Kladdkaka med mintkrisp

Imorn så tänkte jag bjuda på lite fredagsfika på jobbet så jag slängde ihop den här något modifierade kladdkakan. Tyvärr så kan jag ju inte nalla lite på den, men jag kan säga så mycket som att smeten var sjukt god! Ytan ser väldigt krispig och smaskig ut, känns lovande! *hehe*
Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
3½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
7 st Fazer mint och 7 st Marianne (eller efter behag, det är inte så petnoga..)
Gör så här: Rör lite snabbt ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker. Smält smör och Fazer mint i en kastrull, rör ner detta i smeten. Krossa Marianne, rör i hälften och strö resten över kakan. Grädda i 225 grader i 14 minuter, exakt! Kakan ska vara kladdig och "skvalpa" LITE fast när man tar ut den (ja ni fattar nog.. ;o) Då blir den lagom kladdig när den kallnat. Serveras med fördel med en klick grädde.
Kommentarer
Postat av: Riina
måste testa receptet,snygg blogg
Postat av: Sabina
Åh det där såg ju inte lite gott ut! :)
Trackback