Kasslerpaj med chevréost


Vad gör man när man har chevréost och ägg hemma som går ut snart, jo man köper kassler och gör en paj! *hihi* Exprimenterade lite och resultatet blev inte så pjåkigt om jag får säga det själv. Testade en ny typ av pajdeg och den visade sig vara riktigt smidg och god.

Ingredienser:
Pajdeg:

1½ dl mjöl
1½ dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
50 gram smör
1 dl mjölk

Fyllning:
Två gula lökar
350 gram kassler
ca 200 gram fryst broccoli
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar
100 gram chevréost + lite "vanlig"

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Finfördela margarinet bland de torra ingredienserna till pajdegen. Tillsätt mjölken och arbeta till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform. Vik folie över kanterna (så att de inte ska åka ner), picka i bottnen och grädda skalet i 10 minuter.

Skär löken i strimmor och bryn den mjuk i en stekpanna. Tina broccolin i lite varmt vatten och dela den och kasslern i mindre bitar (glöm inte att ta bort det äckliga skinnet på kasslern!). Tag ut pajskalet ur ugnen, lägg först i lök, sedan broccoli och kassler. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och ganska mycket peppar och häll detta över pajen. Smula över rikligt med chvréost och även lite vanlig. Grädda i 40 minuter. Efter halav tiden la jag på ett bakplåtspapper så att pajen inte skulle få för mycket färg.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

En go och glá 25-årig brud med ett stort intresse för mode, skönhet och hälsa. Nybliven Göteborgare. Älskar att shoppa mycket och ofta. Drömmer och inspireras av Haute Couture och dyra designerplagg. Lever för mina underbara vänner, mysiga hemmakvällar och vilda nätter ute!

lindisplace@
hotmail.com

RSS 0.91