Gårdagens bravader..

Igår var jag Elias och Johan och käkade på El Corazon, mycket trevligt och god tapas! Sen var vi tvugna att kolla in Johan nya lägenhet så vi begav oss dit. Riktigt mysig takvåning! Dock så kommer den nog bli ännu bättre med lite ommålning. Efter att antal glas vin så satt jag och Elias i en taxi hem runt två-tre-snåret. Ja tydligen så kan man inte åka kommunalt hem en måndag natt, dåligt!

Elias ligger fortfarande och sover.. tunnis! ;o)

Later!

Shopping på beställning


Fick en liten beställning från Emily att köpa en paljettväst och ett spel. Blev så tänd på tanken av sällskapsspel och köpte ett till mig sjlv oxå! :o) Med största sannolikhet så kommer de att komma till användning på Nyårsafton. Jag köpte dessutom två pepparkvarnar som jag spanat in ett tag. Sånt man inte får i julklapp får man köpa på mellandagrna! *hihi*

Jag tänkte kolla i lite klädaffärer oxå, men jag gav upp. Guuud så mycket folk! Jag förstår inte hur folk orkar. Nåja, jag kanske oxå kankse hade orkat om det inte vore för det faktum att mina garderober redan är överfulla och jag behöver verkligen inte mer kläder!

Reashoppat typ..

På Annandgaen var jag och Emily Skövde och brottades med människor. Vi började shoppingen på Gina och det va nog tur det eftersom man fortfarande var pigg och fräsch då och hade iaf lite tålamod kvar. Jag stod 40 MINUTER i kön till provrummen och 20 minuter till kassan. Herregud, det är 1 timma av mitt liv som har gått till spillo det! Det här är iaf vad jag samlade på mig:
1. 2. 3. 4. 5.
1. Spets kjol från H&M
2. "Silkes blus från Gina" Har en likadan fast svart på bilden i föregående inlägg.
3. Mossfärgad enkel topp från Gina.
4. Svart plisserad kjol från H&M (ej rea)
5. Klänning från H&M (ej rea) Superkass och sladdrig kvalité, köp inte!


Tillbax i Gbg!


Då var man hemma igen då. Känns både skönt och lite vemodigt att lämna lugnet där hemma. Ovan är ett kort från julafton. Jag hade piffat till mig för att gå i kyrkan, men det jäkla kyrkan va så kall så det var bara att behålla jackan på!

Hur som helst.. nackdelen med att komma hem efter att man varit borta är att man måste tvätta och städa, tråååkigt! :o( Men nu är det bara dammsugningen kvar, sen är det klart iaf! :o)

Föresten, jag kom på den brillianta ideén för några veckor sen efter en liten felsägning (som jag för övrigt garvade gott åt ett bra tag efteråt) att "tvätta + städa" borde kallas för "tväda"! Genialt visst är det? *asg* (ja, jag vet jag är konstig, men det står jag för) :o)

Nepp, nu ska jag sluta svammla och göra någt vettigt.. som att åka in till stan å shoppa! :o)

Nu är jag hemma..

..i Falköping hos mamma å pappa. Känns skönt att bara var hemma och slappa! Inte tänka på jobb, inga måsten och bara ta det väldigt lugnt! =)

Idag har jag och pappa varit ute i skogen och huggt två granar (bilden är från förra året). Attan va svårt det va att hitta de perfekta julgranarna, men till slut lyckades vi tror jag.

Va så skönt att vara ute i skogen, tystnaden och att känna doften av gran och mossa. Nog för att jag verkligen gillar tumulten i stan, men ibland så kan jag längta efter att sitta på en stubbe i en tyst skog och bara vara. Låter helflummigt,  I  know, men sån är jag :o)

Imorn så är det dax för att klä granen, griljera skinan, oka knäck etc.. Och om vi har riktigt tur så kanske det till och med blir lite snö =)

Känner på mig att det inte kommer att bli så mycket bloggat i jul. Dels för att jag har bättre saker för mig (som att läsa och äta julgodis tex ;o) och dels för att mina färäldrar tro jag slutade blogga för ett år sen.. och det känns onödigt att väcka den björn som sover *hehe*

Önskar iaf er alla en riktigt mysig jul!

Puss å kram!

Tips för överblomade orkideer



Va inne på NK idag och köpte en orkide kvist i plast från SIA. De hade tre varianter mellan 65 och 200 kr.  Eftersom jag är en simpel tjej (..och en aning fattig så här i juletider) så valde jag mellanvarianten. Den ser verkligen naturtrogen ut! Dock inte lika naturtrogen som den som kostade dryga 200-lappen, den var nästan läskigt verklig! Hur som helst så är det bara att sticka ner den i krukan medans man väntar på att den riktiga orkideen ska börja blomma igen. För hur kul ser det ut med en kruka på tre blad och två pinnar som sticker upp? Inte så va.. :o)

Evigt Singel

Imorse på väg till jobbet så läste jag en krönika. Summan av kardemumma var att vi inte längre kan förvänta oss en förälskelse likt de vi upplevde när vi var tonåring. Och att anledning till att vissa kvinnor förblir singlar är för att de inte inser detta och istället för att leta efter den ouppnåliga kärleken så bör de fokusera på en partner som det funkar med och som de är attraherade av.

Jag var inte ens kär när jag vad tonåring. Vad säger det om mig, är jag fullständigt känslokall när det kommer till att förälska sig eller har jag helt enkelt bara inte träffat rätt? Är det helt kört för mig? Ska man ge upp jakten på the Big L?

... jag tror jag lever på hoppet ett tag till iaf, jag är ju trots allt bara 24. Närmar man sig 30-strecket och fortfarande inte har hittat någon att älska så får man väl kanske överväga att tänka om och sänka kraven.. hemska tanke!


Jävla skit!

Jag tänkte ha med mig en tårta till jobbet imorn..



.. nu blir det inte så! :o(

Nya tven: Samsung 40" LCD-TV LE40A557





Haha.. kikade precis in på Komplett.se och såg att de höjt priset på tven en tusenlapp! Snacka om tur att jag beställde den då jag gjode. På tal om beställde.. klickade hem den klockan 12 i måndags och på tisdag lunch så hade den kommit till Kompletts hämtbutik, snacka om snabba bud!

Jag är helnöjd med tven! Fast den va lite större än jag hade räknat med..*hehe* Det tråkiga är att eftersom jag bor i comhem hus och inte har någon digitalbox så är det analoga signaler som gäller, vilket gör att bilden tyvärr inte blir den bästa.. :o( Får väl kolla mycket på DVD iställt för då är bilden verkligen super! :o)

Till höger om tven står min mexico ugn som jag köpte för några månader sen. Gillar den som fan! Den är hur mysigt som helst med tända ljus i! Den mexikanska ugnen inhandlades i en inredningsaffär i Linné.

Nu ska jag ägna mig åt min lussebulle.. C ya later!

Dagens klädsel

Jihoo! Min tv har kommit! Ska åka och hämta den på lunchen! =) Hyffsat materialistisk man är som blir så glad över en tv! Vad säger det egentligen om mig va? *hehe*

Idag är sista dagen att posta julkorten om man vill använda "julpåsen".. å det vill man ju.. ;o) Så nu bör de snart dimpa ner i era brevlådor..!

Dagens klädsel:
* Mossgrön polo- Gina Tricot
* Stickad kjol- H&M
* Svarta strumpbyxor
* Svarta pumps- Vagabond (blev liiite kyrligt om benen, men mina stövlar är inne för omklackning så vad ska en flicka göra..)
* Halsband- Indiska
* Stooor herrklocka- Kina

Observera den fina halmbocken nere till höger som jag köpte på Rusta för 10 kr, vilket fynd va! *hehe*

Hoppas ni får en fin fin dag!

Puss å kram!






Godaste julgodiset!

Tänkte bara påminne er om att det är hög tid att baka julgodis! Här är mina två absoluta favoriter!


Trist att köpa smink!

Ibland så tycker jag att det är sååå tråkigt att köpa smink, tex mascara, puder eller foundation. Det är sånt där nödvändigt ont som man bara måste ha (ja, typ som mat.. ;o) Däremot att köpa ett nytt fräscht läppstift eller en snygg glittrig ögonskugga är ju aldrig tråkigt!

Ögonskuggan till vänster heter Classic Nougats och kommer från Isa Dora och är en stor favorit. Jag tycker den är en bra "dag ögonskugga" då den smälter in fint och ser väldigt naturlig ut.



Tjock i randigt?

Jag tror att det är en myt.. det där om att man skulle se fetare ut i tvär-randigt än i vertikal-randigt. Köpte tunika/klänningen här intill på H&M förra veckan och om jag inte har fel på synen så tycker jag att den fick mig att se smalare ut.. Just a thought.. =)

Googlade lite och hittade den här artikeln som stödjer min tanke.











En för tidig julklapp till mig själv =)

Nu har jag beställt en sån här..

"Samsung 40" LCD-TV LE40A557"

..bara så där!

Fy farao för bubbelbad!


Igår kväll tänkte jag lyxa till det lite och tände lite ljus, fyllde badkaret och hällde i badskum och en badbomb.
Det här med att ta ett hett bad är helt klart inte min grej! Samma sak är det med att basta. Känns som att det är svårt att andas när det är fuktigt och varmt. Led i ca 10 minuter sen klev jag upp!

Nu förstår jag varför jag inte har badat mer än en gång sen jag flyttade in..

Alla badgrejer i julklapp undanbedes vänligt men bestämt! *hihi*

Julgrupp med hyacinter



När jag bodde hemma så gjorde alltid mamma en julgrupp innan jul. Doften av hyacinter påminner om jularna när jag var liten. Så här blev min julgrupp i år. En kombination av hyacinter, guldsand, ljus och frostade äpplen. Hoppas nu att blommorna slår ut snabbt!

Luciakonserten igår och middagen efter var riktigt lyckad! Det serverades vegetarisk lasange, ris a la malta och ostar till efterrätt! Aldrig kunde jag tro att vegetarisk lasange kunde vara godare än "vanlig". =) Riktigt skoj va det oxå! Det blev ganska sent och lag lider verkligen med Emelie som skulle upp och jobba klockan sex idag, stackars tös!

Strax kommer min bror och hans flickvän hit. Tänkte bjuda dom på lite lussekatter, pepparkakor och glögg. Känns som att det var evigheter sen vi sågs sist, trots att vi bor i samma del av Gbg!


Hoppas ni får en mysig söndagkväll!


(...och grattis Emily till den nya lägenheten!)


Det här med lucia...

Då va det den 14 december då och Lucia. Jag ska strax bege mig till Vasakyrkan för att möta upp några vänner och se Göteborgs Lucia sjunga. Ska bli myisgt! Vill man märka av att det är lucia nu för tiden så får man ta ta tag i det själv. När man var liten och gick i skolan fick man sig en dos av luciatåg vara man sig ville eller inte! Hittade en bild från när jag var med i Falköpings luciatåg. Måst ha varit sista året på gymnasiet. Hade nästan glömt hur långt hår jag hade då! Känns inte som att det skulle kunna bli så långt längre även om jag skulle vilja..

Efter kyrkan är jag bjuden på middag till Emelies kompisar som jag aldrig träffat, kan säker bli mysigt! Tänkte befria frysen från lite lussekatter och ta med mig. Med fjäsk kommer man långt! *asg*

Hoppas ni får en skön kväll!

Kram!

Gårdagens nyshoppade outfit


Kjol från H&M. "Siden-blus" från Gina Tricot. Moccastövlar från Nilsons. Svarta tjocka strumpyxor från H&M. Sötvattenspärlor och stor herrklocka köpta i Kina. Löshår från Salong Safari i Gbg =)

AW:en på Lotus Bar va mycket trevlig, god plockmat och trevligt sällskap! Dock var vi alla ganska sega så vi drog oss där ifrån strax efter tio-tiden. Jossan hade varit och fixat permanenta ögonfransar, svinsnyggt! Såg hur verkligt ut som helst! Om jag inte minns fel så ska de sitta i tre månader, sen får man gå tillbaka och fylla på. Ungerfär som med acrylnaglar. Jag kan gissa på att det är hyffsat beroendeframkallande för det var verkligen snyggt!

Allmänt svammel.. ;o)

Hej vänner! 1½ timma kvar, sen är det fredag! Den här veckan har gått otroligt långsamt på jobbet, dessutom så har jag varit toktrött hela tiden! Nog för att jag brukar vara väldigt trött och tycka väldigt synd om mig när klockan ringer på morgonen, MEN det brukar ju släppa framåt tio-snåret. Men inte denna veckan inte, har suttit och jäspat framför datorn mest hela tiden känns det som.. :o(

Jossan har varit här ikväll och vi har svullat i glögg, pepparkakor och Rocky Road som hon hade med sig, väääldigt smaskigt!

Klänningen här ovan kommer från Gina, kostar 149 kr och ser väldigt lovande ut.. får nog ta och kolla in den imorn! Har varit väldigt duktigt på senaste tiden (om jag får säga det själv =) och inte köpt alls mycket kläder! Det har blivit mest julklappar och saker till hemmet. Går lite i vågor det där vad man lägger pengarna på.

Imorn blir det AW på Lotus Bar och Champangebuffe! Känns som ett lyckat koncept! *hihi*

Natti natti, nu ska jag försöka få lite skönhetssömn så jag ser fab ut imorgon.. :o) Sleep tight!

Hur full var jag egentligen..?

Fikade igår med han som jag dansade med på Parklane för nån vecka sen. Jag jag hade ett väldigt vagt minne av hur han såg ut och lite alkohol i kombination med en mörk lokal har ju en viss tendens att försköna verkligheten en smula. Nog var han lång alltid, men rätt spinkig och inte speciellt attraktiv! Visst var han trevlig men lite blyg. Men nej, det kommer inte att bli någon dejt nummer två! Som jag misstänkte med andra ord. Så nu gäller det bara att på ett lite snyggt sätt skaka av sig honom...


Watch us dance like Elfs!


Hittade en jättkul sida där man kan göra sin egen "Dancing Elf video" med sina vänner. Check it out here! Jag tycker helt klart att Emily är mest trovärdig! *asg*

Tänk vad lite retuchering kan göra!


Jessica Alba före och efter retuchering. Hon är helt klart vacker på båda, men visst fasen är hon ber slimad på bild nummer två. Så låt inte flashiga bilder lura er, de är förmodligen fejk.

Sötaste reklamen!


=)

Knepet till de perfekta lussekatterna



Gud vilken seg dag det har arit idag, lite att göra på jobbet och tiden har krupit fram! Igår när alla tjejerna hade åkt hem så bakade jag de här lussekatterna. Nu är bara frågan vem som ska äta upp alla?!? Att sitta å knapra på lussebullar själv känns ju lite trisst. Om ni kollar in bilden till vänster så får ni ett litet tips på hur ni får era lussekatter lagom stora. Utgå från en stor degklump och sen rullar ni bara ut den i ena "'änden" så mycket som känns lagom, behövs det mer deg så är det bara att fortsätta rulla.. =)

Jag brukar alltid köpa ett adventsljus (ni vet ett sånt där med siffror), men i år så har jag varit lite seg i starten. Men igår köpte jag iaf det här. Misstänker att jag kommer få kämpa på bra om jag ska lyckas bränna ner hela till jul.. mycket mys väntar med andra ord!


Imorgon ska jag träffa han som jag shakade med på Parklane för drygt en vecka sen. Minns knappt inte hur han såg ut, bara att han va rätt lång. Men det lär väl sluta som det brukar misstänker jag, dvs i ointresse från min sida. Tror att jag trivs aldeles för bra med att vara singel för att anstränga mig för att få något att funka.

Lovely Weekend!



I fredags så var jag på julbord med jobbet på Skansen Kronan. Va hur mysigt som helst! Riktigt genuin och gammaldags miljö, perfekt för julbord. När jag kom hem från julbordet så väntade Emily och Åsa på mig. I går kom resten av tjejerna från Växjö. På kvällen var vi först och käkade på Chez Amis, riktigt god grillad mat. Efter middagen så var det Stand Up på Storan (Omogna killar firar jul). Två timmar varade showen, men det kändes som en. På det stora hela var showen riktigt kul, även om allt inte va lika skoj. Kvällen avslutades med en riktigt god frozen margarita på Berså. På tal om frozen margarita så måste jag fixa en blender så jag kan göra egna!


Hemma hos mig.. vi gör oss redo..




Åsa och Emily matchar varandra! =)

Jag och Helene. Jävligt skumma filtliknande gardiner hade de satt upp.. fult!


Alla töserna samlade på Ches Amis.


Väääldigt snyggt kort! *hehe* Emelie, Helene och jag.


På Storan.. Nice hairy as! *asg* Det skämtades även en HEL DEL om denna!


Helene försökta få till en bild där det såg ut som hon pussade Öz runpa.. gick sådär.. =)


Berså. 100 kr i inträde skulle de ha. Det tyckte vi va lite saftigt för att enbart ta en drink så vi vände på klacken.. Då fick vi komma in gratis.. Det kanske är något man skulle prova fler gånger.. *hehe*

Nu ska jag slappa lite framför tv:en.. Take care!


Dagens outfit

Idag var jag på jobbet.. pallade inte ligga hemma i soffan och tyna bort längre! Konstigt det där, man känner sig hyffsat pigg när man åker hemifrån, men sen när man ska koncentrera sig så märker man att man kanske inte va på topp trots allt..

Nu ska jag snart fixa iordning mig lite inför julbordet med jobbet.. Är egentligen inte så himla sugen på att gå på julbord idag, dels så har jag av någon skum anledning noll matlust (har typ aldrig hänt förut, snacka om taskig tajming!) och dels så känner jag mig seg. Känner på mig att jag kommer att komma hem rätt tidigt ikväll.

Dagens klädsel blev följande:
* Svarta kostymbyxor- Esprit
* Vit skjorta med puffärmar- Only
* Svarta stövlar- Vagabond
* Stor herrklocka- Kina
* Halsband: Stor droppformad sötvattenspärla

See you later!









Scarpbooking- Julkort


Nu är årets julkort klara! Tyvärr så ser de tråkigare ut på bild än vad de är i verkligheten. Jag har använt mig av diverse olika stämplar, papper, glitter, tygband, minijulgranar och små skumduttar som gör att man  får en 3D- känsla på korten.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Vilket tycker ni blev bäst?

Julstämning!


Nu är granen klädd! Ja jag vet, det är inte dan före den stora dopparedagen ännu, MEN eftersom jag åker hem till jul så får man ju passa på att ta fram julpyntet innan så man hinner njuta lite av det lite iaf. I år blev det guldtema både på granen och...


..på paketen! =)

Jag är frisk! =)


Nåja, kanske inte riktigt då. Jag är fortfarande rätt roslig och snuvig, MEN febern är borta! =)

Såg på Grey's Anatomy igår. Gud va sorgligt det var när den gamla tanten gick bort och hennes man försökte hålla henne kvar. Jag grät som ett litet barn. Tänk att förlora en livslång kärlek, det kan omöjligt finnas något värre!

Nu ska jag ta mig i kragen och göra lite nytta för fösta gången på tre dagar!

Bilder från Kinesiska muren

Sist jag var i Kina på jobb så passade vi på att stanna i Beijing en dag på vägen hem för att se Kinesiska muren. Jag fick tips om en bra guide av en kolega innan vi åkte dit. Han körde oss dit och tillbaka och var faktiskt riktigt bra på engelska och berättade MASSOR av histora om muren. (har hans nummer om någon skulle vara intresserad ;)

Bl a så berättade han att man ursprungligen bygde muren för att skydda sig mot mongolierna som under vintern tog sig in i Kina och dödade bönderna pga av brist på mat i hemlandet. Muren är såpass hög att man inte kan ta sig över den med häst, vilket minskade monoglernas chans till överlevnad om de ändå lyckades ta sig över.

Viste ni att muren kallas "världens längsta gravkista"? Detta beror på att man begravde folk i muren som stupade eller blev dödade av mongolerna.

Muren var uppelad i olika delar där EN man var ansvarig för att den blev tillräckligt bra. Om bygget inte blev godkänt så avrättades han.

Sist men inte minst, muren är 700 mil lång, det är hela Sverige upp och ner drygt 2 gånger. Fatta vad långt!!!


För att komma upp på muren som ligger på kammen av berg så tog vi linbana.


Från muren hade man fantastiskt utsikt åt båda hållen. Jag måste erkänna att det var mäktigare än vad jag hade väntat mig!


Me! Det var ganska kallt när vi var där, runt 8 grader. Men det var ändå friskt och skönt...


.. och efter alla trappor upp och ner så blev man hyffsat svettig!


Mina kolegor som jag var där med.


Ner från muren så åkte man rodel. Detta var nästan lika kul som själv muren! *hehe*


Som sagt.. det var riktigt skoj! =)


Jag kan lova att det gick undan! Om det här hade varit i Sverige så finns det inte en chans i världen att man hade fått göra detta utan hjälm.


Nedanför muren var det en souvenir marknad där jag självklart köpte lite kraffs! =)


Sånna här skyltar finns över allt i Kina! Så jäkla roligt! Jag menar hur svårt kan det vara att få någon att översätta korrekt innan man placerar ut skylten på offentlig plats?!? En annan kul skylt som jag tyvärr inte har något kort på är en skylt på dörren i tunnelbanan där det står "Don´t pop your head out" Stört kul! =)

What to wish for X-mas!?!

När man va liten så var det bara att titta i leksakskatalogen och man kunde lätt peka ut 30 saker som man ville ha. Nu när man är några år äldre så tycker jag att det alltid är lika svårt att komma på något att önska sig. Eller ja, jag kan ju erkänna att om jag går runt på stan så kan jag även nu peka ut 30 saker som jag vill ha, MEN det är klurigare att skriva en lista. Mina föräldrar måste nämligen ha exakta uppgifter om vad man vill ha annas slutar det att man står där med en luskofta på julafton när man egentligen önskat sig en oversize stickad tröja. Eftersom man kan köpa det mesta man vill ha själv (inom rimliga gränser givetvis!) så brukar jag försöka önska mig mer praktiska saker av mina föräldrar som är tråkiga att köpa själv. Detta är årets ynkliga önskelista:

1. Ett fluffigt duntäcke (hur tråkigt är inte detta att köpa själv?!?!)
2. Stooora salt och pepparkvarnar i genomskinlig plast (jag inser här själv att denna önskan kan sluta i katastrof!)
3. En träningsbag, hittade denna på Lindex som egentligen inte alls är någon träningsbag, men den är stor som attan (60 cm) och har många fack så jag tror att den skulle funka utmärkt som träningsväska. Dessutom så är den mycket snyggare än traditionella!
4. En vit stor pläd, typ en sån som på bilden.

Två heta tips!

Tips nummer ett som jag har blivit helt kär i sen jag provade är Lee Staffords torrschampo. Schampot är som ett pulver som man sprejar in i hårbottnen på fettiga ställen. Sen gnuggar man in det och avslutar med att borsta ur överflödet. Och voalla, det flötiga är borta och håret känns tjockare, luktar fräscht och är glansigt och fint! Kostade runt 80 kr på Åhlens.

Tips nummer två är raka motsatsen till schmpot nämligen Bregott med havssalt *hihi* Så mycket godare än vanligt smör! Är lixom så små krispiga bitar av salt i och det smakar underbart! Ok, kanske inte just nu, men det beror på att jag inte kan känna några smaker alls just nu.. :o( Kostar ca 25 kr på Hemköp *hihi*

Jag har inte tid att vara sjuk!

Attan va snabbt en förkylning kan smyga på en! Igår morse så mådde jag toppen, igår kväll så låg jag i soffan med 39- gradig feber och hosta, jävla skit! Har massor av roligt inplanerat denna veckan som jag inte vill missa. Dejt idag med Mr Danspartner (inställt!), julavslutning med projektet på onsdag, julbord med jobbet på fredag och i helgen kommer alla töserna till mig och då vankas det standup på Storan och en massa annat kul! Hoppas nu att det här eländet går över snabbt som tusan!

Hysteriskt roligt klipp!

Varför är det så roligt när folk gör sig illa?!?

http://www.snabbstart.com/film/0dab8a069f

Men de ska ha cred för att de inte ger upp iaf! *asg*

RSS 2.0