Fyllda paprikor (LCHF)



Ingredienser till 4 pers (plus lite mumsig fyllning som inte får plats i parikorna som den tappre bagarmästaren får äta upp!):

2 kycklingfileér
2 stora paprikor
2 purjolök
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
10 st färska champinjoner
1½ dl creme fraiche (fetaste!)
en skvätt grädde 40%
1 hönsbuljongtärning
1½ tsk sambal olek (eller efter tycke)
salt och peppar
smör till stekning
37% ost att strö över

Gör så här:
Dela parikorna på häften och tag bort kärnorna, det vit och sköj dem i vatten. Lägg dem i en gryta med vatten och låt koka i ca 5 minuter tills de mjuknat lite. Hacka samtliga lökar samt champinjonerna och stek allt i smör tills det blivit mjukt. Lägg över i en tallrik. Dela kycklingen i mindre bitar. Stek den i smör och krydda med salt och pappar. Tillsätt cremefraiche sambal olek och bujong och låt allt gosa ihop sig. Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra i några minuter. Smaka av och krydda ev mer om det skulle behövas. Lägg paprikorna i en ugnsfast form, lägg i fyllningen och strö över rikligt med ost. Grädda i 225 grader till osten blivut gyllen brun (ca 15 minuter). Serveras med sallad.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

En go och glá 25-årig brud med ett stort intresse för mode, skönhet och hälsa. Nybliven Göteborgare. Älskar att shoppa mycket och ofta. Drömmer och inspireras av Haute Couture och dyra designerplagg. Lever för mina underbara vänner, mysiga hemmakvällar och vilda nätter ute!

lindisplace@
hotmail.com

RSS 0.91