Indonesisk gryta

Till lunch idag så blir det Indonesisk gryta. Enligt receptet så ska man servera ris till, men jag var sugen på nudlar så jag rörde ner det istället. Äpplena och bananerna gör att det blir lite sötma som passar väldigt bra ihop med curryn!


Ingredienser:

300-400 g benfritt griskött
1 gul lök
1 liten röd paparika & en liten gul paparika
1 msk olja eller flytande matfett
2 tsk curry
(1 msk vetemjöl)
2 msk soja
½ tsk salt
1 tsk färsk riven ingefära
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning + vatten
2 äpplen
2 bananer


Gör så här:
Skär köttet i strimmor. Skala och hacka löken, fräs den i mattfettet tillsammans med curryn. Lägg i köttet och rör om. Häll i soja och tillsätt salt, ingefära, vatten och buljongtärning. Låt grytan koka i ca 60 minuter tills köttet känns mört. Strö ev. över lite vetemjöl. Skär paprikan i bitar lägg i grytan puttra i ytterligare fem minuter. Skär sedan äpplena i tärningar och bananerna i skivor, lägg sedan i detta och låt grytan puttra 5 minuter till. Servera med ris.

Kommentarer
Postat av: anne

ser gott ut..

Postat av: Fia

Ser riktigt smarrigt ut!

2009-08-20 @ 10:56:46
URL: http://sofsan.blogg.seg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

En go och glá 25-årig brud med ett stort intresse för mode, skönhet och hälsa. Nybliven Göteborgare. Älskar att shoppa mycket och ofta. Drömmer och inspireras av Haute Couture och dyra designerplagg. Lever för mina underbara vänner, mysiga hemmakvällar och vilda nätter ute!

lindisplace@
hotmail.com

RSS 0.91