Kålpudding (LCHF)
Ikväll gjorde jag kålpudding. Jag var tvungen att provsmaka lite och gud va gott det var! Ny favorit! Sen att det va grymt lätt att göra gör ju inte saken sämre precis =)

Ingredienser till fyra portiner:
½ kålhuvud
300 gram blandfärs
ca 25 gram smör
2 ägg
1 dl grädde 40%
½ dl turkisk yoghurt 10%
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
massor av torkad vitlök (kan uteslutas om man inte är en vitlöksfantast som jag är)
1 köttbuljongtärning
1½ dl vatten
Gör så här: Strimla vitkålen och stek den gyllenbrun i smöret (tar ca 10 minuter på medelhög värme). Blanda köttfärs, ägg, grädde, turkisk yoghurt, örtsalt, vitpeppar och vitlök. Koka upp vatten och buljongtärning. Bred ut köttfärsblandningen i en smord form och bre vitkålen över. Slå på buljongen. Grädda i 225 grader i 30 minuter. Mums!

Ingredienser till fyra portiner:
½ kålhuvud
300 gram blandfärs
ca 25 gram smör
2 ägg
1 dl grädde 40%
½ dl turkisk yoghurt 10%
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
massor av torkad vitlök (kan uteslutas om man inte är en vitlöksfantast som jag är)
1 köttbuljongtärning
1½ dl vatten
Gör så här: Strimla vitkålen och stek den gyllenbrun i smöret (tar ca 10 minuter på medelhög värme). Blanda köttfärs, ägg, grädde, turkisk yoghurt, örtsalt, vitpeppar och vitlök. Koka upp vatten och buljongtärning. Bred ut köttfärsblandningen i en smord form och bre vitkålen över. Slå på buljongen. Grädda i 225 grader i 30 minuter. Mums!
Kommentarer
Postat av: Angelicas Closet
Det har jag aldrig ätit ;P
Trackback