Supergoda enchiladas! (recpet 6 portioner)


Igår så gjorde jag och Joel, biffar med potatismot och lingonsylt OCH enchiladas som blev sjuuuukt goda! Förskräcks inte över den till synes stora mängden sås ni ska hälla över tortillasen, det ska vara så! :o)

Ingredienser:
600 gr köttfärs
2 rödlökar
1 dl vatten
1 påse tacokryddor
1 burk kidneybönor och/eller majs
6 st stora soft tortillas

Enchiladasås:
½ dl hackade jalapeños (inlaggda på burk, sånna som man får på kebabpizzan)
2 vitlöksklyfta, pressad
2 1/2 dl vatten
2 msk tomatpuré
3/4 tsk salt
1 msk oregano
½ dl Taco sås
3 dl creme fraiche

Till gratinering:
2 dl riven ost


Gör så här:
Bryn löken mjuk och tillsätt sedan färsen och låt den bli genomstekt. Tillsätt krydorna och vatten, låt puttra tills det mesta av vattnet avdunstat. Tillsätt då bönorna och/eller majsen och rör om. Ställ sedan åt sidan. Fördela blandningen i tortillabröden, rulla ihop och lägg i en oljesmord form med skarven nedåt. Vispa ihop alla ingredienser till enchiladasåsen väl och häll den över tortillabröden i formen. Strö över ost och gratinera i ca 15 min i 225 grader.Servera med grönsallad, eller med ris för en mer matig rätt.

Joels stolthet, biffar 
 som han gjorde nästan helt själv! *hehe*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

En go och glá 25-årig brud med ett stort intresse för mode, skönhet och hälsa. Nybliven Göteborgare. Älskar att shoppa mycket och ofta. Drömmer och inspireras av Haute Couture och dyra designerplagg. Lever för mina underbara vänner, mysiga hemmakvällar och vilda nätter ute!

lindisplace@
hotmail.com

RSS 0.91