Broccoli & skinkpaj
Igår slängde jag ihop en väldigt enkel och god paj. Dock så måste jag erkänna att den inte slog tacopaj eller kyckling/curry paj, men lite omväxling förnöjer, right?! =)
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl mjöl (jag tog 2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl)
100 gram margarin
3 msk vatten
Fyllning:
ca 400 gram kassler eller skinka
ca 300 gram broccoli
Äggstanning:
3 ägg
4 dl mjölk
salt och svartpepper
ost
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Finfördela margarinet i mjölet, förslagsvis med hjälp av en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta till en deg. Nu ska egentligen degen vila i kylen ca en timme, men vem orkar det? Kavla ut en tunn rundel av degen och täck en pajform med denna. Vik aluminiumfolie över kanterna (så att de inte åker ner när skalet gräddas). Grädda i 13 minuter. Tag ut pajskalet och tag bort aluminiumfolien. Hacka kassler och broccoli och lägg sedan i formen. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och slö över. Avsluta med ett lager ost på toppen. Grädda i ca 40 minuter.