Fransk potatissallad!


Igår så var vi hos Berth efter jobbet och grillade. Det blev grillspett och fransk potatissallad. Det är verkligen urgott med denna typ av potatissallad! Känns mycket fräschare än sån där vit stabbig gegga! Tänkte dela med mig av receptet. Obs: bilen är lånad!

Ingredienser:
600 gram kokt färskpotatis 
2 msk  kapris 
1 rödlök
1 knippe rädisor
½ paket sockerärtor
1 paket fetaost (inte färdigskrurna bitar!)
1 påse ruccula
1 röd parika

Dressing:
2 msk   vitvinsvinäger 
4 msk   olivolja 
1 st   vitlöksklyfta(or) 
1 msk   ljus fransk senap  
vitpeppar  
salt 

Gör så här: Koka potatisen i saltat vatten och låt den svalna, dela sedan potatisarna på hälften (är de väldigt stora kan man dela dem i fyra bitar), skölj och skiva rädisorna fint, dela sockerärtorna med ett snitt snitt på hälften, skär parikan i tunna stavar, hacka rödlöken fint. Blanda allt och smula över fetaosten, lägg i rucculan (hel) samt kaprisen. Blanda alla ingredienser till dressingen, först ser du ut som att den har skurit sig, men när man vispat utav bara sjutton så får man en slät ganska tjock sås. Häll detta över salladen och balnda allt! Och voalla, nu har du världens godaste sommarsallad framför dig!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

En go och glá 25-årig brud med ett stort intresse för mode, skönhet och hälsa. Nybliven Göteborgare. Älskar att shoppa mycket och ofta. Drömmer och inspireras av Haute Couture och dyra designerplagg. Lever för mina underbara vänner, mysiga hemmakvällar och vilda nätter ute!

lindisplace@
hotmail.com

RSS 0.91