Fylld aubergine (HFLC)


Ikväll har Emelie varit här och myst. Vi har kollat på Let´s dance och skrattat! *hihi* Dagen till ära så gjorde jag ovanstående, dessutom så blev det fyra portioner så jag och pappa har imorn när vi ska greja i köket. Så här gör man:

Ingredienser:
400 gram köttfärs
1 gul lök
1 purjolök
2 st aubergine
1½ dl grädde 40%
½ dl turkisk yoghurt 10%
3 msk smör
tacokrydda
massor av fet ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen på hälften. Gröp ur den och hacka inkråmet, löken och purjon. Stek allt samman i mycket smör. Tag ur grönsakerna ur stekpannan och stek köttfärsen för sig själv. När köttfäresen är brynt, häll i kryddan och rör så att den fördelas jämt. Lägg i turkisk yoghurt och låt den smälta in. Tillsätt grönsakerna och grädden och låt puttra några minuter. Fyll auberginerna med blandningen och strö över massor av ost.

Om det blir fyllning över så kan man lägga den i andra portionsfórmar, strö ver ost och köra in i ugnen samtidigt så har man ytterligare måltider/mellanmål. =)

Severa med en god sallad med tex ruccola, isbergssallad, feta i olja och kryddor, avokado, gurka och rödlök.
Kommentarer
Postat av: Tb

Ska pröva receptet redan till början av veckan, låter smarrigt!

2009-01-17 @ 16:45:52
Postat av: Tb

Yes, det var så gott som det lät! Rekommenderas till alla bloggläsare.

2009-01-20 @ 21:58:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

En go och glá 25-årig brud med ett stort intresse för mode, skönhet och hälsa. Nybliven Göteborgare. Älskar att shoppa mycket och ofta. Drömmer och inspireras av Haute Couture och dyra designerplagg. Lever för mina underbara vänner, mysiga hemmakvällar och vilda nätter ute!

lindisplace@
hotmail.com

RSS 0.91