Pastagratäng med bacon och peppar


Förra veckan så gjorde jag en pastagratäng som blev sjukt god! Här kommer det väldigt enkla receptet.


Ingredienser:

1 paket  Barilla pastaskruvar

2 paket bacon

200 gram skina (finna tex "ojämna skivor" på ica som passar ypperligt för detta ändamål)

1 purjolök

1 burk creme fraiche (den feta varianten)

1 liter mjölk

4 msk mjöl

200 gram riven ost

salt och MASSOR av svartpeppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. När pastan är klar slå upp den i durkslag och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Skär purjolöken i en halvcentimeter breda skivor, klipp baconet i bitar och stek allt sammans utan övrigt fett tills baconet blivit lite krispigt och purjolöken mjuk. Rör i cremefraichen och låt puttra i nån minut. Häll baconblandningen över pastan och rör om. Ruska 4 msk mjöl med ca 1½ dl mjölk och häll över i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Tillsätt 100 gram ost lite salt och MASSOR av svartpeppar (snåla inte!).Koka i ca fem minuter. Såsen ska vara ganska tjock så om den är för tunn så kan man hälla i lite mer mjölredning eller fuska med lite maizena om man inte orkar ruska igen. =). Häll såsen över pasta/bacon-blandningen och blanda väl. Häll över allt i en ugnsfast gratängform och strö över resten av osten. Grädda i ca 20 minuter eller tills gratängen fått en fn färg. Voalla! En riktigt smaskig pastagratäng är klar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

En go och glá 25-årig brud med ett stort intresse för mode, skönhet och hälsa. Nybliven Göteborgare. Älskar att shoppa mycket och ofta. Drömmer och inspireras av Haute Couture och dyra designerplagg. Lever för mina underbara vänner, mysiga hemmakvällar och vilda nätter ute!

lindisplace@
hotmail.com

RSS 0.91