Indonesisk gryta
Ingredienser:
300-400 g benfritt griskött
1 gul lök
1 liten röd paparika & en liten gul paparika
1 msk olja eller flytande matfett
2 tsk curry
(1 msk vetemjöl)
2 msk soja
½ tsk salt
1 tsk färsk riven ingefära
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning + vatten
2 äpplen
2 bananer
Gör så här:
Skär köttet i strimmor. Skala och hacka löken, fräs den i mattfettet tillsammans med curryn. Lägg i köttet och rör om. Häll i soja och tillsätt salt, ingefära, vatten och buljongtärning. Låt grytan koka i ca 60 minuter tills köttet känns mört. Strö ev. över lite vetemjöl. Skär paprikan i bitar lägg i grytan puttra i ytterligare fem minuter. Skär sedan äpplena i tärningar och bananerna i skivor, lägg sedan i detta och låt grytan puttra 5 minuter till. Servera med ris.
ser gott ut..
Ser riktigt smarrigt ut!