Påskgodis- stekta ägg


Ingedienser:
0,5 msk smör
2,5 dl florsocker
1 msk mjölk
10 droppar peppermintsolja
30 gram vit choklad
gul karamellfärg

Gör så här:
1. Smält smöret i en mikrosäker bunke. Rör ner florsocker, mjölk och pepparmintarom och blanda ihop till en tjock smet.
2. Mikra smeten på full effekt ca 10 sekunder och rör sedan om. Mikra ytterligare ca 15 sekunder tills smeten blivit lös och smidig. Klicka ut smeten till små rundlar på bakplåtspapper. Om smeten i bunken börjar svalna och stelna är det bara att mikra den några sekunder tills den blir smidig och lättarbetad igen. Låt mintgodisarna stelna.
3. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Droppa i karamellfärg och rör om. Chokladen stelnar nu så pass mycket att du kan forma små bollar med fingertopparna att trycka ut på äggvitorna. Förvaras kallt.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

En go och glá 25-årig brud med ett stort intresse för mode, skönhet och hälsa. Nybliven Göteborgare. Älskar att shoppa mycket och ofta. Drömmer och inspireras av Haute Couture och dyra designerplagg. Lever för mina underbara vänner, mysiga hemmakvällar och vilda nätter ute!

lindisplace@
hotmail.com

RSS 0.91