Fudge med vit choklad

I helgen så gjorde jag fudge. Det höll på att gå riktigt åt skogen då jag antog att 116 grader (som det stod i receptet) var lika med kulprovet. Tur att jag slängde i en termometer för säkerhets skull för jag upptäckte rätt snabbt att 116 grader snarare betydde "kokas" i fem minuter. Dock så råkade jag ändå koka min smet lite för länge så godisarna blev rätt spröda och inte så sega som jag tror att de skulle ha blivit. Tur att de blev goda i alla fall! (dock inte så snygga) *haha*
Ingredienser:
0,75 dl vispgrädde
225 g strösocker
75 g smör
1 msk honung
50 g choklad, vit, hackad
1,5 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Värm försiktigt grädde och socker i en tjockbottnad kastrull.
Rör försiktigt med en slev tills sockret löst sig. Tillsätt smör och honung under omrörning.
2. Låt koka utan lock till 116°. Ta kastrullen från plattan och rör ner choklad, vaniljsocker och limeskal. Vispa tills smeten är krämig.
3. Häll upp massan i en form med raka kanter, ca 12x12 cm täckt med bakplåtspapper. Låt svalna något. Skär med oljad vass kniv fyrkantiga bitar. Låt kallna. Förvara bitarna i plastlådor med lock i kylen.
Kommentarer
Postat av: Linda
Det var värst vad du pysslar med gottigheter! Varför är du inte i mitt kök?
Trackback