längre vitt linne som man kan stoppa ner i byxorna utan att riskera glipa i ryggen! *hehe*

Dagens.. svammel..


Byxor från Esprit, tröja från MQ, pumps från Vagabond, halsband från Åhelns.

Idag har jag varit och lämnat tillbaka de svarta byxorna jag köpte på Foji i helgen, de var felsydda så sömen på ena benet hamnade nästan på framsidan längst ner. Det var inga problem att returnera dem, sånt gillar vi! Ibland kan det bli ett jäkla tjaffs tycker jag även fast plagget faktiskt inte är som det borde, men här var det som sagt inga problem, plus poäng till dem! =) Jag köpte ett par nya byxor på H&M, men de kändes lite för stora så de kankse får åka tillbaka de oxå =( Hur svårt ska det vara att hitta ett par sköna svarta stuprör med mycket stretch i?!

Nu ska jag lägga mig framför tv:en och invänta Desperate Housewives! Ciao!

Frosty lemon cke


När Berth fyllde år igår så hade jag med den här tårtan som jag hittat på aldeles själv.. =) Var faktiskt väldigt frisk och god om jag får säga det själv! *hihi* Själva kakan är ganska kompakt och den bör svalna helt innan man delar den mitt i tu. OM man inte skulle lyckas helt och den övre delen skulle gå söner lite så spelar det ju inte så stor roll för hela kakan ska ändå täckas med creme cheese.

Ingredienser:
3 ägg
4 dl socker
100 smält smör
3½ dl mjöl

Fyllning:
En sats lemon curd (färdig köpt funkar säkert oxå)

Glaze:
200 gram philadelphia pst
2 dl florsocker
2 msk cotronsaft
skalet av en riven citron att strö över

Gör så här: Smörja och bröa en form med löstagbar kant. Blanda ägg, socker och smör. Blanda sist i mjölet. Häll allt i en form och grädda i 200 grader i 30 minuter ganska långt upp i ugnen. När kakan kallnat, blanda alla ingredienser till glazen, dela kakan på mitten, bred lemon curd emellan och glazen över. Toppa med lite rivet citronskal. 

Lite nya grejer!


Jag har blivit riktigt duktig på att ta hand om mitt hår sen jag blekte det. Jag insåg att om det inte ska se ut som svinto så gör jag nog bäst i att ta hand om det. Var annan gång jag duschar så tar jag i den här inpackning från Loréal mot slitet hår (finns hos frisören). Jag har inte varit mycket för inpackning förut, men sen jag börjat med den här så har jag insett att den verkligen hjälper! =) Sen köpte jag värmeskyddande kräm och spray från PHC. Sprayet luktar gott och ger lagom mycket stadga!

Bolagret införskaffade jag ett drinkmått och på Åhelns köpte jag ett halsband i silver, köpte ett lika dant i guld för ett tag sedan som jag älskar.

Varför måste man alltid klacka om skor?!

Har varit och hämtat ett gäng skor idag som jag lämnat in hos skomakaren för lagning. Varför håller alltid sulorna och klackarna så kort tid nu för tiden?

Tycker det är väldigt konstigt att när man köper ett par skor av bättre kvalite så säger de till en att i princip klacka om dem direkt. Säger inte konsumentköpslagen att alla varor ska hålla i minst två år? Varför har klackarna fått dispens?

Jag tror knappast att det är en omöjlighet att tillverka ett par klackar som håller, visst det är säkert dyrare, men jag skulle gladeligen betala femtio spänn extra för att slippa springa till skomakaren stup i kvarten!

Klädsel idag: Byxerna från Only som jag köpte i helgen (byxbenet har vridit sig så att sömen typ hamnar på framsidan av benet längt ner istället för på sidan, kan man reklamera för sånt???), aprikos topp från Gina, lackpumos från Vagabond, halsband från Åhelns, armband och ring från Miss Dee.

Film- The Notebook

Jag har precis sett färdigt The Notebook *snyfft* Vilken fantastiskt vacker film!!! Bästa jag sett på länge! Se den! Jag vill inte avslöja för mycket om den, men jag kan säga så mycket som att det är en otroligt fin dramafilm som handlar om en stark kärlek mellan två människor som varar livet ut, trots svåra prövningar.

Jag vet att det bara är en film och kanske finns kärlek likt deras inte i verkligheten, men det hade varit fantastiskt att få uppleva den, även om den kan leda till mycket smärta...











Nya slimmade jeans & romantisk tunika


Har ju mina stortighta svarta byxor som jag köpt på H&M, men även om de sitter bra så är de verkligen inte bekväma för det är verkligen noll stretch i dem så i helgen köpte jag de här från Only istället och de känns verkligen mycket skönare! Sen introducerade Anna mig för en "ny" affär på Backaplan som låg typ vid Systembolaget. Har helt missat denna affär tidigare då den ligger lite dold, men den visade sig vara riktigt bra. De hade kläder från bl a Esprit, Vila och Only. Där köpte jag den här söta tunikan! Känns som att den kan bli ett alternativ till Midsommar om det inte blir toppen väder..

Lemon curd

Nu har jag provat första receptet ur boken "a piece of cake" av Leila Lindholm som jag fick av Jossan och Vicky när jag fyllde år. Lemon curd är så där söt syrligt och är supergott att ha på en ostmacka, som mellanlägg i tårtor eller i mandelbeskvier (makroner) blandat med lite färskost.

Ingredienser:
3 citroner
1½ dl socker
50 gram smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor

Gör så här:
Blanda rivet skal från tre citroner och saften från två med socker och smör och låt koka upp. Tag av från plattan och sila bort citronskalet. Blanda saften från den tredje citronen med majstärkelsen och vispa sedan i detta och äggen i den varma vätskan. Ställ tillbaka på spisen och rör konstant tills krämen tjocknar. Häll upp i en glasburk.

Fixardag!

Efter en mycket god frukost bestående av hälsobröd, nygjord lemon curd och blåbärste så satte jag igång att rensa ur min klänningsgarderob. Hittade lite saker som jag glömt att jag hade! *hihi*

Efter det gav jag mig på på att sy upp en klänning och lägga ner ett par byxor, tråkigt, men väldigt skönt när det är gjort! Hittade äntligen ett par fritidsbyxor som satt bra och var hyffsat långa (iaf tillräckligt långa för att bli bra när de väl var nedlaggda *hihi*) För korta vida byxor är det fulaste som finns! Är de tighta där emot så är det ju numera modernt om de är "för korta" vilket passar en långis som mig alldeles utmärkt! *hehe*

Sist men inte minst så rensade jag ur och rengjorde mitt badrumsskåp. Det var fruktanvärt välbehövligt kan jag lova! Det är otroligt vad mucket gamla produkter man samlar på sig som man kan slänga!

På översta hyllan står mina favoritparfymer:
* CK Summer (vardagsparfym som vi fick när vi jobbade på ett kosmetika lager i Syndey)
* Armani Remix
* Victoria Beckham
* Versace crystal *love it!*

Nu borde jag  ta tag i att sätta in resten av korten och laga mat till veckan, men det är jag inte lika sugen på! *hehe*

BaByliss iCurl vs GA.MA cp1


Jag har varit lit sugen på att testa iCurl från BaByliss så för några dar sen titade jag förbi Åhlens City. Där har de vart ut n del av nyheterna som man kan prova på plats. Jag frågade personelen som stod där vad det var för skillnad på iCurl och en "vanlig" plattång från tex GA.MA och hon svarade att iCurl gav mer volym och större lockar.

Jag fick prova lite och jag måste säga att den gav exakt samma effekt som vilken plattång som helst bortsett från att värmeplattorna var av aluminium och håret gled inte igenom dem så bra. Med andra ord så kommer jag satsa på en GA.MA till slut iaf. Har vänner som äger denna och jag brukar tjuvlåna den lite när jag får tillfälle och håret blir verkligen jätteglansigt och fint. Jag beställde min plattång från Baresso för 490 kr ink frakt. På Åhelns tror jag de minst tog 790 kr för samma tång.

Slutsatts, köp inte iCurl, jag förstår verkligen inte fördelarna med denna. Men jag måste erkänna att reklamen är väldigt bra och kan säker lura några som inte vet att det går hur bra som helst att locka håret med vilken platång som helst!

The low life has moved in..

Jag kan inte sova.. vilket inte är så konstigt då de spelar aphög musik med grymbas och hoppar upp och ner i lägenheten under mig! Tidigare så bodde det en halvdöv tant där, vilket passade mig perfekt! Hon störde inte mig och jag störde inte henne! Men nu, NU har det flyttat in nåt ungt slum med piercingar i ansiktet (den du pappa! ;o)! Att det är slum vet jag för att jag har tjuvlystnat på deras konversationer på balkongen (man är väl nyfiken *hehe*) och de är inte på en allt för hög nivå kan jag säga, inte ens i nykert tillstånd!

Jossan har varit här och kollat på film, men vid halv tio så var nivån nerifrån ungefär den samma som den på tven så jag gick ner och sa till. Killen (inte han som bor där) var rätt trevlig och lovade att sänka musiken. Men sen gled ljudnivån och studdsandet upp igen, vilket tyvärr var rätt väntat då det tenderar att bli så när man har fest (lite förståelse har man ju). Hur som helst så var jag nyss nere igen och sa till (kl 00:15) för nu vill jag banne mig sova och om de inte har gett sig av till stan ännu så vetti fasen om de kommer göra det. Klurade på att ringa Securitas, men lite schyst vill man ju vara och säga till först.

Killen (som bodde där) lovade att stänga av musiken. Så nu är det hyffsat låg musik där nerifrån, hoppas nu bara att det förblir så för annars ringer jag fan! När jag kom upp igen så öppnade jag balkongdörren för att höra om de sa nåt och japp, det gjorde de. En annan man två våningar under mig kom ut på balkongen och bad dem oxå att vara tysta och sluta hoppa, sen gick han in igen. De svarade att de inte alls hade hoppat (eller hur..). Sen babblade de vidare om att jag faktiskt hade haft fest förra helgen men att jag var iaf snygg. Hehe.. jag gissar på att de är max 20! Hur som helst.. Visst hade jag fest förra helgen, men jag satte upp en lapp och förvarnade om att det kunde bli "en förhöjd ljudnivå", plus att vi gick hemmifrån vid halv tolv! Hmm..

Nu ska jag försöka sova.. MED öronproppar!

Chokladdoppade jorgubbar!


Jag har aft en riktigt skön dag idag. Först så gick jag in till stan, passerade Slottsskogen där jag fick en liten dos av Nationaldagsfirande. Istan köpte jag en massa bra grejer och käkade sushi till lunch. Efter ytterligare lite shopping köpte jag med mig en tidning och satte mig på ett café i Haga med en kopp te och mandelbiscotti. Sen promenerade jag upp till Meddo och solade en sväng, efter det så ringde Anna och vi tog en otroligt god glass på "Lejonet & Björnen", tror jag valde chilichoklad, nutella och äppelpaj, mycket gott!

Nu har jag precis satt mig i soffan efter att ha doppat lite jordgubbar i choklad, visst ser de gott ut!? Jossan kommer om en liten stund och då blir det film-maraton, igen! *hehe* Har ju en film kvar av de jag hyrde och sen fick jag ett helt gäng av Anna oxå som jag måste se! =)

Hoppas ni får en skön kväll!

2 dagars outfits


Han inte lägga upp torsdagens och fredagens outfits, men eftersom jag fått tummen ur att ta korten så tänker jag banne mig lägga upp dem oxå! *hihi*

Torsdagens: Nya klänningen från Only, svarta leggings från H&M, svarta pumps från Vagabond, silverring i kedja, stor herrklocka från Kina.

Fredagens aningen trötta oufit ;o): Gammal blockmönstrad klänning från H&M, leggings från H&M, pumps från Vagabond (andra än de som jag hade dagen innan, har fem par sammanlagt tror jag..), halsband från Wedins och herrklockan som jag köpte i Kina.

Gomooooron!

Sitter här och sörplar på mitt nya favoritte, Blåbärste från Friggs, det är supergott och smakar som blåbärspaj! *mums* Till det äter jag mitt goa hälsobröd med valnötter i och en massa frön på! =)

Idag tänkte jag gå en sväng till stan, men sen kom jag på att det är ju för bövelen Sveriges Nationaldag, dvs nu mera en helg dag, dvs alla affärer kanske inte är öppna.. =( Nåja, det blir nog en vända iaf! =)

Va riktigt mysigt igår med ett litet film-maraton. "I taket lyser stjärnorna" var jättebra och sorglig! Jag hulkade mig igenom så gott som hela filmen *hehe* Den var helt klart se värd och man fick sig en liten tankeställare, gilar filmer som framkallar sånt!

"The day the earth stood still" är en fantasy film, vilket jag gillar! Det är så där lätt och intelligensbefriat att kolla på =) Hur som helst så måste jag säga att jag gillade den, coola special effekter, men det var ändå tillräckligt mycket drama för att inte kännas alltför överdrivet (som tex Terminator- filmerna gör!)

Ha en riktigt toppen dag så hörs vi sen!

Ps. Om ni hade tänkt fira Nationaldagen idag och befinner er i Gbg så kan jag meddela att man man göra detta på Liseberg OCH det är gratis inträde mellan kl 12:00 och 14:00! =)

Filmkväll!

Äntligen fredag! Har varit och hyrt tre filmer:

* I taket lyser stjärnorna
* The day the earth stood still
* Changeling

Jag måste erkänna att en lugn kväll hemma oftast är vad jag känner mest för på fredagar. Visst AW kan vara himla mysigt det med, men myskvällar är definitivt inte att underskatta!

Jag tror jag börjar med den svenska filmen (som jag har hört ska vara riktigt gripande) för att sedan gå på de lite tyngre grejerna.. :o)

Myskläderna är på, godiset upphällt, film-maraton here I come!




Lite nya grejer.. =)


Det har öppnat en nya ONLY affärFrölunda Torg som jag spande in idag. Det fanns en hel del fina saker, bl a den här klänningen/tunikan. Den är ljusblå randig och matchar mina ögon *hihi* På Åhlens hittade jag en söt liten fjärill till min jordgubbslåda på balkongen.

På festen i lördags så hade en tös så himla fint blont slingat löshår (inga namn nämda ;o). Jag visste inte att det fanns löshår med slingor i. Jag köpte toning idag som jag tänkte testa på mitt eget för att få lite mer liv och rörelse i det. Ska testa det på en liten slinga först så jag inte sabbar allt. På bilden så ser färgen riktigt bra ut, MEN man vet ju aldrig hur det blir i verkligheten, speciellt inte på löshår som redan är tokbehandlat!

Bad hairday


Skjorta med tillhörande bälte köpt på Esprit i Bangkok, aptight svarta byxor från H&M, pumps från Vagabond, kristall örhängen köpta i Thailand, stor herrklocka köpt i Bejing, ring och halsband från Miss Dee, tack Åsa & Emelie!

Har faktiskt tagit mig i kragen idag och dragit mig själv till gymmet, men jag kan inte påstå att det var speciellt upplyftande, jag vill vara ute när det är sommar! Sen har jag hunnit med lite shopping oxå! =) Ska snart skutta in i duschen och sen blir det Greys Anatomy! Har inte klarat av ett enda avsnitt med torra ögon på väldigt länge och jag känner på mig att det inte kommer att bli mycket bättre den här gången.. *hehe*

Presenter!



Jag hade absolut inte räknat med att få så mycket presenter, men självklart så blev jag jätteglad! Man är väl materialist! *hihi* Jag måste säga är grymt imponerad av att ni kommit på så bra saker, jag älskar allt! Tack så hemst mycket söta!

* 7- armand ljusstake + ljus
* Karaff + glas från Rosendahl
* Leilas bakbok "A piece of pie"
* Muffins bok
* Leopardmönstrade bullformar ;o)
* Hårblås (var i sjukt stort behov av en ny!)
* Två jättefins lycktor från Sia + ljus
* Två nessesärer i fin grönturkos färg
* Halsband från Miss Dee (inveg det igår!)
* Ringt från Miss Dee
* BUS bronzer från Lancôme
* Världens bästa mascara från Loréal
* Ansiktsmask
* Versace Crystal, love it!

Välkomna på tantfika med 7-sorters kakor senare i sommar! =)

Today


Jag gillar Miss Dee, ja alltså smyckena! Köpte det här armbandet i Trollhättan förra sommaren och det har använts flitigt! I lördags så fick jag den här ringen plus ett annat halsband från samma märke av min kära vänner, det märks att ni känner mig! *hihi*

Idag har jag varit riktigt hurtig! På lunchen så var jag och Anna ute och gick en powerwalk och efter jobbet så begav Jossan och jag oss till Ängårdsbergen, gick inte vilse den här gången! =) Man får ju passa på att vara ute när det är fint väder, det verkar ju tyvärr inte bli det i helgen..  Å jag som tänkte tillbringa den vid Smithskaudden! Får nog bli lite ändring på de planerna.. *snyfft* =(

Buffé mat =)

Det här är vad jag bjöd på på festen i lördags..

* Tre olika pajer, en kyckling/curry, en tacopaj och en broccoli & skinkpaj.
* Mina pizzor med salami, pizzasås, oliver och ost på.
* Sallad med salladmix, melon, fetaost, rödlök, gurka, tomater samt rostade solros- och pumpafrön.
* Mangodressing gjord på turkisk yoghurt, mangopuré och kryddor.
* "Brietårta" med hackade pistagenötter och honung på.
* Baugettbröd och kex.
* Tapenad och två olika sorters oliver.
* Jordgubbsbål.


Till dessert hade jag gjort...
* Små hjärtan av mörk choklad, cornflakes och vit choklad
* Cheesecake med färska bär, god och väldigt mättsam!

25- års fest!


Det blir ganska mycket packning när åtta tjejerska sova i samma lägenhet *hehe*


Massa paket!


Vildana & Helene


Vissa fattade att de gröna blommorna var underlägg till glasen..*hihi*


Mat!


Emelie, Emma och Sabina


Åsa fick ett jättefint halsband av Emelie!


... och jag fick ett stooort guldpaket innehållandes en fin 7- armad ljusstake av Helene och Vildana.


Töserna sjunger en jättefin och väldigt passande sång för mig.. ;o)


Emily & Angelika


Vicky & Jossan


Jag & Angelika


Vi försökte få till en gruppbild på alla 16... gick så där.. *hehe*


Lika som bär! =)


Jag & Jossan, snacka om lika ögonfärg!


Emelie & Angelika


På väg in till stan- Vildana & Emelie


Jenny & Åsa


Anegelika & jag


Kolla in fransarna!


Man blir trött av att dansa.. =)


Dagen efter åkte vi till Näset och solade och jag tog mitt första dopp! Turkos bikini med silver broderi från H&M (förra året)


Så himla underbart! Varför kan det inte alltid vara så här?!


Jag vill oxå segla!!!!


Lite oordning på bilderna.. orkar inte städa om! Söta Åsa i början av partykvällen !


Rosa fördrinkar!


Me!


Wildy i kvällen kortaste klänning ;o) Den här gången vann inte jag *asg*


Sabina, Emma, Åsa och Jenny


Paket öppning..


Shake it babes!


Nenis & Åsa!

Tack vänner för en underbar kväll!!!

25-års fests outfit!


Klänning från H&M. Strumpbyxor från Vouge (som jag körde nageln rakt igenom på Nivå =( men annars så var de toppen och satt som en smäck!), vita pumps från Vagabond, vit väska från Fiorelli, halsband från Åhlens, armband från Miss Dee och stora guldörhängen från H&M. Ready Set Go! ;o)

RSS 2.0