Snoddas!


I lördags bakde jag snoddas att ta med hem till min bror, resterna fick åka med till jobbet idag. Jag hade nästan glömt hur otroligt gott det är med Snoddas! Måste göras oftare! Ibland känns det som att man glömmer bort alla gamla goda hederliga recept i jakten på nya spännade smaker. But no more! =)

Ingredienser:
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl


Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk vatten (gillar inte kaffesmak på kakor!)
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl kokosflingor


Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet. Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du klätt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter. Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner vatten, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor. Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

En go och glá 25-årig brud med ett stort intresse för mode, skönhet och hälsa. Nybliven Göteborgare. Älskar att shoppa mycket och ofta. Drömmer och inspireras av Haute Couture och dyra designerplagg. Lever för mina underbara vänner, mysiga hemmakvällar och vilda nätter ute!

lindisplace@
hotmail.com

RSS 0.91