Kasslerpaj med chevréost

Vad gör man när man har chevréost och ägg hemma som går ut snart, jo man köper kassler och gör en paj! *hihi* Exprimenterade lite och resultatet blev inte så pjåkigt om jag får säga det själv. Testade en ny typ av pajdeg och den visade sig vara riktigt smidg och god.
Ingredienser:
Pajdeg:
1½ dl mjöl
1½ dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
50 gram smör
1 dl mjölk
Fyllning:
Två gula lökar
350 gram kassler
ca 200 gram fryst broccoli
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar
100 gram chevréost + lite "vanlig"
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Finfördela margarinet bland de torra ingredienserna till pajdegen. Tillsätt mjölken och arbeta till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform. Vik folie över kanterna (så att de inte ska åka ner), picka i bottnen och grädda skalet i 10 minuter.
Skär löken i strimmor och bryn den mjuk i en stekpanna. Tina broccolin i lite varmt vatten och dela den och kasslern i mindre bitar (glöm inte att ta bort det äckliga skinnet på kasslern!). Tag ut pajskalet ur ugnen, lägg först i lök, sedan broccoli och kassler. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och ganska mycket peppar och häll detta över pajen. Smula över rikligt med chvréost och även lite vanlig. Grädda i 40 minuter. Efter halav tiden la jag på ett bakplåtspapper så att pajen inte skulle få för mycket färg.
Kommentarer
Trackback